Ex-vicepresident: sociaal beleid Suriname weg

24

PARAMARIBO, 8 okt – Het zo vaak bewierookte sociaal beleid van president Desiré Bouterse dreigt het kind van de rekening te worden. Dit stelt voormalig vicepresident Robert Ameerali. Hij leest het af van de nationale begroting voor 2016. Die voorspelt weinig goeds.

De sociale paragraaf komt er danig bekaaid van af. “Ik vraag mij af of de minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting beseft hoe weinig ruimte zij heeft om beleid te maken”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. De botte bijl der bezuiniging laat weinig over van het sociale gezicht van de tweede regering Bouterse. Een goed voorbeeld is het budget voor de algemene kinderbijslag.

Het budget is verminderd met maar liefst tien miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twee en een half miljoen euro). Voor de algemene oudedagsvoorziening is ruim de helft minder uitgetrokken dan vorig jaar. Als er zo weinig geld wordt gereserveerd kan het alleen maar zwaar weer voorspellen. “Dat wil zeggen dat na een aantal maanden het geld niet kan worden uitgekeerd”, aldus Ameerali.

24 REACTIES

 1. Dat de AKB en de AOV mogelijk niet uitbetaald gaan kunnen worden op gegeven moment is reeds voorspeld. Dit is de GOUDEN KERST waar DDB op doelde.

  WE GAAN VOOR NOG 5!!!

  DDB, THE BEST PRESIDENT EVER. THE PARA RAILROAD IS COMING.

  EN WAT DACHT JE VAN HET WANICA ZIEKENHUIS: WE GAAN VOOR NOG 5.


  Maak melding

 2. De Ministers die uit de kamp van de ex-vp kwam hadden een potje van gemaakt en dat moet de ex-vp toegeven.
  Gezonde mensen met hoge verdiensten krijgen sociale bijstand, hoe??????????
  1400 ambtenaren in dienst genomen bij RO die geen werk hebben??????????????
  Openbaar vervoer is erger geworden dan het was. Personen zonder bus warden geaccomodeerd bij NVB, die dan verder uitbesteedt naar anderen?????????


  Maak melding

 3. En toch mag je niets vertellen over die geweldige president die het zo goed heeft gedaan met zijn beleid van de afgelopen 5 jaren. Nog 5 jaren????

  Amerali moet zijn mond nou eens houden, omdat hij mee heeft geprofiteerd en ook nog een dubbele salaris heeft ontvangen.

  -Die oude garde zit ook nog om Bouterse heen die hem de beste advies geven. Deze gasten kunnen niet denken in de tijd van nu, maar in de jaren 80


  Maak melding

 4. Vergis ik me of is deze Ameerali niet de architect geweest van deze sociale wetten?het stond toen al toch als een paal boven water dat on the long run dit niet zou werken toch? Maar de verkiezingen waren in aantocht dus:kome wat er ook mocht komen,koste wat het zou koste het zou er zijn dus meneer Ameerali blijf stil want je zou niks zeggen als je weer in de regering zat nietwaar ??


  Maak melding

 5. Tide, tamara wi e stree go moro vara, krijsten velen paars beneveld voor de verkiezingen. Neks no fout met onze lijder, stem ndp voor nog vijf, hihihi. Zo te zien worden het vijf jaren vol paarse ellende. Allemaal veroorzaakt door de corrupte ndp regering 1, waar deze stinkend rijke parasiet geen deel meer van uitmaakt, anders zou hij wel anders piepen. net zoals C. Bredeveld. Tot nu toe is geen enkele paarse corrupteling berecht en zolang baas er is komt er geen berechting. Wacht maar af en zie. Al die zgn aanhoudingen zijn terecht, maar de paars blinde muren zijn vele, zoals de brand op de financiele afdeling van Jus@Pol. Ndp en co. is een grote vloek voor land en volk sinds 1980.


  Maak melding

 6. Mijnheer Ameerali.

  Wat u verkondigd is mosterd na de maaltijd, de opmerking van amaranta is zonder meer terecht !
  Als U nog deel zou maken van de Regering zou U , uw mond dicht houden.

  @ W. Whome.

