Vragen over miljoenenclaims tegen Surinaams oliebedrijf

19

PARAMARIBO, 14 okt – Parlementariërs eisen informatie over miljoenenclaims tegen Staatsolie. In een brief aan president Desiré Bouterse wordt dringend gevraagd om uitleg. Ook het maar niet opstarten van de raffinaderij roept vragen op.

Volgens plan zou de raffinaderij al in juni autobrandstof moeten produceren. De schadeclaims lijken alles te maken te hebben met het uitgestelde startplan. “Staatsolie is een contract aangegaan met een Italiaans bedrijf voor uitbreiding van de olieraffinaderij. Volgens afspraak zou de uitbreiding in april 2014 een feit zijn, maar is desondanks nog niet voltooid”, schrijven de parlementariërs. De Italianen eisen geld.

Per maand wordt tien miljoen dollar geclaimd. Een Nederlands bedrijf eist vijftig miljoen dollar als gevolg van het late opstarten. Het staatshoofd wordt gevraagd waarom d raffinaderij maar niet kan beginnen en of de claims werkelijk betaald moeten worden. Ook wordt informatie geëist over het totale bedrag aan schadeclaims. Volgens de parlementariërs staat in het bouwcontract dat alle risico’s voor rekening zijn van Staatsolie.

19 REACTIES

 1. beste mensen dit is oud nieuws.
  Ballast Nedam heeft bij een arbitrage instantie in Parijs die bij escalatie in internationaal gehanteerde bouwcontracten benoemd wordt een claim van $ 50.000.000 ingediend.

  De overeenkomst met SAIPEM is naar mijn weten van de reguliere prestatie verplichting die normaal is in de oliesector terug onderhandeld naar management contacting. Dat was dan ook de reden waarom de lassers en inspecteurs uit Zuid Oost Azie niet terug wilden naar huis maar garanties van Staatsolie voor hun betaling wilden.

  Daarom is men nu nog steeds voor eigen rekening doende met de commissioning (inbedrijfstelling) die niet alleen veel geld kost omdat iedereen die er wel verstand van heeft weet dat Staatsolie met de rug tegen de muur staat en waarschijnlijk oud ijzer heeft ingekocht. Het kost ook nog eens dagelijks heel veel rente ($ 150.000) en aflossing als mede gedorven inkomsten.

  Ook al draagt een Aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding.

  of de Rotterdamse variant die nog toepasselijker is.

  “Je ken een hoop stront PAARS verruve, maar ut blijf een hoop stront”


  Maak melding

 2. Er was veel bombarie bij de aankondiging van de bouw van de raffinaderij van Staatsolie.Nu is het doodstil.Waarom ? Zitten we te bibberen? Gaan we als land samen met Staatsolie ten onder?


  Maak melding

 3. De beste president die Suriname ooit heeft gehad hoorde ik iemand gisteren oreren…schaamteloos is dit de erfenis van onze generatie voor de komende generaties…jammer dat wij niet in de toekomst kunnen kijken. Ik weet dat onze nazaten zich zullen afvragen hoe wij zo dom, moraalloos en schaamteloos zijn geworden. Wi hebben lage eisen, wij zijn gauw tevreden, wij laten ons graag beduvelen en lijken te leiden aan het stockholm syndroom…ik ben in en in verdrietig. Ik ga mijn nageslacht een brief nalaten waarin ik zeg dat ik mij volledig distancieer van de handelingen uit deze periode.


  Maak melding

 4. Ach,nu schreeuwen de
  parlementariers om antwoorden Na een bliksembezoekje of oproep voor een prive bezoekje van bouta thuis bij hun of bi jhem zelf ,is het gauw afgelopen met hun geschreeuw.
  Wie vertrouwd deze parlementariers nog?
  Alleen Rusland van de NPS heeft tot nu toe moed en durf getoond en Santokhi en de rest zingen in koor het favorite liedje van de NDP’alles is goed’ ‘Nek no fout’.


  Maak melding

 5. Weet niet waarom men steeds ingaat op die proef ballonnen van die lawaai papegaaien jogi en gajadien zonder een behoorlijke onderbouwing die man zit al twintig jaar in het parlement nog nooit een wet of iets in die zin voorbereid dat goed voor Su zou zijn,maar zijn domheid steeds maskeerd want dat straalt hij af door dingen steeds te roepen die hij nooit met bewijzen kan staven,wat een verspilling van kostbare tijd en geld,mijn hond begint steeds te huilen als hij jogi en gajadien ziet verschijnen op tv, dus hij herkent die domheid ook.


  Maak melding

 6. Ze gaan gewoon door met creatief rekenen.
  2 x 7000 = 14000! En geen 15000!
  Pineut van onderwijs moet hier ook maar een rekencommissie benoemen.


  Maak melding

 7. Aan de italianen kan de moordenaar desie niet zeggen’,zeg heb je zin in een gesprekje met mij’?
  Dit grapje kan hij niet uithalen met de italianen. De moordenaar desi weet dat de italie de GODFATHER is van de WERELD Mafioso(MAFIA),en hij slechts een kleine mafia baas met amnestie en strakjes zelfopgelegde VERGIFFENIS.
  .


  Maak melding

 8. @ harrie hippie , ik ben volkomen met je eens hoor ! Ik zal jouw idee navolgen en ook mijn nageslacht info achterlaten over deze donkere periode.dan weten ze dat ik geen Paarse Zombie was !!”


  Maak melding

 9. je wilt nog 5,,,neem dan 10 direct..

  of gewoon zó lang je nóg leeft met al je maties..

  geef al je 14 klein kinderen ook nog een top baan,ontwikkeling speelt geen rol

  een kruisje tekenen is genoeg..

  16 jaar en 3 mnd..


  Maak melding

 10. De Italianen mogen hun claim op hun borst schrijven!!

  Bouta gaat hen zijn poepie laten ruiken!! zoals gewoonlijk!!!

  Monie no deh!!! a go na America na a boi fing!! Dino!!
  Smerie a puh fu ing, dati a sa taki!!! dan ben je allang vergast!! en Bouta blij natuurlijk!!

  Je stond erbij en keek ernaar!!


  Maak melding

 11. @Sabatoe Franse
  Djilp Sardjoe weet heel goed dat het niet verstandig is om te investeren in een bedrijf dat heel duur zal zijn, grote schulden heeft en nagenoeg geen winst maakt.

  @ Wiep ding.
  Saipem is vele malen groter dan Suriname. Ze sturen wel wat types vanuit de Kaukasus als incasso medewerkers.
  Ik denk dat als deze incassomedewerkers langs moeten komen bij de President en aanbellen in Leonsberg hij de Centrale bank van Suriname snel opdracht zal geven te betalen aan gezien hij anders grote kans maakt visvoer te worden.


  Maak melding

 12. De wereld is hard, worte mensen hebben zwarte harten, maak niet uit of je arme land bent, ze gaan claimen. Intalianen bij staats olie straks Amerikanen bij New mont want Bouterse met zijn bende is achter met overmakking. En die amzad met zijn grote bek hoor je niks , Oja lakin


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.