Beelden van Herman Brood samen met Bouterse in nieuwe film

6

Aanstaande zaterdag is de première van een nieuwe film met in de hoofdrol Herman Brood als beeldend kunstenaar. Jarenlang lag er 50 uur beeldmateriaal in een kluis en filmmaakster Gwen Jansen maakte een selectie uit nooit eerder vertoonde privé-opnamen. Ze biedt de kijker hiermee een intieme inkijk in de drijfveren en kwaliteiten van de bekende en inmiddels overleden kunstenaar Herman Brood. Daarbij zijn er ook beelden van een nachtelijk interview met Desi Bouterse in Suriname, meldt het programma EenVandaag.

De schilderijen van Herman Brood brachten hem in 1998 ook naar Suriname waar hij een tentoonstelling had in Paramaribo. Na de opening volgde een nachtelijk bijna drie uur durend gesprek van Brood met de huidige president en voormalig Adviseur van Staat Desi Bouterse. Ook dit is op camera vastgelegd en in de film zien we onder andere hoe Herman Brood tijdens dit ‘interview’ plotseling aan Bouterse vraagt: “Huil jij wel eens?”

Bekijk een fragment hieronder:

Het item van EenVandaag hierover:

6 REACTIES

 1. @Jay
  Bouta aat Sandew Hiravragen,”wat wil je horen Sandew, de halve leugen,de hele leugen of niks andersdan de Leugen?”.
  En we weten wat de keuze van Sandew Hira is!
  HIj gaat zeggen,
  ‘”om vergiffenis te ontvangen vertel je mij liever niks anders dan de leugen”.
  Reultaat zal zijn ‘je bent vergeven’.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.