Concrete afspraken tussen Suriname en Venezuela

44

President Desire Bouterse (l) begeleidt zijn Venezolaanse collega Nicolas Maduro (l) naar het perscentrum van het Kabinet van de President. Maduro was afgelopen vrijdagmiddag in Paramaribo aangekomen en vertrok dezelfde dag terug naar Caracas. De twee bevriende staatshoofden spreken hebben elkaar gesproken over onder meer broederschap en solidariteit tussen Suriname en Venezuela, maar ook over de toekomst van de bilaterale relaties en de Petro-Caribe Overeenkomst.

De presidenten zeiden na enkele uren met elkaar gesproken te hebben, dat er concrete afspraken met elkaar zijn gemaakt. Er zal worden samengewerkt op diverse gebieden. Zo is Venezuela geïnteresseerd in rijst uit Suriname. De importen uit Guyana zijn stopgezet. Er is samenwerking op energiegebied. Venezuela heeft 130.000 spaarlampen ter beschikking gesteld. Huizenbouw in Venezuela is veel goedkoper dan in Suriname. Er zal een samenwerking komen, waardoor voor de minst draagkrachtigen kan worden gebouwd. 150 huizen zullen worden geschonken.

Maduro-3

Maduro-1

44 REACTIES

 1. Henk Molenaar,

  Als kind zijnde vond ik poppenkast nog leuk.

  Ach het is een netwerk bijkomst voor dictators, moordernaars en narco criminelen. Intussen moet de bevolking op sardien met rijst leven. Het arme Venzuela heeft niet eens wc papier tot beschikking.
  Intussen is Unicef daar ook aan de slag gegaan.


  Maak melding

 2. De een zijn dood is de ander zijn brood. Suriname kan het marktaandeel van Guyanese rijstproducenten op de Venezolaanse markt overnemen. Het is alleen jammer dat de Surinaamse boeren tegen zeer hoge kosten produceren en zich uit de markt geprijsd hebben. De fake- kostprijs van de Surinaamse boeren moet omlaag.

  Met de schenking van 150 huizen kunnen + 150 gezinnen aan een woning geholpen worden. De Venezolaanse woningbouw heeft voordelen voor Suriname. Zij zetten per huizenblok meerdere appartementen neer en deze bouwwijze drukt de kosten. Ik denk dat er in Suriname meer flatblokken neergezet gaan worden.Prachtig initiatief.


  Maak melding

 3. leveren die Venezolanen ook het bijbehorende diefijzer voor deuren, ramen, trappen, balkons en erfafscheidingen. Evenals 4 waakhonden per woning, anders ben je niet veilig in je eigen huis in dit criminele narco-staatje. Ieder huis in Suriname is een prive-gevangenis. Je zal er maar wonen.


  Maak melding

 4. RobG : “Prachtig initiatief”

  Deze Paarse Gek blijf onzinnige complimenten strooien.

  Beste RobG.

  Een half jaar geleden werd er een prefab woningfabriek geopend met veel Paarse Bombarie. Deze fabriek zou honderden woningen per maan afleveren en gaan exporteren naar het buitenland.

  ER IS NOG NIET 1 WONING AFGELEVERD!!

  Nu is Suriname afhankelijk van een aalmoes van straatarm Venezuela voor een schenking van 150 woningen. Hoe diepen kan Suriname nog zinken?

  En ook deze 150 woningen komen er niet. Het is domme show voor de bühne

  Maar jij blijft klappen Paarse Gek.

  Als Bouterse op jou kop schijt roep jij nog “Prima initiatief”


  Maak melding

 5. @Henk Molenaar, jij bent een prominent lid van de vocale oppositie en ik neem commentaren uit jullie vocale groep niet serieus. Jullie zingen continu valse noten, zo erg zelfs dat vogels en vissen uit de lucht komen vallen. neem een andere persoon als dirigent want de heks voldoet niet.De huizen uit de prefab fabriek worden dagelijks gemaakt en afgeleverd en neergezet.De kopers moeten alleen zorgen dat de financiering / betaling in orde is. Wat…….. dacht…….. jij? Dat men de huizen gratis zou verstrekken, dat……de overheid……. sinterklaas………. moet……….spelen? FOEI TOCH.

