Baboeram: tijd om pijn en verdriet te depolitiseren

50

PARAMARIBO, 19 okt – “Het is tijd om die pijn en verdriet te erkennen en het leed te depolitiseren.” Dit zegt Dew Baboeram (Sandew Hira) over het leed dat mensen is aangedaan in de woelig jaren tachtig. Het is immoreel om bij het overzien van het hele slagveld één groep eruit te lichten.

Dit zegt Baboeram naar aanleiding van de kritiek op zijn initiatief om een getuigenis af te nemen van Desi Bouterse. Het is ongepast om de pijn van alleen maar een bepaalde groep te belichten. “Daarom heb ik het initiatief genomen om een Comité Nabestaanden en Slachtoffers van Politiek Geweld op te richten en nodig iedere familie die sinds 1980 slachtoffer is geworden van politiek geweld uit”, zei Baboeram tijdens een persconferentie.

Mensen kunnen zich dus vrij aansluiten, ook familie van militairen die te lijden hebben gehad in de oorlog tegen het Jungle Commando. “Er zijn verschillende groepen van slachtoffers. De nabestaanden van acht december is één groep naast de familie van de mensen die op vijf en twintig februari 1980 zijn omgekomen, het Jungle Commando, Inheemsen, burgers in de Binnenlandse Oorlog. Ik wil graag met alle groepen praten”, aldus Baboeram.

50 REACTIES

 1. Toen Baboen-Ram dit politieke en juridische volledig incorrecte spektakel aankondige (nu enkele maanden geleden), via een doorgestoken brief aan Bouterse, meldde hij er bij dat hij tot 8 december niets van zich zo laten horen, geen updates zou geven, social media onaangeroerd liet en geen vragen zou beantwoorden van journalisten of zelfs maar zelf de publiciteit zoeken…

  …dit alles om in rust tot een goed eindoordeel te komen.

  Sindsdien is deze clown bijna dagelijks bezig met de spotlights op zichzelf te zetten…

  Ik blijf het vreemd vinden dat je de man gaat verdedigen die verantwoordelijk is voor de dood van je bloedeigen broer.

  Wellicht hadden ze geen goede band (en de optie om die band te verbeteren is natuurlijk door de moord direct de das om gedaan), maar dan nog… blood is thicker than water.


  Maak melding

 2. Depolitiseren, is dat het nieuwe toverwoord om de pijn van de nabestaanden te verzachten, deze pijn is emotioneel, en dat los je niet op door wegrelativeren, het enigste wat deze pijn enigszins kan verzachten en genoegdoening kan geven is een eerlijk proces en juiste veroordeling van deze huigelachtige moordenaar en crimineel.
  Wat een zot deze publieksgeile kerel, hij heeft aandacht dat dan weer wel


  Maak melding

 3. Hahahahahaaaaaa….hai boi clown Sandew Hira
  Noem jij het opnemen voor de moordenaar van je broer verdriet en pijn .
  verzachten?

  “Er zijn verschillende groepen van slachtoffers. De nabestaanden van acht december is één groep naast de familie van de mensen die op vijf en twintig februari 1980 zijn omgekomen, het Jungle Commando, Inheemsen, burgers in de Binnenlandse Oorlog.’ Aldus Sandew Hira.
  Zo Sandew Hira al deze slachtoffers hebben geleden aan de handen van je nieuwste kameraad bij naam bouta.!!
  Jij denkt dat eigenhandig vergiffenis schenken aan een MOORDENAAR alles goed maakt?
  Wat ligt er voor jou in het voorschiet?
  Wordt je straks minister,ambassadeur,hoge positie in het cabinet,linker of rechterhand van je toekomstige baas bouta?

  OPROEP AAN ALLE NABESTAANDEN OM NIET DEEL TE NEMEN AAN HET BELACHELIJKE VOORSTELLING VAN SANDEW HIRA!!!!

  Aan de surinaamse zwitserse liefhebbers,blaka bakra,henkes,blakakoeli ,smatje en enkele anderen…
  Zo is dit een reden voor jullie om Suriname dag te vieren in Suriname?
  Zo de surinamers die oproepen in Suriname dat een moiordenaar gestraft moet worden ,zijn niet goed bezig ?Wat moeten wij doen?
  Net als anderen in een ver land feesten en doen alsof wij gelukkig zijn ,blij zijn ,probleemloos zijn ?!
  Moeten wij meekijken en dan hoera , hoera schreeuwen voor 30 surinamers omdat zij gezegend zijn en zorgeloios zich voor 1 dag surinamers voelen?


