VHP bij Eid-ul-Adha: samen een beter Suriname maken

21

PARAMARIBO, 24 sep – Eid-ul-Adha, het offerfeest van de moslims, is een mooie gelegenheid om weer eens de waarde aan te geven van het offeren. Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. Door het offeren wordt een sterke, eeuwigdurende en inspirerende traditie getoond.

Een traditie dan van geloof, liefde, oprechtheid, gehoorzaamheid en nederigheid ten aanzien van Allah. Als verheven wezen is de mens verplicht goed te doen ten behoeve van de gemeenschap en van alle schepselen van God. Het principe is de VHP niet vreemd. “De VHP is al zes en zestig jaar bezig opofferingen te brengen voor land en volk. Zij zal de strijd blijven voeren voor welvaart en welzijn van het volk.”

De partij streeft ernaar om in harmonie te leven met een ieder. “Laten we samen, een beter Suriname maken”, aldus de VHP. Eid-ul-Adha wordt gevierd op de tiende dag van de laatste maand van de moslimkalender. Deze dag markeert het einde van de Hadj of de bedevaart naar Mekka. De nadruk is op de liefde voor God en andere mensen. Vrienden en familie worden bezocht en armen en zieken worden bedacht.

21 REACTIES

 1. Ok dan, mijn Iel-Ud-Adha boodschap aan de VHP:

  Beste VHP,

  SAMEN de maatschappij beter maken en voor iedereen aangenaam maken is de kern van politiek.

  Gaan jullie maar eerst politicologie studeren. Jullie voorman bedondert jullie waar jullie bij staan door in z´n eentje – als een echte einzelgänger – ’s nachts stilletjes de kamp te verlaten en een politiek onderonsje te houden met de president in diens slaapkamer! Vervolgens licht hij jullie niet in over wat er besproken is en zelfs als hij dat doet, wie kan dan controleren of hij de waarheid vertelt?
  Jullie voorman heeft zichzelf dus neergezet als een uiterst onbetrouwbare persoon aan wie nu constant getwijfeld moet worden.
  Willen jullie verder gaan met deze onbetrouwbare twijfelachtige figuur? Weten jullie wel wat voor meer streken hij achter jullie rug heeft uitgehaald en nooit verteld heeft en nooit zal vertellen? Hoe kun je zeker weten dat dit niet het geval is?
  Dus VHP, zet eerst je eigen huis in orde voordat je in het hele land preekt over samenwerking. Zorg eerst voor een betrouwbare voorzitter! Deze voorzitter heeft zichzelf en de partij de das omgedaan met z’n achterbakse handelen.
  Onthoud deze ied-ul-adha boodschap dus goed en pas het zelf toe!


  Maak melding

 2. Ach, al die feesten leveren geen ene moer op voor de Surinaamse bevolking.
  Feesten zijn in ons land zo langzamerhand aanleiding geworden om prachtige uitspraken toe doen, waar in de praktijk niets van terechtkomt.
  Ik noem dit een pure vorm van windowdressing.


  Maak melding

 3. There is no God but only Allah

  Dit staat duidelijk vermeld op een kolom bij de moskee aan de indira gandhiweg, dichtbij waar de leider van de VHP woont.

  Dus let niet op mijn woorden en ook niet op mijn daden. want ik ben bezig met politiek propaganda. God/Religie is een politieke stunt van de verschillende politieke partijen geworden.

  DE DRIE VERWEVEN EENHEID.
  is bij deze onaanvaardbaar en geldt niet voor politieke partijen. Wij worden elke dag weer geconfronteerd met de Drie Eenheid zonder dat we het zelf weten. Dit is ons niet aangeleerd. Anders hebben de priesters niet te eten.


  Maak melding

 4. @echte maulana…

  jouw uitspraken geven wel aan wat voor een soort primitieve, achterlijke hersenloze klootzak je bent.

  Je oma verkrachten…een nekschot moet je krijgen ranzige mongool.


  Maak melding

 5. Moslims in de wereld doen zielig ,maar als hun om hun geloof gaat dan is alles buiten hun geloof waar wat niet waar is, doen hun of alles wat niet . waar is hun geloven in wat een moslim zeg net als, als christinne


  Maak melding

 6. Zo, wat samen beter Suriname,
  Zie foto met hoofddoekjes, Surinamers hebben jullie dit eerder gezien in Suriname, Suriname op weg maar Mekka?
  Ik zou zeggen stop de moorden van dieren, waar is de dieren partij van Suriname.
  Dus geen verbroedering, maar juist uitelkaar .
  Harami, en google maar wat de islam is???


  Maak melding

 7. Re echte maulana,
  Dat is precies wat de moslims doen . Dat zit ook in hun genen en daaron trouwrns ze met hun eigdn familie. Dus daar verander je niks aan. Conclusie nu roeien ze elkaar uit ! Welke moslim ziet dat, geen een! Bovendie mekka, de hadj, wat heeft het voor zin om tegen een muur stenen te goouen en dan te denken dat je rein bent en dan direct erna doen wat allah verboden heeft. Maulana , geloof begint bij je zelf!


  Maak melding

 8. Ik kan me niet voorstellen hoe men een hoger doel in het leven kan bereiken door het doden van een levend wezen !!!!. Waarom kan er niet geofferd worden met bloemen en fruit???

  Het neerhalen van een vliegtuig wordt er hardop geskandeerd hallah hakkenbar !.
  Als je goed om je heen kijkt dan zie je dat in alle Moslimlanden gedonder is. Het westen zijn kafirs (heidenen). Maar ze komen wel in grote getalen naar het westen!!! Waarom????? Is er geen plaats in Dubai of Saudi Arabie voor ze???

  Als je deze mensen confronteert met hatelijke verzen uit de koran dan wordt je bedreigd !!!

  Kom met het tegendeel en laat zien dat die verzen niet in de koran staan???? Nee dat kunnen ze niet maar omdat ze wel degelijk in staan !!!. Ayaan, Salman. Tasleema, Irshad Manji al deze hervormers hebben getracht om het moslim geloof te hervormen maar nee hoor. Ze worden allemaal bedreigd. Criticasters worden ook met de dood bedreigd zoals de PVV voorzitter.

  De reden dat deze mensen niet samen kunnen leven met andere religieen en culturen komt omdat het hen verbiedt, staat ook in de koran. Hypocrise noem ik dat !!!!


  Maak melding

 9. De moslims in ons land worden steeds radicaler, hetgeen zondermeer een gevaarlijke ontwikkeling is.De scheiding tussen moslims en niet-moslims wordt steeds meer benadrukt.
  Ik zou alle moslims in ons land willen oproepen om de west-bidders te volgen en geen dieren meer te vermoorden om te feesten!


  Maak melding

 10. @Blaka Djoeka,

  In de woestijn hadden ze niks te eten, dus alle dieren werden geslacht.
  Maar nu heeft men genoeg (alternatieven) te eten, dus waarom kan men nu niet van de dieren afblijven?
  Zoals pedo’s niet van de kindertjes kunnen afblijven, blijken ook veel mensen niet van de dieren te kunnen afblijven.
  Helaas biedt geen enkele pschycholoog daar een therapie voor.


  Maak melding

 11. Zoals de schapen/koeien worden op deze feest gelegenheden afgeslacht, merk ik dat bepaalde figuren hier op deze site ook zich belachelijk maken!!

  Jawel!! slachten jullie ook hier elkaar af!!

  Hersenloze Hyena’s!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.