  Warhoofd? Jij moet ervan uitgaan dat de fabriek ook aangewend gaat worden voor de Venezolaanse huizenbouw. Ik vermoed en neem van me aan dat er muurdelen in de fabriek gebouwd gaan worden.Moge dit duidelijk voor jou zijn.


  Maak melding

 6. Ik weet niet hoeveel waarde een concrete afspraak met Maduro waard is, maar een concrete afspraak met Bouterse is vaak verre van concreet, de voetballers die deelnamen aan de president cup kunnen je daar alles over vertellen, eerst kunnen ze jarenlang fluiten naar hun gewonnen presidentiele prijzengeld en daarna wordt zonder enige uitleg de prijzenpot teruggebracht op het oude niveau dat USD 20.000,- lager lag. Onze president heeft uit een soort minderwaardigheidscomplex en misplaatse vorm van grootdoenerij de neiging om meer te beloven dan hij waar kan maken, ik zou honderden interne voorbeelden kunnen opsommen, maar ik volsta met de spoorbaan, de fly overs, de 18000 woningen en de AKB dat van SRD 35,- verhoogd zou worden tot SRD 50,-. Een extern voorbeeld is Obiang uit Equatoriaal Guinee die ook nog steeds zit te wachten op de eerste druppels van de vele scheepsladingen water die uit Suriname naar zijn dorstig land vervoerd zouden worden. Als ik Venezuela was, zou ik naast de ‘concrete’ afspraken gemaakt met Bouterse, voor alle zekerheid toch een paar veiligheidskleppen inbouwen voor het geval dat.


  Maak melding

 7. Yippie, één spaarlamp voor elke suri-ndp’er!

  Uitgezonderd de mofinawangs natuurlijk, want die hebben geen (elektra)-aansluiting.

  Ergens op het net slingert een video van de zakelijke ontmoeting, oh my 🙂 :).

  Protocol bijzonder tenenkrommend;
  2 echtgenoten die achter een conferentietafel als figurant zijn gepositioneerd.
  De één op een bank en de andere in een fauteuil; de één met 2 kruisjes op haar tieten, de andere met een te korte rok voor een fish-lady(elke 2seconden werd er aan het rokje getrokken), anyhow een schertsvertoning vanjewelste.

  Deze storende scene maakte het tot een komische bijeenkomst van pakweg 7 minuten.
  Na het ‘zakelijk’ onderhoud, springt maduro achter het stuur van een geblindeerde en kogelvrije SUV, en al claxonnerend rijdt hij weg. 🙂 🙂 Hilarischhhhh.

  Bekijk zelf het bandje, geluid uit en zakdoekjes voor het lachen.

  Onderzoek heeft uitgewezen dat velen niet in staat zijn om de reeds ‘afgeleverde’ huizen te betrekken; de huizen staan leeg.
  Die 150 huizen erbij is geen pasklare oplossing, eerder een nieuwe ghost town.

  Een stukje grond is leuk, een huis nog leuker, maar het gros krijgt geen hypotheek en/of heeft geen baan, dit zijn showprojecten.
  Die mensen hebben dringend een baan nodig!


  Maak melding

 8. Ik ben bang dat er weer luchtkastelen gebouwd gaan worden ipv. huizen, wie houdt wie nu weer voor de gek, Venuzuela waar geen geld is om ple papier te kopen, om hun kont mee af te vegen. 2 charlatans en Brothers in Crime


  Maak melding

 9. RobG “De huizen uit de prefab fabriek worden dagelijks gemaakt en afgeleverd en neergezet”

  Vertel eens RobG: Waar staan die huizen die dagelijks uit de fabriek komen en worden afgeleverd dan?????

