Natuur en economie grootste uitdagingen Suriname

16

PARAMARIBO, 30 sep – Natuurgeweld en de kwakkelende economie behoren tot de grootste uitdagingen. Leiders moeten met elkaar kunnen overleggen om oplossingen te zoeken voor de toenemende uitdagingen waar Suriname voor staat. Dit zei president Desiré Bouterse tijdens zijn jaarrede in het parlement. Het is ook waarom hij overleg heeft gevoerd met leiders van de oppositie. De uitdagingen zijn enorm.

Suriname heeft te maken met kelderende prijzen voor zijn grondstoffen. Ook de door de natuur bedreigde kust is een uitdaging. Verdedigingswerken zullen worden opgezet. “Meer landinwaarts zullen economische kernen worden aangelegd. Met deze aanpak zullen we van de nood een deugd maken. We hebben nog slechts enkele decennia om deze werken op te zetten”, zei Bouterse.

Ondanks de economische problemen zullen sociale programma’s worden voortgezet. “In onze maatschappijvisie is de economie een uiterst waardevol en onmisbaar ontwikkelingsinstrument. Economie en economische stabiliteit moeten dienstbaar zijn aan de mens”, aldus Bouterse. Het principe van sociale solidariteit wordt in ere gehouden. “De breedste schouders moeten de zwaarste lasten dragen.”

16 REACTIES

 1. Remember de nieuwjaarsrede van deze megalomane, populistische dorpsidioot.

  2015…HET JAAR VAN DE WAARHEID.!!!!!!!!!!!!!!!

  De waarheid is meer dan duidelijk:
  staatskas leeggeroofd…
  gouddeal mislukt…
  Financieel-economisch naar de klote…
  stijgende werkeloosheid…
  stijgende criminaliteit…enz. enz. enz…

  Wat de regering Venetiaan in 15 jaar niet lukte, heeft deze drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar in 5 jaar gerealiseerd…

  Suriname bankroet en in een internationaal isolement.
  En nu gaat het volk, dankzij het geindoctrineerde paarse stemvee decennia lang de prijs betalen zoals in de jaren ’80 en ’90, toen deze incompetente, pathologische leugenaar het land ook aan de bedelstaf hielp.


  Maak melding

 2. Hhahahaaaawhahahahaaaahahaha……
  Hij ,bouta,hemzelf vormt al een grote uitdaging voor Suriname. Stel je voor we kunnen geen enkele kanten uit met deze crimineel.
  Hem voor het gerecht te slepen lukt niet althans niet met de huidige bange rechters die niet eens de moed hebben hem te bevelen aanwezig te zijn te Boxel.
  Dan heb je 1 broeder verrader Sandew Hira vs de rest van de bevolking die bouta vergiffenis gaat schenken omdat die liever medelijden heeft met bouta dan zijn broer die uit zijn bed gesleurd werd en vervolgens medogenloos door bouta werd neergeknald.
  Mie Gado, dan heb je nog bouta amnestie….echt een hele uitdaging voor Suriname om het ongedaan te maken !!
  Bouta is net een DENGUE muskiet.


  Maak melding

 3. Ah ha ha president , is de grootste mop van de eeuw wat u daarnet heeft gezegt in het parlement, de natuur heeft niks te maken dat we vandaag als Haïti zijn geworden , tijdens Venetiaan was het zelfde natuur maar Suriname floreerde , wat wij vandaag als laagste grondstofprijs krijgen was tijdens Venetiaan het hoogste. We zijn in een en u laat ons gouden bergen klimmen . Agrarisch sector kan anytime in een klappen want u zuigt hun bloed weg , het volk heeft niks nu. De grooste boosdoener bent u . Als u het bedraag van 4000 naar 1500.000 voor onderhandse gunningen niet zou verhogen zouden we nooit zo een probleem hebben. U bent gewoon niet geschikt voor een president want u praat net als een kind die aan hun ouders een verhaal verteld om indruk te wekken


  Maak melding

 4. Natuurgeweld en de kwakkelende economie behoren tot de grootste uitdagingen. Leiders moeten met elkaar kunnen overleggen om oplossingen te zoeken voor de toenemende uitdagingen waar Suriname voor staat. Dit zei president Desiré Bouterse tijdens zijn jaarrede in het parlement.

