SLM neemt binnenkort ‘nieuw’ vliegtuig in gebruik

45
Surinam Airways - Surinaamse Luchtvaart Maatschappij SLM

PARAMARIBO, 21 okt – De Surinaamse luchtvaartmaatschappij Surinam Airways(SLM) is de afgelopen maand bezig geweest met het gereed maken van haar ‘nieuw’ vliegtuig op de route Amsterdam naar Paramaribo/Suriname (VV). Het leasecontract van haar huidige Airbus A340 loopt deze maand af en de luchtvaartmaatschappij moest daarom op zoek gaan naar een vervangend toestel.

Volgens Travelers Magazine is de keuze weer gevallen op een Airbus A340 en wel eentje uit 1998. Het 17 jaar oude toestel is in haar lange historie eerder al gebruikt door Air China, Garuda en China Southwest Airlines. Ook het onderhoud van dit toestel is gedaan in China, schrijft het Magazine.

De Airbus A340-300 is een viermotorig verkeersvliegtuig voor de lange afstanden en maakt deel uit van de Airbus A340-familie. Het vliegtuig is geschikt om 375 tot 440 passagiers te vervoeren over een afstand van ongeveer 11.500 kilometer. De meeste maatschappijen die met dit type vliegen hebben echter een configuratie waarin plaats is voor 295 passagiers. Het vliegbereik betreft dan 13.500 kilometer.

Hier het moment waarop de SLM kist met registratie PZ-TCR, op Lourdes Airport(Frankrijk) aankomt:
https://www.youtube.com/watch?v=A02xBZ4qoEI


45 REACTIES

 1. Weer hetzelfde type vliegtuig waarvan nog een paar vliegen. SLM is de enige maatschappij die met dit type vliegtuig op schiphol land.Dan was men liever voor A340-313 gegaan.


  Maak melding

 2. Het 17 jaar oude toestel is in haar lange historie eerder al gebruikt door Air China, Garuda en China Southwest Airlines. Ook het onderhoud van dit toestel is gedaan in China, schrijft het Magazine.

  Laten wij hopen dat de onderdelen niet dezelfde zijn als de rotzooi die uit China komt en wordt verkocht in Suriname.
  Een buitenkraan uit China is niet hetzelfde als een Sphinx of een Grohe buitenkraan. Die it China gaat 2 jaar mee en dan ben je toch duurder uit.
  Alle sanitair uit Europa gehaald, is duurder maar wel kwalitatief vele tienduizenden maal beter.

  Dus onderhoud gepleegd in China is geen garantie voor aankomst.


  Maak melding

 3. Mw Silos, Wilt u in uw corruptieonderzoek ook meenemen in hoeverre voor dit type vliegtuig een grote njang gemaakt is? Ben ook benieuwd of het vliegtuig op Schiphol mag landen.


  Maak melding

 4. begin een plek te zoeken in de nieuw te bouwen,,,, alcatraz ,,,,voor de de leden van de s.l.m. die betrokken zijn bij deze affaire..
  want er komt een claim aan..


  Maak melding

 5. Ik haal de SLM niet neer voor geen enkel buitenlandse vlieg maatschapij. Ik ben een echte surinamer. Ik heb beter positief kritiek om de maatschapij naar grotere hoogte te helpen.
  Love SLM.


  Maak melding

 6. ieder heeft het recht te vliegen met zij wil,,,, ik vlieg uitsluitend met de zekerheids mij..

  geen gedoe..
  …………..

  onze vader des vaderlands heeft weer een black-out gekregen van de Nederlandse rechtbank..

  hij wil het maar niet begrijpen..

  ……wat hij nu moet doen is…,,, de eerste beste vlucht nemen naar Den Haag om zijn gelijk te overtuigen..

  andere wegen zijn er niet..

  Naar New York durft hij toch niet te gaan hij poept in zijn bloek..


  Maak melding

 7. Een tweede vliegtuig betekent twee keer zoveel vertraging. Ik denk niet dat het lucratief zou zijn. Twee vliegtuigen op 1 bestemming. Ach ja we zullen het zien.


