Uitspraken over Suriname niet namens Washington

15

PARAMARIBO, 7 okt – Recente uitspraken van de vertrokken Amerikaanse ambassadeur Jay Anania zijn niet gedaan namens de Amerikaanse regering. Dit heeft Valerie Belon, tijdelijk zaakgelastigde van de Amerikaanse ambassade in Paramaribo, gezegd tijdens een bezoek aan minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken.

Belon zegt dat ze niet bekend is met de inhoud van media-interviews die Anania heeft afgestaan. Volgens een bericht van Buitenlandse Zaken wenst de Amerikaanse regering toekomstgericht te handelen in de bilaterale relatie met Suriname. Belon herbevestigde het beleid om te blijven samenwerken met Suriname voor het verbreden van de bilaterale handels- en investeringsmogelijkheden tot wederzijds voordeel.

Verwezen werd naar de aanwezigheid van enkele Amerikaanse bedrijven in Suriname. Belon gaf ook te kennen andere gebieden verkend kunnen worden, onder meer burgerveiligheid, energieveiligheid en rechtszekerheid. Met betrekking tot de kwestie Dino Bouterse gaf de Amerikaanse diplomate aan dat dit een juridische aangelegenheid betreft. Belon was eerder ontboden naar aanleiding van de uitspraken.

15 REACTIES

 1. Dat wist ik reeds lang. Deze man is een watje, this guy don’t got balls of steel ! Waarom is hij al die tijd als US ambassadeur in Su stil gebleven en nu opeens (aangezien hij vertrekt) blaast hij zeer hoog van de toren af.

  Deze big talk van een yank vinden al die redie musu’s en anti Boutisten prachtig, maar ze vergeten dat deze yankee hen over enkele weken helemaal weer is vergeten. Deze man heeft niets met het buitenland en meent het helemaal niet met Suriname.

  Hij was in dienst van (en op missie) z’n regering in Su en heeft en geeft verder geen ruk om dit land.

  We shall see hoe z’n opvolger hiermee verder gaat en of die ook dezelfde mening als Anania heeft.


  Maak melding

 2. Wat mij de laatste tijd opvalt dat de president rasied dhoeki van nickerie nergens te bekennen is, heeft hij soms de benen genomen richting gayana? of is hij bezig met een coca-plantage.


  Maak melding

 3. Amania heeft duidelijk aangegeven hoe het er in een bananenrepubliek aan toe gaat met een moordenaar aan het roer, doordat het in Amerika in een beschaafde gemeenschap ondenkbaar is, dat een moordenaar president van een land is, en corruptie en omkoping diep geworteld is in deze samenleving.


  Maak melding

 4. De uitspraken van de gewezen ambassadeur zijn wel degelijk namens Washington gedaan. Als de diplomaat dat niet zou zeggen terwijl hij weet wat zich afspeelde dan zou dat als zwak en mededogen worden bestempeld. De VS zijn op de hoogte van alles wat zich in ons land afspeelt. De VS weet ook dat de president een moordenaar en drugsdealer is.
  Men wacht op een kans om Bouterse op te pakken en zijn criminele bende op te rollen.
  Ik vind het prachtig dat er iemand is die publiekelijk zegt wat Desi Bouterse en zijn roversbende Suriname aandoen.
  Voor deze rovers is Suriname een paradijs, dat heeft Desi Bouterse zelf gezegd. Bouterse mag alles doen zonder ervoor gestraft te worden. Bouterse zei niet dat hij Suriname tot een hel heeft gemaakt voor 95% van de bevolking.


  Maak melding

 5. Valt dino ook onder de drugs criminelen die vervroegd vrijgelaten wordt in Amerika.
  Wie weet dat con-air binnenkort op zorg en hoop land met een speciale lading, you never now.


  Maak melding

 6. Anania is een zeer geroutinerde diplomaat die
  op speciale missie was in Suriname !

  Ook Bouta onderschatte de man, zijn staat
  van dienst laat zien dat hij een topper is.

  Zie de aanpak van de drugs- en terrortisme-
  crimineel Dino die zonder veel ruis is verlopen.
  De ambassade is nauw betrokken geweest
  bij deze acties.

  De waarheid is hard voor Desi en sommige
  NDPers. De NDPers weten nu dat de schatkist
  is leeggemaakt, waardoor velen wanhoops-
  pogingen doen hier en daar nog wat illegale
  voordelen binnen te halen.

