Topambtenaar Justitie & Politie moet thuis blijven

34

PARAMARIBO, 19 okt – De hoogste ambtenaar op het ministerie van Justitie & Politie is uit haar functie ontheven. Dit meldt de Times of Suriname. Inez Huijzen – Sedney is per brief op de hoogte gesteld. Haar ontheffing verschilt enigszins van die van anderen.

Andere hoge ambtenaren zijn ook thuis gezet sinds het aantreden van minister Jennifer van Dijk – Silos. Maar voor Huijzen – Sedney blijken andere redenen te zijn aangevoerd dan corruptie. In de brief worden twaalf genoemd. Het moeten wel zwaarwichtige zijn. “Ik ben niet gek om zomaar een besluit te nemen”, zegt Van Dijk – Silos. Inze Huijzen – Sedney is tijdens de laatste regering Venetiaan al thuis gezet.

Toen was Chandrikapersad Santokhi minister van Justitie & Politie. Bij het aantreden van de eerste regering Bouterse werd zij in ere hersteld. Van Dijk – Silos heeft ambtenaren van de afdeling Vreemdelingenzaken thuis laten blijven. Volgens de minister is de afgelopen jaren geknoeid met de uitgifte van verblijfvergunningen. Er werden duizenden dollars geëist van buitenlanders die voor langere tijd in Suriname wilden vertoeven.

34 REACTIES

 1. Sinds Silos voor het zeggen heeft,jaagt ze iedereen weg en wie gaat haar kunnen stoppen?
  Precies niemand,ze heeft de beschermde bloedige klauwen van haar baas bouta boven haar krankzinnige kop.
  Ze heeft de fijne kneepjes hoe bewijsmateriaal te doen verdwijnen.van haar baasje geleerd.Ze stak brand in het gebouw van JUSPOL en alle bewijsmatrieel vernietigd ,hierover hoor je niks meer.
  Gemene COVER-UP episodes van haar!!!!


  Maak melding

 2. @ Ray,

  Je durft veel te zeggen, maar heb je daar bewijzen voor?

  Mevr. Huyzen-Sedney was al tijdens de regering-Venetiaan een keer naar huis gestuurd, dus dit keer kan dat ook geen toeval zijn. Incompetent en corrruptiegevoelig, vermoed ik.


  Maak melding

 3. @Blaka Bakra
  Je doet heel veel voor de criminelen in Suriname.
  Wie had mevrouw Sedney weer eens in dienst genomen en in erehersteld als men wist van haar geval tijdens Venetiaan?Juist je paarse baasje, want zoals altijd, corruptelingen zijn welkom in het paarse clubje. Nu kan het zijn dat Sedney een heleboel meer weet en nu moet ze het veld ruimen want je Silos geeft niet aan waarom,waar zijn de bewijzen die aantonen dat ze vertrekken moet?
  Juspol is afgebrand 1,2,3 tellen na zodra Silos op het troon zat,en je zoekt nog steeds naar bewijzen. Wat moeten surinamers doen volgens jou,hun hele leven inzetten voor het zoeken naar bewijzen terwijl de criminelen onder je neus lopen ?Zeggen amnestie en vergiffenios je dan nog niks?Dat erwerkelijk iets fout is?
  Zo,.zo je vindt het prachtig dat surinamers ergens anders in de wereld Suriname dag vieren voor 1 dag en de misère gelukkig niet hoeven mee te maken die wij wel mee maken?Aan hun wens je geluk toe en wij ,wij die ernaar striven Suriname te helpen bevrijden van bouta zet je wel een grote SMOEL op?!
  Welke zijn de andere dagen dat je de surinamers over de gehele wereld graag ziet vieren’
  a Sandew Hira dag
  b Silos dag
  c bouta dag
  D blaka bakra dag

  Alvorens je Silos haar intrede deed maakte ze haar kleur bekend. Ze is PAARS!
  Alleen jij geloofd dat zij de waarheid gaat vertellen of verteld.
  JIj moet ziende blind zijn als je nog niet heb gemerkt dat de ndp bezig is de boel in Suriname over te nemen.


  Maak melding

 4. @ Ray,

  Kun je je beschuldigingen staven met bewijzen?

  Mevr. Huyzen-Sedney is tijdens de regering-Venetiaan ook al eens heengezonden, dus kan het geen toeval zijn. Incompetentie en corruptiegevoel, vermoed ik.