  Maak melding

 8. Het vervellende is dat door gebrek aam kennis SLM steeds verder afdaalt en met niemand meer kan samenwerken aan een versterking.

  De 747 was oud maar eigendom er was nog wat op de balans. De huidige A340 werd geleased zonder vervanging bij problemen en onderhoud dus moest men bij onderhoud of problemen adhoc huren bij maatschappijen in de marge (vaak andere types als B767) met alle gevolgen van dien.
  Na de afloop van het huidige lease contract kan het schijnbaar niet doorgezet worden (achterstanden in betaling???? het vliegtuig was bij onderhoud wel erg lang uit de roulatie).
  Men is nu dus aangewezen op huur van een soort gelijk type (anders moet men de bemanningen weer certificeren).
  Weer een stapje terug dichter bij de afgrond.

  Wees dus niet verbaast als dit vliegtuig geheel onverwacht niet meer vertrekt vanaf Schiphol en aan de ketting komt te liggen.


  Maak melding

 9. @JoJo

  Ik ben verbaasd dat er nog steeds mensen zijn die een ticket boeken bij slm. Die mensen maken deze nonsens mogelijk. Bij KLM betaal je misschien meer maar dan krijg je tenminste waar voor je geld en geen hondsbrutaal personeel.


  Maak melding

 10. Een nieuw vliegtuig van 17 jaar? Is het toestel niet bijna afgeschreven? Het is in China onderhouden: is dat wel betrouwbaar?Wie hebben allemaal njangs gemaakt met deze deal?


  Maak melding

 11. Een goed onderhouden vliegtuig van 17 jaar is nog piepjong, een vliegtuig is namelijk geen auto, zelfs Alexander vliegt, samen met moeder, vrouw en dochters, nog vrolijk rond in een Fokker van 1995.
  Dit, door SLM geleasete vliegtuig is o.a. onderhouden door Chinezen, die hebben inderdaad over het algemeen geen enkel bezwaar ertegen om je waardeloze troep te verkopen, maar ik denk niet dat ze het risico zullen willen lopen om een slecht onderhouden vliegtuig de lucht in te sturen, waardoor ze de kans lopen dat hun eigen familie dood neervalt of erger nog, dat het vliegtuig op hun eigen dak valt.


  Maak melding

 12. Beste allen,
  Het is een Airbus A340-313X. Travelers Magazine moet beter haar bronnen raadplegen.
  De landing hier te zien is van het “nieuw” toestel.
  Historie:
  -dec1998 China Southwest (first commercial flight)
  -mrt 2003 Garuda
  -dec 2002 China Southwest
  -mrt 2003 tot feb 2015 Air China


  Maak melding

 13. Laat Bouterse eerst maar een paar vluchten maken met dit toestel, want als het onderhoud van dit toestel van de zelfde kwaliteit is als al de ander meuk die op de Surinaamse markt gedumpt wordt, is Suriname mooi snel van hem af


  Maak melding

 14. Blaka Djoeka

  17 jaar is niet oud voor een vliegtuig. Maak je daar niet druk over.
  KLM vliegt op Suriname met kisten die 10 jaar ouder zijn.

  Het onderhoud is gestandaardiseerd anders krijgt men geen luchtvaardigheidscertificaat en de toezichthouder die rommelt verliest vrij vlot zijn licentie en baan. Ook in China want ze worden overall gecontroleerd. Airbus en Boeing hebben geen behoefte aan ongelukken.

  Elke 5 jaar (20.000 vlieguren) wordt een vliegtug helemaal binnenste buiten gekeerd en bijna weer op nieuw samengesteld. Van elk onderdeel is bekend hoe lang het meegaat (mean time between failure) en worden vervangen voor dat het kritische moment daar is.


  Maak melding

 15. Het is waar dat een vliegtuig zo goed als nieuw is wanneer je deze grondig onderhoudt. Maar veel maatschappijen doen vliegtuigen van de hand omdat de onderhoudskosten enorm oplopen. Daardoor is het uiteindelijk goedkoper om een nieuw toestel (moderner en zuiniger) aan te schaffen dan een oud toestel te blijven onderhouden.


