Rusland: Nationale Partij Suriname komt terug

16

PARAMARIBO, 30 sep – De Nationale Partij Suriname, NPS, komt beslist terug. Dit stelt NPS-voorzitter Gregory Rusland in een analyse van de politieke situatie. De machthebbers van het moment hebben een enorme puinhoop te ruimen.

Een puinhoop in economisch opzicht die ze weliswaar zelf hebben geschapen. Het hoeft en mag niet betekenen dat de NPS aan de kantlijn moet blijven. “We kunnen zeggen dat zij die de problemen hebben veroorzaakt, die moeten oplossen. Maar wat je krijgt is dat wij met het vliegtuig mee zullen neerstorten. Daarom zullen wij als NPS onze bijdrage moeten leveren”, zei Rusland bij de negen en zestigste jaardag van de partij.

Weliswaar is de ander aan zet. “U heeft zes en twintig parlementszetels, laat zien hoe u het doet. Aan het eind, wanneer de balans wordt opgemaakt, kan ik u zeggen dat de NPS terug komt in de leiding van het land, zoals ze dat keer op keer heeft gedaan”, aldus Rusland. Recent kregen hij en VHP-leider Chandrikapersad Santokhi veel kritiek te incasseren om hun informele ontmoeting met president Desiré Bouterse.

16 REACTIES

 1. Gregory Rusland mag zeggen wat hij wil is zijn mond, maar zal voor een nog grotere verrassing komen te staan met zijn NPS. Meneer G. Rusland en C. Santokhi koestert valse hoop. Het is te vroeg om te juichen wanneer dit zover is zal ik jullie eraan herinneren. Politiek voeren is geen bacoven winkel.


  Maak melding

 2. Volgens OVERLOPER WATERBERG zal de jaarrede van DDB VEELBELOVEND zijn: Als deze FIGUUR bedoelt dat de jaarrede DOORSPEKT zal zijn met heel veel BEZUINIGINGSMAATREGELEN dan geef ik hem GELIJK.

  Maar ik denk dat Waterberg bedoelt dat DE GOUDEN KERST die DDB had beloofd zijn beslag gaat krijgen in 2016.

  DEZE IDIOTEN SPREKEN ALLEMAAL DE TAAL VAN DDB, denk hierbij aan HOOGHART.

  HOE HAALT WATERBERG HET IN ZIJN HOOFD OM HET WOORD VEELBELOVEND IN DE MOND TE NEMEN????

  ME HOOFD HOR, CELSIUS!!! LIEBIE MIE


  Maak melding

 3. De kritiek op hem en Santokhi is volkomen terecht geweest.
  We moeten in ons land open politiek bedrijven en geen geheime ontmoetingen accepteren.Tot nu toe is het niet geheel duidelijk geweest wat ze daar besproken hebben.Het volk moet weten wat daar besproken is.De NPS kan tot bloei komen,maar dan zonder de huidige voorzitter.


  Maak melding

 4. Na het zuur komt het Zoet!!

  De regering moet nu noodgedwongen bezuinigen en kan daardoor structurele aanpassingen plegen in haar besteding en inkomsten patroon. De zetelverdeling maakt het mogelijk om het eigen beleid op papier te zetten. De lage olieprijs heeft gemaakt dat de overheid probleemloos een solidariteitsheffing op brandstof kon invoeren. De subsidie op water en energie voor de draagkrachtigen wordt ook afschaft. Zo zullen er ook nog andere subsidies die zogenaamd bedoeld zijn voor het volk, maar telkenmale weer voor het grootste gedeelte in de zakken van de rijken terecht komen nader worden bekeken en eventueel afgebouwd. Onnodige uitgaven en sjoemel-uitgaven worden aangepakt, spookambtenaren zullen worden afgevoerd naar de plek waar ze thuishoren, het ambtenaren kerkhof enz. enz.
  De regering heeft in deze het volk aan haar zijde. Het enige wat de regering goed moet doen, is er voor te zorgen dat de kleine man zo goed als mogelijk wordt ontzien, en dat alle maatregelen haarfijn aan het volk worden uitgelegd en gecommuniceerd.

