Suriname en Venezuela: samen crisis aanpakken

40

PARAMARIBO, 17 okt – Suriname en Venezuela bekijken mogelijkheden om samen de economische crisis aan te pakken. Dit zeiden de presidenten van de twee landen, Desiré Bouterse en Nicolas Maduro. Het eendaagse bezoek van Maduro is in dit licht geplaatst. Venezuela heeft rijst nodig.

Suriname kan dit product leveren en nog wel in grote hoeveelheden. “Onze silo’s staan vol”, zei Bouterse aan het eind van het bezoek. Venezuela heeft aardolie, maar ook ervaring met het bouwen van goedkope woningen. “Er zijn mogelijkheden, zoals ruilhandel. Hoewel beide landen het moeilijk hebben, heeft in sommige opzichten het ene land het moeilijker dan het andere”, aldus Bouterse. Onderling overleg helpt.

De twee regeringen zullen bekijken hoe elkaar te ondersteunen. “We hebben besloten een nieuwe fase in te gaan van nauwer samenwerken en nieuwe ontwikkelingsmodellen”, zei Maduro. Gedacht wordt aan nieuwe financieringsmechanismen en een luchtverbinding tussen beide landen. Venezuela schenkt honderd en vijftig woningen en ruim honderdduizend spaarlampen.


40 REACTIES

 1. Ik ben gezegend dat mn ouders gevlucht zijn uit suribabwe en ik geboren ben in Nederland. Het volk daar pikt alles dus baas kan doen met ze wat hij wilt. Ze zijn helemaal stom geindoctrineerd door papa Geliefde volkspresident.Soso Lobi


  Maak melding

 2. Een ZÉÉR BELANGRIJKE reden die aan het BLIKSEMBEZOEK van Maduro aan Suriname ten grondslag ligt, zijn de VERKIEZINGEN voor het nationale parlement van Venezuela die op 6 december 2015 a.s. worden gehouden.

  De officiële campagneperiode begint over iets minder dan een maand op 13 november en eindigt op 3 december.

  http://www.dagbladdewest.com/2015/06/24/venezuela-stelt-verkiezingsdatum-vast-voor-december/

  Wil je als partij de meerderheid in het parlement blijven behouden of vergroten, dan moet je vermijden dat het ” stemvee” in LANGE RIJEN moet aansluiten om BASIS GOEDEREN aan te schaffen zoals deze:

  http://www.nos.nl/artikel/2023219-venezuela-krijgt-hulp-bij-het-vullen-van-de-schappen.html

  ” maduro” is spaans voor ” rijp, volwassen “. Na het zien van zulke taferelen bij de ingangen van Supermarkten denk ik dat de partij van Maduro RIJP is om in de pan gehakt te worden !!!

  Surinaamse rijst zal daar geen verandering in brengen. Het ” PAARSE WESPENNEST ” van zijn Surinaamse ” compañero ” wacht het ZELFDE LOT !!!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ ( accent op de É )


  Maak melding

 3. Maduro wil de suris spaarlampen geven maar zijn eigen volk kan hij geen toiletpapier geven, da fa dang, alleen loze beloften.
  Maar de paarse volksverlakker en massa moordenaar wordt door mijn waardeloze en gevallen brada nanga sissa`s op handen gedragen ,nog 5 ,nog10 nog 100.
  Na soso lafoe


  Maak melding

 4. Samenwerken??

  Aan het vertrappen van de democratie of aan het versnellen van de ondergang van Suriname??

  Maduro is een volslagen gek die zijn land naar de vernieling heeft geleid wat kan Suriname van zo iemand verwachten??

  De lange rijen die voor de winkels in Venezuela staat zullen we straks ook in Suriname zien.

  Surinamers begin alvast wat te hamsteren want er komen zware, zeer zware tijden aan.


  Maak melding

 5. Mr Hard Time is coming to Sweet Suriname…

  People of Suriname wake up!!!!
  There is work to do, build up our country with own hands..

  One nation One Love


  Maak melding

 6. een paar maanden geleden werd er met veel bombarie een Chinese fabriek geopend, die 3 woningen per dag kon opleveren. Horen we nooit meer iets van. Nu zijn het de Venezolanen die de huizenexperts zijn. Wie hecht er nog enig geloof aan deze populisiche, megalomane pathologische leugenaar. Beide landen zijn diep in de afgrond gedonderd door het criminele, corrupte beleid van deze ongeschoolde domoren. Nu lullen ze over ruilhandel van een handje rijst voor een spaarlamp…waar gaat het nog over.


