Seksueel misbruik meisjes ‘structureel’ in West Suriname

45

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 12 okt – Het seksueel misbruiken van meisjes is schering en inslag in de Inheemse leefgemeenschap Apoera, in West Suriname. Dit zegt minister Jennifer van Dijk – Silos van Justitie & Politie. Hoewel anders dan bij andere Inheemse gemeenschappen er een politiepost staat, wordt er niets aan gedaan.

Dat wordt nog als het ergste aangemerkt. Het zegt wel veel van de plaatselijke moraal. Van Dijk – Silos sprak haar bezorgdheid uit tijdens een persconferentie in Nieuw Nickerie. Zij heeft onder meer Apoera bezocht. Het misbruik betreft onder meer incest en regelrechte verkrachting. Het lijkt wel verheven tot cultuur. “Iedereen weet in Apoera over de gevallen, maar niemand praat erover”, zei Van Dijk – Silos.

De politie houdt de armen over elkaar, zelfs als de daders bekend zijn. Vorig jaar is overigens ook een politieman in de kraag gevat voor seksuele misbruik in Apoera. Of Van Dijk – Silos wat kan bereiken, moet nog worden gezien. Apoera is al jaren geliefd als detacheringsoord voor (mannelijke) ambtenaren. In de jaren negentig moest minister Ramon Dwarka Panday aftreden om een relatie met een meisje uit Apoera.

45 REACTIES

 1. Voor elke witte pedofiel die naar Suriname afreist, staan er honderden Marron manen die kleine meisjes seksueel misbruiken.

  De waarheid is hard. Ik heb medelijden met de jonge meisjes in het binnenland. Ik ben in Suriname oma’s tegen gekomen van amper 30 jaar.

  En iedereen doet een plas en alles blijft zoals het was

  Zo typisch Surinaams.


  Maak melding

 2. Eindelijk wordt het probleem van verkrachting, seksueel misbruik en incest onder jonge meisjes in het binnenland van Suriname openbaar gemaakt.

  Veel Surinamers weten dat dit al jaren aan de gang is, maar men kijkt de andere kant op.
  Als zelfs de politie doet alsof de neuzen bloeden is dat dus ook niet iets om je over te verbazen.

  In Suriname heet het dat incest met name voorkomt onder de hindustanen. Het heeft totaal geen zin om met de vinger naar anderen te wijzen. De jonge meisjes horen en moeten beschermd worden.

  Het misbruiken van jonge meisjes en vrouwen is een wereldwijd probleem. Mannen die zich hieraan schuldig maken hard aanpakken.

  Vergeten deze mannen dat ze zelf uit een vrouw zijn geboren? Hebben deze mannen zelf geen dochters of zussen?

  Zowel hier als op het forum is men bezig met een hetze dat alleen in India vrouwen en meisjes worden misbruikt.
  Dat is pertinent niet waar.

  In Afrikaanse landen is het ook niet veel beter gesteld.
  Afgelopen vrijdag was de gast bij College Tour, de Congolese gynaecoloog Dennis Mukwege.
  Hij vertelt het verhaal van de vele vrouwen en jonge meisjes die bruut worden verkracht.

  http://www.npo.nl/college-tour/09-10-2015/VPWON_1246054

  Suriname voorkom wat er gebeurt in andere landen en wees er op tijd bij dat het niet zover komt met de jonge meisjes en vrouwen.


  Maak melding

 3. Henk, waarom moet je er een racistische draai aan geven? Dit probleem heeft volgens mij niet veel met etnische achtergrond van de daders te maken, in alle gevallen gaat het om mannen met overwicht binnen de samenleving, wit, zwart, bruin of geel, die misbruik maken van jonge meisjes, die zich om een of andere reden niet kunnen verzetten tegen wat die kerels van hen verlangen. Bovendien gaat het onderhavige geval over een inheemse (Indiaanse) gemeenschap, waarom moet je weer eens een keer proberen om te doen alsof het gaat om een probleem, dat slechts binnen de Marron gemeenschap speelt? Door met nadruk te wijzen op het gedrag van Marron mannen (niemand ontkent dat ook Marron mannen zich hieraan bezondigen) wordt het gedrag van witte mannen, zoals jij zelf, die zich ook schuldig maken aan hetzelfde gedrag, er niet minder erg door. Het lijkt erop dat ook jij heel graag jonge Surinaamse meisjes zou willen verkrachten, jij begint bij voorbaat te zeggen dat wanneer jij het doet, het minder erg is omdat Marron mannen het op grotere schaal doen dan jij als witte man.


