Speciale aandacht voor Suriname op het Cinekid Festival

0

In de herfstvakantie barst op de Westergasfabriek in Amsterdam en in meer dan 40 andere steden in Nederland de 29ste editie van Cinekid los; het grootste film-, tv- en mediaspektakel voor de jeugd. Op zondag 18 oktober besteedt het festival in Amsterdam speciale aandacht aan Suriname, met de première van de nieuwe familieserie Sammy Paramaribo, een vertoning van de serie Abi, Zapp Music Challenge met Kenny B en een feestelijk randprogramma.

Aanleiding voor deze special is onder andere de viering van de onafhankelijkheid van Suriname die in november zal plaatsvinden. Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing zal de dag officieel openen.

Sammy Paramaribo
In de ochtend start het festival met de première Sammy Paramaribo, geproduceerd door IJswater Films en KRO-NCRV. De 5-delige familieserie vertelt het verhaal van Sammy uit Almere die eindelijk op vakantie mag naar haar tante in het avontuurlijke Suriname. In Paramaribo ontdekt ze hoeveel verschillende culturen Suriname heeft en maakt ze vrienden met de kinderen in de Vergeet-me-niet-straat. Deze lieve, avontuurlijke en kleurrijke serie is niet alleen voor het eerst te bewonderen, bezoekers zien ook meteen alle afleveringen achter elkaar.

Abi 1 & 2
Ook vertoont Cinekid die dag afleveringen van het eerste en tweede seizoen van de jeugdserie Abi. De Surinaamse Abigail woont in de Bijlmer en in haar stoute schoenen banjert ze over de galerijen van haar flat op zoek naar een nieuw avontuur. Haar weetgierige instelling brengt haar af en toe in de problemen, maar Abi heeft altijd een vindingrijke oplossing verstopt in haar fantasierijke brein.

Zapp Music Challenge & Cinechat
Bezoekers kunnen samen met presentator Maurice Lede kijken naar de Zapp Music Challenge, waarin twee talentvolle violistes met Kenny B mogen optreden. Verder ook aandacht voor Suriname in de mini-talkshows Cinechat, gepresenteerd door Chris Silos (RTL Late Night) en met de makers van diverse tv-series.

En nog veel meer!
Ook op het buitenterrein van het Cinekid Festival zijn er allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd rondom het thema. In de YAKFA cinema worden doorlopend afleveringen vertoond van verschillende series zoals Taxi van Palemu, Villa Paramaribo en Ruilen Internationaal Suriname. Daarnaast zorgt de brass band Brotherhood voor swingende muziek en kunnen alle kinderen schaafijs proeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.