  Noemt Bouterse criminaliteit natuurgeweld??????
  Ja natuurlijk want hij ziet mensen in de natuur als natuurlijk.
  Kwakkelende economie?
  It walks like a duck, it kwaks like a duck then it sure must be a duck.
  De echte uitdaging is m het Surinaams volk eigen waarde en respect bij te brengen en elkaar lief te hebben. Dan pas kun je samen en met liefde en respect voor elkaar werken aan een oplossing,
  Boi what a shit aan uitspraken worden gebezigd door een persoon die niet ver staat van de ………….


  Maak melding

 5. Ik vraag de mensen van Flora,Witboiti,Latour,Van Dijk en alle anderen die nog 5 jaar wilden om de straat op te gaan om hun lijder lof toe te zwaaien.Jullie krijgen niet maar 5 jaar ,maar gelijk 25 jaar ellende!


  Maak melding

 6. Surinamers, die een beetje intelligent zijn, krijgen kromme tenen als ze onze pres horen.
  Deze man zegt iets, omdat hij dat moet, maar wat hij zegt is zo onsamenhangend, dat je je gaat afvragen of hij zelf wel begrijpt, wat hij zegt.
  Ik heb dat gevoel overigens al een aantal jaren bij Bouta.
  Onze pres is geen staatsman of groot leider, integendeel.
  Hij is meer lijder in de letterlijke zin van het woord.
  Het is ook de persoon Bouta, die de verdere ontwikkeling van ons land in de weg staat.
  Geen buitenlandse investeerders, die ons land zo hard nodig heeft.
  Geen overeenkomsten op internationaal niveau, omdat onze pres zich in het buitenland om bekende redenen niet of nauwelijks laat zien.
  Geen geld meer om infrastructurele werken op te zetten om zo de toenemende werkloosheid te bestrijden.
  Geen daadwerkelijke plannen, hoe ons land deze moeilijke tijden – en het zwaarste moet nog komen – het hoofd kan bieden.
  Alleen een blatende pres, die van alles zegt en beloofd, maar geen weet heeft, hoe de wereld anno 2015 eruit ziet.
  Als hij Suriname een warm hart toedraagt – en niet alleen vanwege het vele geld, dat hij hier heeft vergaard – wordt het de hoogste tijd voor hem om op te stappen.


  Maak melding

 7. Ray, je hebt het over een dengue muskiet.
  Zat meer te denken aan een strontvlieg.
  Bouta, Hira en Gangaram Panday worden 24 pd beveiligd. Zo geliefd zijn ze in Suriname. Na die zgn waarheid en verzoeningsshow zal de beveiliging opgeschroefd worden. Er zijn genoeg mensen die een appeltje met hun te schillen hebben.


  Maak melding

 8. Deze seniele moordenaar praat al jaren over uitdagingen, die nooit gerealiseerd worden, zolang dit leeghoofd aan de macht is, is er niks nuttigs van de grond gekomen, netals die zogenaamde zorgverzekering, waarbij lang niet alles gedekt is, en de naschoolse opvang die van ellende gestopt is, omdat de staatskas het niet meer kon trekken, en zo blijft dit land door deze seniele sukkel in een visuele cirkel ronddraaien.


  Maak melding

 9. De grootste uitdaging voor Suriname is om de gierigheid van de vele rovers in het land te beteugelen. Als dat lukt, dan worden gelden automatisch beter besteed.


  Maak melding

 10. die hele monoloog,toesprak is volks verlakkerij,dom houden..

  wanneer hebben de besprekingen plaats gehouden met suralco over de bakhuisgebergte en waar..

  wie zaten bij de onderhandelingen..,waarom heeft de suralco geen verklaring afgelegd..

  mensen blijven jullie lekker dom met deze valse beloftes,die niks voorstelt..

  het land is failliet en jullie het dombo volk moeten pinaren lijden..samen met die drugs dealer..


  Maak melding

 11. Ik ben benieuwd of deze IDIOOT ook op zijn kabinet heeft bezuinigd. Wat is het bedrag dat voor zijn kabinet en dat van fisH LADY is uitgetrokken voor 2015-2016 op de Begroting?

  Zullen er ook ONTSLAGEN gaan vallen op zijn kabinet of gaan we op dezelfde GROTE VOET verder.

  JE MAG GELOOF HEBBEN IN DE GOEDHEID VAN DE MENS MAAR VOOR DIT HEERSCHAP IS MIJN VERTROUWEN DECENNIA GELEDEN VERDWENEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.