  De Pres (Bouta ) heeft zichzelf niet daar gezet, dat heeft het koppige en domme gedeelte van het volk gedaan !!!!!
  No ding é k@, dalijk ding é go k@ watra k@
  Het is gewoon vechten tegen de bier kaai, en dat doe je geen ene klote aan.
  Sari tori mang, maar aan alles komt er een eind aan.
  Werkloosheid is ook een groot probleem in Su, neem nou de mensen die ontslagen zijn van welk maatschappij dan ook , die zitten diep in de Shit ! Ze kunnen nergens terecht, want de sociale voorzieningen in Su is gewoon waardeloos.
  Nou daar zit je dan met 4 of meer schoolgaande kinderen, en die moeten ook eten. Waar haal je het geld vandaan dan?
  Als je niet uitkijkt gaan deze mensen ook het criminele pad op. Jammer jammer, en zo ga je tot je dood gaat !


  Maak melding

 7. @ amaranta
  Terechte opmerking. Ameerali heeft deze ellende helpen veroorzaken door niet voor een goede dekking te zorgen.
  Dat het “sociale beleid” zo zou eindigen was te voorzien, zeker vlak voor de verkiezingen.

  De krokodillentranen van Ameerali zijn misschien goed voor zijn eigen gemoedsrust, de arme oudjes blijven achter met de ellende


  Maak melding

 8. Steeds meer prominenten keren zich tegen het beleid van de regering Bouta II.
  Dat Ameerali deel uitmaakte van.n de regering Bouterse I maakt niet uit.
  Berouw kom altijd na de zonde en zo zal het met Bouterse ook eens vergaan.
  Er komt een tijd, dat hij op zijn (nog) oudere dag zal toegeven, dat hij het helemaal verkeerd gedaan heeft in zijn leven.


  Maak melding

 9. Ik heb mij afgevraagd waarom Ameerali vertrokken is met de stille trom. In het begin van de vorige regeerperiode werd gesproken over de regering Bouterse-Ameerali maar dat geluid is langszaam verstild. Kennelijk waren de mannen het niet altijd met elkaar eens en dat blijkt nu wel. Ameerali neemt een oppositierol als ik het zo lees. Hoe gaat dit verder aflopen?


  Maak melding

 10. Het is nooit goed gegaan met het beleid van de vorige regering en Ameerali was er bij en nu verkondigt hij zijn onzin.Op deze onzin staat niemand te wachten.Bouterse heeft geen verstand van economie en zijn adviseurs hebben alleen maar hun zakken gevuld.Het volk weet het niet beter anders hadden ze niet voor de NDP gekozen met als President Bouterse.Nu zitten ze in de problemen.


  Maak melding

 11. -Deze arme mensen lijden eronder, maar ja ze zijn wel een beetje verantwoordelijk voor het leed dat zij zich zelfs aanbrengen. Het is verschrikkelijk te zien hoe ze leven.
  Veel lees plezier.

  -Opgehokt met haast twintig kinderen

  = PARAMARIBO – Van bescherming tegen regen, zon en ongedierte is er bij de families Solie en Misiedjan geen sprake. In het zuiden van Paramaribo op de hoek van de Kankawa- en Honkbalstraat wonen haast twintig kinderen tussen tien maanden en 21 jaar van drie moeders in een oud winkelpand met enkele volwassenen. De scheidingsmuren worden gevormd door lakens.

  De hoofdbewoner is een seniorenburger met een visuele beperking. Ze heeft twee dochters, die samen veertien kinderen hebben. De oudste dochter is naar het binnenland met een kind. Haar zoon, die ook inwonend was, is enkele maanden terug overleden.

  Ook een zwageres met zeven kinderen woont er in. De vrouw is in verwachting van haar achtste telg. “Efu yu no habi dek’ ati yu no e go tan dyaso. Als mijn hoofd moe is denk ik eraan om samen met de kinderen een einde aan het leven te maken”, zegt de zwangere 37-jarige Emma Misiedjan op bijna gefrustreerde toon. Haar eerste kind is achttien en het jongste één jaar.

  De situatie is erbarmelijk en mensonterend. Grote behoeften kunnen zij niet kwijt in een toilet als elk ander normaal gezin, omdat er geen stromend water is; zij doen dat in plastic zakken die ze met de vuilniswagen meegeven. De vrouwen zijn de wanhoop nabij.


