Surinaamse politiebaas breekt eerder op

15

PARAMARIBO, 20 okt – Politiebaas Humphrey Tjin Liep Shie moet eerder weg dan hij had gepland. De hoogste functionaris bij het Korps Politie Suriname moet sneller plaats maken in opdracht van minister Jennifer van Dijk – Silos. Recente ontwikkelingen spelen mee.

Volgens Tjin Liep Shie zelf zou hij pas begin 2016 aftreden. Zijn nieuwe functie is op het ministerie als directeur Operationele Diensten. Maar volgens de Ware Tijd heeft Van Dijk – Silos hem eerder nodig op het ministerie. Zij heeft de hoogste ambtenaar op Justitie & Politie pas de wacht aangezegd. Tjin Liep Shie moet zijn post daarom eerder verruilen voor het directeurschap.

Het proces tot benoeming, een aangelegenheid voor de president, is versneld ingezet. Er moet nog een directeur worden benoemd. Tjin Liep Shie zei al tijdens de vorige regering dat hij het korps wil verlaten. Een ‘andere’ uitdaging wilde hij niet uit de weg gaan. Zijn vervanger als hoogste politiefunctionaris is Agnes Daniël.

15 REACTIES

 1. ”Wegwezen’is het nieuwste motto van Silos.
  Wij kunnen het aantal die de laan wordt uitgestuurd door DIKTATOR Silos niet meer bijhouden.
  Je moet beven en sidderen als Silos langs komt bij jou want je wordt haar volgende slachtoffer
  Bidden mensen,vooral veel bidden .


  Maak melding

 2. 18 Aug 2010, 00:20

  loading foto
  previous next

  Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, voelt zich vereerd dat president Desi Bouterse zijn erkentelijkheid aan haar adres heeft uitgesproken. “Ik heb mijn werk als OKB-voorzitter naar eer en geweten gedaan en ben blij dat dit gewaardeerd is door de president”, aldus Silos tegenover Starnieuws. Bouterse had Silos dinsdag uitgenodigd voor een onderhoud.

  Silos merkt op dat zij haar bijdrage zal leveren, daar waar er een beroep op haar wordt gedaan. Haar naam werd ook genoemd als kandidaat-minister van Justitie & Politie. Bouterse deelde Silos mee dat deze post ingevuld zou worden door de A-Combinatie. “De president heeft mijn ondersteuning gevraagd en ik ben blij dat ik mee kan helpen, want er moet veel werk worden verzet”, aldus de jurist.

  Een van de zaken waar Silos voor gevraagd is, is het helpen opzetten van het Constitutioneel Hof. Dit instituut is vanaf 1987 genoemd in de grondwet, maar is tot nu toe niet van de grond gekomen. “Ik ben bereid om zaken juridisch uit te zoeken en samen met anderen de contouren op te zetten”, zegt Silos. Meer wilde zij niet kwijt over het onderhoud dat ze had met de president

  En van zo een figuur verwacht je dt ze corruptive gaat bestrijden ?!
  Ze werkt onder de grootste CORRU[PTELING in Suriname!!


  Maak melding

 3. PARAMARIBO – Volgens Mr. Dr. Jennifer van Dijk-Silos is amnestie altijd bedoeld om de sociaal-maatschappelijke rust binnen een gemeenschap te garanderen. Zij was zondagavond te beluisteren in het tv-programma INFO Act van de regering. De rechtsgeleerde haalde aan dat de gebeurtenissen van december 1982 niet gerangschikt kunnen worden onder misdrijf tegen de menselijkheid.

  Misdrijven tegen de menselijkheid moeten voldoen aan twee eisen volgens het Amerikaans Hof van de Rechten van de Mens. Ten eerste moet het een misdrijf van grootschalige omvang zijn. Op de tweede plaats moet het een structureel karakter hebben. Zij zegt dat die gebeurtenissen van 1982 niet grootschalig waren. Zij ziet 15 slachtoffers niet als grootschalig en op de tweede plaats was het niet structureel maar een incident.

