Kinderserie in Suriname en Nederland in première

1

De nieuwe kinderserie ‘Sammy Paramaribo’ is afgelopen weekend in Suriname en Nederland in première gegaan. De eerste vertoning vond afgelopen zaterdag plaats in Jeugd Theaterschool On Stage in Paramaribo. In Nederland ging de serie op zondag 18 oktober in première op het Cinekid Festival, het grootste festival ter wereld voor de vertoning van jeugdfilms.

Sammy Paramaribo vertelt het verhaal van het 7-jarige, vrolijke meisje Sammy. Ze is van Surinaamse afkomst en is geboren en getogen in Nederland. Voor het eerst – en helemaal alleen – reist zij naar het verre Suriname om bij haar tante Sjaan te gaan logeren. In de straat van Tante Sjaan wonen allemaal kinderen, waarmee Sammy al snel vriendschappen sluit. Door de ogen van Sammy laat deze serie kinderen van 4 tot 8 jaar – in een vrolijke sfeer – de Surinaamse cultuur ontdekken. Het verschil tussen Nederland en Suriname wordt in iedere aflevering speels verteld en overwonnen.

Voor de film zijn opnames gemaakt in Suriname en de hele cast bestaat uit Surinamers. De casting is gedaan door Helen Kamperveen. Ook heeft de filmcrew, die uit Nederland naar Suriname is gekomen, bij alle disciplines samengewerkt met lokale filmmakers die voorafgaand een masterclass hebben gevolgd. De première van Sammy Paramaribo werd mogelijk gemaakt door HEM Suriname NV, ABC TV, Brainwaves en de Nederlandse Ambassade. De serie zal in Suriname na de première ook op de televisiezender ABC en op de Nederlandse TV vertoond worden.

1 REACTIE

  1. Hmmm, Ik zag vanochtend een klein stukje van deze film bij de kinderuitzending van NOS/ZAPP. Totaal werd 10 min. uitgezonden ( Npo 3, van 07.40u. tot 07.50u.) waarvan ik een deel miste. Het gaat dus over het meisje, Samantha Trustfull in Suriname. Leuk!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.