Somohardjo voorspelt vervroegde verkiezingen in Suriname

44

PARAMARIBO, 21 okt – Paul Somohardjo, parlementariër en leider van Pertjajah Luhur, PL, ziet de regering haar rit niet uitzitten. Volgens de veteraan is er geen andere keus dan vervroegd verkiezingen te houden. De voortekens zijn daar.

De regering zelf geeft aan dat er niet veel te halen of te verwachten valt. “De regering zal het niet volhouden. De begroting is gehalveerd. Je kan geen beleid maken. Hoe ga je dan verder”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. De sociale problemen blijven zich opstapelen. Het afvloeien van arbeiders in de mijnbouw is zo een probleem. De regering lijkt er geen antwoord op te hebben.

Toch valt te voorzien dat duizenden straks zonder baan zitten. Bauxietbedrijf Suralco sluit binnenkort permanent en ook in de goudwinning staan banen op de tocht. Het monetair financieren duidt op grote economische problemen. De vraag is dan ook hoe de huidige regeerders eruit denken te komen. “Alleen een wonder kan ze nog redden”, aldus Somohardjo.

44 REACTIES

 1. Dan haasten Somo,zet vaart erachter!!!
  Doe wat gedaan moet worden deze ndp regering de laan uit uit te sturen en menigen in de gevangenis te doen belanden.
  Ga aub geen vredespijp zitten roken met de lijder van de ndp!!!
  Je bebt een kans gehad van de bevolking zo maak het waardevol en stel ons niet teleur!!


  Maak melding

 2. Vergeet vooral niet de GROOTSTE
  Volksbedieger/Massamoordverdachte
  voor Moorden op Ons Volk,

  Desi, de man van TIEN MILJARD,

  TIEN MILJARD STAATSSCHULD !


  Maak melding

 3. Vervroegde verkiezingen of niet, mede dankzij deze verradelijke slang heeft het anti-paarse deel van het volk het te danken dat zijn ex-baas met de hulp van stinkend rijk geworden corrupte parasieten inclusief de grote paarse schare oliedomme stommelingen aan de macht is gebleven. En een ding wordt nog een feit, hoe erg het ook zal verworden, zevenmaal erger dan de jaren tachtig, baas en zijn gangsters nooit e go zakka. Never. Ook al gaan al die paarse zombies krijsend de straten op, baas we hebt honger no ka, baas we leve nog steeds in en krot, baas we hebt geen geld, baas dit, baas dat. Baas e jagie alla ding paarse sma sa bribi eng gwe, met de revo spreuk….wee jullie gebeente als er slecht wordt gesproken over mijn kut beleid. Het wordt nooit meer goed, alles wordt wel paars dictatorial kut. En allen die hopen en geloven dat didibri rust,vrede en voorspoed zal brengen zijn oliedomme stommelingen in het quadraat ook al hebben ze een titel voor hun naam. Inplaats dat de valse politici en paarse schoothonden die zich als marionetten van baas gedragen, die baas toendertijd op handen droegen, inplaats vande waarheid en gerechtigheid na te jagen, koesteren ze hun eigen enge belangen zoals deze sluwe slang. Ma kut wat komen zal ziet er paars heel kut uit voor allen die paars krijsten..leve onze paarse kute lijder, de liefste mens van Suribabwe. Neks no fout. Hihi


  Maak melding

 4. Volgens mij vergist Somo zich.Na deze vijf,gaat het volk deze pres.nog 25 geven om te regeren.
  Tegen de tijd dat hij uit het leven treedt,is Sur een Borno state met iedereen op badslippers en in lompen gekleed.
  Dat is pas het paradijs.


  Maak melding

 5. Hee Somo,
  Je weet het zo mooi te brengen. Alsof jij de oplossing hebt! Niemand in Suriname is geschikt en denkt aan het volk. Zelfs jij niet pedootje, want je bent ook corrupt.


  Maak melding

 6. Ik begrijp niet waar Somo het nu weer over heeft. Deze man houdt ontzettend veel van tumult. Wie zal dan de nieuwe president moeten worden?
  Sobri a Somo disi no lobi dati ala sani de waka fredig.

  Op dit moment is Bouta de beste persoon op de plek. NDP is op de goede weg voor eenheid en de identiteit van Suriname. Burgers willen zich graag vertegenwoordigd zien in het parlement en Bouta is mix en staat voor eenheid want hij verbindt alle Surinamers. Als NDP het zo goed door blijft doen wacht ons nog een klapper in persoon van Aschwin Adhin; een jeugdige, charismatisch en integer overkomend persoon waarmee Suriname kan afrekenen met etnische politiek. Wat zou Suriname zich dan nog moeten wensen?!

