Filmretrospectief ‘Suriname Nederland 40 jaar later’

0

Op 24 en 25 oktober vindt in het Tropenmuseum In Amsterdam een filmretrospectief ‘Suriname Nederland 40 jaar later’ plaats. Daarin worden op zaterdag en zondag 12 documentaires en Polygoonjournaals vertoond die de relatie tussen Suriname en Nederland over de afgelopen 40 jaar belicht.

Zaterdag 24 oktober staan de films van de bekende Surinaams-Nederlandse cineast Frank Zichem centraal, die dit jaar 50 jaar in het vak zit. Zichem volgde de afgelopen 40 jaar de ontwikkelingen in zijn geboorteland Suriname op de voet. Ook de relatie tussen Suriname en Nederland vormt een thema in zijn werk.

‘Suriname-Nederland 40 jaar later’ 1975-2015 is een initiatief van Ellen de Vries i.s.m. de Stichting Multimediale cultuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.