Parlement Suriname op volle sterkte met NDP-kwartet

22

PARAMARIBO, 25 sep – Het parlement heeft vier plaatsvervangers toegelaten. De vier zullen de plaats innemen van voormalige leden die een andere functie prefereerden. Alle vier zijn lid van de NDP.

De Nationale Democratische Partij heeft eerder ingestemd met de toelating van de vier. Het betreft voormalig politieofficier Keshopersad Gangaram Panday. Hans Sandjon, Wendell Asadang en Ruchsana Ilahibaks. “Ik hoop dat ze de kracht vinden om de afgelegde eed trouw te blijven”, zei Anton Paal (PALU). Vicepresident Ashwin Adhin wenste hen veel kracht en wijsheid toe.

Een overenthousiaste Gangaram Panday: “We gaan onze uiterste best doen en de samenleving dienen. We zijn geplaatst door de NDP. Het parlement kent nu zesentwintig leden van de NDP. Als de regering net zo voortgaat, weet ik zeker dat we in 2020 vier en dertig en meer leden zullen hebben.” Hem werd het woord ontnomen. “U bent niet op een politiek podium”, zei voorzitter Jennifer Simons.

22 REACTIES

 1. Tot nu toe negeerde de president ongeveer 92% van het parlement, nu kan de president, die werkt, veel daadkrachtiger optreden en 100% van het parlement negeren.


  Maak melding

 2. 26 van de 51 zetels in de nationale assemblee wilt nog niks zeggen. Het new front combinatie van Venetiaan had 40 van de 51 zetels en geen moer gedaan voor land en volk.

  Ze waren zelfs niet in staat om Bouterse voor het gerecht te slepen. Bang om zijn tien schone vingers vies te maken. We zaten doodgewoon met de regering Venetiaan opgescheept alleen maar dat Bouterse niet aan macht kon komen. Dit heeft ons echt geen stap vooruit gebracht.


  Maak melding

 3. Panday en de rest van die parlementariers, denken allemaal dat ze een verijking zijn voor dit volk, en gaan allemaal zogenaamd het volk dienen, maar in die tussentijd lopen ze zich te verrijken, en zijn deze paarse jaknikkers een verlengstuk van de regering, die dit land aan het vernietigen zijn, met aan het hoofd een criminele moordenaar en veroordeelde drugsdealer.


  Maak melding

 4. je kunt hoog laag springen / schreeuwen / roepen / doen wat je wil,,,maar het land sme onder deze bende lijder is allang failliet..

  rest nog de na-weeën wat er komen gaat..

  m.a.w. de mofinawan zal het hards getroffen worden,het meest te lijden krijgen..

  nog meer armoede ,pinarie,roof,moord,verkrachtingen,kortom meer crime..

  voor de gegoeden,is het beter zijn eigen keus te maken,want de toekomst zal niet rooskleurig zijn..

  jammer voor het mooie land,maar wij met z’n allen hebben het zo gewild,we hebben zelf voor gekozen, we wilden geen verandering,verbetering,vernieuwing,modernisering,weelde welvaart,we wilden graag été vefijarie..nog vijf ..

  nouw dan oen tang tekie.. moro é doro..

  in deze periode zal het niet beter worden..

  de vooruit zichten zijn z.a. de lijder zelf zegd,somber,precaire,hopeloos,uitzichtloos,radeloos,redeloos,heel donker..

  het gaat u goed..,,, goed week-end..


  Maak melding

 5. Allemaal oud wijn .
  Sinds 1980 tracht de ndp Suriname over te nemen met de boerikies, onder wie keskesipersad gangaram panday het hardst gilt. alsof wij dit allemaal niet weten…pffffff…..
  Suriname valt niet meer te redden!
  Suriname is hard bezig ten onder te gaan dankzij de ndp en hun lijder,de enigste lijder met amnestie en zelf geeiste vergiffenis,
  Met zo een lijder valt niks te redden.


  Maak melding

 6. en dit is de kwaliteit van een ndp parlementarier heden ten dage.
  deze man heeft gegokt om zijn karige pensioen aan te vullen bij de kabinet van de president,oh sorry het bejaardenhuis van de ndp.
  hij is daar geplaatst om de slagen van de arm suriname op te vangen echter heeft hij het zelf niet door.
  zijn vrouw en familie blij maken zeker!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Commewijneners weest op uw hoede of gewaarschuwd , Abrahams en Co zijn voornemens op Commewijne , water uit zandputten waar asbest buizen zijn begraven te verwerken en aan de arme te verkopen, want ow is leeg en er wordt grof geld gemaakt aan water. Vooral verhoging. Het gaat ons niet verbazen als doden vallen ,PRESIDENT U BENT HIERBIJ OP HOOGTE GEBRACHT


  Maak melding

 8. Ik hoop dat de nieuwkomers niet uit alleen maar ja-knikkers bestaan.Aan ja-knikkers hebben we niets in het parlement.
  We moeten mensen hebben die kennis van zaken hebben en bovendien integer zijn.Leden die de regering kritisch kunnen begeleiden en onbevreesd en onbaatzuchtig kunnen handelen.
  We hebben niets aan personen die “remote controled” in het parlement de stoelen komen verwarmen.


