Ambassadeur VS: ‘Verkiezingen Suriname niet vlekkeloos verlopen’

37

De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania heeft eind september, kort voor het einde van zijn missie in Suriname, gezegd dat de parlementsverkiezingen van 25 mei in Suriname wel vrij waren, maar niet vlekkeloos verlopen. Hij vindt dat de regering staatsmiddelen heeft ingezet om het stemgedrag van de kiezers te beïnvloeden. Ook het aantrekken van duizenden nieuwe ambtenaren zouden deel hebben uitgemaakt van wat Anania omschrijft als ‘ook een vorm van corruptie’. De ambassadeur deed de uitlatingen in een interview met De West. Hij zei ondermeer:

Anania: “There was a free election. It’s not to say everything was perfect. In the run up to the election we talked about corruption how the government was hiring thousands, maybe ten thousands of people at the last minute improperly. That is just causing a huge head ache, it makes the financial problems even worse. That is a form of corruption. So to the extend to that was happening, we certainly don’t like that. It also makes the election less fair. So the election was by no means perfect. The people had the chance to go out to vote who they wanted, but in some case the voters were influenced by the misuse of government resources and that was unfortunate.”

37 REACTIES

 1. De ambassadeur slaat de spijker op zijn kop. En ja nu worden de gevolgen gevoeld. En de reden tot dit gedrag is het ontlopen van een straf en het in standhouden van de amnestie en dit leidt tot opoffering, de zogenaamde solidariteitsbijdrage, van een ieder die woont in Suriname aan den lijve voelt door o.a.
  verhoging water en elektra en brandstof
  Verhoging prijzen levensmiddelen e.d.
  Toename inflatie
  Geldontwaarding
  etc

  En dit allemaal voor 1 man met zijn vrienden de graaiers


  Maak melding

 2. Ambassadeur, laat sub het Surinaams volk lekker lijden want zij heeft ervoor gezorgd dat een crimineel/massamoordenaar en drugscrimineel het voor het zeggen heeft in dat land. Een domme man zonder enige opleiding op academisch niveau, een ordinaire man die in zijn jonge jaren pornobladen verkocht. Ja ja daar heeft het Surinaams volk voor gekozen en de gevolgen zijn duidelijk zicht en merkbaar. Nog 5 jaren ….of zal de CIA deze man liquideren ? Mijn zegen heeft de CIA.


  Maak melding

 3. Uit bovenstaande blijkt dat de ambassadeur zijn missie uitvoert en zich niet door Gilmore of wie dan ook de mond laat snoeren.

  Het moet voor de Surinaamse regering een signaal zijn dat USA ze in de gaten houdt en er niet voor zal schromen om ze hard aan te pakken als het nodig mocht zijn.

  Het hard aanpakken is inclusief het land binnen vallen en de boeven die opgepakt moeten worden op te maken.
  En dit om te voorkomen dat er weer een Dino opstaat.


  Maak melding

 4. Bouterse kan deze in zijn zak steken.

  Maar Suriname zoekt het maat lekker uit. Een volk dat 2 keer achter elkaar voort een moordenaar/drugscrimineel stemt verdient niet beter dat de volledige economische crisis die hun land nu treft.

  Bouterse wordt ontmaskert als een leugenaar met zijn “Gouden Kerst”. Maar geeft het domme Surinaamse volk over 5 jaar een Pabo, broodje pom, scheldt lekker op de Nederlanders en beloof Gouden Bergen en Bouterse wordt weer gekozen.

  Surinaamse volk heeft geen enkele ruggengraat of moreel besef. IN elke ander land ter wereld zou het volk bij zoveel onrecht de straat op zijn gegaan. Surinamers laten alles apathisch over zich heen komen.