  Maak melding

 4. Soso lafoe!

  “We hebben geen uitgebreid draaiboek. Mijn vrouw en ik komen rond de lunchtijd aan in Brokobaka, waar we ontvangen zullen worden door de president.
  Na de lunch begint het eerste gesprek.
  Daarna is alles open.
  Er is geen draaiboek anders dan lunch en avondeten. 🙂 🙂
  Voor de rest laten we tijden, inhoud van de gesprekken en alle andere zaken afhangen van hoe het loopt,” deelt Hira mee.”
  Bron: Starnieuws

  No commend; laughing my ass out Loud!!!


  Maak melding

 5. Die man wil niet alleen remigreren naar Sur.maar wil gelijk met allerlei egards behandeld worden in de bananen republiek.
  Als ik de moordenaar van mijn fam.zou willen ontmoeten dan is het alleen om hem neer te leggen.En niet om uitleg te vragen.


  Maak melding

 6. Deze Sande Hiramaakt het leven van alle moordenaars een heleboel makkelijker.’Hij lijkt wel een MOORDENAARS dipolomaat te zijn .
  Zijn visie hoe je leed en pijn te verzachten’
  wel gewoon de rode loper uitrollen voor de moordenaar ,dineren met de moordenaar ,daarna onder het genot van een drank de moordenaar de ruimte geven om tot in detailles aan te geven hoe hij je geliefde heeft vermoord,en dan zeg je ‘ik heb je vergeven’ en dan ga je als vrienden afscheid nemen..je zegt tot de moordenaar dag,prettige dag verder doeiiii al heb je niks anders dan de leugen verteld het verzacht mijn pijn en leed die
  jij over mij hebt gebracht…doeiiiii,tot morgen op het cabinet.’


  Maak melding

 7. Meneer de MEGA-Manipulator DEW , ga effe
  op een HETE ZINKEN-DAKPLAAT ZITTEN
  met je ONZIN !

  Een rechtstatelijk STRAFPROCES wegens
  Ernstige Meervoudige Mensenrechten-
  schendingen, MASSAMOORDEN op
  ongewapend Volk, is GEEN POLITIEK en
  ook GEEN POLITICEREN !

  Indien er andere BURGERS of MILITAIREN zijn
  die ook zijn getroffen door MISDADEN dan kunnen
  die personen zich ook tot de ONAFHANKELIJKE
  RECHTER wenden, opdat die misdadigers
  OOK WORDEN BESTRAFT !

  De redenering dat ook anderen in Sranang zeggen
  getroffen te zijn door misdrijven, geeft NIEMAND
  het RECHT een LOPENDE STRAFZAAK tegen
  een MEGA-VERDACHTE te SABOTEREN !
  (HERLEES aub ONZE GRONDWET !)

  Sandew hanteert KROMME REDENERINGEN
  en helpt de NDP-bende Onze Sranang-Rechtsstaat
  en onze Mensenrechten verder te ONTMANTELEN !

  PS : POPTJI PATOE-redenering van de
  “wetenschapper” SANDEW :
  He DIEF, OMDAT ANDEREN OOK STELEN,
  ZULLEN WIJ U NIET ALS DADER laten
  BERECHTEN door de RECHTER, maar
  VERZOENING regelen en ALGEHELE
  AMNESTIE voor ALLE DIEVEN afkondigen !!!

  De strafrechtszaak tegen de massamoordenaars,
  is door de KRIJGSRAAD geschorst,
  NIET BEEINDIGD !

  Deze strafzaak wegens de 8 december-
  Massamoord is nog steeds “ONDER DE
  RECHTER” ! HIRA vernielt Onze Grondwet
  met zijn acties !


