Viering Id-ul-Adha of Offerfeest in Suriname

12

Een Surinaamse moslima van de Hidaajatoelloh moskee te Leiding 11 is vlees aan het snijden. De leden van die moslimgemeente hebben donderdag ter gelegenheid van het Id-ul-Adha (Offer- of Slachtfeest) zeven stieren geslacht en verdeeld onder elkaar en met behoeftigen en vrienden. Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken assisteerde het team van traditionele slagers van de moskee:offer-feest_eid3

Moslims vieren deze dagen over de hele wereld het Id ul-Adha of Offerfeest. Het is een van de belangrijkste feestdagen in de Islam en wel als herdenking aan de profeet Ibrahim, die zo gehoorzaam was aan de Schepper, dat hij bereid was zijn zoon aan God te offeren.

offer-feest_eid2

12 REACTIES

 1. Die stomme gelovigen zijn erger dan de ergste crimineel ter wereld. Hoe kan men in hemelsnaam nog in deze tijd waarin wij leven aan dit soort van barbaarse handelingen denken. Mijn paart kunnen ze alle gelovigen verbannen en laten uitsterven.

  De minister Mike Noersalim moet op het matje geroepen worden door de president. Zo niet mag hij naar huis gestuurd worden. Dit is echt niet normaal.

  De revolutie heeft ons echt windeieren gelegd. Kijk wat nu plaats vindt in Europa met die vluchtelingenstroom uit
  Syria. Komt door die stomme religie. Deze rotzooi moet men niet proberen goed te praten. Dat vlees moet afgekeurd worden is niet goed voor menselijk consumptie

  Je kan onmogelijk een dier op deze manier slachten en nog in bijzijn van kinderen. Er gaan nog meer onthoofding van
  de mens plaats vinden. Waarvoor gaan men naar mekka om dit soort K ding te leren.


  Maak melding

 2. @Blaka Djoeka,

  Ja het is de wil van de joods-christelijk-islamitische god.
  Je moet niet vergeten dat de testamenten, bijbel, koran allemaal beweren dat hun god een vreselijk jaloerse god maar ook een gemene god is die uit eigenbelang de een bevoordeelt en de ander veroordeelt.
  Lees de bijbel, koran en oude testament erop na. Het staat er echt in! Het doen vloeien van bloed is beschreven als een heilige daad in deze geschriften.
  Waarom denk je dat er in de wereld zoveel bloed vloeit? Het is niet alleen te wijten aan menstruatie.


  Maak melding

 3. Het zou goed zijn om de moslims wereldwijd een maand lang een ander geloof aan te nemen en te beleven.
  De reden waarom ik dit aanhaal, is dat de moslims niets over andere religieen weten het enige wat hun opgelegd is,is dat Islam de enige echte geloof is.

  Ik denk dat wij dan verlost zijn van terrorisme, haat jegens andere religieen en dan pas komt er echte liefde en vrede op aarde. De moslims krijgen hierdoor meer vrijheid van geest en worden ruimdenkend. Een totaal nieuwe wereld gaat voor hen open, een wereld van liefde, vrede harmonie, muziek, dans en noem maar op.

  Moslims leven nu in een gesloten wereld met heel veel beperkingen van vrijheid. De dogma’s waarin zij leven is een strop aan de keel. Hun gedachtegoed is van 1000 jaar geleden in een woestijnklimaat dat gaat niet op in een moderne globale wereld waar de wereld een familie wordt.

  Mijn oproep bevrijd je van deze dogma’s en geloof in jezelf, wees eerlijk tegenover jezelf en neem niet aan wat Imans je willen opleggen. Je hebt ook een eigen menen en laat je eigen mening en gevoel prevaleren boven het zwaard van de Imans. Even voor de duidelijkheid, is geen belediging maar een aanbeveling, het is niet verplicht maar probeer het.

  Geloof me er gaan een totaal nieuw wereld voor jullie open !!!!

  Denk er goed over na !!!

  En als je niet tevreden bent, wordt dan een atheist heb je voor jezelf die keuze gemaakt en het is je eigen vrijheid.


