Herdenking Bijlmerramp 23 jaar geleden in A’dam

1

Gisteravond is de Bijlmerramp herdacht in Amsterdam-Zuidoost. 23 Jaar geleden, op 4 oktober 1992 rond half zeven ’s avonds, stortte een vrachtvliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neer op twee flatgebouwen. Het vliegtuig was vlak na het opstijgen vanaf Schiphol twee motoren verloren waardoor het in de problemen kwam. 43 mensen kwamen om het leven.

Bij Het Groeiend Monument in De Bijlmer werden door nabestaanden bloemen en kransen gelegd en werden er kaarsjes gebrand. Ook werd er gezongen door kinderkoor El Crescendo en waren er toespraken van nabestaanden en stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh.

Na de plechtigheden bij het monument volgde er een bijeenkomst in het kerkgebouw Wi Egi Kerki. Bekijk de reportage van AT5:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.