Gronden tempelcomplex Laakhaven overgedragen

0

De gemeente Den Haag heeft aan de liberale hindoestroming ASAN en de Hare Krishna beweging ISCKON de gronden voor het tempelcomplex Laakhaven in Den Haag overgedragen. Initiatiefnemer Rajesh Ramnewash maakte bekend dat ook de bouwvergunningen zijn goedgekeurd en niets staat in de weg meer om te starten met de nieuwbouw aan de Waldorpstraat.

De drie gebouwen van drie verschillende geloof stromingen uit India direct naast elkaar is uniek voor Europa. De eerste van de drie, de gurdwara van de Haagse Sikh gemeenschap, is al bijna afgebouwd. Wethouder Bouwen en Wonen Joris Wijsmuller werd geëerd met een Indiase bloemen krans door de gelovigen bij de notariële overdracht van de grond. Hij was erg verrast door de grote belangstelling en deelde mee in de feestvreugde.

overdracht-tempels-2[Wethouder Bouwen en Wonen Joris Wijsmuller en gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash]

De wethouder gaf aan dat nu een lang en diep gekoesterde wens van de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap in Den Haag uitkomt. Den Haag wordt ‘Tempel City’ aldus een enthousiaste Ramnewash. Want ook aan de Gaslaan in Den Haag is de bouw gestart van de nieuwbouw tempel van Dew Mandir.

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.