Onderzoek 40 jaar onafhankelijkheid Suriname

10

Op 25 november aanstaande is Suriname 40 jaar onafhankelijk. Een historisch moment. Om hierbij stil te staan voert het Rijksmuseum in samenwerking met het Historisch Nieuwsblad een onderzoek uit naar de manier waarop Surinaamse Nederlanders terugkijken op 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname. Doe mee aan dit onderzoek en ontvang 2 gratis entreekaartjes voor het Rijksmuseum. Klik hier om mee te doen aan het onderzoek.

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De diversiteit van onze samenleving en de gemeenschappelijke geschiedenis met andere landen, is daarom terug te vinden in de collectie en presentatie. De laatste jaren is er gewerkt aan het versterken van de collectie door middel van aankopen en schenkingen daarnaast zijn in het Rijksmuseum permanent en tijdelijk objecten die een link met Surinaamse hebben te zien.

De resultaten van het onderzoek worden in het Rijksmuseum gepresenteerd als onderdeel van een programma over 40 jaar onafhankelijkheid. Daarnaast zullen de resultaten worden gepubliceerd in het Historisch Nieuwsblad (november 2015), de uitkomsten worden vergeleken met een vergelijkbaar onderzoek uit 2000. We hopen dat u wilt meewerken aan dit onderzoek. Klik hier om mee te doen.

10 REACTIES

 1. Lees en maak zelf uit of de onafhankelijkheid goed of slecht voor ons is geweest,

  Uit de onafhankelijkheid voortgevloeid zijn ,
  -coup
  -Dec moorden
  -moiwana slachtingen
  -bouta amnestie
  -telefooncoup
  -straks nog ook nog VERGIFFENIS voor bouta ,al is de bevolking er tegen,

  Echt een dag om te huilen,


  Maak melding

 2. Het probleem met de Nederlanders is dat deze personen/landen op afstand gaan beoordelen. De eerste en de beste personen dat gaat reageren zal zeker op TV programma’s of op de Media berichten hun meningen geven. En dan krijgt je van die stomme vergelijking met Nederland.

  De Surinaamse Nederlanders hebben nooit iets goeds te zeggen over Suriname met haar gemeenschap. Maar krijgt vaak te horen dat zij moeten oprotten. Hoe meer de witte Nederlanders de zwarte Nederlanders kleineert of bespot des temeer zij van Nederland blijft houden.

  Kan ook niet anders deze zijn geboren en getogen Nederlanders. Vooral als zij het Wilhelmus horen dan voelen deze zich waarachtige Nederlanders. Maar Wilders rust niet zolang hij niet alle kleurlingen in Nederland heeft
  laten vergassen.


  Maak melding

 3. Interpol

  Het probleem met de Nederlanders is dat deze personen/landen op afstand gaan beoordelen. De eerste en de beste personen dat gaat reageren zal zeker op TV programma’s of op de Media berichten hun meningen geven. En dan krijgt je van die stomme vergelijking met Nederland.

  Beste Interpol

  Het probleem met de Surinamers is dat ze altijd klagen over Nederlanders/SuriNeds die WEL iets doen en zelf geen actie ondernemen behalve klagen over de Nederlanders en dan weer in hun hangmat gaan liggen

  Dat is het verschil.


  Maak melding

 4. 40 jaar als vette jaren ervaren en nu komen de 40 magere jaren. De miljarden werden er doorheen gejaagd zonder enig ontwikkelingsvisie. Nu het allemaal op is wordt gevraagd naar de inventiviteit en zelfstandigheid van de achtergeblevenen en dat is iets wat niet aanwezig is bij deze huidige generatie die het zou moeten brengen. Vraag het maar aan Mi Si Keba en Dino en Bouva etc. Allemaal loze lege bollen die schreeuwen omdat ze geld zien.


  Maak melding

 5. Ik heb zelf onderzoek gedaan naar 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname en ik kan het kort vervat in één regel uitleggen:

  – Suriname heeft zichzelf na 1975 in deep shit gedompeld!


  Maak melding

 6. Er zijn veel andere belangrijkere zaken oa de aanleg van de treinen!! de luchtbruggen etc. etc. de dec.moorden zaken oplossingen, de corruptie schandalen, ebs verduisteringen uhhhmmmm ik ben de tel kwijt!!!


  Maak melding

 7. 40 jaar onafhankelijkheid betekent 40 jaar afhankelijkheid.
  Klote zooi, en maar schelden dat die bakras on uitgebuit heeft, wie buit suriname nu uit. nog eens klote zooi.

  Sommige vokeren zijn allergisch om hard te werken ondanks allerfree zijn ze nog steeds allergisch waarom is het een zooitje in Afrika????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.