Staatsraadslid bemoedigt kinderen voor nieuwe schooljaar

1

PARAMARIBO, 30 sep – Gistermiddag organiseerde de kern van de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) van het district Wanica Santopolder ter afsluiting van de vakantie in Suriname een “Doe je best op school” Sport en Spel middag voor kinderen uit de omgeving. “Kinderen houden van spelen, dat vinden ze veel leuker dan gamen of televisie kijken, alleen moeten ze activiteiten aangeboden krijgen” zei initiatiefnemer Gloria Lie Kwie Sjoe van Wanica Kern Santopolder.(FOTO)

“Het is jammer dat er in deze kinderrijke omgeving geen openbare speel tuin is. In de vakantie vervelen kinderen zich heel vaak. Een zgn summerschool vakantieschool waarbij kinderen naast creatieve activiteiten kunnen worden bijgespijkerd in vakken als rekenen zal voorzien in een grote behoefte.Tijdens de kinderkampen waaraan ik deze afgelopen vakantie heb gewerkt, viel het op hoeveel kinderen het vak rekenen ervaren als een probleem in hun leven. Met bijscholing in de vakantie zou dit probleem aanzienlijk kunnen verminderen. Nu de naschoolse opvang is afgeschaft kunnen werkeloze leerkrachten en maatschappelijke werkers van het AHKCO wellicht op projectbasis hieraan meewerken”.

doemenDOE topper Marlyn Aaron- Denz was ook van de partij. Het Staatsraadslid motiveerde tientallen kinderen om hun best te doen op school. “Wat wil je later worden?” vroeg zij aan de groep. Een 11 jarige jongen stak zijn vinger op “ Brandweerman!” Staatsraadslid Aaron feliciteerde de jongeman “ Prachtig ik weet dat jij het kunt ga ervoor!”. Een stralende glimlach was Aarons beloning.

Het staatsraadslid van de DOE partij vertelde de kinderen dat ze allemaal ergens goed in zijn en hun dromen kunnen waarmaken als zij het goede doen en hun best doen op school. Lie Kwie Sjoe sloot af met het lied “ Je bent bijzonder”
De kinderen mochten daarna stoeien op het springkussen of zich laten schminken.

doemee2

1 REACTIE

  1. Wat een grap.wat een mop !
    Hij kon evengoed gezegd hebben,’je hoeft je best niet te doen .je kan leider of president worden gewoon,zomaar en het grote Voorbeeld hiervan is de huidige PLESJIDENTJE bouta’.
    Wat een huichelarij van DOE.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.