  Jij schijnt overal verstand van te hebben en overal bij te zijn. Volgens mij zit jij 3 hoog in de Bijlmer de de hele dag te spelen met dank aan je Hollandse bijstandsuitkering,.


  Maak melding

 10. Beste Henk, volgens mij maak je toch een ernstige vergissing, het lijkt mij aannemelijker dat RobG op een gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis zit, een beetje normaal mens kan toch niet dergelijke onzin uitkramen. en waarom een gesloten afdeling? het komt mij namelijk voor dat hij al lange tijd niet meer in zijn geliefde Suriname geweest is om daar de werkelijkheid in ogenschouw te nemen en zijn halfgod de kont te kussen of er helemaal in te kruipen, de patient


  Maak melding

 11. Deze poppenkast van een halve dag is trouwens zo doorzichtig als water!

  De enige echte reden van dit bezoek is om de U.S. zogenaamd terug te pakken, na de bewust gedane uitspraken van de US ambassadeur;

  “Nog nooit heeft een VS-ambassadeur zich in zulke scherpe bewoordingen uitgelaten over de wantoestanden in Suriname, dus er speelt wel degelijk iets.
  Big Brother is fed up with purple and is watching you, zouden we zeggen.
  De Amerikanen zijn het meer dan zat over bijvoorbeeld de behandeling die Amerikaanse multinationals van dit regiem hebben gekregen, zoals het gedraal, de absurde eisen en achterbakse handelingen in de kwestie Newmont en Alcoa, om maar een paar heikelpunten te noemen.
  De Amerikanen hebben voorts een broertje dood aan mensenrechtenschenders en corruptelingen.”
  bron: De West

  Vervolgens heeft meneertje maduro, de volgende boodschap de wereld in-ge-tweet:

  “Naar Suriname op werkbezoek aan Suriname voor bestendiging van onze broederschap en samenwerking met de mensen en met de president. Voor een eensgezind Caribisch gebied.”

  Hola coco-loco qué tal 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 12. Beste Hans,

  Ik ben bang dat je gelijkt hebt.

  Ik zat paar maanden geleden in vliegtuig van Paramaribo naar Amsterdam.

  In dat vliegtuig zat een wat oudere Creoolse man met Paarse Kleding aan vol met met lofzang op Bouterse als man van het volk en vrijheidsstrijder. Hij had zelfs een witte hoed op met foto van Bouterse en ook zijn handbagage was vol geplakt met NDP stickers.

  Iedereen in het vliegtuig keek met schaamte naar deze Paarse Clown die zich in vol ornaat meldde bij de 100 procent controle. Het was tenenkrommend.

  Het zou mij niets verbazen als deze Bouta Clown en RoBG dezelfde persoon zijn.


  Maak melding

 13. Off Topic:

  Suriname door de bocht:

  Zelfs analfabeten worden in Suriname voor het leven benoemd tot ‘beleidsadviceur’

  Het aan de lopende band beleidsadviseurs in dienst nemen eist op verschillende ministeries nu zijn tol. Ministers kunnen niet hun eigen beleidsadviseurs aantrekken, omdat deze functie is verworden tot een plek voor personen die aan een politieke partij uit een vorig kabinet zijn verbonden

  . Uit interviews blijkt dat deze functionarissen voor hun leven in die functie dienen. Bij de invoering van Fiso in 2007 heeft de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken, Maurice Hassankan, de functies van directeur, onderdirecteur en beleidsadviseurs eruit gelicht.

  Er zijn geen normen aan welke kwalificaties personen moeten voldoen voor de functie van beleidsadviseur. Volgens de adviseur van de ambtenarenvakcentrale CLO en oud-minister Michael Miskin, zou zelfs iemand zonder een diploma kunnen worden benoemd. Er zijn gevallen bekend van mensen die op sommige ministeries beleidsadviseur zijn geworden zonder zelfs een glo-getuigschrift te bezitten, ook analfabeten zijn eerder in die functie benoemd. Miskin bekijkt deze situatie vanuit een politieksociaal-maatschappelijke bril. Hij zegt dat het overheidsapparaat niet vergeleken kan worden met de private sector. De ex-minister zegt dat het bij het in dienst nemen van personen gaat om politieke afspraken.

