Aanhoudingen verwacht bij Vreemdelingenzaken Suriname

20

PARAMARIBO. 22 okt – De kans is groot dat personeel bij Vreemdelingenzaken wordt aangehouden. Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Het Openbaar Ministerie is al vergevorderd met het strafrechtelijk onderzoek. Er is wat stagnatie.

Dit heeft alles te maken met het tekort aan manschappen bij de politie. Sommige agenten zijn ook betrokken bij het onderzoek naar corruptie bij energiebedrijf EBS. De verwachting is wel dat er snel duidelijkheid komt. “Ik wil weten wie ik kan ontslaan. Ze moeten verdwijnen van mijn begroting”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Ware Tijd. Een groot deel van het personeel is al verplicht thuis, ook de dienstleiding.

Sommige personeelsleden zijn gelijk bedankt. Het betreft personeel dat is aangetrokken in het laatste jaar van de vorige regering. Die waren nog niet in vast dienst. Van Dijk-Silos heeft vergaande corruptie vastgesteld. Vooral Chinese migranten werd om duizenden dollars gevraagd voor het in orde maken van hun verblijfsdocumenten. Het OM wil elk mogelijk strafproces zo nauwkeurig mogelijk voorbereiden.

20 REACTIES

 1. ….en ze mogen natuurlijk hun ‘held’ bouta meenemen voor eeuwig. Hij zal niet gemist worden. En enkelen die hem toch gaan missen mogen de heenreis met hem meemaken


  Maak melding

 2. Van Dijk-Silos denkt dat Bouterse oprecht spijt heeft. Dat heeft ze uit zijn eigen mond gehoord. “Maar hij wilde eerst met de nabestaanden praten.” Er is contact geweest, maar de nabestaanden hebben het verzoek voor een gesprek afgwezen. Het is nu tijd voor vergiffenis, vindt Van Dijk. Dan kan Suriname verder gaan in vrede en harmonie.

  Bouta heeft in mijn oren gefluisterd dat hij spijt heeft burgers neergeknald te hbben als een moordmachine en wij moeten het opbrengen hem te vergeven zodat wij strakjes ,moordenaar en burgers alsmede nabestaanden ,vreedzaam naast elkaar kunnen leven alsof er niks is gebeurd’ Aldus Silos.
  EET ME M*RS SILOS !!!
  Hoe verwacht men goede daden van deze Silos??
  Mijn hemel straks gaat ze richting Santo Boma en dan pas heb je de poppen aan het dansen………..


  Maak melding

 3. Wat doet ze met haar baas, die een amnestie nodig heeft voor zijn gruweldaden. Als je ruggengraat toont zou je niet eens onder deze man willen werken maar bedankten voor de eer.
  Dat is pas een statement maken mevr. van Dijk.


  Maak melding

 4. Zo gauw blijkt en bewezen is, dat iemand aandeel heeft gehad in deze zaak wier fraude heeft gepleegd of steekpenningen aangenomen heeft, moeten een boete van € 40.000,- of meer krijgen en daarnaast nooit een baan bij de overheid krijgen.

  De betrokkene Chinezen het land uitzetten, want zij hebben mee begonnen en bereid was met de aasgieren in zee te gaan! dus dan maar verzuipen!!!

  De schuldigen kaal plukken!!! en op straat zetten!!!

  WET VAN WIEP- DING!!!!


  Maak melding

 5. -Als ik de verschillende berichten zo leest valt het mij op dat bijna bij elke ministerie corruptie is.
  Mensen doen leningen, anderen ontvangen een riante salaris en nog veel meer,
  Het probleem is dat niemand kan vertellen wat met dat geld gebeurd is en hoe men eraan komt.

  -Nu ook dit bij de SBB, SRD 72 miljoen dat niet verantwoord kan worden.

  -Men heeft altijd een uitspraak van “zo vader zo zoon”. Ook zegt men altijd als je als leider GEEN goed voorbeeld kan geven nemen anderen het zelfs ook over.

  ==Bouterse heeft geld en goud van de bank genomen, maar heeft tot heden NIET verklaart wat hij met dat geld en goud heeft gedaan.
  Hij is de BAAS, dus niemand kan hem wat maken. Zie hier het voorbeeld naar anderen toe.

  =Momenteel is het een verschrikking om steeds te lezen hoe de corruptie zegeviert in Suriname. Zie waarom er ook geen geld is

  =Geen beleid
  =Geen controle
  =Geen verantwoordelijkheid afleggen en nog veel meer.

  =Wie heeft het gedaan?????natuurlijk,

  -de oppositie
  -VHP en de NPS
  -Nederland
  -Amerika
  -En vooral de mensen die Bouterse niet mogen!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Dino Bouterse sjoemelde met diplomaten paspoorten en het openbare ministerie heeft nooit en tenimmer onderzoek naar gedaan. Justitie in Suribabwe kan je niet serieus nemen.


  Maak melding

 7. Elke nieuwe regering maakt schoon schip!
  Wat betekent dat in Suriname?
  Jouw vriendjes eruit, mijn vriendjes erin.
  We gaan gewoon door met Vreetnapot!
  Alleen de spelers zijn vervangen.


  Maak melding

 8. Zolang de regering samen met dna en rechtelijke macht de nodige daden nalaat te doen, zullen de virus nog dóórgaan in alle geledingen van het land. Het beleid moet transparant en onder goed bestuur zijn.
  Hoe wordt het volk geïnspireerd als bv overlopers en corruptelingen juist worden beloond.


  Maak melding

 9. Miss Pegi je moet van boven af beginnen. Eerst Didibri dan Abrahams en dan de rest dan pas ga ik deze vrouw geloven.Zolang je dat niet doet kom je ongeloofwaardig over.


  Maak melding

 10. @ F.Hiwat ben volkomen met je eens ! Maar dat zal miss Piggy nooit doen! Stoer praten en links en rechts haar ” macht” misbruiken tegen degenen die ze niet kan pruimen daar is ze goed in .Heb niets tegen clean sweap maar doe het bij een ieder.Doe onderzoek naar Graaibrahams en familie; doe onderzoek naar hoe het komt dat Dinosaurus aan paspoorten kwam dan ben je idd pas geloofwaardig! Nu lijkt het mij gewoon een populistisch gedoe en ik denk niet dat we daarmee daadwerkelijk opschieten


  Maak melding

 11. F.Hiwat en Amaranta
  Jullie hebben 100% gelijk. Er sprake is van selectieve corruptiebestrijding.
  Familie en vriendjes van Bouterse staan boven de wet , niemand durft ze te vervolgen. Angst en het ontbreken van een onafhankelijk en onpartijdig rechtssysteem is een mega probleem in het Suriname van Bouterse die zich president, hoogste rechter en God waant.
  Het OM en de rechterlijke macht zullen het niet in hun hoofd halen om zonder toestemming van Bouterse Abrahams te vervolgen, of de paspoortenfraude van DIno. De corruptiebestrijding van deze regering zal daarom altijd ongeloofwaardig blijven omdat ze alleen de kleine jongens treffen en de grote boeven buiten schot blijven


  Maak melding

 12. Sorry mensen ! Geheel off topic.

  Eind jaren 80 en begin 90 – situaties !!!!

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/31882

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/31875

  ” neks nó FOUT , été Fefi (5), 20 of 25 , leve onze volkspresident ” !!! roepen de ” PAARSE GROUPIES, PAARSE RADDRAAIERS, PAARSE RIOOLRATTEN en PAARSE MEGA- IMBECIELEN ( ook goed vertegenwoordigen hier op WKN ) in koor.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.