Geen opvang voor massa’s ontslagen arbeiders in Suriname

10

PARAMARIBO, 30 sep – Voor de duizenden arbeiders die ontslag boven het hoofd hangt in sommige branches, is er geen opvang. Dit stelt voorzitter Ferdinand Welzijn van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. De overige bedrijven kunnen het niet aan.

De capaciteit voor het aannemen van zoveel arbeiders ineens ontbreekt totaal. De overheid lijkt ook weinig te bieden te hebben. “Deze ontwikkeling zou kunnen worden opgevangen als de regering in de positie was om grote projecten uit te voeren, zoals het aanleggen van nieuwe infrastructuur. Maar we hebben de plannen niet”, zegt Welzijn tegenover de Ware Tijd. Van planning is nauwelijks sprake geweest de laatste jaren.

Weliswaar waren er wat oprispingen. Zoals het idee om fly-overs te bouwen en bruggen en spoorlijnen. “Maar het waren meer ideeën,. Concreet is niets gedaan”, aldus Welzijn. Alsof niemand wat ook heeft zien aankomen. Volgens het laatste rapport van het Internationaal Monetair Fonds hebben de meeste landen die grondstoffen exporteren, wel een appeltje voor de dorst weten te bewaren.

10 REACTIES

 1. Dat spaarpotje van 400 miljoen euro heeft de fam. Bouterse op de spaarrekening staan in zwitserland. Abrahams heeft daar ook 100 miljoen staan. Snel wat kruimeldieven offeren bij EBS en dan lijken de handen weer schoon


  Maak melding

 2. Potentiële spook ambtenaren dus. Het appeltje voor de dorst is als sneeuw voor de zon verdwenen. Het is allemaal belandt in de zakken van Bouterse, zijn vrienden en familie. Blijf gerust op hem stemmen, het komt allemaal wel goed…..


  Maak melding

 3. Quote: ” zoals het idee om fly-overs te bouwen en bruggen en spoorlijnen. Maar het waren meer ideeën. Concreet is niets gedaan”, aldus Welzijn.

  Nou, señor Welzijn! Wees niet zo een SCHIJTERD en noem het beestje gewoon bij de naam !!!

  Het waren GÉÉN ideeën maar ORDINAIRE PAARSE LUCHTKASTELEN ontstaan na het OVERMATIG achteroverslaan van stevige scheutjes ” Blue label ” direkt gevolgd door een PAARSE NATTE DROOM van ” Desiderius “, de KORSAKOV-patiënt !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. Ik had eerlijk gezegd ook niets anders verwacht.
  De regering zorgt heel goed voor zichzelf.
  Het lot van talloze werklozen zal haar een rotzorg zijn.
  Eerst ik, dan de familie en vrienden en vervolgens een hele lange tijd niets.
  Dit is het Suriname van anno 2015.
  We zouden in deze situatie van (dreigende) werkloosheid veel hebben aan buitenlandse investeerders, maar die mijden Suriname als de pest en dat wordt ook niet beter zolang Bouta pres is.
  We zijn verworden tot paria’s, waarnaar niemand een hand uitsteekt.


  Maak melding

 5. Er is alleen opvang voor die paarse roverskliek die afgelopen jaren vrijuit hebben kunen stelen, vraag maar aan Abrahams, die nu geniet van het geroofde geld, wat het volk momenteel moet opboosten.


  Maak melding

 6. Hopelijk hebben deze arbeiders op die paarse rotzooi gestemd, zodat ik geen medelijden hoeft te hebben met ze, dan Mogen ze nog langer dan die 5 als werkeloze door het leven gaan.


  Maak melding

 7. je kunt heel optimistisch zijn,,maar vele dingen die er gezegd wordt,moet je met een korreltje zout nemen in ons land..

  ieder heeft zijn/haar zegje,maar waarheid is toch anders..

  bovendien je moet vechten voor je bestaan toekomst..


  Maak melding

 8. Behalve de oppositie en VES hadden weinig organisaties commentaar geleverd op het financieel beleid van Bouterse 1 regering.
  Nu de kalf verdronken is hoor we past de geluiden.
  Wanneer gaan we het leren??
  Is het omdat nu niets meer is om mee te graaien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.