  Maak melding

 4. na het lezen van het artikel heb ik mij direkt afgevraagd wat de ” PAARS GETINTE FLAPDROL”, Enver Panka, hierop te zeggen heeft, gelet op zijn tirade over KINDERMISBRUIK aan het adres van BLANKE BUITENLANDERS in Suriname, 10 weken geleden ( 31 juli 2015 )

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Henk Molenaar moet z’n ei kwijt omdat hij vaker hier op dit forum voor alles wat vies en vuil is wordt uitgemaakt, ook voor witte pedofiel. Nu heeft hij de gelegenheid om zijn gram te halen en te bewijzen dat dit soort zaken geen kleur, ras, Nationaliteit of volk kent. Maar dat weet iedereen, alleen blijven velen volharden in hun vooroordelen. Henk M. moet er geen racistische draai aan geven maar geef hem maar ongelijk als hij dit schrijft.

  En ik ben heus geen vriendjes met hem 🙂

  Het is de taak van Justitie om deze verkrachters en kindmisbruikers achter slot en grendel te gooien. ongeacht hun maatschappelijke status. Of je nou zwerver, politicus of succesvolle zakenman bent, iedereen die onschuldige meisje dit trauma bezorgd moet de bak in.


  Maak melding

 6. Het was een heel normale zaak bij de Aziaten, dat meisjes op 13 jarige leeftijd werden uitgehuwd. En men spraak ook niet van een echtscheiding maar van verstoting. De tijden zijn verandert alles gebeurt nu buiten het gezichtsveld van de ouders.

  De mannen moeten zich verschrikkelijk moeten beheersen om niet in de verleiding te komen.

  Zonder medewerking van de meisjes/slachtoffers kan men onmogelijk spreken van verkrachting. In de stad gelden er andere normen en waarden. Maar in de districten en in het binnenland/platteland hebben de mensen hun eigen zeden en gewoontes.

  Hoe oud was Gandhi zijn vrouw toen deze werd uitgehuwd?
  Gandhi zelfs heeft dit verafschuwd maar toch in het huwelijksbootje zijn ingestapt. De macht van de meisje/vrouw zit tussen haar binnen en dit weten zij bliksemgoeds en verleidt hiermee de mannen. Vrouwen listen gaan boven mannen hun verstand.

  Het seksuele gedrag bij een meisje/vrouw verschild hemelsbreed met dat bij de mannen. Daarom zijn deze bij wet beschermd.


  Maak melding

 7. Waar zijn nu die klootzakken die altijd maar roeptoeteren dat dit alleen maar aan de Noordzee gebeurt. Ook speknek Limbo hoor ik nu niet in de microfoon oreren. Stelletje hypocriete blaaskaken die Suri’s.


  Maak melding

 8. @ Interpol,

  Zoals gewoonlijk ben je weer bezig met het eenzijdig benoemen van wat er in Azië (je bedoelt echter India) gebeurt.

  Denk je nou echt dat kind huwelijken alleen maar in India voorkomen. Trouwens bij wet zijn kind huwelijken in India afgeschaft, alleen wordt die wet niet gehandhaafd.

  Kind huwelijken komen evenzeer ook in Afrikaanse landen voor. Wereldwijd wordt vandaag aan de dag aandacht geschonken aan dit probleem. Het zal morgen niet zijn opgelost, maar het begin is er om ook aan dit probleem iets te doen.

  Wat de vrouw van Gandhi betreft, praat je over bijna een eeuw geleden. Het India van tegenwoordig ziet er toch heel anders uit dan toen.
  Dat er op het platte land zich nog excessen voordoen komt omdat de meesten nog steeds ongeletterd zijn en zulke mensen kun je van alles en nog wat wijs maken.

