Minister wil wetten voor beter onderwijs in Suriname

6

PARAMARIBO, 14 okt – Het onderwijs in Suriname kan beter gediend zijn met aanvullende wetgeving. Vanuit dit principe heeft minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, OWC, werkgroepen benoemd. Het voorbereidend werk kan beginnen.

Het betreft wetten op titulatuur, professionalisering van onderwijsgevenden in Suriname en voor primair, secundair en tertiair Onderwijs. Volgens het ministerie moeten de werkgroepen de voorbereiding in goede banen leiden. De werkgroep Voorbereiding Wet op Titulatuur moet wildgroei tegengaan wat betreft titulatuur in het hoger onderwijs. Professionalisering van het onderwijs moet alle niveaus raken.

De werkgroep Voorbereiding Wet Primair Onderwijs moet vooral het curriculum aanvullen. Peneux wil Engels, Science, kunst en cultuur, bewegingsonderwijs en beeldende vorming opgenomen zien. Langere schooltijden en het werken in shifts moeten ook mogelijk worden. Voor het tertiair onderwijs komen meer maatstaven voor het vaststellen van het niveau van hogere onderwijsinstellingen.

6 REACTIES

 1. De ene schreeuwt om meer wetten (aanvullende wetgeving) terwijl de ander publiekelijk wetten overtreedt en of omzeilt.
  Weer anderen lappen de wetten aan hun laars en weer anderen gebruiken de wetten om er beter van te worden.
  Niets is onmogelijk in Suriname. Ja zelfs wetten die straffen voorkomen en daar word gretig gebruik van gemaakt.


  Maak melding

 2. Zo,dan kan hij alvast wetten maken dat geen criminelen,couppleges,moordenaars ,PLESJIDENT mogen worden.En om het goeie vb te geven waarover deze loopjongen praat, mag hij als eerste zijn baasje laten arresteren, want aan de ene kant verkondig je het evangelie en aan de andere kant doe je precies het tegen overgestelde van je eigen evangelie. Het lijkt alsof we opgezadeld zitten met een groep comedianten die om wat pretsfeer moeten zorgen onder de pinarende bevolking sinds 2010..


  Maak melding

 3. Niet wetten,maar wij burgers van dit land moeten ervoor zorgen dat het onderwijs beter wordt.Overal in het land(ook in het binnenland) moet het onderwijs op niveau worden gebracht.


  Maak melding

 4. Nu al kunnen de kinderen het stof niet opnemen.Als er nog wat bij komt,rennen ze de klaslokalen uit.De kindertjes van heden, in de stad,willen alles doen behalve leren.


  Maak melding

 5. We hebben straks meer werkgroepen/ reorganisatie-commissies/ inplementatie werkgroepen dan onderwijzend personeel! En allemaal zijn ze vriendjes van Pineut (VVP)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.