  Maak melding

 8. Depolitiseren of niet, feit is en blijft dat de veroorzakers te beklagen zijn en in elke normaal functionerende maatschappij zaten deze reeds langs opgesloten. Ma kut, wie sinds 1980 het begin en het gevolg hebben weten te volgen wisten wat er komen zou. Velen van hen wachten de gevolgen niet af, want wisten een ding met zekerheid, na soso ka a revo e go tja kong, ondanks revo-geleuter door baas en co. Het gros van de slachtoffers van dec. 1982 heulden ook met deze coupers, bewonderend zelf. Nooit kwam de gedachte bij hen op om na te trekken en te laten berechten de doden die op 25 febr. 1980 waren gevallen. De vloeken die over deze moordenaars werden onderschat, tot de lugubere dec, moorden. En de vele moorden daarna door die vervloekte moordenaars olv van baas. Het oliedom paarse volk heeft niet willen leren de lessen der jaren tachtig. Wat deze verworden paars benevelde parasiet wil is niets anders dan heulen met de moordenaars. En dan mag men prof.drs.mr. ig en blabla hebben voor de naam. Alleen waarheid en gerechtigheid kunnen een keer brengen in de geschiedenis van Suribabwe. Maar net zolang al deze zgn, wijsneuzen onwaarheden en ongerechtigheid na jagen door blindziende en doofziende te zijn voor de waarheid en gerechtigheid( om den brode of wat nog meer, macht) net zolang zullen paarse leugens, paarse misdaden, paarse moorden en verder paars geestelijk en immoreel verval stijgende zijn. Vooral met zo;n grote aanhang aan paarse oliedomme stommelingen met hun neks no fout, baas na echte lijder, soso lobi ideologie. Het wordt nooit goed, zolang I’m Nasty er is, Nooit meer. Hij heeft alles onder de knie en staat boven refcht en wet in dictatoriaal wordend Suribabwe. En al het andere is gewoon paars geluter vol kommer en kwel. Hihi. Neks no fout. Misdaad loont in Suribabwe voor de lijders en de arme paarse paria’s lijden zonder hun paarse b. open te doen, want…….niet klagen, jullie stemden voor nog vijf ka paarse jaren.


  Maak melding

 9. @Ray
  Een treffende benaming voor clown Dew:
  De moordenaars diplomaat.
  Een andere benaming mist haar doel. Juiste titel voor het boek over deze rat, die beloofd had zijn smoel te ouden zogenaamd om geen dingen bij de nabestaanden, de gehele Surinaamse natie. Deze inconsequente rat beweert dat het immoreel is om bij het overzien van wat hij noemt het hele slagveld, één groep eruit te lichten. Zegt hij dat ook over de slavernij periode waar hij ook een mond vol van heeft? Baboeram is een lafaard, I spit in his face.


  Maak melding

 10. De COMMUNIST SANDEW HIRA komt ons
  in Onze Rechtsstaat wijsmaken dat het

  SABOTEREN/STOPZETTEN van een

  EEN LOPENDE STRAFRECHTSZAAK

  IS :

  D E P O L I T I S E R EN !

  PS :
  Via COMMUNISTISCHE WETENSCHAP kun
  je vele BIZARRE conclusies trekken !!


  Maak melding

 11. In de paarse ogen van Sandew hira genieten moordenaars meer WAARDERING dan anderen vandaar dat hij zich uitslooft voor de moordenaars !

  Jona en alle rechtgeaarde surinamers hier hebben gelijk !


  Maak melding

 12. @Mi dati
  Gelijk heb je!
  Een ieder zou zich moeten schamen een broer als Sandew Hira te hebben. Hij schaamt zich niet ervoor zijn familieleden in de uitverkoop te zetten !!!
  Een lafaarddat is hij ongetwijfeld zeker !


  Maak melding

 13. Ik ben het met Baboeram eens dat niet alleen de 15 op 8 december 1982 omgekomen personen en hun nabestaanden slachtoffers zijn, maar pas als Baboeram mij ervan kan overtuigen dat Bouterse en zijn fanatieke ondersteuners ook slachtoffers zijn die er verschrikkelijk onder geleden hebben dat de zaken zo gegaan zijn als ze gegaan zijn sinds 8 december 1982, ondersteun ik zijn op te richten organisatie van slachtoffers. Ik heb nergens gelezen dat Bouterse zich uit wroeging, spijt en schaamte teruggetrokken heeft in een grot en alle aardse geneugten aan zich voorbij heeft laten gaan uit spijt voor wat hij heeft uitgevreten op 8 december 1982. Ik denk dat iedereen op deze wereld zo’n ‘zielig’ slachtoffer als Bouterse zou willen zijn, laatst op zijn 70e verjaardag wilde dit ‘slachtoffer’ b.v. geen djugudjugu en toch werd hij ‘verrast’ met een groot feest compleet met vuurwerk, terwijl de scholen van het bijzonder onderwijs niet eens geld hebben om krijt aan te schaffen viert zijn aanhang met het onwillige feestvarken toch feest.