  “I love Su”, is een loze kreet,


  Maak melding

 5. Het gezegde luidt: De kruik gaat net zo lang te water………
  Hier zeggen we: A no a sref”dei te wiwiri fadon na watra ai porie.En dat is een heel oude odo. Onze voorouders wisten het wel. Suriname zit nu al decennia lang in een soort “Revolutie” roes. De namen van de salon revolutionairen zijn bekend. In verkiezingstijd zag je ze soms lopen met Che Guevara shirts. Onderwijl is het grootste belang waar in het land rekening gehouden moet worden het uit de gevangenis houden van een moordenaar. En dat is een miljarden dollars kostend circus, waar alle Surinamers bij betrokken zijn geraakt. De dollars zijn voornamelijk bestemd voor de graaiende nieuwe elite en aanhang. De kleur van het kwaad is paars.


  Maak melding

 6. Waarom wordt er niet meer gefeest sinds het aantreden van deze “nieuwe” regering?
  Hebben ze geen vreten en drinken meer ?????
  Vóór de verkiezingen heeft men gefeest en gebeest langs de waterkant en nu klagen ze ee angrie e kier mie.
  Yang stront ga niet klagen, ga op je blaren zitten !!!!!!


  Maak melding

 7. Deze speldenprikjes van Anania zijn een voorbode op wat komen gaat.
  Desi, bereid je alvast voor op een spoedige aftocht richting VS; pak je koffer in en vergeet niet een extra pyjama en wat zalf voor Dino mee te nemen.


  Maak melding

 8. De VS is duidelijk.

  Feitelijk stelt het wij moeten dealen met een op corrupte wijze vrij gekozen regering. Dat doen wij maar we houden zodra het kan Suriname de spiegel voor.

  De NDP heeft door 2 tactieken de verkiezingen gewonen.

  de 1ste was meesterlijk verdeel en heers. Trek ontevreden mensen uit de oppositie naar je toe met wat achterban.

  de 2de was rond uit corrupt door met staatsmiddelen een visueel overwicht te creëren, te doen als of alles een succes is en tot slot stemmen te kopen door mensen in dienst te nemen. Iedere tijdelijke lanti werker levert ook familie stemmen.

  Als je dan het verschil ziet in het aantal stemmen zal duidelijk zijn dat de winst gekocht is en dat zij die zich hebben laten kopen daar van de pijn zullen ervaren.


  Maak melding

 9. Neks no fout
  Dat werd toch met zoveel trots verkondigt!
  Moni de, un meki furu pikin, da u sa kis moro moni!
  Nu krijgt men te maken met het sollidariteits heffing en zeg ik nu Neks No Fout. Het is het wil van het volk, laat ze ook voelen wat bouta met zijn slogan Neks no fout in werkelijkheid bedoeld.


  Maak melding

 10. ok, ik heb geen tijd om dit allemaal te lezen. wellicht is dit topic zo meteen gesloten. maar goed, maar goed.
  …. bouterse gaat naar de verenigde naties. …. bouterse gaat niet meer naar de verenigde naties. hij heeft het druk en zo.
  doorgestoken kaart, als je het mij vraagt. ik denk dat zij in suriname zijn gekomen om er zeker van te zijn dat bouterse niet zou komen, zie maar welke zwaargewichten er nu allemaal zijn geweest op de un vergadering.
  anania. misschien dat mensen zich aan zijn strohalm kunnen vastgrijpen. maar dan zouden mensen wel zich moeten realiseren wat hij zegt. wat mij betreft zegt hij: pak niet alles aan wat je aangeboden krijgt. wees kritisch, stel vragen. slik niet alles voor zoete koek.


  Maak melding

 11. Ik vind dat er een diepgaand onderzoek moet komen naar belastinggeld dat is gebruikt voor NDP propaganda de afgelopen 5 jaar. Dat moet echt in de miljoenen lopen.

  Daarnaast een strafrechtelijk onderzoek naar Brulaap Limbo die het Surinaamse volk als ‘journalist’ op een ongelofelijke wijzen heeft bedrogen en voorgelogen via zijn door Paarse Rovers Bende betaalde staatspropaganda.