  Maak melding

 5. Blak bakra ? Of Blaka bakra?
  Ik heb spijtig genoeg ook al een beetje twijfels over de (on)gesteldheid van Ray!
  Sedert de sheriff een gesprekje heeft gehad met Bouterse is Ray zichzelve niet!
  Jammer, alhoewel soms een beetje doordravend kan ik zijn postings, op een enkele uitzondering na, wel pruimen.
  Misschien zou hij van twee/drie weken vakantie, naar van mijn part Switzerland, of was het nou Zwitserland? opknappen!


  Maak melding

 6. Zo zoetjes aan is het tijd dat Miss. P de mini-president naar huis stuurt. Er zijn belastendeverklaringen door een verdachte in de EBS zaak tegen hem geuit.


  Maak melding

 7. mevrouw silos waar wanneer komt de ,,,, alcatras ,,, te staan..

  ik ben bereid een deel van mijn eigen middel erin te steken als dank voor het land..

  maar ik wil eerst weten waar het komt te staan..

  ik eis wel,,, dat iedereen in aanmerking komt om al daar zijn straf uit te zitten,,,

  zonder aanzien des persoon..,dus ook de moordenaars van 8 december 1982,pas dan kun je spreken van een demo-craties land van een recht-staat..


  Maak melding

 8. @astaman

  Sinds Santokhi een gesprekje heeft gehad met de schrik van Suriname bouta,is het echt stil rond Santokhi. Van hem hoor je geen ene piep meer en dat is niet goed. Hij vindt heden alles goed wat niet door de beugel kan, en in Godsnaam waarom doen jij en anderen alsof Santokhi en Bouta de twee zijn waarop geheel Suriname zit te wachten?
  Wat bouta kan klaarspelen om zijn hachje te redden zien we gebeuren vlak onder onze Eigen ogen,niemand hoeft ons het verhaal te komen vertellen.
  Nu,boos op de VHP alsorganisatie ben ik niet. Het wachten is op Santokhi om zich nader te verklaren. Ik wach op zijn tijd en uitleg.Ik maghem tot uitdagen als ik niet tevreden ben met wat hij heden aan het uithalen is?
  Ik ben geen ndper die alles wat baasje bouta doet,goed vind.Ik ben geen ndp robot.


  Maak melding

 9. @astaman

  Zo bedoel ik het…

  Ik verwacht betere dingen van Santokhi,ik verwacht echt niet van hem dat hij gaat samenwerken met een MOORDENAAR! zogenaamd om Suriname en surinamers te redden..
  Suriname kan gered worden alleeen als bouta in gevang wordt gestopt voor eeuwig!!
  Van zoonlief dino zijn wij gelukkig bevrijdt thanks to the americans.


  Maak melding

 10. jammer voor jou ray…….tje.
  dino komt in 2018 naar su.
  bouta heeft een deal met Amerika gemaakt.
  bijzonderheden hoor je nog.
  dus over pak pak hem beet 2,5 jaar krijg jij je zoveelste dino trauma


  Maak melding

 11. Ik denk dat miss Dora van Juspol nu wel te hard van stapel loopt! Ze was tijdens de verkiezingen echt niet Onafhankelijk ! Ze was lichtpaars en nu is Dora donkerpaars !!!


  Maak melding

 12. Bljft u maar lekker thuis mevrouw !

  Uw salaris zal elke maand op uw
  bankrekening worden gestort !

  Neks no Fout ! Monnie De !

  Desi had vastgesteld dat er te weinig
  ambtenaren in Lanti-dienst zijn !

  Daarom hebben wij de afgelopen twee jaar nog
  eens DRIEDUIZEND NIEUWE AMBTENAREN
  in dienst genomen, MONNIE DE !!!

  Hiervan kregen een aan aantal de rang van
  ADVISEUR, met een zeer hoog salaris,
  er was voor deze banen geen diploma of
  kennis vereist !

  No spang Brada nanga Sisa, Monnie De,
  ennnnnnne if a No de , dang w’e DRUK Moro
  SRD-papiera-monnie ! Neks no Fout !

  A welvare nanga a welzijne E DORO !!!


  Maak melding

 13. Een hele afdeling thuiszetten zonder onderzoek? Is iedereen van die afdeling dan schuldig ?? Wat moeten de onschuldigen dan aan hun kinderen of partner vertellen ?ik ben wel voor clean sweap maar het moet gerechtvaardigd en weloverwogen zijn.men moet niet met de botte bijl gaan hakken uit populistische motieven.ban corruptie uit maar hanteer de juiste middelen en werkwijze!!!


