Vragen over groeiend aantal werkloze Surinamers

23
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 26 sep – In het parlement zijn vragen gesteld over wat genoemd wordt het snel stijgende aantal werklozen. Meerdere ontwikkelingen doen zich voor die reden geven tot ongerustheid. “Wat doet de regering?”

Deze vraag stelde onder meer Asiskoemar Gajadien (VHP). De regering zou zwijgen in alle talen. De ontwikkelingen op economisch en sociaal gebied doen juist het tegenovergestelde verwachten. Gajadien vindt het niet kunnen dat de ‘hoogste leiding in het land’ niets van zich laat horen. Bij bauxietbedrijf Suralco ziet het er niet fraai uit. Ruim vijfhonderd arbeiders zitten in onzekerheid, omdat het bedrijf opbreekt.

Ook in de houtverwerking ziet het er niet fraai uit. Multinational Greenheart wil ruim honderd arbeiders ontslaan, omdat er niet genoeg winst gemaakt zou worden. In de bananenindustrie dreigen ruim driehonderd arbeidsplaatsen verloren te gaan. Volgens de parlementariërs is het tijd dat de regering laat weten wat voor antwoord ze heeft. Er lijkt sprake van een crisis die zich verspreidt als een inktvlek.

23 REACTIES

 1. We werken de dingen zelf in de hand en zijn niet eensgezind. Vergunningen worden lukraak verstrekt zonder de gevolgen te overzien. De Surinamers maken zich hieraan schuldig, behartigd de belangen van de multinational meer dan het Surinaamsbelang. Dit soort handelingen ga je krijgen als er met geld onder de tafel wordt gesmeten.

  Wij Surinamers hebben teveel tijd nodig om problemen op te lossen en wacht tot het laatste moment, Waarom. De
  vakcentrales vechten alleen voor salaris verhogingen en verder niks meer. En zijn allemaal gelieerd aan een of andere politieke partij.

  Als men het echt meent met dit land dan zal het nationale assemblee nog harder en serieus moeten gaan werken aan de opbouw van dit land om nieuwe of aangepaste wetten te maken, want op deze manier doorgaan is water naar zee dragen.
  Er heerst bandeloosheid in dit land.

  Als we letten hoe de parlementaire oppositie tewerk gaat dan roept dit grote vragen op. Weet je waarom, er zitten meer mensen persoonlijke/partijbelangen te behartigen dan de mensen dat voor land en volk iets willen doen.

  Anderen hebben honderden hectare aan land gekregen van de staat en weer anderen zonder een bouwkavel komen te zitten.
  Dit land wordt nooit meer goed, echt waar.
  .


  Maak melding

 2. Creëer werkgelegenheid in de meel en poeder fabrieken, zoals melkpoeder en cassave meel en tarwe meel en witte poeder , de enige vraag is of er genoeg basis grondstof aanwezig is.
  Tafelberg is één zo een plek waar de basis grondstof zou kunnen liggen om witte poeder te maken.
  Vraag het maar aan de pres, hij weet er alles van.


  Maak melding

 3. De overheid zelf zit ook al vol met spookambtenaren en mensen die vóór de verkiezing in dienst zijn genomen, dus ook daar is er geen plaats voor werkzoekenden.

  Sorry, tenzij je tot de Bouterse familie en zijn innercirkle hoort, voor diegenen ligt er een gouden toekomst en riant salaris in het verschiet, de rest moet het maar zelf bekijken.


  Maak melding

 4. De mensen moeten zeggen dat ze allemaal voor de NDP hebben gestemd (nog 5) zodat ze in elk geval de komende 5 jaren nog een baan hebben. het zijn maximaal 2000 mensen inclusief de toeleveranciers. Dit kan DDB er makkelijk bij hebben.


  Maak melding

 5. Er is zat werk voor werkwilligen.
  Adviseur van de president
  Religieus adviseur
  Second lady
  Directeur EBS
  RVC lid EBS

  Vereisten bloedverwant Bouterse en/of NDPer.


  Maak melding

 6. Bigisma,
  Slaap je ? of ben je net wakker ? Weet PIKIN-SMA dan niet
  dat SURINAME BULKT van de WITTE poeder ???
  In en uitvoer !!!
  ALweer zo.n NDP-ER die het wiel tracht uit te vinden


  Maak melding

 7. INTERPOL,
  wat bedoel je precies ?
  Wat wil je eigenlijk zeggen ?
  Of wil je zomaar wat zeggen om “HEBI” te spelen.
  Zijn de niet ndp-ers de volks vijanden ?
  PAPEGAAI no 2


  Maak melding

 8. @@ Paraman geeft de aftrap die luilak!! Deze draagt de mensen naar de hangmat toe!!

  Z(o) even was het even!! jou wil is de weg naar de hel!! Ha ha haaaa!! Paraman wilt gaan werken! wat een wonder! geloof in je eigen droom snot!! De luiaard laat het wertk doen door een luiaard!!