  Maak melding

 7. Venezuela ie technisch falliet.Wat gaan we bij landen zoeken die hun eigen bevolking niet kunnen voeden? Moeten we hier venezolaanse toestanden krijgen? Geen melk,geen toiletpapier,elke dag in de rij staan zonder te weten waarvoor?
  Willen we de toestanden van de jaren 80 terug? Waarom moeten we altijd met uitschot van de wereld samenwerken?


  Maak melding

 8. Venezuela heeft net als Suriname heel snel cash nodig. Staatsolie kan niet voldoen aan zijn betalingsplicht voor ontvangen olie vanuit Venezuela. Dus moet Suriname rijst leveren met gesloten beurs en kunnen de exporteurs om hun geld gaan leuren bij staatsolie!

  Bovenstaand lijkt mij aannemelijker dan wat Maduro en Bouterse ons willen doen laten geloven.

  Het volk wordt niet ‘verlicht’ maar ‘opgelicht’😕


  Maak melding

 9. De coalitie van de Wanhopigen.

  Petro Caribe is een lege huls die niet werkt.

  130.000 spaarlampen is een mini geschenk. Nu worden “Giften” van kleiner dan een $ 1.000.000 al met veel egards en presidentiële Bull Shit in ontvangst genomen.

  Minister Rusland zag op een veel eenvoudiger wijze in 2006 ongeveer 500.000 spaarlampen binnen te hengelen op Cuba.

  Een kinderhand is snel gevuld.


  Maak melding

 10. Jammer, het ONDERDRUKKEN van de
  OPPOSITIE in Venezuela wordt verzwegen !

  Er vallen ongewapende DODEN door regerings-
  geweld !
  Oppositieleden worden met valse aanklachten
  vastgezet !

  Maar de OUDE deals tussen Sranang en
  Venezuela worden neergezet als nieuwe
  samenwerking !

  Hoeveel staatsschuld heb jij precies ???

  Hoeveel doden heeft jouw regime op haar
  geweten ??

  Hoe verdien jij valuta via export producten,
  goederen en diensten, wanneer gestart wordt
  met een zwaar negatieve staatskas ??

  Wie financiert jouw investeringen wanneer jij
  geen valuta hebt ??

  Monetaire financiering van Gilmore (het drukken
  van grote hoeveelheden ongedekte SRD’s),
  zal Sranang binnenkort de gewenste NDP-welvaart
  brengen !!

  PS : MONNIE DE, WÓ DRUK MORO SRD BAJA !


  Maak melding

 11. -Er staat geschreven::::::Suriname en Venezuela bekijken mogelijkheden om samen de economische crisis aan te pakken.

  -Beide landen zitten behoorlijk in een financieel probleem.
  -Beide landen hebben een leider die alleen aan macht denken.
  -Beide leiders denken nauwelijks aan de armen en de jongeren.
  -Beide leiders houden het volk voor de gek om steeds weer onjuiste informatie weer te geven.

  Venezuela is al geroepen tot een van de armste landen van Zuid-Amerika. Suriname volgt nog!!

  -Een cadeau van 130.000 spaarlampen en de vraag is dan aan wie Bouterse ze gaat uitdelen. Afwachten dus.
  Het arme volk kan dus zoet worden gehouden.


  Maak melding

 12. Blaka Djoeka,
  Dyuka–Dyu-ka—Dyu=Joods en Ka=scheid is een scheldwoord.

  Zoete patat wordt ook genoemd blauwkop, de bosnegers wordt geplaagd met blauwkop. Omdat hun hoofd niet rond zijn maar ovaal. Dit is ook een scheldwoord.


  Maak melding

 13. Whahahaha….de lamme leide de blinde….twee arm verworden landen. Ma wat kutweltig krijsen vele arme paarse paria’s kinderlijk blij. Baas ga ons een kippehuisje geve made in Venezuela in ruil vo gratis rijst. Wahahaha.. ondertussen krijsen vele arme Venezuelanen zich rood en vele NDPers zich paars. Een ding is met zekerheid te zeggen……….baas zal zich verharden onder het volk, net als Maduro. Baas zet deze vijf jaren net als de elite Chavisten zijn eigen familie en bloedverwanten aan de macht. Het wordt nooit mer goed in verworden Suribabwe. Nooit meer. Dictator for life is de volgende stap van de paarse lijder.