  Ray, ik ken die Surinaamse Zwitsers helemaal niet, maar ik gun ze een fijn en gelukkig leven, waar ze ook mogen leven op aarde, net zoals ik elk ander mens die ik niet ken, inclusief Ray, een fijn leven gun. Pas wanneer ik iemand zijn daden heb leren kennen en die daden in mijn ogen niet door de beugel kunnen, wens ik die persoon een heel lang verblijf in Santo Boma of desnoods in een Amerikaanse gevangenis toe.


  Maak melding

 14. Niemand is geinteresseerd in deze zaak meer alleen deze Dew doet alsof hij vaak wordt gevraagd naar het .een of ander. het is jou feestje Dew…we do not care…na jou gesprek blijft bouta voor velen dezelfde massa moordenaar en landverrader…en dat heeft niks met politiek te maken. Want ik ben geen politicus maar ik wil dat hij gestraft wordt voor alle daden, 25 februari, 8 december, de binnenlandse oorlog, de zonnesteek doden, verdronken en verhangen kamaraden alles…


  Maak melding

 15. @Henkes

  Denken deze surinaamse zwitsers aan Suriname?
  Wat voor een zin heeft het de wereld erop te wijzen dat je voor 1dagje een Surinamer voelt?
  Jij wenst deze mensen veel plezier toe omdat ze in staat zijn plezier te maken ver weg van Suriname,je staat hun bij in hun blije tijden,wel dan staan ze jou bij in je gevecht in donkere tijden,je zogenaamde gevecht om Suriname te verlossen van bouta?Hebben zij jou sterkte toegewenst bij het gevecht om suriname te verlossen van bouta?


  Maak melding

 16. Er zijn 17 reactie’s allemaal van het zelfde kaliber.
  Dan denk ik dat deze persoon of personen hun hoofd beter in het zand kan steken.

  Jullie zullen niets meer weten,wat gezegd is, is gezegd.
  Gaan jullie je tijd beter besteden aan vissen of voetballen.


  Maak melding

 17. DDB Alias didibri staat berucht om leugens en waarheid te mixen. En in deze verworden paarse knecht heeft hij wederom een marionet gevonden. Dus eeehhhh…het is Stef Anus, religieus adviseur niet gelukt om baas publiekelijk spijt te laten betuigen sinds oktober 2010. Zal het Hira Lila lukken? Sma no denki, op baas en oliedomme aanhangers na. Kijk noh, baas werkt mee om zijn wandaden tegen zijn medemensen recht te trekken met Hira lila’s hulp, wat kut, helaas zonder de normale rechtgang die voor elke andere burger geldt. Omdat baas is mr. I’m Nasty, neks no fout. Wahahahaha. Dus neks gaat worden opgebiecht noch belicht. Neks,neks neks.


  Maak melding

 18. Psalmen 1
  1Gelukkig is de mens, die in de wandeling niet luistert naar de raad van slechte mensen, die niet blijft stilstaan op de weg van de zondaars en vermijdt te zitten bij hen die met God spotten.
  2 Integendeel, het is voor hem een vreugde te doen wat de HERE van hem vraagt; dag en nacht is hij bezig met Zijn woord.
  3 Hij lijkt op een boom, die staat aan de oever van een beek. Wanneer het jaargetijde ervoor aanbreekt, draagt hij volop vrucht en zijn bladeren verwelken niet. Alles wat deze mens onderneemt, is een succes.

  4 Bij de zondaars ligt het echter anders! Die waaien uiteen als het kaf in de wind.
  5 Op de dag van het oordeel zullen zij niet veilig zijn; Zij kunnen dan immers niet standhouden temidden van Gods trouwe volgelingen!
  6 Want de HERE leidt de wegen van zijn volgelingen, terwijl de weg van de goddelozen rechtstreeks naar de afgrond voert.