  Bij hem rijst de vraag waarom dit veranderd zou moeten worden, omdat dit systeem goed werkt. (!!!!!!) Hij zegt er geen moeite mee te hebben dat het apparaat groter wordt. Het was de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, die in een actualiteitenprogramma aangaf dat zij opgescheept zit met vijfentwintig beleidsadviseurs.

  Op het ministerie van RO zijn dat er ongeveer zeventien.

  To many chief to few indians….

  En dan vragen nog mensen zich af waarom Suriname in 40 jaar niet vooruitkomt.


  Maak melding

 14. @Rob G.,

  Normaliter worden psychiatrische patiënten behandeld met amfetaminen en tranquillizers. Bij jou werkt volgens mij nog maar één medicijn: gramaxone.
  Ik heb van mijn leven nog niet zo’n grote onzin uit jouw koker gehoord als nu. Die Chinezen hebben nog niets gedaan met die prefab-fabriek, want ze worden niet betaald. Heel simpel. Het land van alles gratis is ter ziele. Jij haalt je informatie uit de NDP-partijkrant, on line, want je woont niet eens in Suriname. Als jou gerichte vragen worden gesteld, geef je geen antwoord. Dat kan twee dingen betekenen: Of je weet het niet, óf je bent te laf en ben je bang dat je paarse masker zakt.


  Maak melding

 15. Loekoe sa revo e brenge teweeg. Ma loekoe ooktoe fa libisma lobi deng misleidende revo lijders. Ondanks dat zelfs schoenpoets niet te krijgen blijven vele arme Venezuelanen krijsen..leve het chavisme olv Sint Nico Maduro. Maar ook in Suribabwe zijn en blijven vele arme paarse paria’s krijsen…leve het boutisme olv his majesty I’m Nasty. Wat deze twee boeven elkaar te bieden hebben is niets anders dan medeleven en elkaar steunen om de totale macht te behouden. Het domme volk krijgt zgn. wat lekkers of omgekeerd. Na soso ka deng vijf jare disie e go tjarie gi alla deng oliedomme paarse stommelingen met hun neks no fout paarse ideologie. Ma kut, dit is een slecht teken voor de democratie en een goed teken voor het komend paars dictatoriaal regiem met behulp van Maduro and friends. Het wordt nooit meer goed in dictatoriaal Surbabwe en waarom……..vele paarsen hebben hiervoor gekozen, willens en wetens ondanks feiten, no stem didibri, na wang leemang. Enne sma no jepi, want eigen schuld, dikke paarse bulten.


  Maak melding

 16. Een medelijdend lachje met ook iets van walging is hier wel op zijn plaats, laten we dit trieste figuur inderdaad maar niet serieus nemen, bovendien heeft hij voorlopig wel weer aandacht genoeg gehad


  Maak melding

 17. Desi en Nico denken dat ze op hoog niveau politiek bedrijven in de kwestie Guyana, onderwijl is dat seti kong gewoon een ordinaire baka bini rip deal. Een tripartiete conferentie van de drie landen op beschaafd interstatelijk niveau zou meer op zijn plaats zijn. Echter zijn het niet de belangen van de naties die onderhavig zijn maar de belangen van de ratten.


  Maak melding

 18. Hebben die Venezolanen geen behoefte aan cassave? Er staat nog een fantastisch draaiende cassavefabriek in Para. Het is om je te bescheuren: voor 1 SRD symbolisch overgenomen door de Staat en er vervolgens 5.3 miljoen SRD ingepompt. Na drie jaar werkt dat ding nog niet. Wat is er met die miljoenen gebeurd? Ik ben er vorige week nog langs gereden en die zinkplaten troep had ik voor 10.000 SRD opgezet. Is er al één zak cassavemeel o.i.d. geëxporteerd? Nee, de boeren zitten met rottende hoeveelheden en kunnen hun oogst nog niet kwijt. Dit is het zoveelste schandalige luchtkasteel van deze paarse bende.