  Maak melding

 9. Zo : Dus nu kan de Muppet show beginnen, want de poppen zijn compleet. Met miss piggy als hoofdrol
  kan het niet mis gaan. Helaas, maar pinokio hoort hier niet bij, hij is President van een Land dat Suriname wordt genoemd.


  Maak melding

 10. Die Keshopersad Gangaram Panday heeft een hoge amusementswaarde. Hij kan als Nar worden ingezet door de NDP. Deze grapjas kent het verschil tussen een buurthuis en het parlement niet eens.
  Hij zal wel een of andere vorm of variant van intelligentie hebben hoop ik maar.
  Tegelijkertijd zou je verwachtern dat zo’n clown toch wel minstens drie maanden heeft gehad om zich in te lezen in ons parlementairstelsel. Dus niet gedaan.
  Voor hem geldt zeker “HEEL VEEL GELUK EN WIJSHEID”


  Maak melding

 11. Interpol,

  Venetiaan kon de puinhopen van Wijdenbosch opruimen of ben je dat al vergeten. Onder Wijdenbosch was het land geruïneerd. Wederom is paars aan de macht en land gaat weer naar de klote.


  Maak melding

 12. Quote; ” als de regering NET ZO voortgaat, weet ik zeker dat we in 2020 vier en dertig en meer leden zullen hebben ”

  In het artikel wordt de ” PAARSE MONGOOL ” Gangaram Panday, omschreven als ” overenthousiast “.

  Nou, gelet op de gedane uitspraken ben ik ervan overtuigd dat het Surinaamse volk te maken heeft met een ZWAKZINNEG DNA-lid ” .
  Een ” PAARSE RANDDEBIEL” zou je het gewoonweg kunnen noemen !

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 13. @Interpol, zo te zien ken je de geschiedenis niet.

  -Venetiaan heeft wel alle schulden moeten betalen die Wijdenbosch en Bouterse hebben gemaakt voor zo’n klein land als Suriname.

  -Venetiaan heeft een reserve opgebouwd en jou baas Bouterse heeft het opgemaakt en tot heden is er GEEN verklaring voor gekomen.

  -Venetiaan kon zich in alle landen op de wereld vrij bewegen, maar jou baas Bouterse kan dit tot heden niet doen. Hij is altijd bezig met VOORBEREIDINGEN.

  =Ik heb geen partij, maar de waarheid is soms heel erg hard.


  Maak melding

 14. @ Interpol

  “We zaten doodgewoon met de regering Venetiaan opgescheept alleen maar dat Bouterse niet aan macht kon komen. Dit heeft ons echt geen stap vooruit gebracht.”

  Bij mijn weten heeft het volk indertijd Venetiaan net als Bouterse nu volgens de het Surinaamse kieststelsel de gelegenheid geboden een regering te vormen.
  Net als in 2010 toen alles min of meer geregeld was tot dat er iemand de stem afspraken brak en verraad pleegde waardoor Bouterse als nog een kans kreeg of gekocht had.

  U doet voorkomen als of iemand/iets kan voorkomen dat Bouters toen wel of geen president zou kunnen worden. Kijk aub even naar het aantal stemmen dat de NDP toen kreeg.

  U stelt dat de schone vingers niets gebracht heeft. Laat ik een paar punten aanhalen:

  1) de Schulden van Wijdenbosch zijn afgelost (oa. Bruggen).
  2) Oost west verbinding, dijken en renovatie Pengel international.
  3) Staatsolie uitbreiding gepland en gefinancieert.
  4) Surgold voorbereid tot gereed pakket. voor besluitvorming. 20% aandeel voor $ 100.000.000 nu 25% aandeel voor $ 240.000.000. Bouterse heeft er 3 jaar overgedaan om 200% meer te betalen per aandeel.
  5) Het BNP is in 10 jaar met bijna 300% gestegen.
  6) Op hoofdlijn begrotingsevenwicht. Per 2010 begrotingstekort SRD 300.000.000 nu meer dan SRD 1.000.000.000/jaar.
  7) Deviezen voorraad ruim boven de norm. Nu stevig onder de norm

  Samenvattend kan gesteld worden dat Bouterse startte vanuit een heel goede situatie en ondanks enorme extra inkomsten kans gezien heeft:

  1) de goudvoorraad te laten verdwijnen.
  2) de deviezen voorraad tot ver onder het minimum te laten verdwijnen.
  3) te devalueren.
  4) de Schulden extreem te laten stijgen.
  5) Staatsolie tot de limiet te vullen met Schulden.
  6) de kasten van de overheid te vullen met onbetaalde rekeningen.
  7) om die rekeningen te kunnen betalen de geldpers aangezet is.
  8) bij een volgende devaluatie door het schuldenplafond gaat.
  9) Geen economische groei gerealiseerd heeft maar binnen kort in echte dollars gemeten economische KRIMP zal moeten rapporteren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.