  Maak melding

 4. En dan nog wat. De tingi fowroes zijn niet meer te tellen richting de Kleinestraat, waar iedereen illegaal de slachtresten dumpt. Stank en ongedierte bepalen de omgeving. Lekker zindelijk allemaal.


  Maak melding

 5. Wat een selectieve verontwaardiging aangaande het gebruik van vlees nu het een viering bij de moslims betreft. Bij elk feest of elke viering staat er vlees op het menu. Heb nog nooit van een feest/ viering gehoord waar geen vlees aan te pas kwam. Ook bij de bbq is vlees in het geding of zijn er ook vegetarische of veganistische barbecues?


  Maak melding

 6. @ Interpol en @ Blaka Djoeka.

  Kopen jullie geen vlees bij de slager dan ?
  Wat jullie bij de slager halen is ook moord.
  Het feit dat een beest geslacht moet worden tbv consumptie, is er al sprake van moord.
  Interpol : Je hebt gelijk als je schrijft dat de vluchtelingen die
  hier in Europa zijn gekomen grotendeels met het geloof te maken heeft, (politieke en economische motieven zijn niet
  uitgesloten.) Interpol : Ik zelf ben een humanist, want er is geen goed geloof. Ze hebben Jezus toch ook gekruisigd, dus waar hebben we het over ?
  Wees niet boos op mij, want dat is mijn opvatting, wat jij en Blaka Djoeka schrijven zijn het jullie opvatting en dat mag !

  .


  Maak melding

 7. eenmalig een dier doden was alleen bedoeld voor ibrahim.het staat nergens in d koraan dat er een jaarlykse onschuldige dieren offerfeest moet wrden.bovendien als j een dier dood WORDT DAN EERST IBRAHIM.


  Maak melding

 8. @ Interpol—- Offerfeest bij de Moslim is om een herkauwer te offeren in naam van de ware God. Dat is de wil van God geweest.Aartsvader en Profeet Ibrahim moest de Schepper gehoorzamen,dat hij zijn zoon Ismael aan God moest offeren.Dat is juist. Dit was een beproeving van God,waar de Aartsengel Gabriel op dat moment bij het slachten van zijn zoon een schaap plaatste in opdracht van de ware God om de schaap te offeren.Sindsdien gebeurt dit in opdracht van de ware God.Dit offerfeest wordt door alle Moslims op de wereld gevierd.


  Maak melding

 9. De gelovigen hebben het spelletje nog niet begrepen, dat je een god moet zien als de moraalridder. allah als de handlanger en brahma als de god van de heilige koe.

  Wat velen niet weten is dat de vroegere Holbewoners (Hollanders) de kabouters als goden beschouwden Die mensen kan jij onmogelijk kwalijk nemen, want ze hadden toen een kop van een garnaal zoals de hedendaagse gelovigen in een god; allah en brahma geloven.


  Maak melding

 10. Eeuwenlang hebben moslims, Hindoes, Christenen in aanhangers van natuurgodsdiensten op Indonesië in harmonie met elkaar kunnen leven. Met had respect voor elkaars geloven en rituelen. Dit alles veranderde dramatisch door de komst van Christelijke zendelingen uit de VS. Deze fundamentalisten begonnen met het Kruistocht tegen de andere geloven; naast het Christendom werd geen enkel ander geloof meer getolereerd. Moskeeën en tempels van Hindoes werder in brand gestoken, idem met de Heilige Geschriften. Aanvallen werden in naam van het geloof uitgevoerd op Moslims en Hindoes en leidde tot veel bloedvergieten. Dit alles werd door de wereld oogluikend toegestaan. Toen Moslims op hun beurt wraak namen op de laffe moordenaars, werd verwezen naar de onverdraagzaamheid die zo kenmerkend is voor de Islam. In werkelijkheid waren het de Christelijke zendelingen die verantwoordelijk waren voor de bloedbaden. Duizenden onschuldigen zijn gestorven. Ik vrees, mede gelet op de achterlijke reacties van o.a. Interpol, dat een dergelijk scenario ook in Suriname volgt. Eeuwenlang hebben moslims, hindoes, Joden en Christenen in harmonie met elkaar samengeleefd; nu zien we uit de Christelijke hoek een vulkaar die op uitbarsten staat. Jammer dat men zo haat jegens de moslims etaleert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.