  Maak melding

 14. De regeringen gaan de CRISIS die zij
  hebben veroorzaakt door de HEVIGE
  UITGAVENZIEKTE van beide regeringen,
  tbv ONPRODUCTIEVE POLITIEKE DOELEN,
  SAMEN BESTRIJDEN !

  ZET de BANKBILJETTEN-PERS maar aan !!!

  PS : Gaat MADURO de AFOBAKA-DAM-
  PLANT overnemen van Suralco ???


  Maak melding

 15. @Jojo, de president van Venezuela is nog altijd een legitiem gekozen president, die bij eerlijke en openlijke parlementsverkiezingen werd gekozen. De tegenstanders van Maduro zijn een kleine minderheid die de macht in handen willen krijgen. Deze kleine groep wordt gesteund door Amerika die het land in een economische wurggreep heeft geplaatst. Amerika hoopt hierdoor weer greep op het land te krijgen.
  De arrogante Amerikanen willen in elk land bepalen welke regering aan het bewind komt. Zij willen dat alle regeringen in de wereld doen wat zij opdragen.

  President Bouterse heeft in he verleden ook veel meegemaakt met de boycot die Nederland had ingesteld tegen Suriname. Nederland kon in die periode steunen op meer land in de boycot gericht naar Suriname. Tijdens de eerste regeerperiode van president Bouterse heeft Nederland het opnieuw geprobeerd om Suriname op een internationale boycotlijst te plaatsen. Dit project van Nederland is faliekant mislukt omdat heel veel landen het gedoe van de arrogante, verwijtende en vingerwijzende Nederlanders beu zijn.Natuurlijk is dit een klap in het gezicht van de landen die denken te bepalen wat in andere landen moet gebeuren.

  Ik volsta met deze analyse en ik hoop dat ik aan kennisvermeerdering bij de tegenstanders heb bijgedragen. Ik heb de grenzen van het denken van de tegenstanders opgerekt. Ze kunnen nu iets verder denken dan voorheen. Door dit te lezen is hun kennis gegroeid.


  Maak melding

 16. robg,

  haal dat wit uit je neus en zet die fles borgoe weg, want je bent knettergek. Probeer je eens 1x aan de feiten en het onderwerp te houden. Je wijst altijd met je 1 vinger naar andere landen, maar tegelijkertijd wijzen er 3 vingers naar jezelf. Jij bent dusdanig geindoctrineerd dat je het onderscheid tussen realiteit en fictie totaal kwijt bent. Feit is, dat jouw corrupte, criminele baas het land voor de 3e keer in successie naar de klote heeft geholpen. Gelukkig moet je zelf de komende decennia op de blaren zitten en jezelf scheel betalen van je karige inkomen. Maar baas zegt dat het allemaal goed komt en dan zit jij met een strak plassertje naar hem te luisteren.. SLAAF.!!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. Waarom niet samenwerken met een land dat respectabel is en een goed imago heeft?
  Dit is opnieuw zandstrooien en de realiteit niet in de ogen willen zien…foei toch!


  Maak melding

 18. @RobG, Ik ben ervoor dat landen zelfstandig worden en bepalen wat goed voor ze is.Wat zie je nu gebeuren op de wereld?

  -Vreemd genoeg op de wereld gebeurt is het volgende.
  Landen als Venezuela, Suriname, Cuba en nog veel meer die niets moeten van andere landen en mensen het land uitzetten, zijn het juist deze landen
  -die hun eigen beleid niet op orde hebben.
  -geen president waardig zijn
  -dictators gedrag vertonen
  -deze landen gaan juist achteruit dan vooruit
  -de munt devalueert en nog veel meer

  -Het ergste van alles is dat deze presidenten in de achterkamers weer samen willen gaan werken met die landen. Via de media geeft men aan dat juist die landen nauw willen samen werken. “het omgekeerde dus”

  -Dit gedrag heeft Bouterse ook. Nederland neerhalen en ze hoeven niets van Nederland en kunnen alles zelfs doen. Wat zie je gebeuren????
  Vele projecten worden door de Nederlanders gedaan waar Surinamers geen kennis van hebben.

  -Toen de Amerikaans ambassadeur over Dino en die paspoorten had gesproken was Suriname te klein voor velen, omdat Jay bemoeide.
  Wel tot heden is er GEEN onderzoek gekomen.
  Over die twee scalians van Bouterse en zijn zoon praat niemand hierover. Monddood wordt je gemaakt.