  Interpol je praat een hoop nonsens en dat komt omdat je je niet echt verdiept in bepaalde onderwerpen en dus maar met losse flodders schiet.
  Ik heb het vermoeden dat jij Junior bent, die op het forum onder deze nick een hoop racistisch bullshit hebt verkondigd over India, Indiërs en hindustanen.

  off topic.

  Het is jammer dat de reacties op de te bouwen mandirs in den Haag zijn verwijderd.
  Ik had jouw reactie op mijn reactie gelezen, maar had toen geen tijd om te reageren. Je had ook in die laatste reactie van je een hoop gezwets verkondigd.


  Maak melding

 9. AHE
  Henk Molenaar moet z’n ei kwijt omdat hij vaker hier op dit forum voor alles wat vies en vuil is wordt uitgemaakt, ook voor witte pedofiel.

  Beste AHE,

  Jij snapt mij helemaal.


  Maak melding

 10. Henkes: ” Het lijkt erop dat ook jij heel graag jonge Surinaamse meisjes zou willen verkrachten, jij begint bij voorbaat te zeggen dat wanneer jij het doet, het minder erg is omdat Marron mannen het op grotere schaal doen dan jij als witte man”

  Hier geef ik zelfs geen commentaar op.


  Maak melding

 11. Surinamers dulden geen kritiek. Zodra er kritiek wordt geleverd op Suriname of op Surinamers zelf, komen ze gelijk met wat er in andere landen gebeurt.

  Een bepaalde groep begint dan gelijk met India.
  Zolang Surinamers niet leren omgaan met kritiek, zullen ze achter blijven in ontwikkeling, vandaar dat Suriname nu weer zo goed als failliet is.

  Kritiek is meestal negatief en het is een ware kunst om die negatieve kritiek om te zetten in positieve.
  Maar neen, gelijk gaan Surinamers wijzen naar anderen.


  Maak melding

 12. Herinneren jullie deze nog?

  De Surinaamse artiest Enver Panka heeft op zijn Facebook pagina een tirade afgestoken over Nederland en Nederlanders.

  Hij richt zijn bericht aan Nederlanders en beschuldigt hen van het opzettelijk besmetten van jonge meisjes met HIV en verkrachten van jongetjes.

  Volgens Panka allemaal omdat het ‘in jullie’ (de Nederlanders-red.) zit.

  Wie de baal kaatst….


  Maak melding

 13. VRIJHEID IS HET RECHT, TEGEN ANDEREN TE ZEGGEN WAT ZIJ NIET WILLEN HOREN.

  Democratie is de noodzaak om te buigen voor de mening van anderen maar dit gebeurd zelden of nooit, men vertoond juist een Asociaal gedrag.Wat bekent staat bij de gemeenschap als dictatoriaal handelen. Deze hebben hun mond vol wanneer het een ander betreft maat letten zelfs
  niet op zichzelf.


  Maak melding

 14. De politie houdt de armen over elkaar, zelfs als de daders bekend zijn. Vorig jaar is overigens ook een politieman in de kraag gevat voor seksuele misbruik in Apoera.

  Natuurlijk doet de politie niets want zij zijn ook de bekende eters van de onrijpe vruchten.


  Maak melding

 15. Dinootje heef een kroost van 14,dus hem nog een aantal jaren extra straf opleggen voor sexueel misbruik als Silos het lef heeft en het werkelijk meent.


  Maak melding

 16. Interpol
  Als je nou zo nodig een citaat van Oscar Wilde wil gebruiken doe dat dan wel op de juiste en volledige manier. Het is wel erg simpel om goedkoop te ‘jatten’ van internet . Probeer je niet slimmer voor te doen dan dat je bent. Als jij hier durft te stellen dat de macht van een vrouw tussen haar benen zit dan ben je A: knap seksistisch bezig, B: praat je wel heel denigrerend en minachtend over de vrouw en zegt dit alles dus genoeg over jouw geestelijk vermogen!