  Maak melding

 9. De luie Surinamer maakt zich meer druk om zijn slavenverleden, wacht op de grote zak geld uit Nederland wegens compensatie voor dat verleden, teert en parasiteert op hulp uit het buitenland, en is nog schijntrots op het land dat eigenlijk failliet is. Bovendien staat aan het hoofd een crimineel en boef die de lakens uitdeelt. Surinamers hebben voor deze massamoordenaar gekozen om nog een keer 5 jaren het volk uit te zuigen en uit te buiten. Moet ik medelijden met Suriname hebben ? Totaal niet ! Laat ze lekker creperen van honger en armoede. Het is hun verdiende lot, Lancelot en Camelot. Zet de president van de bananenrepubliek af desnoods met geweld en volg het voorbeeld van de Roemenen. Maar ach, het Surinaams volk is droevig en onderontwikkeld.


  Maak melding

 10. Altijd als baas en trawanten regeren kan men rekenen op zeer grote problemen op elk vlak en op elk gebied. En tocht stemden velen dom op hem. Na werkelijk soso lobi a paarse ka foe baas.


  Maak melding

 11. “Waar er een wil is, is er een weg voor mensen, die hun klaverviertjes willen laten wapperen in Suriname. Er is zat werk voor werkwilligen!”

  Para(suppletie)man heb je dan een gebruikte Uzi voor
  ze?! Deze lieden hebben binnenkort toch niets meer omhanden. Dan kunnen ze jou en je misdadige vrienden
  een koekje van eigen deeg geven.


  Maak melding

 12. Houdt het dan NOOIT op in Suriname. Nee het houdt noott. Onder Bouterse heeft de Paarse corruptie het land volledig naar de kloten geholpen.

  Lees en huiver.

  Vicepresident Ashwin Adhin weet vooralsnog niets over de betrokkenheid van minister Andojo Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) bij de megacorruptiezaak binnen de NV Energiebedrijven Suriname (NV EBS). Adhin zegt aan Dagblad Suriname dat de Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) haar eigen bevindingen heeft over de vermeende malversaties binnen het energiebedrijf. Hierover kan de regering nog geen oordeel vellen, omdat deze zaak formeel op tafel ligt van het Openbaar Ministerie. Rusland was president-commissaris van de EBS in de periode waar onregelmatigheden zouden zijn gepleegd.

  Door zijn handelen samen met Willy Duiker en Kenneth Vaseur is het energiebedrijf thans in een schuldpositie van bijkans 1,5 miljard terechtgekomen. Rusland zou in zijn eerdere hoedanigheid bij het energiebedrijf in totaal een bedrag van USD 8.8 miljoen achteraf voor Greenland Development NV hebben goedgekeurd. Dit, terwijl het bedrijf reeds buiten de regels om door de directieleden Kenneth Vaseur en Willy Duiker al gebonden was aan een contract.

  Suriname is onder Bouterse verworden tot de risé van Zuid Amerika. De ultieme bananenrepubliek waarbij graaien het toverwoord is. Alle vrienden en familie van Bouterse behoren tot de rijkste mensen van Suriname zonder 1 dag eerlijk werk te hebben verrichten maar wel het volk van Suriname op een criminele wijze te bestelen.

  En Suriname doet een plas en alles blijft zoals het was….


  Maak melding

 13. @Henk Molenaar, en geloof me bij Staatsolie gaat binnenkort de beerput ook open. Ook bij dit bedrijf is er sprake van paarse gesjoemel.

  Ze moeten Kenneth Vaseur en Willy Duiker waterboarden. De onderste steen moet bovenkomen. Tot nu toe zijn de paarse ratten ermee weggekomen maar het net begint zich te sluiten.


  Maak melding

 14. Deze Gajadien is zelf onbetrouwbaar.Als je geheime gesprekken voert en zogenaamd oppositie voert dan ben een zeer onbetrouwbaar figuur.Dit geldt ook voor Kandhai.


  Maak melding

 15. We zijn niet allemaal familie (stiefzoon, echtgenote, zoon en dochter) van de Volkspresident Bouterse die prima voor zijn eigen bloed zorgt met vet betaalde banen in nietszeggende functies.

  Heel de familie van Bouta is “The best man and woman for the job”


  Maak melding

 16. Is goed, die werkloosheid. Een volksrevolutie begint pas wanneer 50% of meer mensen werkloos wordt. Het gaat gestaag die kant op. Na de militaire coup nu een volks coup. Afrekenen met die onderdrukkers van het volk!


  Maak melding

 17. Er is werk genoeg ,de staatscrimineel en paarse moordenaar
  zal dat regelen.
  Deze mensen gaan zijn droom waar maken, zij kunnen beginnen
  met het plaatsen van luchtrails, het bouwen van luchtstations en luchtkastelen. En mijn waardeloze sranang brada nanga sisa`s zullen in koor gillen stree def stree bouta na wi gado.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.