  Maak melding

 19. President David Granger van Guyana roept de Guyana Defence Force (GDF) op om een planning te maken voor “Totale Landsverdediging.” Sprekend tot officieren op GDF Headquarters, Camp Ayanganna, had de opperbevelhebber het over de lopende grenscontroverses met Venezuela en Suriname. Granger merkte op dat de tijd van de “zichtbare oorlogsvoering” in de vorm van intimidatie aan de grenzen of het binnendringen van kanonneerboten in de wateren van de Guyana’s nog niet is verdwenen. Volgens Granger moet om te overleven een plan ontwikkeld worden met betrekking tot de totale nationale defensie. Dit houdt in dat alle elementen en instrumenten van de nationale macht voortdurend moeten worden ingezet ter bescherming van ons grondgebied.

  De drie muketiers,Granger,maduro en bouta gaan oorlog voeren , de eerste wereldoorlog tussen de armste landen van het heelal.de ene die geen toilet papier in huis heeft, eentje die met amnestie rondloopt en hoopt op vergiffenis en Guyana die zegt TIGRI es mi casa…..
  hai Baja,,,wat een ellende…


  Maak melding

 20. Beste RobG

  Laat ik u nu serieus nemen.

  1) China levert ruim 400 woningen incl, woonrijp maken (wat asfalt) voor $ 50.000.000. Dat is ruim $ 100.000/woning excl. de onderliggende grondwaarde. Dan zijn die woningen niet echt ruim en echt hoogwaardig. Het zijn gewoon Hollandse prijzen want in Nederland kan een aannemer catalogus woningen bouwen voor euro 72.000 /stuk excl. BTW (kent Suriname niet) en Grond.
  2) Ofwel de woningen die nu cadeau gedaan worden zijn al betaald en worden pas over een paar jaar geleverd zodra Dailin zin en tijd heeft.
  3) Broadhomes (van die prefabfabriek) heeft een opdracht van $ 5.000.000 om huizen te leveren. Het zijn niet de afnemers zie zoals u stelt plotseling met de financiering moeten komen. Bij de opening stelde president heel trots dat er 3.000 woningen per jaar geproduceerd zouden worden waarvan heel veel voor de export. Nu stelt de president dat ze in Venezuela veel goedkoper zijn en dat Venezuela naar Suriname kan exporteren (ruilhandel????).
  Leuk voor die Chinezen. Weer dus allemaal lege uitspraken van een “Volks” President die de feiten niet kent en wat in de ruimte zwetst.
  4) U weet zo in eens hoe men in Venezuela bouwt. Nu niet op de manier zoals u denkt en zeker niet op basis van Prefab en hoogbouw. Of het zou zo moeten zijn als in Cuba, waar de arbeiders op een staatsboerderij in een land met veel ruimte in flats ondergebracht worden. Hoogbouw is per definitie niet goedkoper tenzij men de Sovjet Platenbau methode gaat importeren. Nu die huizen staan in Cuba zelfs leeg, in dergelijke kippenhokken krijg je geen Surinamer behalve studenten uit het binnenland.

  Beste RobG de argumenten en afspraken van President Bouters zijn hol en snijden geen hout. U weet dat langzamer hand ook wel als u uw hoofd eens goed laat werken.


  Maak melding

 21. Na dat Maduro geweest is gooit IAMgold de handdoek in de ring en gaat het 300% meer mensen ontslaan. Zij zien het voorlopig niet meer zitten een gaan naar slaapstand.