  Hou dus op hoor Somo! Doek liever de PL op en zoek aansluiting bij NDP.

  Net zoals een socialistische of liberale partij een rechtse, linkse of midden vleugel heeft, moet het ook kunnen lukken in de Surinaamse politiek met cruciale belangen vanuit geloofsovertuiging of etnische aard. Met wat water bij de wijn leren doen, wi o doro. Bikasi Sranang pipel na wang moi Pipel.


  Maak melding

 7. @van 1502-1863
  Hou jij maar liever op met je dagdromerij ove je baasje en de ndp!!
  Bouta de beste man?!!
  Hahahahaaaaaaa..beste mannen verkrachten de grondwet niet en nemen geen amnestie aan bij decreet ,ook lopen zij niet te smeken om vergiffenis met lunch en avondmaal erbij. Wat gaat ze opendoen op de dag der vergiffenis,,,,Champagne kurkken misschien?!
  Bovendien is amnestei en vergiffenis voor zondaren zoals het grootste vb bouta,je baasje ,gelukkig maar voor je zou hij heden van hout zijn gemaakt zou zijn neus vadaag de dag lang zijn van het onafhankelijkheidsplein tot Alcatraz in Amerika.
  Pinokio zijn houten neus groeide als hij leugens vertelde…zo ook met je baasje zijn amnestie en vergiffenis gesmeekt spreekt voorziczelf,
  En adhin ,adhin wie??
  Deverrader wiens ooms kapot warden geschoten door zijn baasje.
  Bedoel je gewoon Adhin de FAMILIEVERRADER ZEG MAAR GEWOON BLOEDVERRADER!!!!!
  Hij gaat zeker aanwezig zijn op de vergiffenis avond van zijn baasje en genieten van een maaltijd en champagne.


  Maak melding

 8. De verkiezingen zijn op gigantische wijze gekocht door de NDP. Het volk betaald nu de prijs. Bouta heeft bewezen het land niet te kunnen ontwikkelen. Voor dat iedereen inderdaad straks op slippers loopt nieuwe verkiezingen…


  Maak melding

 9. Waar maken jullie je toch druk om. De volgende president van Suriname staat al klaar Brunsie. Whahahahahahaaaaa
  Het volk staat al klaar om op hem te stemmen. En oja Somo maakt ook nog kans hoor. Whahahahaaaaaa. alles is mogelijk.


  Maak melding

 10. In 2016 zal DDB te maken hebben met Sociale Onrust in Suriname: Ik durf nu al te voorspellen dat heel veel huishoudens hun Water en Energie rekeningen niet gaan kunnen betalen als de tarieven zijn opgeschroefd naar 100%.

  Ik geef DDB en zijn PAARSE RATTENCLUB hooguit nog 2 jaar!!!

  Somo: jij en Bravo zijn er VERANTWOORDELIJK voor dat DDB in 2010 president is geworden! Dit neem ik jou nog steeds KWALIJK!!


  Maak melding

 11. Geweldig! Somo is de Surinaamse Nostradamus.
  Ik adviseer iedereen om naar Somo te gaan en hem te laten checken wanneer je de hoofprijs van de loterij wint.

  Er komen pas verkiezingen wanneer Opa Doelie overlijd.


  Maak melding

 12. het domme volk wil geen verandering vooruitgang weelde welvaart in zijn leven..

  ze leven gelukkig in armoede tjé potie roven stelen, crimienelen activiteinen,moorden enz enz ..

  kijk maar om je heen wie pinaart heden ten dage.

  de mofinawan is best tevreden met deze situatie ook al eet hij/zij poep als het erop aan komt..

  zelf afrika wil voor uit..


  Maak melding

 13. =Bouterse zal dit niet leuk vinden, omdat zijn zoon GEEN president meer kan worden, dus zal hij zijn dochter naar voren moeten schuiven.
  Bouterse is bang dat hij zijn amnestie kwijt zal raken.

  -Velen raken hun baan kwijt en zitten met schulden.
  -Er is zoveel chaos in de zorg
  -Velen wachten nog op hun salarissen van maanden die niet is uitbetaald.
  -Verhoging van water. licht en voedsel.

  -Corruptie ten top bij de leiders
  -Geen beleid.
  -Geen geld om zaken af te ronden.
  -Schoolgeld is zogenaamd afgeschaft en heet nu “bijdrage” voor materiaal kosten.