  De paarse aanhangers hebben geen raad noch weet hierover. Na soso lobi didibri


  Maak melding

 19. @Sjang

  Nee.nee je baasje bouta is een STRUISVOGEL,zijn kop is altijd onder een hoopje zand te vinden .Bovendien is hij het die aan STRUISVOGEL POLITIEK doet en niet de rest..


  Maak melding

 20. Ik vraag me in gemoede af wat deze Hira bewogen heeft om met dit clowneske theater te beginnen; wat bezielt deze man? Denkt hij werkelijk dat deze figuur zijn Paarse Muil zal opensperren om de waarheid te zeggen? Gaat hij zeggen ja ik heb Daal ontmand en vermoord en Rambo us en Kamperveen? Verder opdracht tot moord op die en die ??? Is die Hira zo naief of compleet gestoord? Hij zou ook een persstilte in acht nemen maar nu al schermt hij met het leed van anderen om zodoende die hoofddader gunstiger te doen uitkomen straks ! Foei toch wat een doorzichtig scenario ! Hira ga maar lekker op de koffie lunchen en dineren bij de moordenaar van je broer maar betrek ons niet collectief erbij.Wij willen een Rechterlijke Uitspraak !!! Geen Hoorspel!!!!


  Maak melding

 21. Ray je draaft door volgens mij ben je helemaal doorgedraaid zoekt hulp voordat het te laat is,straks val j schuimbekkend op de grond heeft niemand er wat aan.in Su hebben wij goede doktoren ben zeker ervan dat ze voor jou wat kunnen doen,want de witte man kennende die jij zo adoreert gaan j volspuiten,kom voor twee weken lekker genieten van onze gastvrijheid lekker eten ,in ieder geval geen plof kip en diepvries maaltijden iedere dag vers zou j echt goed doen anders vrees ik het ergste voor jou


  Maak melding

 22. De zwijgende meerderheid van het volk zal in elke samenleving de doorslag geven voor rechtvaardigheid,vrede en vergevingsgezindheid om geen onschuldig bloed te vergieten in Lobi Sranang,want wie zonder zonden is werpe de eerste steen.”Ieder mens heeft een oorlog te strijden tegen het kwaad in zichzelf “Mattheüs 15:18-20 . Mattheüs 18-6


  Maak melding

 23. Ik merk dat die Waarheidsguru afdwaalt van zijn oorspronkelijk plan om de waarheid te horen van die man over de 8 december gebeurtenissen.nu wilt hij alles en iedereen horen.Het doel is volgens mij om dat van 8 december te bagatelliseren! Hij wil dat “8 december ding’ zoals die paarse dictator dat noemt tegen die excessen van 6 jaar later aanhouden! Zo zie je maar weer een scenario , een vooraf besproken brief waarop die lafaard maar al te gretig is ingegaan! Hira je bent geen Tribunaal, geen rechter ! Ga je namens de doden vragen stellen??? De gemartelden en de in stukken gezaagden??? Hira geloof me : Ze zijn verbijsterd van waar je dat recht denkt te hebben.HET WAS HUN LEVEN !!!


  Maak melding

 24. Er is nu geen draaiboek ! Alles gaat er gemoedelijk en ongedwongen aan toe gaan.ontvangst , lunch .Toen was er WEL een draaiboek !!!.Geen tijd voor niks ! Ze werden opgehaald en weggesleurd volgens het Dodendraaiboek !!!!!


  Maak melding

 25. Wat Hira eigenlijk bloot legt in dit land, is dat allerlei instanties zoals de procureur generaal en de rechterlijke macht het heeft laten afweten al die Jaren om die moordenaar aan te pakken, waardoor deze moordenaar nu danzij die laffe grondwetrechtenschenders zoals Katrijntje Simons, Papegaai Panka, de profeet Misikaba, en opa Bouva, een amnestie op zak heeft.


  Maak melding

 26. Iedereen beleeft leed, verdriet en stress op een eigenwijze. Als ik de vergeten militairen op straat zag was duidelijk dat de overheid jegens die mensen gefaald heeft en heel erg onzorgvuldig dat deel van het geschiedenis boek van Suriname verhult heeft.