  Dus er konden meerdere slachtoffers gemaakt worden want 15 is in haar ogen heel weinig.
  En zo een iemand noemt 1 enkeling een vrouw met ballen….


  Maak melding

 4. @ Ray

  ‘Ten eerste moet het een misdrijf van grootschalige omvang zijn. Op de tweede plaats moet het een structureel karakter hebben. Zij zegt dat die gebeurtenissen van 1982 niet grootschalig waren. Zij ziet 15 slachtoffers niet als grootschalig en op de tweede plaats was het niet structureel maar een incident.”

  Dat kan dan snel opgelost worden door Alle revolutie slachtoffers op te nemen. Worden al die mensen ook erkend als slachtoffer van Bouterse en Co.


  Maak melding

 5. Natuurlijk gedenken wij alle slachtoffers gemaakt aan de bloedige handen van bouta.
  De familie leden van de slachtoffers laten altijd noch van zich horen ,vandaar dat dit tragische killings van deze 15 slachtoffers vers in geheugen blijft.
  Sjeesjes toch,wie gaat de live beelden vergeten van de 15 slachtoffers die afgetakeld bijna meer dood dan levend een gedwongen schuld bekentenis moesten voorlezen omringd door zwaar bewapende militairen!
  Ze waren gestript en hadden slechts hun onderbroeken aan en deze hulpelozemannen gaan proberen te ontvluchten?!
  Neen ze werden afgemaakt door beul bouta en partners in crime!

  Even een korte fragment;
  Rambocus verscheen daarna voor een militaire krijgsraad, waar hij werd verdedigd door de advocaten John Bamboeram, Eddy Hoost en Harold Riedewald. Zij betoogden dat de krijgsraad een illegale rechtbank was en dat Rambocus’ tegencoup ‘niet onwettig kon zijn omdat Bouterse via dezelfde manier aan de macht was gekomen’

  De advocaten werden daarna door Bouterse gezien als tegenstanders van zijn regime en in de nacht van 7 op 8 december werden zij en tien anderen door militairen van hun bed gelicht en overgebracht naar Fort Zeelandia

  Na de moorden gaf Bouterse een verklaring af waarin hij stelde dat de vijftien een staatsgreep aan het plannen waren. Zij werden daarop op bevel van Bouterse gearresteerd en zouden zijn omgekomen tijdens een vluchtpoging. De lichamen van de vijftien slachtoffers vertoonden echter tekenen van zware mishandelingen en geen van de vermoordden was in de rug geschoten, zoals verwacht zou worden bij een vluchtpoging. Na de verklaring van Bouterse werd op de Surinaamse televisiezender STVS een eerder opgenomen verklaring uitgezonden van Jozef Slagveer, een journalist en één van de slachtoffers, die daarin bekende dat hij betrokken was bij de samenzwering. Zijn gezicht vertoonde echter tekenen van mishandeling en aangenomen wordt dat hij de verklaring onder druk heeft afgelegd. André Kamperveen had eveneens een soortgelijke verklaring afgelegd, maar omdat hij er te gehavend uitzag werd zijn verklaring alleen maar op de radio uitgezonden


  Maak melding

 6. mevrouw silos als u corruptie wil uitroeien moet je bij de ,,,, top ,,, beginnen bij b.v. jou lijder.. en al die andere ministers,directeuren, beleidsmedewerkers, kort om de hele staf waar jij ook toehoort moeten allemaal in de gevangenis..

  je moet als je eerlijk bent … amnestie .. onmiddellijk nietig verklaren als je ballen hebt..

  verder moet je niet al te veel lawaai maken,je wordt zó ge-resuffeld..

  ik heb al eerder gezegd,,dat ik bereidt ben ook een bedrag neer te leggen voor de bouw van de … alcatrasz.. om al dieven, moordenaars,boeven,oplichters. te helpen op te ruimen het land veilig te maken..

  zeg het maar..

  kom met konkrete voorstellen..