  De Olieprijs en de Goudprijs zullen niet eeuwig historisch laag blijven, en analisten geven nu reeds aan dat er in de naaste toekomst een forse prijsstijging zal plaatsvinden van beide producten. Dat is het moment waarop de regering aan zet is om het zoet te laten smaken aan de gehele bevolking. Dit kan gebeuren door middel van projecten die de gehele samenleving naar een hoger leef en ontwikkelingsnivo moeten tillen.

  Tegen die tijd is het dan ook weer tijd voor:

  WE GAAN VOOR NOG VIJF!!!!


  Maak melding

 5. Hoe dan Rusland?
  Begin alvast met de partij vernieuwen en echt oppositie voeren en voer geen geheime gesprekken met didibri.
  Rusland en Santokie zijn vrijwel afwezig in de discussie over het bestrijden van de financieel-economische crisis. Jogi stelt tig vragen in de assemblee zonder antwoorden te krijgen. Zo oppositie voeren levert niets op.
  Het lijkt er op alsof deze lieden stiekem het beleid van didibri ondersteunen.
  De weggelopen kiezers van de NPS komen echt niet terug alleen maar omdat de NDP er een zootje van maakt.
  Leggen jullie de gewone man in begrijpelijke taal uit hoe deze crisis is ontstaan wat de gevolgen zijn van de maatregelen van deze regering en kom met alternatieven voor het destructieve beleid van deze regering.
  In Engeland bijvoorbeeld, formeert de oppositie een schaduwkabinet die constant de confrontatie met het kabinetsbeleid aangaat en alternatieven aandraagt. Is dat geen mogelijkheid?
  Laat de uitleg van het huidige regeringsbeleid niet over aan alleen Limbo en de paarse volksverlakkers. Ga er ook niet van uit dat iedereen de analyses van Caram en de VES snapt maar kom met een eigen begrijpelijk verhaal dat de gewone ook snapt


  Maak melding

 6. @Interpol en Sjang,

  Blijkt maar weer dat jullie jokers als slaafse hondjes achter moordenaars en veroordeelde drugsdealers aanlopen. Niet alleen zetten jullie jezelf voor schut maar ook Suriname.
  Indirect zijn jullie dus beide verantwoordelijk voor de chaos in Suriname. Anno 2015 is Suriname tot op het land uitgeknepen door de Bouterse clan. De gemiddelde Surinamer moet hosselen om de eindjes aan elkaar te knopen maar jullie schaamteloze clowns staan erbij, kijken ernaar en klappen ervoor. Zgn soso lobie baas… Jullie gaan wel heeeeel ver voor een broodje bakkeljauw met zuur.

  Neem van mij aan de NPS en de VHP laten Bouterse in zijn eigen sop gaar koken daarna nemen ze de boel over. En gelijk hebben ze. Het volk heeft geen trek om te hosselen. Alles beter dan de huidige incompetente regering.


  Maak melding

 7. Gregory Rusland leeft niet meer in de realiteit. Net als de aanhang van deze vervallen politieke partij blijft hij geloven in de opstanding van dit clubje hersenloze groene mannetjes en groene vrouwtjes. Ze hebben het nog steeds niet door dat het ” OVER ” is met de NPS. De kiezers zeggen heden ‘ njet’ en in de toekomst ook ‘njet’ tegen Rusland, de voorzitter van de NPS.
  Ik vind dit op zichzelf heel triest voor de aanhang die blijft geloven in de onzin van Gregory. Mijn advies!!!! Men moet de partij opdoeken en een andere naam kiezen voor de nieuwe groep. Daarnaast moet men alle sporen van de valse messias en de valse profeten uit de partij verbannen. Het DNA van bijvoorbeeld de arrogante typen als Loembang en consorten moet totaal verdwenen zijn.Gregory Rusland en zijn NPS Gate.


  Maak melding

 8. -Het verschil tussen Rusland, Santhoki en Bouterse weet een ieder.
  Bouterse is niet zo geschoold als die twee heren en Rusland is een echte econoom.
  Dus liever Rusland dan Bouterse zou je zeggen.

  Bouterse had toen in 2010 geroepen dat Suriname 60% gouddeal zou krijgen. Waar is die 60% nu?????? Ja bedelen bij Staatsolie om te vragen het bedrag te betalen voor die gouddeal en er is toen maar een kwart betaald. GEEN GELD MEER!!!!!