  Of men nu Front, Mega, NDP als huis gekozen heeft. Het is dus best goed dat deze bladzij in het vinden van de waarheid gepresenteerd wordt en men er mee geconfronteerd wordt en aandacht heeft voor hen die het geraakt heeft.
  Er wordt ook hier aangetoond hoe onzorgvuldig de eerste amnestie wet gewerkt heeft en dat die wet zuiver op pragmatische gronden ontstaan is om misdrijven van beide zijden toe te kunnen dekken.

  Het is best begrijpelijk dat de vele honderden miskende slachtoffers van het binnenlands conflict zich qua publiciteit en aandacht miskend voelen.
  Het zou dus een schone zaak zijn dat het 8 december comité ook plaats in ruimt voor deze mensen die vermalen zijn in politiek Suriname.

  Of men nu aan de ene of de andere zijde was het zijn allemaal slachtoffers van de “Revolutie”. Ga bij u zelf te rade en ga na wie er nu belang hebben bij de Amnestie wetten en wie de echte slachtoffers zijn.


  Maak melding

 27. Tja ,de waarheid moet verteld worden in de rechtbank voor de rechters te Boxel en niet op je vakantieverblijf met lunch en avondmaal.
  Degenen die denken dat bouta aan Sandew hira de waarheid gaat zitten vertellen zijn even ziek als Sandew Hira zelf.


  Maak melding

 28. Er bestaan 2 soorten amnestie.
  De eerste amnestie hier was de bedoeling geweest om de oorlog in het binnenland tussen bouta en brunswijk te stoppen aangezien onschuldigen het slachtoffer werden bij het gevecht van deze 2 aartsrivalen.Ook andere kleine terroristische groepen zoals de Tucajana begonnen zich te roeren en dan hebben we nog de kettingzaag ramp van LInscheer.Deze amnestie wordt wereldwijd geerkend want de OAS hield toezicht op dit alles.Brunswijk werd gevraagd om zijn wapens inte leveren en die nooit meer te gebruiken.
  Brunswijk stemde hiermee want dit was toch beter dan straf uitzitten.Bouta werd ook gevraagd om amnestie te omhelzen maar bouta zei’ik ben geen kleine jongen,amnestie is voor kleine jongens,en geen gangsters zoals ikke’. Dit betende het einde van amnestie. Toen in 2013 bouta zijn billen voelde branden dacht hij dat hij nog een amnestie te goed had, Dus is hij aan onze grondwet finga fok gaan doen,wat zijn gewoonte is,
  En als bouta erbij betrokkenis dan is er geen stoppen meer mogenlijk,de rechters trekken zich terug, en niksen niemand die het durft een confrontatie met hem in te gaan.
  Einde verhaal.


  Maak melding

 29. De gesneuvelde soldiers, voerden gewoon hun werk uit.
  Risico van het vak noemen ze dit.

  Hun opdrachtgever (bevel)was toen, dezelfde persoon die nu door hun eigen familie op handen wordt gedragen.

  Idem dito de Moiwana- nabestaanden die hebben massaal gestemd op de jungle-king en de huidige pres.

  En dat is het verschil met de nabestaanden van de december -moorden. (Behalve die halve gare hira natuurlijk.)

  Iets met beschaving of zo…………


  Maak melding

 30. Ray, ik geef het op (m.b.t. de Zwitserse Surinamers), jij snapt er de ballen niet van, egocentrische figuren zoals jij, betrekken alles op zichzelf en gunnen anderen niets.

  Hira en echtgenote gaan lekker op de lunch bij Bouterse te Brokobaka, Bouterse kennende weet ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid (of is het ‘met aan werkelijkheid grenzende waarschijnlijkheid’?) dat Hira en echtgenote een ‘cavity search’ zullen moeten ondergaan, Bouterse vertrouwt zijn strijdmakkers van het eerste uur en zijn coalitiegenoten niet, in welke mate zal hij dan Hira en mevrouw Baboeram vertrouwen? Hira zal het waarschijnlijk voor de door hem zo gewilde verzoening niet zo erg vinden als Bouterse’s bodyguards in alle hoeken en gaten van hem gaan snuffelen en wroeten, maar heeft mevr. Baboeram zich wel goed gerealiseerd wat ze eerst zal moeten ondergaan voordat ze ‘gezellig’ met Bouterse kan gaan lunchen?


  Maak melding

 31. Het is nooit goed…..Baboeram ga zo door…je zal versteld staan wat oom DDD gaat zeggen,,,{ vertellen }…我爱苏生活和工作,,,
  I LOVE SU WOON EN WERK……..


