Militairen Suriname en VS leren van elkaar

20

PARAMARIBO, 21 okt – Militairen van Suriname en de Verenigde Staten van Amerika hebben veel aan elkaar. Dit zegt luitenant-kolonel Johnny Antonius, hoofd Strategische Planning & Opleiding op het ministerie van Defensie. Gemeenschappelijke trainingen leveren het beste bewijs.

De trainingen worden grotendeels in Suriname uitgevoerd. “Deze trainingen maken deel uit van een programma, waarbij samengewerkt wordt met Amerikaanse militairen. Surinaamse militairen worden steeds beter getraind”, zegt Antonius tegenover De West. Gesproken kan worden van een win-win situatie, omdat aan beide kanten van elkaar wordt geleerd. Suriname investeert jaarlijks ongeveer een miljoen dollar.

De Amerikanen komen in met deskundigen en stellen soms ook studieplekken beschikbaar. De scheidende Amerikaanse militair attaché, Luis Figueroa, heeft bijgedragen aan het optrekken van de kwaliteit. Figueroa heeft er ook voor gezorgd dat Suriname duizend beveiligingspakken tegen Ebola kreeg. Tijdens de trainingen wordt veel aandacht besteed aan ICT en management

20 REACTIES

 1. De vorige president van Guyana werd regelmatig gelift door de Paarse DDB met onze Nationale carrier ten koste van passagiers ( alsof het een fiets was met bagagedrager) maar praten over Tigri toen kwam niet voor in zn brein; nu hij alleen maar rampspoed over ons uitstort denkt hij door dit op te rakelen de aandacht van de immense problemen af te leiden! Niemand hier heeft nu aandacht voor een grensdispuut ! Men kijkt nu met argusogen naar de komende rekeningen van de exorbitante verhogingen van de nutsvoorzieningen en de neveneffecten daarvan !


  Maak melding

 2. “Tijdens de trainingen wordt veel aandacht besteed aan ICT en management”

  Ik denk dat ze aan het gamen zijn: ”Heart of Thorns”, ultimate edition.


  Maak melding

 3. Waarvoor heeft Suriname nou een leger nodig? Waarschijnlijk om zichzelf in bescherming te nemen want er valt niks te halen om oorlog voor te voeren.Het leger is er nooit voor en van het volk geweest.Suriname neem je met 12 soldaten men heeft geen leger nodig om deze soldaatjes van chocolade te laten smelten,


  Maak melding

 4. Voor het Nationaal Leger is alles meegenomen.Kennis, vaardigheden, inzichten en materieel.Kwaliteitsverbetering moet hoog op de agenda staan. De inzet van legers bij conflicten en natuurrampen veranderd met de tijd.Ook van het Amerikanen, Chinezen,Brazilianen, Cubanen, Iraniërs, Russen, Japanners, Indonesiers, Indiers, Koreanen valt veel te leren. Proficiat Nationaal Leger met deze kennisvermeerdering.


  Maak melding

 5. RobG is natuurlijk ooit militair expert geweest en heeft ook heel veel verstand van het leger ( lees Power Rangers).

  “.Ook van het Amerikanen, Chinezen,Brazilianen, Cubanen, Iraniërs, Russen, Japanners, Indonesiers, Indiers, Koreanen valt veel te leren.”

  Ik pies in mijn broek van het lachen….


  Maak melding

 6. De surinaamse militairen zijn de slechtste studenten opeze aardbodem.
  Kijk maar naar Amerika bv..hun commander in chief is Obama,zonder amnestie,zonder de behoefte aan vergiffenis,
  Kjk naar de ‘commander in chief’ van Suriname’
  heeft amnestie,heeft behoefte om vergiffenis,is

  een couppleger,is veroorzaker van de binnenlandse oorlog,zet onschuldigen in om zijn vieze vuile strijd te gaan strijden tegen rivaal en vijand ,heden beste vriend.brunsie te gaan uitvechten en dan hebje deDec 1982 TRAGEDIE !!
  Kijk naar het amerikaanseleger,1 actie/operatie en dinootje geniet gratisloge in Amerika. Hier was hij de lijder van deCTU,een terroristische organisatie en voor strakjes de troonopvolger van pappie.Maar waarom trainen deze militairen dan?
  Er bestaat geen gevaar voor een oorlog,Venezuela,Guyana en Suriname hebben een liefdes driehoek met gebied Tigri!
  Zin om een coup teplegen met de gevolgen van Dec 1982 heft niemand,erbestaat geen gevaar in en van buiten Suriname!!!