  Maak melding

 7. Personen die in DORA een Corruptiebestrijder
  zien, hebben het mis !

  Zij is gewoon een VERLENGSTUK
  van DDB, met alle streken en vedraaiingen !

  DORA aanbidt Desi en heeft zich niet verzet
  tegen zijn ONGRONDWETTIGE Amnestiewet !

  Zij staat toe dat de Nederlander DEW, OPNIEUW
  onze Grondwet vertrapt, door zich via een
  BOUTA-project te bemoeien met een strafzaak
  die NOG STEEDS “Onder de Rechter is”.

  De strafzaak tegen de Massamoordenaars is
  niet beeindigd, doch slechts GESCHORST !

  Andere aanwijzingen dat DORA niet rechtstatelijk
  bezig is kunt u zien aan de volgende voorbeelden :

  a. DORA stelt niet ONMIDDELLIJK en onderzoek
  in naar de MISDRIJVEN die DINO op het
  grondgebied van Sranang heeft gepleegd, ook
  misdrijven tegen de staat Sranang en tegen de
  Bevolking van Sranang !

  b. Wanneer de verdediging van DUIKER in de
  EBS-fraudezaak aangeeft, dat de president
  PERSOONLIJK opdracht heeft gegeven om
  de firma van dhr Van Kanten te betalen,
  ondanks dat de leveranties niet hadden
  plaatsgevonden, zit DORA stil !!!

  De opdracht van Desi liep via ex-minister
  Wijnerman.
  De betalingen werden verricht door de
  Centrale Bank van Sranang.
  Op een moment dat DESI opzettelijk de
  meeste Sranang-bedrijven NIET UITBETAALDE !

  Achterstallig was een bedrag van MEER DAN
  tweehonderd MILJOEN !!
  DORA zwijgt en laat geen onderzoek doen !

  c. Iedereen in Sranang WEET dat DINO over extra
  diplomatieke paspoorten kon beschikken, zelfs
  blanco exemplaren !
  De veiligheid van de staat en van van de bewoners
  is daardoor ernstig in gevaar ! DORA doet alsof zij
  van niets weet, terwijl optreden meer dan voor de
  hand ligt !

  d. De malversaties en onwettige aanbestedingen
  op het ministerie van Openbare Werken, onder
  andere in de periode van minister Arakadamsky
  zijn bekend.
  DORA durft ook in deze zaken niet op te treden !

  Dus, a Corruptie-Bestrijding fu DORA na
  Pikie Pikie Pley, de toppers van de NDP
  en aanverwanten worden totaal NIET AANGEPAKT !

  PS : Binnenkort komt DORA met een voorstel voor
  een KROM-Constitutioneel Hof op de proppen !

  MAAAARRRRR, OAS Mensenrechten Hof , zal roet
  in het eten gooien door de Amnestiewet NIETIG te
  verklaren !


  Maak melding

 8. Sorry hoor maar het valt mij steeds maarop dat er maar steeds mensen van creoolse afkomst een functie krijgen. Zijn er er geen andere bevolkingsgroepen jn su. De ene creool komt en gaat en na obderzoek blijkt het dat ze niet capabel zijn voor de functie s


  Maak melding

 9. Suriname komt nooit vooruit!vooral als je je land door een stel apen laat regeren.Het enige wat men doet is nog in 2015 met stront naar elkaar gooien evolutie is nog niet in Suriname langs geweest.Noem mij een land in Afrika waar men met deze genen een land regeerd dat top is,het zal mij niet verbazen als binnenkort ook bokoharam in het land zit voor een bord eten kunnen mensen met bepaalde genen hun ziel en zaligheid verkopen.Vooruit SU. HAHAHA


  Maak melding

 10. Zolang ex-militairen aan het bewind zijn gaat het land niet vooruit want ze doen alles eraan om het land te plunderen, waar ook ter wereld want dat is hun opvoeding. Dus we gaan weer nogeens 5 jaren pinaren en van herstel komt niks van terecht. En dan geeft het domme volk hun toestemming om weer te regeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.