Somohardjo’s Pertjajah Luhur ondergaat ‘zuiveringsproces’

11
Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur

PARAMARIBO, 22 okt – De politieke partij Pertjajah Luhur, PL, ondergaat een proces van zuivering. Volgens partijleider Paul Somohardjo is het hoog tijd om nieuw personeel in te zetten voor de belangrijkste onderdelen van de partij. Voor dissidenten geen plaats.

Althans is het laatste de indruk. De dissidenten onder aanvoering van voormalig ‘kroonprins’ Raymond Sapoen willen onder meer Somohardjo weg. Er moet een nieuwe wind waaien waarin jongeren overnemen. Dit is in elk geval de officiële verklaring van de groep. Hoewel anderen beweren dat het slechts om deelname in de regeercoalitie ging, wordt gesproken van een hervormingsproces. Somohardjo slaat dus terug.

PL beschikt nu maar over drie zetels in het parlement. Het waren aanvankelijk vijf na de verkiezingen, Maar Sapoen ging met twee aan de haal. Somohardjo wil nu dus zuiveren vanaf het hoofdbestuur tot aan de lagere partijeenheden. Het is niet waarschijnlijk dat Sapoen als bestuurslid terugkeert na de zuivering. Ook andere belangrijke partijfunctionarissen die zich aansloten bij Sapoen zijn hun post kwijt.

11 REACTIES

 1. Somo ga alsjeblief met pensioen.

  Off topic

  Quote
  Imro Manglie: “LVV minister is corrupt, hij moet weg”
  Voor de voorzitter van de Vereniging van Rijst Exporteurs, VRE, Imro Manglie is duidelijk. “LVV- minister, Soeresh Algoe is corrupt, hij moet weg,”zegt Manglie tegenover Dagblad Suriname.
  De bewindsman zou slechts bezig zijn met vriendjespolitiek en het behartigen van enge belangen.’ etc. etc.
  Bron: DB 20/10/15

  Unquote: Dit had hr. Gajadien in een eerder bericht al aangegeven.
  Het landbouwbudget van de afgelopen jaren is ‘opgelost’ .
  Manglie is paars, dus ik ben benieuwd hoe dit afloopt.


  Maak melding

 2. Somodihardjo ziet zichzelf als de godfather onder de Javanen en hij denkt hiermee schoonschip te maken binnen partij.Dit zijn echter de laatste stuiptrekkingen van een figuur die uitgekotst is.


  Maak melding

 3. Oome salam de ouwe gluurder heeft weer eens in zijn glazen bolletje gekeken…
  De dementie is al aan het intreden denk ik, heeft stichting wiesje nog plek….. Het woord zuiveren roept bij mij hele enge beelden op.
  Ook zijn verhaal dat er binnen twee jaar vervroegde verkiezingen zullen komen raakt kant nog wal. U zou er goed aan doen te komen vertellen hoe uw partij of liever gezegd vereniging het hoofd zou bieden aan de uitdagingen waar ons land in de komende periode voor staat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.