  Maak melding

 14. “……..zijn thuis gezet ……”
  Wat een speciale stijl van schrijven.

  Is een voorwaarde om het te maken in de politiek in Suriname “wakka mang taal” te spreken? Red je het anders niet?

  En ja, santhokie is mesmerised by desie..


  Maak melding

 15. Zodra iemand uit de VHP het niet eens is met de VHP, wordt diegene meteen bestempeld als een verrader. Heel erg onzinnig allemaal, alsof men geen eigen mening mag hebben en het maar altijd eens moet zijn met de Verenigde Hindostaanse Partij oeps de Verenigde Hervormings?? Partij.


  Maak melding

 16. Van Dijk-Silos heeft tijdens een interview/gesprek gezegd dat Suriname een bananenrepubliek is. Een door en door corrupt land. De corruptie is in het land geïnstitutionaliseerd, en loopt top down. De hele vreemdelingendienst die wordt bemand door politieagenten is verrot en corrupt. Gelegaliseerde diefstal en corruptie gepleegd door politieambtenaren. Ongelooflijk wat er in Suriname gebeurd. Deze figuren zouden allemaal strafrechtelijk moeten worden vervolgd. Je hebt ook geïnstitutionaliseerde corruptie bij andere overheidsdiensten, zoals bij de Afdeling Domeinen. Ongelooflijk hoeveel corrupte honden bij die afdeling werken. Zonder geld -en als ze weten dat je uit Nederland komt, dan ben je de klos – krijg je echt niks gedaan. Het is een land dat minstens 25 jaren achter loopt, qua ontwikkeling en efficiency.
  De woorden van de minister van Justitie: een corrupt land, een bananen republiek, een achterlijk land, een land waarbij er sprake is van heel veel belangenverstrengeling tussen de uitvoerende- en de controlerende macht. En tot het bot corrupt. In Suriname wordt je legaal bestolen door de politie en andere overheidsdiensten. Structurele- en gelegaliseerde corruptie die verankerd en ingebakken is in het hele systeem.
  Achterlijk land met een jammer dat ik dat nu moet zeggen, een achterlijke bevolking die 25 jaren achterloopt qua ontwikkeling.


  Maak melding

 17. @Pipa
  jij gelooft dus niet dat het ooit goed komt? en is een achterstand van 25 jaar wel correct? zou het niet minstens 30 jaar moeten zijn? zelfs indien de inwoners met een frisse blik naar zichzelf kijken, zijn zij in staat alles goed te praten wat verkeerd is. gewoon flexibel verkeerd buigen.


  Maak melding

 18. Deze minister heeft er hoogst persoonlijk voor gezorgd, dat deze regering aanblijft.
  Aan haar de eer om in hoogst eigen persoon haar eigen puin op te ruimen.

  In de afgelopen 5jr zijn er 8000 ambtenaren in dienst genomen. Stel dat er 4000(front) zijn vervangen, betekend dit 8000 actief plus 4000 op non-actief met behoud van salaris. (totaal 12000 extra op de loonlijst).

  Momenteel worden er op verschillende Ministeries ambtenaren ontheven en vervangen door ‘nieuw bloed’. Stel 1000 ontheffingen met behoud van.. (nog 5).
  Totaal zijn dit circa 13000 extra ambtenaren!

  Hoe gaan ze dit betalen?


  Maak melding

 19. Smatje,

  Dat is wel een heel groot verschil met de NDP, als er iemand van de NDP het niet eens is met wat er binnen de partij gebeurt dan wordt die persoon op handen gedragen.
  Bij de NDP mag je jouw eigen mening hebben.
  Of vergis ik me?


  Maak melding

 20. @Basmatie
  Dinootje komt niet meer terug en alsnhet tochgebeurd komt hij als bejaarde er uit met pappie allang vervallen .Iedereen heft een verval datum…snap je het nu.!


  Maak melding

 21. @Smatje

  Het heeft er veel van dat op de geheime ontmoeting tussen santokhi en bouta beiden de vredespijp hebben zittem roken,misschien onder de nieuwste TOTEMPAAL!!!
  Santokhi zie ik nog niet als verrader wel als een teleurstelling !


  Maak melding

 22. @ Ray

  Wees gerust er is geen vredespijp gerookt. DDB heeft zijn gewoonlijke verdeel en heersstrategie weer geprobeerd. Het is hem ook gedeeltelijk gelukt gezien veel reacties.