  Maak melding

 22. Ik bespaar jullie de moeite en energie, want de acclamaties kennen we reeds uit `t hoofd.
  Schrijft gewoon Neks no Bung dan begrijpen wij het wel


  Maak melding

 23. @ blaka bakra, dat is te erg voor woorden dat met die cassavefabriek; wie zijn de oprichters cq.de direkteuren? Worden zij niet ter verantwoording geroepen? En die mevrouw de trekster van het Fictieve Wanica ziekenhuis hoeveel is haar betaald en waar is ze ?? En huizen??? Drie kwart van het volk voldoet niet aan de financiele eisen om er eentje te hebben: inderdaad:Paarse Luchtkastelen!!!


  Maak melding

 24. Ay mi Goedoe….Aloha. Deze soort beloften waren van de Pres 5 jaren geleden ook geweest. Niks was er gedaan aan die beloften. Nu weer benieuwd van recente beloften of die uit gevoerd gaan worden. Dan moeten de Dombo Suri People nu hun ogen wijd open doen waarom ze bigi Baas gekozen hebben tot Pres. voor 2e termijn.Che!!!


  Maak melding

 25. Nergens in de wereld komt het voor dat economischhe vluchtelingen afgeven op hun land(en) van origine. De frustratie hierboven is klaarblijkelijk!


  Maak melding

 26. @ Amaranta,

  Misschien dat het volgende bericht een eye opener is voor je.

  IAP NV heeft de eerste partij cassave gedumpt die ze een maand geleden heeft opgekocht van de land- en tuinbouwers die met de oogst zaten. Dit zei DA ‘91-parlementariër Winston Jessurun gisteren in DNA. De cassave is volgens Jessurun niet verwerkt in de fabriek tot meel om deze te exporteren naar Barbados. Het is niet bij hem bekend waarom de fabriek na de opening op 19 december 2012 nooit in bedrijf is gegaan.

  Jessurun vroeg zich verder ook af of IAP NV een staatsbedrijf is of van particulieren is. Het bedrijf is opgezet met US$ 1 miljoen staatsmiddelen gefinancierd door China. Terwijl op de website van IAP NV staat dat het een staatsbedrijf is dat onder het ministerie van Financiën valt, ‘horen we dat het een particulier initiatief is’, zei Jessurun. Gezegd wordt dat het een inititiatief is van Robert Power en Kamla Madho. De laatste is de levenspartner van minister Winston Lackin. Power en Madho bezitten elk 50% aandelen.

  Op de begroting van Financiën is er SRD 2 miljoen gereserveerd voor IAP NV. Jessurun vraagt zich af of onze belastinggelden gestopt gaan worden in de private IAP NV.


  Maak melding

 27. @ Amaranta,

  Het zal je niet verbazen dat op de pagina Overheid van het Ministerie van LVV heel ander nieuws te lezen is. Daar praat men zelfs over het opstarten van de tweede produktielijn. Ga maar een praten met de cassaveboeren in Para. Die gaan jou de waarheid vertellen. Zij zijn al voor de gek gehouden, en de rest van het domme volk volgt!


  Maak melding

 28. @ Paraman,

  De enige economische vluchtelingen zijn de Surinamers zelf. En haal niet uit naar bepaalde bevolkingsgroepen. Zij zijn evengoed Surinamer als jij. Bovendien: Er staat nog een flinke afwas voor je in de keuken……


  Maak melding

 29. Beste Henk,

  Misschien is het je opgevallen dat 61% van de kijkers dit heeft ‘geliked’ en 39% niet. Do I have to say more? Dumb and dumber dat Surinaamse volk.


  Maak melding

 30. Suriname is naar de kloten gegaan onder President Bouterse jammer voor het land maar de kiezers wilde het zo hebben.Dan moeten ze nu niet zo zeuren.Bouterse heeft zichzelf en zijn familie verrijkt.Dat is mijn mening.Ik ben niet aan een politieke partij verbonden maar bekijkt die dingen nuchter.Al die mensen die achter Bouterse staan hebben geen verstand van economie en van zaken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.