  Maak melding

 16. Aboikoni

  een gelijkwaardig zuinig nieuw toestel zal ongeveer $ 200.000.000 kosten. Net als bij het de huidige A340 loopt een lease contract of huurtermijn van Groot onderhoud tot Groot onderhoud of wel de 20.000 vlieguren check.
  Huren of leasen kost pakweg $ 10.000.000 tot $ 15.000.000/jaar. Als SLM $ 200.000.000 moet lenen kost dat alleen al ongeveer $ 15.000.000/jaar

  Suriname kan zelfstandig geen moderne luchtvloot exploiteren. Dat zou SLM samen met TAM, TAP of Gol moeten doen. Die kunnen elkaar versterken. Dan zou SLM heel veel extra verkeer uit noord en noordwest Brazilie naar de VS en Europa kunnen faciliteren (scheelt voor dat gebied pakweg 4 uur vliegen per trip. Terwijl SLM 2 motorig kan gaan vliegen met A330 of B777 of B787

  Helaas wil men het zelf doen


  Maak melding

 17. Surinamers wat zijn jullie van plan?
  Men blijft maar vloeken, dit kan gewoon niet verder doorgaan. We roepen geesten op, dat wij niet kunnen bezweren.

  We zijn bezig onszelf de grond in te boren. Hoe willen jullie door anderen gerespecteerd te worden. Dit is echt een
  schaamteloze vertoning.


  Maak melding

 18. Aboikoni
  Dat was mijn stelling ook. SLM moet vanwege slechte strategisch planning 4 motorig vliegen.
  Als ze een beetje minder eigenwijs waren en hun vliegtuig(en) samen met partijen als TAM, TAP, Gol of Air Europa zouden exploiteren en hun kunnen ze wel met 2 motoren vliegen. Deze partijen vliegen wel over de grote plas met A330 en B777.
  Hoeveel extra klanten zouden ze niet aanboren van uit Noord en Noord West Brazilie die nu via Rio en Sao Paulo etc naar Noord West Europa en de VS moeten vliegen als ze met TAM zouden samenwerken.

  De trots zit deze maatschappij en het land in de weg. Trots is goed als je je eigen beperkingen maar inziet.


  Maak melding

 19. jaja Surinamers
  ze houden van duren spullen uiteindelijk kom je hier op /toestel 2013 3 jaar oud duur te duur zelf

  met korting .onderling geld verdienen
  vrienden prijs.uiteindelijk
  met alles erop eraan
  1 van 17 jaar oud
  dat oen lobie korting
  zonder garantie


  Maak melding

 20. hierbij wil ik het aanschaffen van de A340-311 niet omlaag drukken, er is voor de SLM maatschappij maar eerder profileren dit omdat het bestaan van de SLM beter te maken


  Maak melding

 21. Ik ben ook overgestapt naar KLM, niet alleen om de vliegtuig type maar ook omdat de laatste keer dat ik met Surinam Airways vloog we een chatervlucht hadden en ze gaven het niet eens door . En waarom gebruikt de Surinam Airways de 747-300 niet (zo duur zijn de olieprijzen heus niet)


  Maak melding

 22. Erg jammer
  Slm vliegtuig vliegt elke dag op en neer 5 dgn per week en brengt iedereen veilig op bestemming,ik zou zeggen petje af voor de toestel.
  Klm heeft verschillende toestellen laat hun maar dit proberen met 1 toestel 5 dgn per week ?????


  Maak melding

 23. Ik vind dat slm moet ophouden met bestaan. Er is corruptie op elk niveau. Ik ken mensen die 12 x per maar gratis vliegen en nog business class.Deze mensen werken niet bij de slm hebbe ook geen familie daar werken , wel matie’s of een buiten vrouw.


  Maak melding

 24. Een oud kist van 17 jaar oud. Is er misschien weer met geld gesjoemeld? Zeker goedkoop geleased . Waarom niet eentje bij de KLM of Air France gehuurd. Dan had je liever de oude Jumbo uit de woestijn weer opgehaald.