  Maak melding

 17. @Jiyani
  Gelijk heb je.
  Sommigen dwalen af en gaan gelijk richting India,alsof we India aan het bespreken zijn.,. Zij houden hun ogen gesloten over alles gaande in Suriname en zijn even snel de vinger te wijzen naar anderen.Zo praten deze idioten hun Eigen tekortkomingen goed.


  Maak melding

 18. AHE, jij zegt zelf (ik citeer) dat dit soort zaken geen kleur, ras, Nationaliteit of volk kent’. Hoe kan je dan Henk Molenaar gelijk geven als hij doet voorkomen alsof het vooral bij Marrons voorkomt, terwijl hij er geen onderzoek naar heeft gedaan, zijn uitspraak is slechts gebasseerd op de vooroordelen die hij ten aanzien van Marrons heeft, of misschien weet hij niet dat Marrons en Inheemsen verschillende bevolkingsgroepen zijn, hij weet slechts dat ze in het Binnenland van Suriname wonen en denkt daarom dat ze hetzelfde zijn.


  Maak melding

 19. Jijani@
  Ray@.
  Ik ga helemaal net jullie mee.
  Surinamers dulden echt geen kritiek,ze weten alles beter,beter dan de Nederlanders denken ze zelf.
  Als ik in suriname een gesprek met mensen heb die over myn vak praten dan willen ze my nog verbeteren ook.Tis niet te geloven.
  Wat de evert panka betreft vind ik hem een achterlyke idoot.


  Maak melding

 20. Het is te merken dat de Nederlanders, Henk Molenaar, Jiyani en anderen die hun racistische gal aan het spuiten zijn geen moer over Suriname weten. Apura is een Arowakken dorp, dus hoe jullie aan Marrons komen is mij een hele grote vraag.

  Maar goed door domheid en blinde haat jegens zwarten hebben jullie blijkbaar niet gezien dat er stond “inheemsen”.

  Jiyani springt zelfs helemaal naar Afrika, maar goed die kastelinge dacht hiermee haar India waar verkrachting schering en inslag is te dekken.

  En heeft het nog dat er in India een wet is die kind huwelijken verbiedt maar niet wordt nageleefd. Wat heb je dan aan een dode wet? Die is er dan voor moi moi. Tya misschien moet je weer op vakantie naar Kastonia.


  Maak melding

 21. Al langer bekend toch maar het Surinaams volk is een volk dat uitblinkt in achterbaksheid en hypocrisie. Neen, de zwarte bevolking steekt liever de vingers uit naar de Nederlanders, die zijn het toonbeeld van pedoseksueel misbruik, Ja, hou jezelf maar lekker voor de gek zoals ene Paraman.


  Maak melding

 22. Sweetie

  Al langer bekend toch maar het Surinaams volk is een volk dat uitblinkt in achterbaksheid en hypocrisie. Neen, de zwarte bevolking steekt liever de vingers uit naar de Nederlanders, die zijn het toonbeeld van pedoseksueel misbruik, Ja, hou jezelf maar lekker voor de gek zoals ene Paraman.

  Beste Sweetie,

  De vinger naar de witte Nederlander wijze na kritiek is een reflex van veel Surinamers.

  Altijd makkelijk en zo voorspelbaar. Roep racist, slavernij en koloniaal en klaar. Enige zelfkritiek is deze mensen vreemd. Het is altijd de schuld van een ander.


  Maak melding

 23. Voor Henkes en Interpol

  De feiten:

  Suriname noteert schrikbarende cijfers tienermoeders

  Suriname is na Guyana in de Caribische regio het land met het hoogste aantal tienermoeders. Van de ruim 1500 geboortes per jaar, is 15 tot 17 procent een tienermoeder. Op elke honderdste zwangerschap zijn zestien tienermeisjes.

  Ik zie die meisjes toch lopen in Paramaribo. Kinderen met baby’s op hun arm. Het zijn 9 van de 10 keer Marron/ Creoolse meisjes en die baby’s zijn NOOIT halfbloedjes.