  USA is nooit klaar met Sranan, indien nodig
  zal USA wel ingrijpen bij nieuwe moorden op
  de bevolking !

  Ook de OAS zal Sranang een duw geven in de
  richting van rechtsstaat door de Nep-amnestiewet
  NIETIG te verklaren !

  PS : Hr Anania heeft alles in kaart gebracht opdat
  de USA snel kan reageren bij noodsituaties
  en ernstige mensenrechten-schendingen in
  Sranang.
  Hr Anania is vanaf de jaren tachtig een
  vooraanstaand USA-diplomaat en zijn
  laatste standplaats, voordat hij naar
  Paramaribo kwam, was BAGDAD !

  Dus, oen opo un ai !
  Uitspraken geen vergissing of verspreking !


  Maak melding

 7. Er is niets nieuws onder de zon, de Amerikanen bedrijven gewoon Iding Soemita diplomatie;

  Voorzitter: “geachte lid Soemita, u mag niet zeggen dat de minister-president een corrupte schurk is, u moet uw woorden nu meteen terugnemen.

  I. Soemita: “meneer de poorzitter, ik neem mijn woorden terug, maar ik heb het al gezegd”.


  Maak melding

 8. Mr.pakro ja het valt me ook op dat de koning van Nickerie die Doekhie muisstil is sedert dochterlief for the second time van positie is gedonderd: Hij is met stomheid geslagen !!!!


  Maak melding

 9. De beweringen zijn niet objectief en zijn een diplomaat onwaardig. Het zal me niet verwonderen als mocht blijken dat dit bericht afkomstig is van de NieuwFront / V7 leugenmachine. De opertors van deze leugenmachine maken die continu overuren.


  Maak melding

 10. Namens Amerika of niet, de schade die dit heeft aangericht was voldoende voor Bouterse om niet naar de VN bijeenkomst te gaan.

  Het is eigenlijk dezelfde tactiek die Limbo, Herrenberg, van de San etc gebruiken en gebruikten om andere politici in een kwaad daglicht te plaatsen.


  Maak melding

 11. Ministerie van buitenlandse zaken brengt ongetwijfeld weer een paarsgekleurd verhaal naar buiten. We kennen dit soort politiek wel van de Surinamers.Valse info naar buiten brengen zoals reeds jaren aan de gang is middels die volgevreten speknek van Limbo.


  Maak melding

 12. Zo gebeurd het in Suriname.
  Zodra je de waarheid spreekt wordt je opgeroepen voor een gesprek en dan hoor je een ander liedje.Zo ook met Rusland en Santokhi,. Alles dat het kostte voor deze twee om een ander liedje te zingen is een zogenaamde gesprek hebben met de Moordenaar en je veranderd van mening als een blad aan een boom.
  Nu wordt Anania uitgemaak voor een leugenaar.
  Wel Anania heeft dingen gezien die het domme surinaams volk niet ziet,anders zou de moordenaar NOOIT de lijder van Suriname zijn geweest.
  Enfin.dinootje blijft nog altijd vast in Alcatraz dankzij de amerikanen. .Gelukkig Is hij de ’troonopvolger’ niet.
  Thanx America.


  Maak melding

 13. Ray

  “Nu wordt Anania uitgemaak voor een leugenaar”

  Door wie. Ze zeggen slechts in diplomatieke taal dat het niet de woorden van de VS zijn. Maar van een ambteloos burger die vroeger Ambassadeur was.
  Dit heet ontkenbaarheid. Anania vertelt hoe men Suriname binnen kamers besprak zijn opvolgers stelt slechts dat het niet het formele regeringsstandpunt is.

  Iedereen blij en iedereen weet hoe men over Suriname denkt in de VS.


  Maak melding

 14. Wist al lang dat deze fagget niet namens namens de regering Obama sprak ,dit soort gasten zijn gewend met hun tassen links en rechts om zich heen te slaan wanneer ze in hun opzet gefaald hebben,niet de eerste keer trouwens dat hij buiten zijn boekje pist.yankee go home of ga die die rotzooi dat j in Irak heb achtergelaten proberen te ordenen of die miljoenen daklozen die in los angeles op straat slapen te behuizen voordat jij je grote neus in iemand anders zijn gat steek daar zijn jullie meesters in.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.