  Echter hij heeft zich zolang Shantokhi rustig en scherp blijft zich slechts in de kaart laten kijken en verder niets.
  Wacht maar tot dat er nog meer lijken uit de kast vallen en de begroting helemaal tot kladpapier versneden kan worden.


  Maak melding

 23. Vandaag een verhaaltje over vissen.

  Hele kleine vissen zijn vaak talrijk en begeven zich aan de oppervlakte maar stichten ook verwarring en onduidelijkheid. De grote vissen maken daar goed gebruik van en weten precies wanneer ze moeten happen. Ze zijn vaak minder in aantal en begeven zich amper aan de oppervlakte, zo af en toe als ze weer honger hebben. Daarom moet je als hengelaar altijd alert blijven.

  Door nu het aantal visjes te verminderen zou er minder verwarring en onduidelijkheid moeten zijn, en zouden de grote vissen beter herkenbaar moeten worden.

  Maar dat blijkt inmiddels ook een utopie te zijn geworden want een paar grote vissen hebben in het verleden al verkeerd gehapt en zijn toen naar boven gehengeld. Maar toen zijn ze terug het water ingegooid en mochten ze gewoon tot de dag van heden vrolijk verder zwemmen en zo af toe aan de oppervlakte verschijnen als ze weer honger hebben. Deze vissen behoren waarschijnlijk tot een beschermde soort.

  Welterusten!


  Maak melding

 24. we wilden nog 5 ,,, dan heb je nog 5 kan ook op lopen tot 10..

  wat willen we nog meer..

  het zit in onze genen.. ellende armoede tjé potié..

  we zullen eeuwig zo blijven.. nu vrije slaven..

  pakket dienst draait op volle toeren uit het koloniaal moeder land..

  dank je wel Holland..

  wij zijn toch een ka volk..ondankbaar..


  Maak melding

 25. @ Ray,

  Ik denk niet dat het goed is voor een land als politici steeds overhoop liggen met elkaar. Er moet hard gewerkt worden om het land vooruit te brengen. De corruptie moet gereduceerd worden, en als het even kan, grondig bestreden worden. De monetaire situatie moet stabiel worden. Het land moet tot verdere ontwikkeling komen. Er is geen tijd voor politiek gekibbel. Het is nu tijd om goed samen te werken zodat SU economisch floreert.


  Maak melding

 26. @Smatje

  Politiek is strijden voor de eigen beginselen. Dat gaat in het algemeen volgens spelregels waarbij men elkaar respecteert en de regerende coalitie luistert naar argumenten van de oppositie.
  In Suriname werkt dat niet zo. De regerende coalitie kan de gekste dingen uit halen en men vindt dat de oppositie daar niets van mag zeggen omdat men dan niet mee werkt aan de vooruitgang van het land.

  Beste Smatje, zie wat de regerende coalitie gepresteerd heeft:

  1) Verdrievoudiging van de Officiële Staatsschuld van SRD 3 miljard naar 9 miljard. Terwijl het in de jaren 2010, 2011, 2012 en een deel van 2013 record inkomsten had uit olie en goud.
  2) Verdwijnen van de goudvoorraad en de deviezen voorraad.
  3) Staatsolie maximaal in de Schulden gestort zodat het nu geen winst meer maakt.
  4) Geen van de plannen van het ontwikkelingsplan 2011 – 2016 is duurzaam gerealiseerd.
  5) giga achterstanden op de betalingen.
  6) Giga corruptie die nu overal in beeld komt en langszamerhand een spoor krijgt dat bij de President eindigd.
  7) 8.000 nieuwe ambtenaren en massa’s ontheffen directeuren die gewoon door betaald worden. Voor hoeveel stemmen staan die 8.000 nieuw ambtenaren ofwel de VS ambassadeur meld terecht dat de verkiezingen raar verlopen zijn.
  etc. etc. etc.

  Het vervelende is dat velen van de zogenaamd raaskallende oppositie gemotiveerd voorspeld hebben dat dit zou gaan gebeuren.


  Maak melding

 27. De grote vis trekt een verkoelend baantje in de Suriname rivier, een tropen zonnetje schijnend op zijn kale bol en een amnestieregeling in zijn zak.
  Waar heb ik dat toch allemaal aan verdiend, vraagt hij zich af, al dobberend op de golfjes.


  Maak melding

 28. @Jojo

  jouw punt 6 is een van de basispunten van het slechte beleid:

  6) Giga corruptie die nu overal in beeld komt en langszamerhand een spoor krijgt dat bij de President eindigd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.