Open Access Week in Suriname

2

Minister Robert Peneux van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft maandag in de Universiteitsbibliotheek (UB) van Suriname het startsein gegeven van de Open Access Week. De Open Access Week met als thema “Open for Collaboration” duurt tot en met zaterdag. De expositie heeft als doel om te benadrukken wat de mogelijkheden zijn die Open Access biedt.

De Open Access-beweging (ook bekend onder de namen Open Access-publishing en free online scholarship) wil een grote verscheidenheid aan actuele wetenschappelijke informatie vrij toegankelijk beschikbaar maken. Dit Open Access-model legt dus de nadruk op het zonder beperkingen beschikbaar stellen van culturele en wetenschappelijke verwezenlijkingen, in het bijzonder het gratis online beschikbaar stellen ervan. Dit houdt in dat de auteur instemt met het verspreiden van zijn werk, maar ook dat er een geschikte technische uitrusting is om die verspreiding te ondersteunen.

Peneux wil bewerkstelligen dat dat de UB wordt meegenomen in de begroting van het ministerie.

2 REACTIES

 1. Goede zaak!

  Ik zie graag ook internet-toegang voor de kleintjes. Tip voor de naschoolse opvang.

  En hoe zit het met de middelbare scholieren? Die moeten toch ook onderzoek verrichten, of hebben ze toegang tot de U.B?

  Punt is: Internet moet goedkoper en voor een ieder beschikbaar zijn.

  Vraag maar hulp aan de contactpersonen van de Twinning-projecten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.