  Maak melding

 12. Allemaal gelul vanuit koud end verlegen nederland. Julie hebben zwaar weer gehad en de meeste van jullie zijn kind van de sociale paragraaf aldaar geworden. Julie luiaards gillen allemaal Luid terwijl jullie niet een grassprietje her hebben bijgedragen. Jullie hebben her nooit belasting betaald. Maar ouwehoeren over hoe het moet DAT kunnen Julie wel kijk liever hoe het niet moet door jullie anti Surinaams gedrag end karakter . stelletje verhollandste nsbers. Ga n identiteit zoeken. In Holland gillen DAT je Surinamer bent end in Suriname enbop socials media Ben je nederlander. Je brain is fokop, je bent Hollandse pikzuigers die de nederlandse jaloerse media napraten. Jullie mening is niks waard net Al’s jullie rol aldaar end jullie ruggergraatloze identiteit. Nochthans houden win van jullie omdat wij onszelf niet verraden. We schamen ons we’ll over jullie . Wilders zal jullie wakker maken . jammer DAT her voor velen van jullie the laat zal zijn ondertussen doppen wij onze eigen boontjes. O ja, en Al’s kwakoe were niet dreigt door te gaan schel even , niet bellen hoor ? Maar schellen, Dan sturen wij wat srdtjes end wat softs van Fillip vo jullie. OK!? Cool…


  Maak melding

 13. Robert AMEERALI wat gebeurt er
  met uw geheugen ???

  Tijdens de Bouta-Ameerali-regering is
  AL ONS GELD verdwenen, uitgegeven
  aan onbegrote ONZIN-NDP-uitgaven !
  (Record staatstekort van ZEVEN MILJARD)

  Hoe kan het dat U dit niet weet ???

  Sranang is FAILLIET beste man dankzij
  STOM handelen van u en uw baas,
  de heer Bouterse !

  PS : Wake up, voordat u slachtoffer wordt
  van de FAKE-Sranang revolutie !

  Alleen terugbrenging van de rechtsstaat en
  uitbanning van Corruptie kan Ons Land
  verder helpen !


  Maak melding

 14. @ ira.

  dat is het nou probleem in Su, je hebt geen baan maar wel 80 kinderen. het gebruik van voorbehoeds middelen is gewoon taboe in Su, met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 15. AmeerAli is met zijn statement de eerste Surinaamse Pilatus na onze eerste Couppleger met wie hij 5 jarenlang zonder gemor heeft samengewerkt. Het aantal personen aan wiens poten malversaties kleven is nog nooit zo groot geweest. Laag-bij-de-grondse schaamteloze padjakkers die absoluut niet of nooit in ’s lands en volksbelang handelen of hebben gehandeld.


  Maak melding

 16. @ Rohi,

  Hoe lang heb je aan die waterpijp gehangen voordat je je stukje schreef? Wat een onsamenhangende kul, zeg! Suriname blijft maar doorsudderen op het niveau 1975 en komt geen stap vooruit. Nederland is het op vijf na rijkste land van Europa. Is Suriname het vijfde rijkste land van Zuid-Amerika?. Geloof jij ook in een tweede Dubai? Een tweede Haiti ligt een stuk dichterbij.


  Maak melding

 17. Vrouw ! Nadenken wat je wil in je leven is belangrijk; ik ben ook vrouw maar altijd baas in eigen buik geweest !wat wil je en waarnaar toe in je leven ??.jij bent verantwoordelijk voor wat je van je leven maak! JIJ ALLEEN!!!(situatie woning Zuid met kinderen)


  Maak melding

 18. @Ira……………. na so sommige sma ding patoon dé, dies na ding model……….Waar is Ronnie Brunsie?
  Waar is missie Ka-kba?
  Dit is hun arena.(NDP en ABOP)
  Wat is /was deze mensen beloofd voor de verkiezingen?
  Hoe lang zijn de mensen al in deze pinarie / situatie?
  Wat heeft Amafo als minister van SoZaVo al die tijd gedaan?
  Maar het waren deze mensen die heel hard riepen en in koor; Vene né doe neks.
  Welnu…. sang Ronnie, Mie sjie ka kba en Amafo, doe gie oenoe sang geersie ding…. zooo-lang als jullie daar en zo leven? Oeng miké moeitie , gadho jeeeepie oeng jhé. Oeng sa komoto wang dee na innie a sanie jaaso. Odiiiiihoo.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.