  Maak melding

 7. Hopelijk roeien zij de fraudeurs, oplichters,roversbende, criminelen, verkrachters en de moordenaars uit!!

  @@ Henk Molenaar! Tigrie??? Neen!! SU schiet met catapult!!!


  Maak melding

 8. @RobG
  Met wie gaat Suriname dan in strijd?!
  Al de anderelanden die je hebt opgenoemd zijn wapen concurrenten vanelkaar en ze leven in spanning.Ze vechten tegenelkaar en niet zoals de surinamers het bes weten namenlijk MET ELKAAR.!!


  Maak melding

 9. Suriname en oorlog voeren?!
  Neen,Nooit ,Never,
  We schenken gewoon Vergiffenis aan allen die denken oorlog te voeren met suriname.
  Wij hebben geen wapens nodig ,ook geen trainingen,want onze leger bestaat uit niet meer dan 50 militairen.
  We sturen aan al de gekke landen die denken oorlog te voeren met Suriname een kaartje van VERGIFFENIS namens Sandew Hira en zo voorkomen wij een oorlog.
  Probleem opgelost.
  Oorlogsproblemen??!!1
  Geen nood Sandew Hira is de oplossing


  Maak melding

 10. @hira,

  Dit gaat mijn petje te boven!

  De waarheidsvinding had in andere landen, een heus ceremonieel karakter.
  Dit onderonsje is alles behalve officieel, en getuigd van disrespect naar alle betrokkenen die besproken zullen worden.

  Ik vermoed dat mevr. Hira haar bikini mee neemt, dan kan ze gezellig een paar rondjes zwemmen met de fish lady, terwijl beide heren liggend in een hangmat hun eerste broodje pom met zoutvlees, veel peper en zuur verorberen.

  Het betreft een open draaiboek, dus na de lunch, volgt eerst een potje ‘vreet na pot’ en daarna een beauty nap in de bekende hangmat.

  Vervolgens effe opfrissen en optutten ten behoeve van de camera, en aanschuiven aan tafel voor het diner, met als hoofdgerecht doksa met rotie en alu -kouseband als zij-groenten :). (suri-style).

  Met een tandenstoker in zijn s’mond, om de laatste restjes doks tussen zijn tanden te verwijderen, zegt bouta:
  “Het spijt me verschrikkelijk, ik heb erg veel spijt, vergeef me”.

  Sorry hoor, als het mijn broer betrof, dan zou ik nooit zo uitgebreid kunnen tafelen en borrelen; eerder kotsen van verdriet.
  Hoe kun je……………

  Zum Kotzen!!!!


  Maak melding

 11. Hmmmmm…wat weten de amerikaanse militairen niet die ze van de surinaamse militairen eerst moeten leren?
  Onze militairen schieten op elkaar,omo snesie,wilde pakira’ en pingo’s,


  Maak melding

 12. Ach Henk Molenaar, reageer genuanceerd. Dit is echter een beetje teveel gevraagd. Jullie, de opponenten zijn allemaal hersendood net als de bruid die twaalf Algerijnse ezels waard is.In elk geval geen respectabele roots om aan het nageslacht door te geven.


  Maak melding

 13. Wat moeten Amerikanen nog leren van een paar Surinaamse padvinders, die niet eens in staat zijn hun grensoverschrijdende criminaliteit onder conrole te krijgen.


  Maak melding

 14. Het is wel komisch dat ze een fotoplaatsen van een wel erg vreemde militair. Eentje die z’n duimbreekt als hij gaat schieten en met 2 ogen open richt.

  Als dit het nationale leger voorstelt!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.