Volksrepubliek China viert 66ste jaardag ook in Suriname

5

De Chinese ambassadeur Yang Zigang (l) en vicepresident Ashwin Adhin (r) zijn het erover eens dat de bilaterale relatie tussen China en Suriname moet worden voortgezet. Yang Zigang had woensdagvond een receptie in Paramaribo ter gelegenheid van de 66ste jaardag van de Volksrepubliek China. Hij noemde een reeks van gezamenlijke projecten tussen Suriname en China alsook de miljoenen aan schenkingen en leningen van Beijing aan Paramaribo als mijlpalen in de ontwikkeling van de onderlinge relatie. Adhin heeft namens de Surinaamse regering dank uitgebracht aan China voor alle financiële en andersoortige steun.

In eigen land waren de Chinezen in de ban van hun nationale feestdag. Met grote bloemencorso’s, vuurwerk, concerten en andere festiviteiten werd de oprichting van de Volksrepubliek China herdacht. De nationale dag is tevens het begin van één van de twee Gouden weken, waarin de Chinezen massaal hun vakantie vieren. Bekijk een fotoreportage bij het Algemeen Dagblad.

5 REACTIES

 1. Chinezen geven nooit gratis geld .Achter elke schenking van China zit een verhaal.Wij moeten oppassen dat we geen slaven worden van de chinezen ,zoals dat met “onze broer”Venezuela is gebeurd.China zorgt ervoor dat de bevolking daar nog te eten heeft,maar tegelijkertijd is Venezuela verworden tot slaaf van China.Ik hoop niet dat we dat hier zullen meemaken.


  Maak melding

 2. ‘Neks no fout ‘allesis goed’,zegt Adhin aan de Chinese ambassadeur.

  Plaat voor het vieren van de 66ste Chinese jaardag is OCER met gratis eten n drank. Alle ndpers zijn hierbij uitgenodigd.


  Maak melding

 3. Enige wat nog ontbreekt is een Chinese president in Suriname….Zou trouwens wel een zegen voor de mensheid zijn. Behalve voor het paarse stemvee, want dan is roven, stelen en werkeloos in je hangmat liggen er niet meer bij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.