  Alleen in Suriname zijn er oma’s van 29 jaar.
  Voeg daarbij toe dat Suriname het hoogste aantal HIV geïnfecteerden heeft in de regio en tel uit je winst.

  Maar ook dat is ongetwijfeld de schuld van de blanke Nederlanders ipv van een bepaalde mannelijke bevolkingsgroep die bij elke vrouw die ze tegenkomen kinderen maakt en dan de benen neemt.


  Maak melding

 24. Emancipatie yourself from mental slavery,none but ourselves can free our mind.Ieder Mens(zwart,wit,bruin,geel,rood) heeft een oorlog te strijden tegen het kwaad in zichzelf; Mattheüs 15:18-20, Mattheüs 18:6


  Maak melding

 25. Sexueel misbruiken van kinderen is kapotmaken van hun toekomst. Dit is barbaars gedrag zowel in en buiten de kerk. Baby’s van amper 6 mnd worden ergens in Congo of elders levenslang verminkt. Kindhuwelijken is uitsluitend gebaseerd op mentale overwicht door wellustelingen die in feite pedo’s zijn en hiermee een getraumatiseerde jeugd creeren. Wet- en regelgeving waarop naleving wordt toegepast staat altijd boven cultuur(?) of tradities(?). Walgelijk valt hierbij in het niets.


  Maak melding

 26. Henkes,

  Ik geef Molenaar gelijk om het feit dat hij even terug mept, want hij wordt maar al te vaak witte/blanke pedofiel kinderverkrachter etc. genoemd.

  Dat hij een foutje maakt en wellicht niet in de gaten heeft dat het niet de Marrons betreft is up to him. Zelf vind ik het ook een beetje onhandig van hem maar de strekking van zijn reactie is duidelijk.


  Maak melding

 27. Beste Pieter,

  Ik begrijp niet waarom jij nog langer met deze idioten in discussie gaat. Ze zijn de moeite niet waar en begrijpen het niet. Laat ze gaar bakken. Ik heb het daarom opgegeven. Er zal een zelfreinigende werking plaatsvinden en dan kom ik terug.


  Maak melding

 28. @Henri55
  Ik ben ook volkomen eens met jou.
  Het lijkt erop dat sommigen het kwade proberen te rechtvaardigen in Surinameoor anderelanden erbij te slepen


  Maak melding

 29. @ Ray,

  Je weet toch: Surinamers zijn net pedaalemmers. Als je op die lange tenen gaat staan, gaat automatisch die klep open. Ze zijn nooit zelf ergens schuld aan, de schuld ligt altijd bij een ander. Zelfreflectie en zelfrespect zijn vreemde woorden en begrippen voor ze. En ik heb tijdens mijn werk al gemerkt: Surinamers hoef je niets te leren, ze weten namelijk alles al! Ieder in dit land is zogenaamd ‘deskundig’.


  Maak melding

 30. Als je het aan mij vraagt is Interpol het product van inferieure zaadlozing. Wat kan deze racist toch etteren zeg ! En ja, hij leeft graag in het verleden ofwel is hij een zwarte racist (zit zijn nazaten vol mee) dan wel is hij gek in zijn hoofd.


  Maak melding

 31. @Yiyani, ik heb veel meer respect voor de Hindoestaanse gemeenschap dan voor mijn eigen broeders en zusters die klagen tot een volksgewoonte hebben gemaakt. De Hindoestaan doet tenminste nog zijn best om Suriname op te bouwen, doet nog iets aan landbouw en de neger ? Ja, die paradeert liever met mooie onderscheidingen met mooie dames met mooie auto’s en alles draait om status en om uiterlijk vertoon. Wat zou van Suriname zijn geworden zonder de Hindoestanen ?