  Maak melding

 12. @Henk Molenaar,

  De VS hebben Bouterse op de korrel. Boodschap van Anania is helder, Bouterse deugt niet. De VS weet precies wat er gebeurt in hun achtertuin. Intussen werkt de aanklager Preet Bharara in de VS verder aan het het dossier Bouterse. Kan alleen hopen dat een SWAT/SEAL team hem binnenkort komt aanhouden. Dat Suriname geen onderzoek heeft ingesteld naar Dino Bouterse wordt hun zeer kwalijk genomen. Suriname gaat hiervoor een prijs betalen.


  Maak melding

 13. -De Amerikaanse ambassadeur heeft 1000% gelijk en alles was zichtbaar.
  Laten de NDPérs het maar opnemen voor hun president die ze alleen maar in ellende brengt.

  Laat Hoefdraad en Hooghart maar komen vertellen dat het een Surinaams “ding” is en dat het zo hoort.


  Maak melding

 14. Gelukkig zijn er er nog personen die de waarheid durven te zeggen,maar als een ambassadeur praat dan praat eigenlijk zijn land (VS). Waar is de zoon van de dominee die alles wat krom ging recht praatte?
  Waar is (professor in de nietsweetkunde) Amzad Abdoel gebleven die nog steeds beweert dat het geweldig met ons gaat?
  Waarom durven ze niets tegen de VS te zeggen?
  Hebben ook zij heel veel boter op hun hoofd?


  Maak melding

 15. Ik vine day mesnen Dom Zijn als ze Vinden dat America Moet komen bemoeien met wat Dan ok als het Suriname aangaat. Ze Kunnen Hun Eigen huis niet eens schoonmaken en Zijn de grootste boeven.


  Maak melding

 16. Paraman
  De situatie in het grote land van de ambassadeur is in elk opzicht ook niet om over naar huis te schrijven.

  Jij bent zooooooooooooooo voorspelbaar.


  Maak melding

 17. Waar rook is is er ook vuur. Dus wat velen weten, maar uit vrees niet willen zeggen komt uit de mond van deze man. Net zoals velen wisten wat zoon Dino op zijn kerfstok had maar uit vrees voor eigen leven zei men nooit iets. Ma kut, voor al die paarse verworden paria’s van baas met hun neks no fout, soso lobi baas leus, kondre trong wang echte misdaadstaat. Baas owroe, dus sa baas o go doe. Neks.


  Maak melding

 18. LOOK WHO IS TALKING. In het land van deze ambassadeur krijgen miljoenen zwarte Amerikanen en latino”s niet de kans om hun stem uit te brengen. Blanke republikeinen die het voor het zeggen hebben in heel veel zuidelijke staten leggen zoveel barrières op waardoor het voor deze mensen onmogelijk is om te gaan stemmen.

  Kijk maar ook wat voor chaos de Amerikanen hebben veroorzaakt in o.a. Libië, Afghanistan, Irak,enz. Ook hun grootste boezenvriend in de Arabische wereld neemt het niet zo nauw met de regels van de ddemocratie.LOOK WHO IS TALKING!!!!!!!!!!


  Maak melding

 19. Message from Mr Anania to ALL the ” PURPLE RATS ” but especially to the dude with nickname ” FreeDOM2U ” a.k.a. ” DOWNIE “, the son with the Down- Syndrome of ” Desiderius, the HIGH PROFILE PURPLE SCUMBAG ” !!!

  ” the people had the chance to go out to vote who they wanted but in some case the voters were influenced by the MISUSED of GOVERNMENT RESOURCES and that was UNFORTUNATE ” !!!!!!

  ” hiring THOUSANDS/ TEN THOUSANDS of people at the last minute IMPROPERLY caused a HUGE HEAD ACHE and made the FINANCIAL PROBLEMS even WORSE ” !!!!!