  Maak melding

 32. Het is soms wel goed maar sinds 25 februari 1980 is het neit goed, Niemand heeft Hira gevraagd dit te doen (bouta en companen misschien wel) maar verder blijft Bouta horen tot het as van het Surinaamse kwaad. Onze kunu, onze asedje, onze schandvlek


  Maak melding

 33. @ Esmerald

  “De gesneuvelde soldiers, voerden gewoon hun werk uit.
  Risico van het vak noemen ze dit.”

  In een land met nazorg en erkening van PTSS etc. waar min of meer rationeel aandacht gegeven kan worden aan slachtoffers en daders heeft u geheel gelijk.

  In een klein land waar ethische grenzen bestaan en er geen zorg bestaat, laat staan verwerking anders dan met geschreeuw van meningen plaats vindt, is het uitgesloten dat men het als werk en beroepsrisico kan zien.

  Zonder professionals blijft het onder het oppervlak door rotten en zie wat het resultaat is.


  Maak melding

 34. HIRA stelt in zijn stuk in Starnieuws van
  19 oktober 2015 oa het volgende :
  ” Ik wilde de families van de andere
  kant van de barricade leren kennen.”

  SANDEW wiki baja, wordt wakker :
  ER WAS GEEN BARRICADE !

  Het is MEER DAN SCHANDALIG dat u
  Uw vermoorde BROER neerzet als een soort
  militair of onderdrukker !

  Uw broer en andere democratische
  Surinamers hebben zich ZONDER
  GEWELD of WAPENS VERZET tegen de
  ONDERDRUKKING door BOUTERSE en zijn
  ONDEMOCRATISCHE militaire BENDE !

  Uw broer en anderen hebben brieven geschreven
  naar de betrokkenen om terug te keren naar een democratische Rechtsstaat !

  Deze Ongewapende Democratische Sranangmans
  zijn op lafhartige wijze door DESI en bende
  GEMARTELD en met KOGELS DOORZEEFD !
  Gewoon MASSAMOORD !

  Natuurlijk zijn er ook militairen gesneuveld in een
  GEWAPENDE strijd tussen het bezettingsleger
  van Desi en groepen die de bevolking wilden
  bevrijden uit de DICTATUUR !

  En natuurlijk is er ook in die families, waar
  slachtoffers zijn gevallen, LEED en PIJN !

  Zij hebben familie verloren/geweld ondergaan !
  Het gaat om personen DIE WAPENS droegen
  en die WISTEN dat ons Volk werd onderdrukt
  en werd getyranniseerd door het DESI-leger!

  Maar de OORZAAK van hun leed en pijn is
  een VOLSTREKT ANDERE ORDE dan bij
  de ONGEWAPENDE BURGERS die
  schriftelijke verzoeken deden om de
  RECHTSSTAAT te HERSTELLEN !

  Uw broer op een dergelijke manier neerzetten
  is een tweede aanslag op deze HELD van
  Sranang !!!

  PS : Ik heb geen kwalificatie kunnen
  vinden voor uw onmenselijke en
  manipulatieve handelwijze !

  JOHN R.I.P. !!!


  Maak melding

 35. Een ieder die 8 December objectief bekijkt moet hangen dan gelden de fatsoensnormen van vrije meningsuiting ineens niet meer.zelf een familielid van een slachtoffer wordt voor rotte vis uitgemaakt als hij wil praten,om tenminste te horen wat er zich WERKELIJK heeft afgespeeld…of is men bang om de echte waarheid te horen ?????


  Maak melding

 36. Voor de Slapende-Desi-Slaven !

  Wat zich heeft afgespeeld heeft op
  8 december, is GEWOON MASSAMOORD
  op ONSCHULDIGE ONGEWAPENDE
  Surinaamse STAATSBURGERS !

  De PG en de rechterlijke Macht zaten allen op
  hun posten !

  Breng Uw ANDERE andere mening en
  BEWIJSSTUKKEN als DEMOCRAAT naar
  de aangewezen KRIJGSRAAD die deze
  Massamoordzaak op rechtstatelijke wijze
  afhandelt !

  Ander GEBABBEL over hetgeen zich
  WERKELIJK heeft afgespeeld is ONZIN !

