Meer verhoren in corruptiezaak Energiebedrijven Suriname

15

PARAMARIBO, 15 okt – In de corruptiezaak bij Energiebedrijven Suriname, EBS, zijn meer personen verhoord. Volgens de Times of Suriname achtte de politie het nodig twee personeelsleden te verhoren. Intussen blijft directeur Willy Duiker aangehouden.

Zijn advocaat probeert hem wel vrij te krijgen. Er is voor de tweede maal een verzoek tot invrijheidstelling gericht aan de rechter-commissaris. Maar die heeft negatief beslist. Duiker wordt ervan verdacht te hebben meegewerkt aan financiële malversatie. Behalve Duiker is ook voormalig directeur Kenneth Vaseur aangehouden. De aanhoudingen volgen op een rapport van de publieke accountantsdienst.

Intussen heeft ook de accountant van EBS onfrisse zaken vastgesteld. “De hoeveelheid onjuistheden in de financiële administratie is aanzienlijk. Veel onjuistheden worden veroorzaakt, doordat niet voldoende informatie beschikbaar wordt gesteld aan de verantwoordelijke mensen”, stelt accountantsbureau BDO. Ook wordt aangegeven dat besluitvorming plaatsvindt door ‘beleidsbepalende personen’ buiten het bedrijf.

15 REACTIES

 1. De CLAD moet periodiek of onaangekondigde operaties binnen alle bedrijven of instanties vrij kunnen uitvoeren. Eindrapport delen met IEDERE belanghebbende. CLAD moet een onafhankelijke degelijke instantie zijn die doorlichten van de boekhouding hoog in het vaandel draagt.
  Is de CLAD en DNA bewust buitenspel gehouden aangaande omvangrijk sjoemelen. Crisis valt nimmer uit de lucht.


  Maak melding

 2. De kop van de kleine man gaat rollen , het wordt in stukjes gehakt en gepresenteerd aan bouta op een gouden dienblad.
  En corrupteling bouta numero uno gaat met de eer strijken .
  Voor hem geen BOXEL,geen verhoor of wederverhoor,hij wordt beschermd dankzij amnestie en straks VERGIFFENIS met dank aan de bange , laffe rechters van Suriname!!!
  Zijn Amnestie schreeuwt uit’kom me halen als je durft ‘ en de rechters blijven mijlen ver van hem, zij hebben hun leven lief.Baja wat gaan ze doen als baasje bouta nog de titel van VERGEVEN krijgt opgespeld !!!
  dan word het me wat moois dan wordt het,
  ‘kom me halen als je durft aangezien ik vergeven bent’.


  Maak melding

 3. Ook wordt aangegeven dat besluitvorming plaatsvindt door ‘beleidsbepalende personen’ buiten het bedrijf.
  Dat zijn de stinkend rijke corrupte parasieten en poepvliegen van baas. Buiten het bedrijf beleidbepalende boeven zeerzeker? Da na NDP elite geboefte. Kut voor de paarse aanhangers. Dit is slechts het topje, en wedden dat hij vrij komt of een korte straf krijgt. Want het gros van die gestolen miljoenen is allang verdeeld onder de NDP elite geboefte. Hihihi. Enne Duikie en een paar anderen zullen daarvoor worden gestraft. NDP elite boeven blijven altijd buiten schot, ze staan onder de paarse beschermde vleugels van hun baas, zoals Ramoneke Abrammeke.


  Maak melding

 4. Intussen heeft ook de accountant van EBS onfrisse zaken vastgesteld. “De hoeveelheid onjuistheden in de financiële administratie is aanzienlijk. Veel onjuistheden worden veroorzaakt, doordat niet voldoende informatie beschikbaar wordt gesteld aan de verantwoordelijke mensen”, stelt accountantsbureau BDO.

  Tot op heden heb ik net gelezen of vernomen dat BDO haar goedkeurende verklaring van de gecontroleerde boekjaren intrekt.
  BDO heeft jaren de boeken gecontroleerd en alles goed bevonden waardoor BDO een goedkeurende verklaring heeft afgegeven.
  BDO moet aansprakelijk worden gesteld voor d geleden financiële schade van de EBS.
  BDO als accountantskantoor aansprakelijk stellen en de partner die de accountantsverklaring heeft getekend voor de tuchtraad slepen, dit omdat Suriname zo piepklein is en op voorhand deze fraude bekend was. BDO de handen niet in onschuld wassen want zij dragen bij aan het in stand houden van de fraude omdat zij dit niet hebben gemeld terwijl dit heel duidelijk aanwezig was gezien de signalen. Dus des te beter hadden zij moeten opletten.
  Investering weglaten omdat deze is gesubsidieerd. Hoe komt BDO daarbij.
  Hoe moet je dan de eigendommen verzekeren en controleren? Een accountantskantoor onwaardig.