  Mr Anania ! You nailed it !

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 20. Beste RobG
  Wat de VS elders doet is niet relevant daar kan Suriname niets aan veranderen. Suriname kan beter goed luisteren wil het iets leren.

  De ex ambassadeur van de VS heeft even gezegd wat hij als ambassadeur nooit had mogen zeggen.
  De VS vonden het van belang dat de Surinaamse bevolking even hoorde hoe men er in de VS binnenkamers over denkt en waar de regering mee zal moeten dealen.

  1) Jullie zijn corrupt.
  2) De verkiezingen zijn beïnvloedt, dus niet eerlijk.
  3) Jullie wijze van zaken doen vertrouwen wij niet.
  4) Dus hulp en investeringen van de VS no way.
  5) Als jullie nog dommere dingen gaan doen dan kunnen we jullie morgen opsluiten.


  Maak melding

 21. @RobG en @paraman, klopt het wel of niet wat de ambassadeur heeft gezegd????

  Graag een antwoord.

  Nergens op de wereld waar illegalen wonen hebben zij een stemrecht. Zie ook die illegalen in de Bijlmermeer.

  Het houd maar niet op om steeds de ander de schuld te geven, terwijl men zelfs verantwoordelijk is voor zijn of haar leven.

  naschoolse opvang is ook een verantwoordelijkheid van de ouders en niet van de overheid. De meeste kinderen hebben geen vader en onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste afro kinderen zonder een vader opgroeien.
  Dit probleem moet aangepakt worden en hierover moet men zich druk gaan maken.


  Maak melding

 22. Laat Gay Anania ervoor zorg dragen dat er alvast minder MOORDEN, maar vooral RACISTISCHE MOORDEN worden gepleegd in zijn VIEZE STATEN (VS). Zijn grote MUIL en WAFFEL tij en ontij opentrekken, zijn de kleine landen als die niet naar hun pijpen dansen alom bekend en is dit een meer dan bekend fenomeen.

  Deze VIEZE lui helpen elke DUIVEL in het zadel waar ook ter wereld als het ze uitkomt. Deze Gay Anania heeft het stellig niet door dat het VERDERFELIJKE IMPERIALISME al lange tijd is MISLUKT en nooit voet aan de grond heeft gekregen.

  De Regering van Suriname moet zich daarom niet druk maken omtrent dit ZIEKELIJKE GEDRAG van deze MOORDENAARS uit deze VIEZE STATEN.

  Gelukkig kunnen er in Suriname geen drones worden ingezet zoals deze MOORDENDE LAFAARDS en ONHEIL SCHEPPENDE FIGUREN zich van bedienen om POLITIEKE TEGENSTANDERS uit de weg te ruimen. Daar hoor je deze LAFBEK niets over zeggen.

  Ik hoop dat de Surinaamse Regering een dergelijke WANHOOPSPOGING oftewel VALS en KROM Verhaal van deze PISTOLEN PAULTJE Gay Anania zelfs geen ruimte biedt in haar PRULLENMAND, maar linea recta zo spoedig mogelijk doet verdwijnen in de WC – pot.

  Heeft deze SCHAVUIT er aan gedacht om zijn EXCUSES aan te bieden aan het Rode Kruis, vanwege hun zoveelste LAFFE BOMBARDEMENT op een ziekenhuis met ZIEKEN en ZIEKENHUIS PERSONEEL? Er is naar mijn weten ook een Rode Kruis toch in Suriname? Deze Murder loopt het LIEFST naast z’n schoenen dan wat anders. Een ECHTE VIEZE STATEN (VS) Ambassadeur ‘WAARDIG’.

  Jay Anania – synoniem voor ONHEIL en ROTZOOI.

