Coming Out Week Suriname afgesloten met straatparade

15

PARAMARIBO, 12 okt – Met een straat parade is de Coming Out Week Suriname 2015 gisteren afgesloten. De week werd op zaterdag 3 oktober in Asia de Su geopend tijdens een openingsceremonie met als gastspreker Steven MacAndrew, directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven. Afgelopen week werden er op verschillende plekken in de hoofdstad Paramaribo activiteiten georganiseerd om lesbiennes, gays, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LBGT) te ondersteunen.

Dit jaar was het thema van de Coming Out Week ‘Connecting Communities Beyond Borders’. De activiteiten van de Coming Out Week waren niet alleen voor LBGT-personen, maar voor iedereen die er aan mee wil doen. Gedurende de week waren er dan verschillende activiteiten, zoals een filmavond, een discussieavond, bowlen en een community dag. Het hoogtepunt van de week was op zondag 11 oktober, toen de straatparade plaats vond.

ComingOut

Het percentage LBGT-personen in Suriname wordt geschat tussen de drie en tien procent. Het doel dit jaar is om aandacht te besteden aan de issues van LBGT-personen, en ook om te vieren dat mensen zichzelf een spiegel kunnen voorhouden en trots kunnen zijn op wie ze zijn. De week werd georganiseerd in het kader van de internationale ‘Coming Out’ dag op 11 oktober en dit jaar was de vijfde editie. De organisatie lag in handen van de overkoepelende organisatie LBGT Platform Suriname.

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Ernst Noorman, laat zich zondag door twee Miss Transgenders flankeren bij aanvang van de Coming Out Loop. Daarna liep hij mee:
comingout3

comingout4

15 REACTIES

 1. De dertig puntentellende rechten van de mens van de verenigde natie komt nergens voor op de lijst van seksuele geaardheid/afwijkingen.

  We mogen geen mensen tevreden stellen met een illegaal gedrag. Dit moet bij een gedegen onderzoek blijken
  of er niet bewust gerotzooid wordt op het gebied van seks.

  Als dit niet bij de dieren voorkomt dan is het echt geen aangeboren afwijkingen/aandoening. De VN laat weer met zich sollen.


  Maak melding

 2. Bigiesma(ouderen)zeidde altijd bidt tot de ALMACHTIGE dat je als man voorop loop en de vrouw in jou achteraan,en andersom voor de vrouw,maar alle kennis is vergaan door ongeloof en ontwetenheid


  Maak melding

 3. @Interpol,

  Afwijkend seksueel gedrag in het dierenrijk is onder 1500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen. Bij sommige soorten werd nooit homoseksualiteit vastgesteld, bij andere zijn alle dieren biseksueel. In dierentuinen is één op de vijf paren van de koningspinguïn van hetzelfde geslacht.


  Maak melding

 4. @Sorifinga god heeft elk levend wezen op aarde lief!!!
  Vergeet niet dat een prostituee Jezus zijn voeten heeft gewassen lees Lucas 7

  een gezegende dag nog verder.

  Groet

  Wendell


  Maak melding

 5. Bijbel is door westerlingen gebracht cq opgedrongen. Leef JOUW leven en laat anderen ook LEVEN. Liefhebben of houden van hetzelfde geslacht is AANGEBOREN. Privé-leven van iedereen is persoonlijk dat NIEMAND anders aangaat zolang zij jouw hiermee niet schaden omdat zij hun eigen leven willen moeten en kunnen leiden.
  Lees of hoor vaak dat wij NAAST elkaar wonen/leven. Fout. Wij leven MET elkaar.

  Was getekend Hetero vader met dochters en 1 homosexuele neef van broerszijde.


  Maak melding

 6. Koos: “Afwijkend seksueel gedrag in het dierenrijk is onder 1500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen”.

  Koos, het is waar wat je zegt over het seksueel gedrag bij dieren, alleen had je moeten beginnen met “HOMOSEKSUEEL seksueel gedrag in het dierenrijk is onder 1500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen”.
  Wie bepaalt wanneer seksuele handelingen/gedragingen afwijkend zijn? Voor Eskimo’s is een tongzoen geven afwijkend seksueel gedrag, zij kussen namelijk niet (heb ik me laten vertellen), voor de een zijn alle seks standjes behalve de missionarishouding afwijkend seksueel gedrag, voor sommige mensen is orale seks afwijkend seksueel gedrag, voor anderen is anale seks bij heteroseksuele koppels afwijkend seksueel gedrag, niemand moet voor twee volwassen personen, die instemmen met wat zij samen willen doen op seks gebied, komen bepalen wat nu ‘afwijkend’ of ‘normaal’ is, jij (daar bedoel ik niet Koos mee) hebt niet het recht te bepalen voor anderen wat zij wel of niet willen doen in hun slaapkamer, doe je dat wel dan lul je, figuurlijk gesproken, bemoei je met je eigen zaken, bepaal voor jezelf wat jij wel of niet wilt doen op seksueel gebied en val andere mensen niet lastig met jouw, meestal op jouw geloof gebaseerd, gezeik.


  Maak melding

 7. In de afgelopen 70jaren sinds de nazi’s tot nu toe zijn sommige weterschappers bezig in de natuur (Schepping) te experimenteren en te manipuleren(gentechniek )om proefdieren fauna aan een flora te produceren om voor GOD te spelen,geen wonder dat er afwijkende dieren voorkomen,zo ook met de mens,op groteschaal lozen en dumpen van chemische afval met vrouwelijke hormonen (oestrogeen )op zeeën en onze drinkwater.GODSNATUUR wordt misbruikt,ieder mens heeft het recht gelukkig te zijn maar ook zijn plicht te vechten voor zijn zielbehoud in de eeuwigheid (Romeinen 1:26,Psalm 9 :17 )


  Maak melding

 8. KOKLUSIE?

  Vandaar jou verboten-/afwijkend voorkomen!

  Koos

  @Interpol,

  Afwijkend seksueel gedrag in het dierenrijk is onder 1500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen. Bij sommige soorten werd nooit homoseksualiteit vastgesteld, bij andere zijn alle dieren biseksueel. In dierentuinen is één op de vijf paren van de koningspinguïn van hetzelfde geslacht.


  Maak melding

 9. KOKLUSIE?

  Vandaar jou verbeten-/afwijkend voorkomen!

  Koos

  @Interpol,

  Afwijkend seksueel gedrag in het dierenrijk is onder 1500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen. Bij sommige soorten werd nooit homoseksualiteit vastgesteld, bij andere zijn alle dieren biseksueel. In dierentuinen is één op de vijf paren van de koningspinguïn van hetzelfde geslacht


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.