Ambassadeur Indonesië vol lof over Indofair

10

De Indonesische ambassadeur in Suriname Dominicus Supratikto (r) zegt dat de handelsbalans tussen Suriname en zijn land in 2014 goed was voor US$ 8,2 miljoen. Dat is een significante groei ten opzichte van de US$ 2,4 miljoen uit 2011. Supratikto wijdt de groei aan de stijgende populariteit van de jaarlijkse Indofair, een handelsbeurs die wordt georganiseerd door de Indonesische ambassade, het ministerie van Buitenlandse Zaken van Indonesië en de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VJHI). De beurs duurt dit jaar van 28 september tot en met 3 oktober. Armin Rachmat (l), voorzitter van het organiserend comité van de Indofair 2015, spoort Surinaamse ondernemers aan partnerschappen aan te gaan met Indonesische zakenlui.

10 REACTIES

 1. Indonesië zou economisch veel verder zijn als het niet geteiterd werd door corruptie.Als je nagaat dat kinderen van Soeharto miljardairs zijn geworden door corruptie ,dan weten we ook wat het arme volk meemaakt.Ik hoop niet dat we veel van Indonesië leren op dit vlak ,anders wordt het hier nog erger.Anderen zeggen dat we hier al volleerde corruptelingen hebben en dat de corruptie even erg is als in dat land.Wat is uw mening?


  Maak melding

 2. @ Blaka Djoeka.

  Wat de anderen zeggen is waar, maar aan de andere kant we zijn niet te oud om te leren. We kunnen het perfectioneren, en daar is er niks mis mee !


  Maak melding

 3. Wijlen Suharto is lijstaanvoerder wat betreft “all time” meest corrupte regeringsleiders.
  Corruptie is een kwaal waar alle landen rondom de evenaar last van hebben, op Singapore na misschien.
  Er zijn nog maar weinig trucjes die Indonesiërs Surinamers zouden kunnen leren, de 2014 corruptie index van Transparency International laat zien dat Suriname op plaats 100 staat en Indonesië op 107.
  In 2012 stond Suriname op plaats 88 en Indonesië op plek 118. You do the math.


  Maak melding

 4. Als dit het enige is waar de Indonesische ambassade zich mee bemoeit, zeg ik: Eigen volk eerst. Wat brengt dit op voor de Surinaamse economie? Een paar rotan stoeltjes (veel te duur), keukengerei (veel te duur), noem maar op. Pae en mae zijn misschien blij met een wadjang uit Indonesië, maar ik niet. Indo Fair, eten en drinken, meer niet. De rest van het jaar hoor je ze niet!


  Maak melding

 5. @Blaka Djoeka en Blaka Bakra
  Gelijk hebben jullie .
  Eenmaal per jaar lekker eten en drinken en gezellig uitstappen en daarna is het ..daag tot volgend jaar.
  En dan hoor je niks meer van deze Supratiko, dan is hij zogenaamd schijndood voor de rest van het jaar.,
  Hij komt op deze dag in publiek om zijn indonesische goederen te promoten en verkopen ,dat is alles.
  Hij is op de PROMOTIE TOUR !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.