  Maak melding

 32. @Mamawirie – Hindoestanen zijn net zoals vele andere volkeren ook harde werkers ja, inderdaad maar zo bijzonder is het niet. Voorop gesteld dat ik me niet aangesproken voel. Jij verheft het generaliseren wel tot kunst hier. Wat is er mis met paraderen met onderscheidingen als je deze eerlijk verdiend hebt? Wat is er mis met een mooie auto als je genoeg geld verdient en daar ook goed geld aan wil uitgeven? Wat is er mis met een mooie vrouw naast je, als het je eigen vrouw is? En als je vrijgezel bent is het ook niet mis om zo af en toe een mooie vrouw naast je te hebben. Laat iedereen in zijn waarde, want de Hindoestanen rijden ook in mooie auto’s, pronken met juwelen etc., en doen dat naast het harde werken. Wat denk je van bepaalde Zuid Europese culturen waar pronken en laten zien normaal is, zolang je het eerlijk hebt verdiend.
  Wat je in je reactie roept slaat totaal nergens op.


  Maak melding

 33. Zo zo Bally, wat wil je zeggen dat de Inheemsen geen binnenlandbewoners van Suriname zijn?
  Nota bene zijn de Inheemsen de oudste en oorspronkelijke bewoners van dat land. In mijn reactie kom ik toch echt het woord Marrons nergens tegen. Jij gaat er dus vanuit dat ik met woord binnenlandbewoners Marrons bedoel.
  Het zegt meer over jou dan iets over jou.

  Hou eens die grote smoel van en ga eerst goed lezen eer je een antwoord geeft.
  In mijn reactie staat duidelijk dat het seksueel misbruiken van jonge meisjes en vrouwen een wereldwijd probleem is en daar valt ook India onder.
  Als ik zeg dat mannen die jonge meisjes en vrouwen misbruiken en keihard aangepakt moeten worden, dan bedoel ik daar net zo goed ook de Indiase mannen die verkrachten. Trouwens op het forum heb ik vaker flink van leer getrokken tegen de Indiase verkrachters, dus kom hier niet zeggen dat ik de verkrachtingen in India wil indekken.

  Terecht dat ik met een link over de brute verkrachtingen van jonge meisjes en vrouwen in Afrikaanse landen (in dit geval in Congo) daar naar toe verwijs.
  Jij en de mensen die op jou lijken zijn zowel op de nieuwssite als op het forum alleen maar bezig met de brute verkrachtingen in India, (voor elke verkrachting in India werd alsmaar een nieuwe topic geopend) maar de verkrachtingen in Afrikaanse landen stoppen jullie gewoon weg.
  Ik heb je dus weer eens met mijn naaldhakken op jouw zeer grote tenen getrapt.

  Je noemt mij een kasteling, daarmee bedoelend een kasteloze en ik mag van jou weer met vakantie naar Kastonië, dus naar India.
  Jij bepaalt niet voor mij naar welk land ik met vakantie moet gaan, dan bepaal ik samen met mijn man.

  En over die wet tegen kind huwelijken in India mag dan een dode wet zijn, die wet bestaat.
  Jammer dat die wet niet wordt gehandhaafd en dus nageleefd. Dus weer lees je niet goed wat ik heb geschreven.

  Mijn conclusie is dat ondanks het feit dat je professor bent, dat Nederlands lezen niet jouw sterkste kant is.
  Ik beheers de Spaanse taal op enkele Spaanse woorden na niet, anders had ik mijn reactie voor jou in het Spaans vertaald en had je dan ook geen zere tenen gehad.

  PS Na jou zijn er nog meer reacties geplaats, die zijn echt niet mals. Vergeleken bij die reacties zijn mijn eerste 2 reactie beschaafd, waarin ik echter wel gewoon de waarheid heb verteld.
  Ga je ook de anderen proberen de les te lezen, In dat geval zal je van een koude kermis thuiskomen.


  Maak melding

 34. Henk Molenaar, je kan het niet nalaten om klinkklare onzin te blijven verkondigen over Suriname. In Suriname komt het verschijnsel tiener zwangerschap voor, maar Suriname wordt niet gerekend tot de top in de Caribische regio. Op Curaçao zijn per 1000 meisjes 34 tienermoeder . Van de 19 onderzochte Caribische landen staat Suriname op de 11e plaats. Aan kop staat de Dominicaanse Republiek gevolgd door Guyana, Belize, Jamaica, Frans Guyana, Aruba, Puerto Rico, Cuba, Greneda, Curacao.Suriname staat op hetzelfde niveau als Trinidad en Tobago.