  –In een beschaafde land wordt wel alles onderzocht—

  ==Ik zou daarom zeggen voorwaarts met Bouterse==


  Maak melding

 19. @ Rob G.,

  Weet je wat ik met je analyse doe? Doorspoelen! Klopt namelijk van geen kant. Ga eens eerst studeren op de politieke geschiedenis van Venezuela. Dan kom je heel andere dingen tegen. En dan wil ik een nadere analyse wel van je weten. Maar als jij denkt dat je vanaf de Noordzee de wijsheid kan prediken over de situatie in Zuid-Amerika, dan doe je je best maar. Al schilder je een drol paars, het blijft een drol….


  Maak melding

 20. Heb niets meer toe te voegen na uiteenzetting van De Bril . Suriname kan beter optrekken met landen als Venezuela, Cuba dan de wall street cowboys van wie j zeker weet dat ze om de de zoveel jaren de hele wereld in ellende zullen doen storten vanwege hun boevig gedrag waar wij nu nog steeds de economische malaise van ondervinden waarbij alleen een Kl elite groep steeds maar rijker worden. Zo een land en hun proxis kunnen mij duizendmaal gestolen worden.nietwaar redi musus ray blaka djuka molenaar esmerald en al die andere kontlikkers.


  Maak melding

 21. @ Rob G.,

  Ik wed dat je niet eens weet waar de nieuwe Amerikaanse ambassade wordt gebouwd. Mijn buurt zal er in ieder geval op termijn op vooruitgaan dank zij de Yankie Dalla. Als je op de Surinaamse overheid moet wachten, nou, laat maar.


  Maak melding

 22. @Blaka koeli
  Suriname is bezig ZELFMOORD te plegen met lijders zoals bouta.Wij zijn al halver wege richting HEL en nog even dan zijn we intussen in HEL beland dankzij je baas bouta en bouta’s aanhangsels zoalsjij.
  Hoe gaan de arme kleine landen die lijders als mislukkingen heeft,mekaar kunnen helpen?
  Dit is me een RAADSEL van de EEUW !!!


  Maak melding

 23. @Blaka Koeli
  De westerse wereld wordt overspoeld door vluchtelingen.
  Geen van ze wensen hun heil te zoeken in bv Suriname.Venezuela,Guyana,peru,Equador, ze gaan liever naar AMERIKA of een ander westerse land,desnoods wonen ze daar in tenten!!
  Rararara..hoe komt het ?!

  Hahahahaaaa..ze kiezen niet voor je ideale landen met een mislikkingen als lijders,
  Whahahahahahahhhg……..ze zijn gelukkig verstandig!!!! Jij integendeel bent een stuk verdriet,een ;leeghoofd !!


  Maak melding

 24. Blaka koeli.
  Ik heb een tip voor je. Pak je spade en spit Suriname op zijn landsgrenzen los en hoop dat het eiland Suriname afdrijft richting Cuba. ( natuurlijk wel met jou er op, dan blijven we gelijk verschoond van je rare praat)


  Maak melding

 25. Beste RobG
  u heeft mijn kennis niet vermeerderd.
  Ik was 1,5 jaar geleden op Aruba daar liggen de mooiste Venezulaanse Mango’s voor mini prijzen in de Winkel omdat de Venezolanen alles voor een paar dollar verkopen om maar WC papier te kunnen smokkelen.

  Chavez/ Maduro zijn gekozen met een miniscule meerderheid in verkiezingen die door de rest van de wereld als dubieus gezien worden.
  Als de oppositie niets voorstelt waarom moet het leger het steeds weg schieten.

  Ik zal niet ontkennen dat de VS de olieprijzen manipuleert om landen als Iran, Rusland en Venezuela een lesje te leren.
  Echter Venezuela heeft zo gigantisch veel olie dat het meer dan schandalig is dat ze zelfs geen toiletpapier meer in de Supermarkt hebben.
  Ik heb op Cuba voor het eerst lege schappen in een Supermarkt gezien. Het is onthutsend. Bouterse is aangewezen op dit soort vrienden. Hij kan nergens meer terecht zelfs niet in China want daar weten ze dat Suriname aan haar laatste echte dollars toe is.


  Maak melding

 26. Ray en B.maties Geert Wilders is coming begin j baard nat te maken voor hem zijn jullie gewoon ongewenste buitenlanders ,een optie zou zijn j haar blonderen met glorix en blauwe lenzen aanschaffen jullie willen toch zo graag Hollanders zijn wat naar mijn mening ,ook nooit gaat lukken jullie zijn te behaard en je weet het ray als j te veel gaat scheren wordt het nog erger ju o djeersi wan makaak of baboeng aap maw je heb een groot probleem.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.