  ==Dit zul je straks lezen van de verslaafde NDPérs.
  =Al deze problemen heeft de oppositie veroorzaakt en het is niet de schuld van Bouterse.

  -Nog 5 jaar dan wordt Suriname een tweede Dubai.


  Maak melding

 14. Off topic

  President Bouterse vangt weer bot bij Haagse rechtbank
  21 Oct, 13:03

  De rechtbank in Den Haag heeft vandaag beslist dat president Desi Bouterse een strafrechtelijke veroordeling niet kan aanvechten met civiele middelen zoals een getuigenverhoor. Bouterse had via zijn advocaat Inez Weski gevraagd om een zogeheten voorlopig getuigenverhoor te mogen houden in Den Haag.

  Hij hoopte zo te bewijzen dat het Openbaar Ministerie zou hebben geknoeid in zijn strafzaak, het het NRC-handelsblad. Bouterse is in 2000 veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor cocaïnehandel. Hij wordt mede verantwoordelijk gehouden voor de invoer van 474 kilo cocaïne via de haven van Stellendam in 1997.

  Bouterse wilde 55 officieren van justitie, politieagenten, inlichtingenofficieren, medeverdachten en voormalige ministers laten horen om zijn ‘onschuld’ te bewijzen. Eerdere herhaalde verzoeken van zijn advocaat Weski om via de Hoge Raad te bereiken dat de strafzaak tegen hem zou worden overgedaan, heeft de hoogste rechter steevast afgewezen.

  In de strafzaak is voor een belangrijk deel geleund op de voor Bouterse belastende verklaringen van de Belgische getuige Patrick van Loon. Die getuige is de afgelopen jaren gaan verklaren dat justitie hem heeft aangezet een valse beschuldigende verklaring af te leggen. Toezeggingen aan de getuige zouden doelbewust buiten de dossiers in de strafzaak tegen Bouterse zijn gehouden om de strafrechters te bedonderen.

  President Bouterse vindt dat hij door onrechtmatig handelen van de Nederlandse staat grote schade leidt. Hij staat internationaal gesignaleerd als drugshandelaar en kan “daardoor bijvoorbeeld familie in Nederland niet bezoeken.” Het stoort hem ook dat Nederland zich steeds “grievend en smadelijk” over hem heeft uitgelaten.

  De Haagse rechtbank heeft Weski erop gewezen dat ze aan het verkeerde adres is. Een strafrechtelijke veroordeling kan alleen via middelen uit het Wetboek van Strafvordering worden aangevochten, dus niet via de civiele rechter. Alleen via de Hoge Raad kan een nieuw proces worden afgedwongen, maar daar is een herzieningsverzoek al drie keer afgewezen.


  Maak melding

 15. @krofaja, dit stukje vind ik belangrijk en zie weer hoe Bouterse liegt.
  -Vele NDPérs hadden toen geschreeuwd dat Bouterse president van Suriname is dus kan en mag hij vrij reizen waar ook ter wereld. Hij is onschendbaar.

  =Wat lees ik nu!!!!

  -President Bouterse vindt dat hij door onrechtmatig handelen van de Nederlandse staat grote schade leidt. Hij staat internationaal gesignaleerd als drugshandelaar en kan “daardoor bijvoorbeeld familie in Nederland niet bezoeken.” Het stoort hem ook dat Nederland zich steeds “grievend en smadelijk” over hem heeft uitgelaten.

  Bouterse is gewoon bang. Laat hij dan naar Amerika gaan.

  =Zo vader zo zoon.


  Maak melding

 16. Inez Weski is geen DOMME advocaat: Ze wist dat DDB weer BAKZEIL zou halen bij de rechtbank. Immers: Je kunt een Strafrechtelijk Traject niet gaan doorkruisen met CIVIELE MIDDELEN (CIVIELE RECHTER)

  Weski heeft weer wat centjes verdiend aan DDB die weinig verstand heeft van HET STRAFRECHT.

  DDB schijnt alleen maar in aanraking met HET STRAFRECHT te komen!!! De familie Bouterse heeft hier PATENT op.

  Het is maar dat deze CRIMINEEL over GIGANTISCH VERMOGEN, lees STAATSMIDDELEN, zodat hij kan blijven procederen.

  IK VERACHT DEZE CRIMINEEL!!!!


  Maak melding

 17. Sommo,..tapie moffo,ie free broko kba mie mang !..JE BENT ONBETROUWBAAR mie mang ! alleen onschuldige naieve mensen staan nog achter je,en ze worden steeeds weiniger.Sranang no abie dong sma moro…zelf Chan de sherrif staat nu achter onze president .

