‘Geen welvaart en welzijn in Suriname als recht niet werkt’

9

PARAMARIBO, 4 okt – Een beter Suriname is niet denkbaar als de rechterlijke macht niet goed functioneert. Dit zegt Iwan Rasoelbaks, waarnemend president van het Hof van Justitie. De werkomstandigheden van het moment zijn niet om over naar huis te schrijven. “Het botst.”

Theorie en praktijk staan ver uiteen. “Ik klaag niet, ik geef de stand van zaken aan, willen we welvaart, welzijn en gelijkheid brengen. Wie sprak er over stagnatie in de bedrijfsvoering van de rechterlijke macht? Het roer moet drastisch omgegooid worden, willen we voldoende inhoud geven aan de wettelijke opdracht aan het Hof om toezicht te houden op de geregelde afdoening van alle rechtsgedingen”, aldus Rasoelbaks.

De opening van het nieuwe zittingsjaar van het Hof was een goede gelegenheid om nog eens aan de justitiële bel te trekken. Het Hof moet dus wel de opdracht uitvoeren. Maar rechters moeten te veel zelf doen tot aan personeelsmanagement. “De opdracht staat haaks op de wijze van inrichting van de rechterlijke organisatie. Het beleid van het Hof boet aan slagvaardigheid in met alle gevolgen voor rechtsgedingen”, aldus Rasoelbaks.

9 REACTIES

 1. Werkeloosheid onder de jongeren in Suriname is een van de hoogste in het Caribisch gebied.

  Nu is duidelijk waarom deze -30 ers massaal op paars stemmen. Ze willen nl helemaal niet werken maar zich proberen rijk te stelen naar het voorbeeld van hun “grote leider”.


  Maak melding

 2. Iwan Rasoelbaks, waarnemend president van het Hof van Justitie. Met alle respect, maar hebt u dit zelf geschreven of
  is dit een grappenmaker met een fictieve naam. Dit zijn wij niet gewend in Suriname.

  Is al jaren zo, dat de rechtelijke macht/Hof van Justitie onder een bevolkingsgroep wordt beheerst en de fout moet u niet zoeken bij anderen: de nationale assemblee of de regering I en II van de heer Bouterse, maar bij uzelf.

  Waarom komt u nu pas met uw commentaar? Bent u een
  ontevreden Mens of bent u ontevreden met de werksituatie.


  Maak melding

 3. Inderdaad ik heb deze stelling hier
  vele malen neergezet, echter enkele
  slaven begrijpen het belang hiervan
  niet !

  Zonder rechtsstaat, Geen welvaart en/
  of welzijn !

  Wanneer een staat te CORRUPT is,
  wordt ALLE RIJKDOM van het Volk
  WEGGESTOLEN door BoeF-achtige-
  politici !

  Dus jaag de Corruptelingen van hoog tot
  laag WEG !

  Eis dat men de Grondwet naleeft en dat
  IEDEREEN die MISDADEN Pleegt
  wordt VERVOLGD !
  GEEN uitzonderingen !

  EIS voldoende informatie over de
  staatsschuld en zorg dat de regering
  STOPT met geld lenen !!

  Eerst Schuld aflossen en inkomsten
  genereren ! Stop ONZINNIGE
  regeringsuitgaven !

  PS : ELKE moordenaar hoort in Santo
  Boma thuis !!!


  Maak melding

 4. Interpol

  ik raad u aan het boek “Why Nations fail” vertaald “Waarom sommige landen rijk zijn en andere niet” Het verschil wordt gemaakt door een goed functionerend rechtssysteem waarin de burger en diens bezit beschermt wordt.

  De twee rijkste mensen ter wereld zijn er een voorbeeld van:

  Bill Gates kon rijk worden omdat hij zijn gedachten goed kon beschermen en ontwikkelen.

  Carlos Slim kon rijk worden omdat vrienden in de politiek hem het telefoon rechten gaven die hij als monopolist uit kan buiten ten kosten van miljoenen arme Mexicanen.

  Zie het verschil tussen Nogales Mexico en Nogales USA. zelfde mensen (even slim of even dom) met een hek er tussen en geheel verschillend functionerende juridische systemen.


  Maak melding

 5. Het artikel wekt de suggestie, dat ons land een rechtssysteem kent.
  Voor een deel zal dat waar zijn, nml. als het gaat om de berechting van de “kleine” man of vrouw.
  Als het gaat om de grote heren of dames, die zich schuldig maken aan van alles en nog wat, geeft hetzelfde rechtssysteem niet thuis of is anders gezegd bang voor de gevolgen.
  Volgens mij zit onze rechtstaat anno 2015 zo in elkaar.


  Maak melding

 6. Sinds 1980 hebben baas en trawanten bewezen, niet in staat te kunnen zijn rust, vrede en voorspoed te brengen voor land en volk. wat ze wel hebben bewezen is dat ze staatskasrovers zijn, drugsbonzen, moordenaars en leugenaars. De domme aanhangers verdienen deze corrupte lijder en paarse rovers. Vijf jaren soso paarse ka vol kommer en kwel is wat ze krijgen op hun paarse borden. Hihi


  Maak melding

 7. Natuurlijk zullen er geen welvaart en welzijn zijn als de president en zijn NDP leiding rovers zijn. Wat vind je van dat geen er onderzoek is naar bijv het handelen van Dino Bouterse. Om niet te spreken over het stopgezette 8 dec proces. Kortom Desie Bouterse mag roven en stelen van de staat en mag zelf naar believen moorden of laten moorden, intimideren en wordt niet gestraft. Desi Bouterse is ook eigenaar van skalians in het stuwmeer en dat is normaal in Suriname.
  Met Bouterse aan de macht zal het nooit goed gaan Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.