  Maak melding

 25. Weer zand in de ogen strooien van het volk. Knollen voor citroenen. Wanneer worden wij Surinamers wakker.
  Hebben de heren die leiding moeten geven wel de kennis hiervoor. Dus alleen maar politieke benoemingen.


  Maak melding

 26. Beste schrijvers,
  Surinamers mogen trotser gaan zijn op wat ze hebben. Inplaats van elkaar de grond in te trappen, kan je elkaar ondersteunen. Ik heb vanwegen mijn werk 11 jaar niet met SLM kunnen vliegen. 2014 was ik in Suriname met KlM en heb bij de terugreis 4 1/2 uur vertraging gehad op zanderij omdat ze te laat van Schiphol waren vertrokken.

  2006 heb ik ook een vertraging meegemaakt met KLM. Op het moment dat wij de lucht in zouden gaan werd het opstijgen afgebroken omdat een deur niet goed dicht was en deze vervangen moest worden. Heeft ook 3 uur geduurd.
  Wat ik wil aangeven dat alle vliegmaatschappijen hun diverse problemen hebben. De bruggen en waterkering in Suriname heeft ook kritiek gehad, maar een ieder heeft er profeit van. Je hoeft niet eens te zijn. Maar ook niet afbrekend te zijn.
  Leer je land lief hebben en doe iets voor het land en volk.


  Maak melding

 27. Laat de Surinam airways ophouden met bestaat, hij vliegt met veel te oude vliegtuigen op al zijn routes, en waarom vliegt zij 5 keer op de route Amsterdam-Paramaribo, ze draaien er toch geen winst op. En ook hun 737-300 is erg oud, dat toestel verdient een vliegverbod. Surinam Airways laat je transatlantische vluchten over aan KLM die is veiliger, klantvriendelijker, en goedkoper dan Slm. Ik heb liever vertraging dan dat ik mijn leven waag want als de 747-400 van klm stuk is laten zij meestal een andere toestel vliegen in tegenstelling tot Surinam Airways!!!!


  Maak melding

 28. Beste Shereya ik ben het helemaal eens met jouw mening over de slm. Ik heb liever een paar uur vertraging dan dat ik mijn leven riskeer op een oververmoeide vliegtuig op de Atlantische Oceaan


  Maak melding

 29. Ik heb na 11 jaar weer met SLM gevlogen. Inderdaad met een lease kist heen, maar de terugreis was met de Airbus A340-330.Wat een fijne vlucht was dat. En de landing op Schiphol was prachtig gedaan door de capten. Ik vind het ook vervelend als er vertraging is, maar het is eenmaal zo. En was er een maatschappij die nooit vertraging heeft, dan hadden we kunnen kijken en leren wat hun anders doen. De NS heeft iederdag vertraging, maar er reizen duizenden mensen iederdag met de trein ondanks de allerdaagse vertragingen. En wil je de vertraging niet meemaken dan kies je voor de auto, maar wat doe je dan met de file. Of de bussen die door alle dorpjes heen rijden voordat jij je plaats van bestemming bereikt. Ik denk niet dat de vertraging van SLM een opzet is en ik geloof dat geen enkel slm medewerker het fijn vindt. Mijn advies aan al de klagende mensen is om te kiezen voor de KLM als jij je daarbij prettig voelt en respecteer de keus van die genen die voor de SLM kiezen. Hoe lastig vinden wij mensen het niet als een ander kritiek op ons leverd zonder de kern van de zaak te kennen, maar tegelijk het normaal vinden om kritiek te leveren op basis van wat in de media staat, zonder deze te toetsen. Denk er over na.


  Maak melding

 30. Beste mensen,
  KLM heeft zeker 1 a 1.5 jaar met een md 11 vliegtuig naar su gevlogen.
  jaren daarvoor was de md 11 afgekeurd voor passagier vervoer (alleen voor cargo vervoer).
  En men heeft het over veiligheid hahaha.
  Ik vlieg al 28 jaar 2 a 3 keer per jaar naar su en altijd met SLM leef nog steeds ๐Ÿ˜Š en zal met SLM blijven vliegen ๐Ÿ‘


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.