  @..Ira Holland wil de zaak niet overdoen OMDAT HET STINKT…overduidelijk !!! ..dus timer joe tempo !


  Maak melding

 18. Dit bericht laat duidelijk zien dat Nederland zich niet laat bedonderen door Bouta of Weski,de Sandew Hira van Nederland ,die de boel wel kan bedonderen in Suriname en met de surinamers.

  Thanx Krofaja,
  voor het onder ons aandacht brengen van zo een belangrijke bericht.


  Maak melding

 19. @Printa

  Rustig aan jochie,
  Het is Somo noch Nederland die om amnestie en vergiffenis vragen.Jullie van de ndp Mogen Chan hebben ,hij is gebleken een grote teleursteling te zijn en bovendien is hij ONBETROUWBAAR!!
  Het snuiven met je baasje doet hem geen goed.
  Als het een Somo kost om de strijd te winnen dan maar Somo!


  Maak melding

 20. Ja Somo en wanneer jij de boel overneemt, ga jij het wel kunnen oplossen. Het is duidelijk te merken dat u geen ontwikkelingsvisie heeft en kip zonder kop door kakelt.


  Maak melding

 21. -Verkiezingen binnen twee jaar(na de moordgreep 25-02-80)
  -18000 woningen
  -Fly-overs
  -Diep zeehavens
  -Tram verbinding
  -Gouden kerst
  -etc. etc. etc.

  Over volksbedrieger gesproken.


  Maak melding

 22. OFF TOPIC

  Op Sky Radio Bakana Tori hoor ik Bellers die klagen over de Economische Situatie in Suriname en geloof het of niet op Radio SRS bij Bimbo totaal geen wanklank.

  Op dat Station is het Lachen ,Gieren Brullen met Finky en Jules Sloote. Al jaren wordt DDB en zijn beleid de hemel ingeprezen door deze Lieden.

  Ik vind Deze Schijnvertoning te BELACHELIJK VOOR WOORDEN.

  Bimbo is woordvoerder van deze Plee-sident dus begrijp ik dat hij geen negatieve zaken van zijn meester kan bespreken.
  Hij had 5 jaar geleden moeten stoppen met het presenteren van het programma.

  Deze Bimbo heeft het Lef om het woord OBJECTIVITEIT ook nog in de mond te nemen.


  Maak melding

 23. @ W.Whome je vergeet het ” spookziekenhuis'” Wanica.Oja meneer had in 2005 opgeroepen om tegen de brandstofprijzen te protesteren en wat doet die paarse klootzak nu ?


  Maak melding

 24. @ Henry woensdag 21 oct 2015 om 17.08;
  Je hebt helemaal gelijk. Ik snap nog steeds niet zo goed why they done it this way. Aijajaaaaai Ronnie en Somo jullie kunnen zeggen wat jullie willen, maar DiDiBrie pai oeng ekte, ekte mang. Goed voor jullie en liefst binnen die regeerperiode 2010 -2015. Loekoe sang tang over foe oenoe(soso probleen) in de partij van vooral Somo PL. Laat de honden blaffen de karavaan (denkt DiDiBrie)trekt rustig door, zal Sapoen ook gedacht hebben. Wat zal THE GENTLEMAN Vene nu in zijn vuistje lachen. Odiiiiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 25. Hoeveel waarde moet je hechten aan Paul zijn voorspellingen als hij niet heeft kunnen voorzien dat hij door Bouterse te helpen om de eerste regering Bouterse te formeren, hij alleen maar voor enorm veel ellende zou zorgen voor zichzelf, PL en het overgrote deel van het Surinaamse volk? Ik denk dat onbetrouwbare Paul er nu spijt van heeft dat hij Venetiaan het leven als president zo zuur heeft gemaakt, deze @#$% heeft er in grote mate toe bijgedragen dat de regering Venetiaan de laan uitgestuurd werd en Bouterse de kans kon krijgen om zijn destructief beleid ten uitvoer te brengen.


  Maak melding

 26. @ van 1502 – 1863
  Sorry, maar ik kan het niet anders zeggen: je bent de grootste debiele fossiel. Wat bedoel je met “waarmee Suriname kan afrekenen met etnische politiek.”

  Op de departementen worden slechts mensen benoemd die op de minister lijken, zie Binnenlandse zaken, Sociale Zaken, LVV of zie ik het verkeerd.