  Je liegt ook schrikbarend als het gaat om HIV geïnfecteerden in de Caribische regio en met name in Suriname. Waarom moet je zo erg liegen over Suriname en over bepaalde bevolkingsgroepen.

  Maar wat dacht je van de uitgehuwelijkte kinder-moeders in Aziatische landen, en ook de verkrachte meisjes in die landen die door de daders en/of de familie van het slachtoffer uit schaamte worden gedood.In Suriname komen deze excessen niet voor.


  Maak melding

 35. Een algemene opmerking:
  Heb ik het in mijn reacties over Surinamers dan bedoel ik daarmee alle Surinamers, dus bevolkingsgroepen die in Suriname wonen en de Surinaamse nationaliteit hebben.

  Wil ik het over een specifieke groep hebben dan ben ik niet flauw om die groep ook bij naam te noemen en als het nodig is en als hindustaanse ook uithalen naar hindustanen die zich niet weten gedragen.
  Ik heb geen achterbakse mentaliteit.


  Maak melding

 36. De Surinaamse gemeenschap moet de ALMACHTIGE SCHEPPER ernstig gaan zoeken met bidden zodat HIJ de Kleine Kinderen des lands bescherm tegen de virussen van Babylon met onreine praktijken en donkere wolken van negatieve energie de komende jaren behoed( 2 kronieken 7:14 )


  Maak melding

 37. Lezen kan die Jiyani nog steeds niet. Wie heeft gezegd dat de Indianen geen binnenlandbewoners zijn? Waar staat dat?

  Zie je dat je er geen moer van snapt! Jij dacht dat dit artikel over de “boslandcreolen” ging stom rund. Dat heb ik je laaten inzien dat je in je kortzichtigheid en je racistische drang gelijk Afrika en de “creolen” erbij haalde maar in je aangeboren stomheid wist je niet dat Apura een Indianendorp is en geen marron dorp. Jij dacht dat het over marrons ging en begon je als een echte bewoner van Kastonia direct je racistische gal op de marrons en Afrikanen te spuien.

  Nog steeds begrijp je er blijkbaar geen moer van, want je ziet nog steeds niet in waar je fout zat.

  Als je wilt vertaal ik deze post voor je in het Sarnami misschien snap je het dan wel, racistische buriki.

  Ga mijn post van dinsdag 13 oktober 2015 om 02:04 uur nu maar nog een keer in *slow motion* lezen zodat het kwartje in je lege kop valt.


  Maak melding

 38. @Henk Molenaar
  Voor elke witte pedofiel die naar Suriname afreist, staan er honderden Marron manen die kleine meisjes seksueel misbruiken.

  De waarheid is hard. Ik heb medelijden met de jonge meisjes in het binnenland. Ik ben in Suriname oma’s tegen gekomen van amper 30 jaar.

  En iedereen doet een plas en alles blijft zoals het was

  Zo typisch Surinaams.
  ——————————–
  Die “witte pedofiel” reist niet alleen naar Suriname af, die reist de héle wereld af en is overal te vinden waar kwetsbare kinderen zijn.
  Jongens of meisjes, maakt niet uit.

  Dus tutupmulut ja Henkie.


  Maak melding

 39. Sla dagelijks pagina 3 van de Times maar op en er staan we 2 of 3 gevallen op van aanranding of verkrachting op en dan gaat het echt wel over Surinamers, en hier maar wijzen naar de Nederlanders, blanke in dit geval, Bull Shit dus, steek de hand in eigen boezem i.p.v. naar een ander (ras) te wijzen, over de hele wereld komen excessen voor en zijn het de kindere en vrouwen die het slachtoffer worden en wat mij betreft mogen ze
  die kerels die dat op hun geweten aan hun ballen ophangen aan de hoogste boom zodat die vanzelf er af rotten. en malloot RobG als jij weer zonodig met cijfers wilt goochelen wees dan in ieder geval volledig als je het over kindmoeders hebt, en laat dan ook de cijfers zien in Nl. met name de Bijlmer hypocriete lul


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.