  LEUGEN-Verklaring Hoofd-Moordverdachte :

  “Wij hebben enkele VERDACHTEN helaas
  OP DE VLUCHT MOETEN DOODSCHIETEN !”

  BLEEK AL HEEL GAUW EEN
  MOORD-LEUGEN !!!

  PS : Nog EIS, VERDEDIGING en EINDVONNIS
  voor de ONDERDRUKKERS in Militair tenue !!!


  Maak melding

 37. Beste Srafu,

  Deze lafhartige Hira laat zich misbruiken en betalen door Bouterse om zijn straatje schoon te wegen. Het is één grote poppenkast waarbij de slachtoffers tot landverraders worden gemaakt en Bouterse tot ‘vrijheidsstrijder’.

  Het is echt te schofterig voor woorden dat Bouterse onder het gebot van een Parbo en een sigaar ergens in zijn luxe buitenverblijf gaat vertellen wat er is gebeurd op 8 december.

  Elke bewijs en getuigenis wijst er op dat Bouterse de regisseur was van de ‘dat Decemberding’ en een aantal ongewapende burgers persoonlijke heeft afgeslacht.


  Maak melding

 38. O,..dus masra Molenaar was ook getuige op 8 dec .nu val je ook rationeel / objectief denkende nabestaanden aan,wel jo frustreer moro want dit is nog het topje van de ijsberg mie mang !


  Maak melding

 39. Snaveltje houden over onze,president [en ook van jou],want hij is een rasechte revolutionair die ons los gemaakt heeft van de kolonisator aan de noordzee.wake up mie mang !


  Maak melding

 40. Info voor Slapende-Desi-Slaven :

  DESI de ZEEUW, met de Nederlandse
  nationaliteit heeft, tezamen met de
  Nederlandse KOLONIALE Onderdrukkers,
  (onder andere kolonel Valk van de Ned
  Mil Inl Dienst) een COUP gepleegd en
  heeft Ons Volk Tijdelijk ONDERDRUKT !

  Gevolg : Veel ROOF, Moorden en MASSA-
  MOORDEN, door de ontspoorde
  militaire bende onder leiding van Desi !

  De Militaire coup van Desi en bende was
  een ZUIVERE KOLONIALE COUP !

  De KRIJGSRAAD wacht nog steeds op
  de ONZIN-verklaringen van Desi en BENDE !

  INDIEN DESI echt verweer of ontlastende
  verklaringen/materiaal had, dan zou hij als MAN
  en MILITAIR gewoon voor de Krijgsraad
  verschenen zijn !

  Nu is Opa DESI gewoon BANG voor de
  RECHTERS en voor de RECHTSSTAAT en
  loopt hij noodgedwongen in PAMPERS rond !!!

  PS : WEET dat Nederland de Nederlander
  Bouterse, die de Nederlandse Nationaliteit
  bezat tijdens de coup, nog steeds in
  Nederland kan vervolgen voor de MOORD
  op oa de ONGEWAPENDE Nederlander
  en journalist FRANK WIJNGAARDE !!


  Maak melding

 41. printa….

  de ECHTE WAARHEID komt enkel en alleen maar in de rechtbank aan het licht. Maar aangezien de bejaarde drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE, met kinderbloed (Moiwana) aan zijn criminele klauwen een te GROTE LAFAARD is om zich te verantwoorden in Boxel, blijven jullie eeuwig een narco-landje met het stempel opgedrukt van mondiale apentuin.


  Maak melding

 42. @JoJo,

  U heeft gelijk, voor wat betreft de opvang van veteranen in het Westen.
  Hoewel dit pas sinds kort is geregeld.

  Maar……..

  Ze zagen het inderdaad niet als werk, maar vonden het een hele eer om erbij te horen, idem dito de volksmilitie, als ik de grimmige en angstaanjagende verhalen mag geloven van mijn landgenoten, die dit van dichtbij hebben mee gemaakt. (iets met avondklok en machtsmisbruik).

  Ik vermoed dat de PTSS verschijnselen, hoogstwaarschijnlijk nog intenser zijn, als je je eigen landgenoten neerknalt.
  Hulp is er niet en dit werkt inderdaad als een boemerang op de samenleving.

  Geld ontvangen om je ‘verhaal ‘ vertellen zal ook niet werken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.