  DDB is de meest waardeloze president die Suriname kent of ooit zal kennen. Na zijn jaarrede voorgelezen te hebben, vertrekt meneer. Parlementariërs stellen vragen, waarom beantwoordt hij ze niet? Waarom gaat meneer niet naar het Parlement om verantwoording af te leggen? Hij kan, durft en is niet in staat. Weet je waarom niet – meneer is bang afgemaakt te worden. Bouta is intellectueel geen partij voor de meeste Assembleeleden, m.u.v Simons, de mislukkelingen Misiekaba, Bouva en Abdoel, afgestudeerden van de Spinazie Universiteit, want alles wat ze uitkraaien is rommel.

  Tot slot mijn beste vriend of vriendin: Bouta gaat vroeg of laat de bak in, ook al is hij 80,90 of 100 jaar. Weet je waarom? Misdaad tegen de” menselijkheid” verjaart nooit en te nimmer, onthoud dat goed, grapjas.

  Arendsoog


  Maak melding

 27. Soemohardjo leeft in een andere wereld. Hij denkt nog steeds aan de oude tijden.De man wordt wanhopig als hij de nieuwe politiek moet gaan toepassen. Als er nieuwe verkiezingen moeten worden gehouden, zal de NDP wederom als grootste partij uit de bus komen en wederom regeermacht krijgen. Alleen op puur rassentimenten zullen de oude politieke partijen proberen stemmen binnen te halen.


  Maak melding

 28. Ene meneer misibaka of kaba beweerde dat hij van Suriname een 2e wil maken maar hij bedoelde een 2e Haïti.
  Want een bepaalde groep bezit niet de competenties om een land welvarend te maken men is goed in eten, drinken en dansen.


  Maak melding

 29. Somo zit nu al te azen op grond dat hij kan stelen als hij weer aan de macht is. Ik ben benieuwd op wiens naam hij de gestolen grond nu gaat zetten. Deze man is een wolf in schaapskleren. Blijf maar lekker dromen Somo en neem een voorbeeld aan Brunswijk. Die houdt zich tenminste koest en doet nog iets nuttigs voor het volk.


  Maak melding

 30. Zang a mang grand trong WikiLeaks of trauma leaks…
  mijn chinese opa zegt .只要我DDB你怎么样 ,vertaald,,,,,,,,
  zolang die man DDB heet gaat hij nooit de bak in…ik zeg dat..
  sranang swietie i love that country ,,,I LOVE SU WOON EN WERK….


  Maak melding

 31. @..Sinds Bouterse,hem uit de regering gesodemieterd heeft,is deze idiote charlatan een toontje lager gaan zingen…nu komt meneertje op zijn politieke krukken,weer zo`n onbetrouwbare luchtballon loslaten,…to hell with him, ding mang tak onbetrouwbaarheid,naa pa dies mik ing !,,dan gaat sommotje nu als een gillende keukenmeid waarzeggertje spelen.


  Maak melding

 32. @amaranta,

  Het SPOOKZIEKENHUIS gaat komen: Volgens 1 van die gasten was er BETON gestort. Ik hoorde de ambassadeur van China zeggen dat het SPOOKZIEKENHUIS toch gaat komen?

  Misschien komt het SPOOKZIEKENHUIS met Sint-Juttemis. Ik moet altijd lachen als de bouw van dit prestigieus DING ter sprake komt.

  Er zou daar een winkelcentrum komen en allemaal van die GEWELDIGE DINGEN.


  Maak melding

 33. @ Henry, ik lach, jij lacht en velen met ons samen lachen er om;geloof me er zijn nog steeds kritische Surinamers hier die niet als achterlijke gedrogeerde paarse zombies achter deze kwal en consorten aanlopen !!!


  Maak melding

 34. somo hft last vn ouderdom,hij weet dat hij nooit meer terug komt.dus hij kan alleen zijn eigen falen nog goed praten want hij moet op nwe haven gn ontruimen.laat hij vertellen wat hij hft gedaan mt zijn pl toen hij in de regering zat.sorry somo je bnt afgewezen door de mensen die op je lijken.


  Maak melding

 35. Ik weet niet of er verkiezingen komen, maar paé heeft gelijk als hij zegt dat het die kant op gaat. Onrust zal er zeker komen. Suriname is weer beland in de periode kort na 1987. het land is de facto weer failliet. Verschil met toen is, dat er toen wel inkomsten waren. Nu zijn alle grote bedrijven of gestopt, of in grote problemen. Wel uitgaven en enorme schulden, maar nauwelijks inkomsten.

  DIT WORDT EEN ENORME HUMANITAIRE RAMP!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.