  Rusland had tenminste wat op tafel gekregen.


  Maak melding

 9. Sorry Rusland jij hebt de politiek niet in de vingers. Je kan het niet en je bent weinig verfrissend, niets zeggend niet boeiend niet inspirerend….je bent gewoon een backoffice figuur. Ik zeg niet dat je niks kan, maar leider van de politieke partij is niet je ding. Ook bij de verkiezingen in 2020 zal het niks met de NPS worden met jou aan het roer…geef op als je echt van de NPS houdt gooi de handdoek in de ring en laat een inspirerende leider opstaan. Dat zal je niet doen natuurlijk want je hebt een blinde vlek…jammer…er is hoop voor de NPS maar niet met die niet aansprekende figuren die nu azen naar het leiderschap.


  Maak melding

 10. Opeso, oude politiek?
  Niet via de voordeur;
  Niet via de achter deur;
  Niet via de vliering en ook niet via de regenpijp. Stel arrogante kwasten.
  Als zij het voor het zeggen hebben zijn het net halve goden.


  Maak melding

 11. Interpol,

  Natuurlijk is politiek voeren geen bacoven winkel zoals je dat zegt.
  Maar jouw president heeft er een bankroete bananenrepubliek van gemaakt.
  De NPS heeft in het verleden bewezen dat ze door goed beleid de economie stabiel heeft weten te houden.
  De NDP heeft daarentegen tot 3 maal toe het land naar de klotem gebracht en het was steeds weer een regering met de NPS die de economie weer op poten kon brengen.

  Het is nu de beurt aan de NDP om haar eigen troep op te ruimen, we hopen met zijn allen dat het hun lukt maar met de “economen” Bouterse en Abrahams en met corruptie en nepotisme ziet het er heeel slecht uit.


  Maak melding

 12. Dit volk heeft helaas nog steeds niets geleerd en loopt als een domme kudde achter DDB en zn kliekje aan;ja mensen Dubai komt eraan zoals die pastor die winti krijgt gilde op podia en moni de zei die economische papegaai Amzaad zonder nadenken: Nog 5 mensen !!!! We gaan schijten !!!”


  Maak melding

 13. Rusland, lekker blijven door dromen.
  U hebt werkelijk geen enkel idee, hoe de Surinamers tegen de NPS aankijken.
  Deze partij is – zeker onder uw leiding – finito.
  Maakt u plaats voor jongere partijleden, die niet zo’n onzin uitkramen.


  Maak melding

 14. Naar alle waarschijnlijkheid is bouta in de avonduren langsgeweest bij Santokhi en Rusland thuis, toen deze twee al in bed waren.
  En als bouta langsloopt thuis bij je en zijn bvelen geeft vooral als je lig te slapen dan doe je precies zoals hij je beveelt te doen.
  Waarom vragen de boutisten hier niet wat bouta met deze 2 gesproken heeft?
  Heeft bouta zijn mond verloren of geeft hij anderen weer eens de schuld zoals wij het het gewend zijn van hem?


  Maak melding

 15. je kunt lullen wat je wil,,maar Santokhi heeft groot gelijk,dat hij zich koest houdt en niet bemoeit met deze schurken bende..

  het dombo volk heeft gekozen ,,gewild,,deze moordenaar als opperhoofd wetende dat hij telkens het land leeg rooft als hij aan de macht komt..

  wel nu,, laten ze het domme volk aan den lijve ondervinden wat het betekent voorliegen,bedriegen,oplichten,roven, staatskas leeg plunderen en jij als volk straat arm maken..

  ga je gang en los je eigen stront nu maar op..

  jullie wilden graag nog 5 hebben,neem nog 2 x 5 ,dan ben je veel beter uit..

  zolang bouta in leven is,zal sme nooit tot ontwikkeling komen..

  laat hij nu in zijn nadagen zijn VLOEK over de doden 8-12-1980 zelf verwerken in levende lijve ondervinden..

  dit is de straf die hij heeft gekregen van onze lieve HEER

  en het DOMME VERVLOEKTE volk..

  dit is mijn mening..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.