  Case CLOSED!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 23. Hahahaha de situatie van Amerika is niet om naar te schrijven zegt ene paraan. jou land wordt bestuurd door een veroordeelde drugs crimineel diens zoon 16 jaar voor drugs in Amerika moet brommen dus yu dati tapu yu mofo.


  Maak melding

 24. Zie al die paarse arme sloebers voor de verkiezingen lopen met een paketje op de Hendrikstraat bij Mattonshoop, allemaal omgekocht, en niet wetende wat hun allemaal te wachten staat door weer op die moordenaar te stemmen, en nu huilen ze, en gaan nog jaren moeten afzien, omdat ze misleid zijn door deze paarse schoften, die het land leeggeroofd hebben.


  Maak melding

 25. Freedom2u

  “Gelukkig kunnen er in Suriname geen drones worden ingezet zoals deze MOORDENDE LAFAARDS en ONHEIL SCHEPPENDE FIGUREN zich van bedienen om POLITIEKE TEGENSTANDERS uit de weg te ruimen. ”

  Hoe weet je dat? Ze staan gewoon op Curacao. Ze kunnen extreem lang rond vliegen en in de lucht bijgetankt worden. Ze kunnnen gelanceerd worden vanuit vliegtuigen en vanaf schepen.

  Beste Freedom4u als ze het willen vliegen ze morgen rond boven Leonsberg.

  Niet dat het nodig is baas kruipt sowieso al voor elke confrontatie weg.


  Maak melding

 26. Die Paraman schreeuwt en tiert als een tiengi alatta wan kes kesi. Altijd maar zijn God in bescherming nemen, altijd maar zich aangevallen voelen als men kritiek heeft op zijn God en maar blijven afgeven op anderen. Deze man heeft het zo druk dat ik mij afvraag of hij naast zijn hobby nog wel een baan heeft. O ja, hij scheldt ook graag op Nederland maar woont lekker in dat land. Lekker parasiteren.


  Maak melding

 27. Kijk maar weer naar de reacties van het paarse kamp. Weer niet de balk in eigen ogen zien, maar wel de splinter in andermans. En maar weer wijzen naar anderen als er kritiek komt op Suriname. Jullie zijn net pedaalemmers: Als je op die lange tenen trapt gaat automatische die ongenuanceerde klep open! En dan te weten dat driekwart in Nederland woont, niet werkt, er de kantjes vanaf loopt, behalve naar het loket van de Sociale Dienst. Nietwaar, Rob G. en Paraman?


  Maak melding

 28. Beste blaka bakra,

  Je hebt gelijk. De grootste bewonderaars van Bouterse zijn de kladlopers die de hele dag rondhangen in de Bijlmer, nog geen dag in Nederland hebben gewerkt, hun handen ophouden voor de uitkering en kankeren op Nederlanders.

  Paarse losers zonder onderwijs, toekomstperspectief en te lui om te werken,.

  Het putje van de Nederlandse samenleving en hun Paarse broeders in Suriname zitten in het andere putje.


  Maak melding

 29. Ik vraag me af of er voor 25 november 2015 nog geld is om de onafhankelijkheid te vieren??
  40 jaar onafhankelijk en maak nu de optelsom alleen maar klote,klote, klote, klote zooi. Het land is juist meer afhankelijk geworden. Waar zijn de trotse nationalisten, voorvechters van de vrijheid me mars noh.


  Maak melding

 30. Henk Molenaar, werk jij? Ja hier op die site, WITTE VOETJES MAKEN, is zeker ook een vorm van werken, IMBECIEL.

  Je hebt MINIMAAL nog VIJF VOLLE JAREN STRAF om LASTER – en OPRUIENDE CAMPAGNE te voeren. Wie weet daarna NOG VIJF EXTRA JAREN PUNISHMENT??? Als BAKSJISJ / BACKSHEESH oftewel “GESCHENK”!!!

  Trouwens TROUWE SLAAF Henkie, je hebt al vijf volle maanden uitgezeten. Waar gaat de tijd?

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.