Accent project naschoolse opvang te veel op voeding

11

PARAMARIBO, 6 okt – Bij de uitvoering van het project Naschoolse Opvang is te veel het accent gelegd op voeding. Volgens minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, OWC, moet het roer worden omgegooid. Het accent wordt verlegd.

Het moet waar het hoort, namelijk op de educatieve ontwikkeling van het kind. Het is ook waarom het project nu voorlopig is stopgezet. Na drie jaar uitvoeren is het tijd voor een grondige evaluatie. “We hadden uiteindelijk wel leerlingen in de naschoolse opvang, maar het was tentatief”, zegt Peneux tegenover STVS. Ouders waren niet verplicht hun kinderen op school te laten blijven na de reguliere tijd.

Gaandeweg bleef niet veel meer over van de aanvankelijke bedoeling. “De naschoolse opvang is voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben in rekenen en taal. We hebben niet nagdeacht over aspecten waarin we de kinderen willen opleiden”, aldus Peneux. Na de evaluatie zal worden bekeken of het project in een andere vorm wordt uitgevoerd.

11 REACTIES

 1. “De naschoolse opvang is voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben in rekenen en taal. We hebben niet nagedacht over aspecten waarin we de kinderen willen opleiden”, aldus Peneux. Na de evaluatie zal worden bekeken of het project in een andere vorm wordt uitgevoerd.

  Inderdaad de naschoolse opvang is niet bedoeld als voedselbank en ook geen sociale dienst noch een financiële instelling waar een tekie njamg word gemaakt door de rijke raven.
  Het is bedoeld als bijspijkeren van zwakke leerlingen.


  Maak melding

 2. Remy S. wordt ervan verdacht seks gehad te hebben met een minderjarig meisje van dertien jaar. De verdachte bekent de seksuele handelingen te hebben verricht. Het meisje is nu in verwachting.

  En dit is waar de naschoolse opvang ook een bijdrage kan leveren “het verminderen van tienermoeders want stoppen met al die figuren die alleen maar de jungle wet erkennen”


  Maak melding

 3. Migi Sma,

  In de meeste andere (westerse) landen houdt buitenschoolse opvang toch echt meer in, dan alleen maar het bijspijkeren van zwakke leerlingen.
  De buitenschoolse opvang in ons land is volgens mij kapot gegaan aan een slechte organisatie, een slechte begeleiding op school en ook hier weer aan corruptie en zelfverrijking.
  Het zijn allemaal zaken, die blijkbaar niet zijn uit te bannen uit onze samenleving.


  Maak melding

 4. Dang hoe moete we ons best kunne doen op skool als we keen ete krijken?
  Krote mense zekke dat je kan pas koed consentreer op skool als je koed heb keketen.


  Maak melding

 5. Para heeft such mn vanwege de voortgang van de naschoolsr opvang volledig end solidair achter deze regering opgesteld. Result a at alle drie zetels. Para mag niet worden trleurgesteld. Peneux denkt niet politiek alleen aan Zn naam end faam end DAT is politiek slecht. Hij mag niet Langs start hij most terug naar start.


  Maak melding

 6. De naschoolse opvang onder leiding van de Nyan Dringi Prisiri club is gedoemd te mislukken; als Surinaamse pupillen en leerkrachten hun buikje rond gegeten hebben, willen ze een siësta houden, als Surinaamse pupillen (hun ouders kunnen straks geen voedsel meer kopen) en leerkrachten (zij worden maandenlang niet uitbetaald) honger lijden, kunnen/willen ze niets extra leren of presteren Bovendien is in de toekomst niemand nog zo gek om zijn tijd te gaan verdoen met een project dat van alle kanten rammelt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.