  Maak melding

 5. Veel onjuistheden worden veroorzaakt, doordat niet voldoende informatie beschikbaar wordt gesteld aan de verantwoordelijke mensen”, stelt accountantsbureau BDO. Ook wordt aangegeven dat besluitvorming plaatsvindt door ‘beleidsbepalende personen’ buiten het bedrijf.

  BDO dan had je, zoals het hoort, de opdracht terug moeten geven en niet denken aan de declaratie maar meer nog aan de eer en stand van het beroep van accountant.
  Dus kun je als kantoor BDO hiermee niet wegkomen. Zo beschadigen jullie het blazoen van de organisatie in het algemeen en het beroep van accountant in het bijzonder.


  Maak melding

 6. En wie zijn deze beleidsbepalende mensen?

  Er zullen nog meer ‘rottende lijken’ uit de kast vallen de komende periode, of misschien ook niet….

  Die buitenlandse buschauffeur is vandaag op visite bij die gymleraar, nou dat vind ik super-verdacht.
  Wat komt hij doen?
  Instructies van hoe om te gaan met lege schappen en de oppositie?
  Hij was niet aanwezig bij de inauguratie, dus what’s going on Big Brother?

  The last time a president visit this country for one day, was 30 years ago, and the next day they killed 15 citizens, etc. etc. !!!!

  Iemand die zijn eigen miljoenen volk niet kan voeden, is niet in staat adequaat economisch advies te geven.
  Komt hij met (specifieke) instructies of neemt hij iemand mee terug?

  Suri’s let op je zaak!


  Maak melding

 7. Suriname heeft hem,Kruisland,nodig,

  Voor gewezen diplomaat, Assembleelid en politicus Arnold Kruisland is het overduidelijk. ‘Als er nu een verkiezing komt, dan verliest de NDP grandioos.’ De politicus houdt, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, donderdag 15 oktober 2015, letterlijk zijn hart vast voor wat de NDP nu te bieden heeft aan het volk. Voor Kruisland is het antwoord: ‘afpersing en armoede.’ Hij vreest dat het volk een veel moeilijkere periode te wachten staat dan de tachtiger jaren van voorheen.

  Opmerkelijk is dat Bouterse, die altijd zijn mond vol heeft over armoedebestrijding, in zijn Jaarrede op 30 september slechts enkele beleidsmaatregelen heeft opgesomd om de armoede terug te dringen. ‘Integendeel, Bouterse heeft meer armoede gebracht.’

  Feit is ook, dat de financiële situatie in het land helemaal is vastgelopen. Zelfs de naschoolse opvang, de trots van de NDP regering, moet het thans ontgelden, geeft Kruisland aan. Daarnaast is er nog het grote probleem van de vele arbeiders die op de ontslagstoel zitten. De politicus voegt eraan toe, dat het volk bang is voor wat er nog komen zal, met in haar kielzog ook nog het steeds duurder wordende levensonderhoud en de kostenverhogende maatregelen voor de nutsvoorzieningen. ‘Het ziet er helemaal niet goed uit.’

  Waar dezelfde regering een kruistocht tegen corruptie zou aangaan, blijkt dat de corruptie juist wordt beloond door regering Bouterse. Dit blijkt heel duidelijk volgens de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de scalians die naar zeggen van velen illegaal opereerden op het stuwmeer. De realiteit blijkt nu heel wat anders te zijn. Men heeft bewust informatie achtergehouden, aldus Kruisland.

  Bij daadwerkelijke corruptiebestrijding zouden de scalians gedemonteerd moeten worden en zou er een strafrechtelijk onderzoek moeten volgen, redeneert Kruisland. Maar, tot zijn grote verbazing worden de eigenaren van de scalians gecompenseerd met een concessie op het vasteland. Zelfs de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, die zijn mond van vol had dat hij de scalians zou verwijderen, is nu mondverlegen gemaakt. ‘Die goede man wist kennelijk ook niet dat de scalians , globaal bekeken, toebehoren aan NDP-gelieerden.’


  Maak melding

 8. SAAAAAAANGDATTI,

  Beleidsbepalende Kabouters “BUITEN EBS”
  regelen aankopen, facturering (inclusief prijs)
  en betaling fakturen EBS !

  Ook regelen deze “Kabouters van Buiten”
  de boeking van voorraden en investeringen
  van het EBS !

  SRANANG een WERELDWONDER !!

  PS : MONNIE DE !!!


  Maak melding

 9. SAAAAAANGDATTI :

  Zijn de Beleidsbepalende Kabouters
  “BUITEN EBS” die zaken VERVALSEN
  binnen het bedrijf EBS en/of hebben laten
  VERVALSEN, inmiddels al OPGEPAKT ???

  Wij wachten nog even af !!!

  PS : Maak speciaal Anti-Fraude-Corruptieteam
  bij politie/justitie en bij de accountantsdienst om
  de talloze MEGA-fraudes aan te pakken !

  In die teams ALLEEN ONAFHANKELIJKE
  Specialisten inzetten !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.