Hommage aan Hindoestaanse filmmaker Ramdjan Abdoelrahman

0

Van 7 – 14 oktober 2015 vindt de vijfde editie van het Indian Film Festival The Hague (IndianFFTH) plaats. Op drie verschillende locaties in Den Haag zullen internationale Indiase films worden vertoond. Dit jaar zal het festival om de volgende thema’s draaien: beeldvorming van de vrouw binnen Indiase cinema, films uit de Indiase diaspora, 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname (25 november 2015) en een hommage aan de Surinaams-Hindoestaanse filmmaker Ramdjan Abdoelrahman.

Abdoelrahman is een geëngageerde filmregisseur die de laatste jaren veel documentaires heeft geproduceerd. In 1974 regisseerde hij de eerste Surinaamse speelfilm welke flopte ondanks sensationele thema en verhaal. In 1985 richt hij Rahman Films International die de ‘hofleverancier’ van dramaproducties en documentaires wordt voor de omroep Ohm.

Tijdens dit vijfjarige jubileum heeft het Indian Film Festival The Hague heeft een divers aanbod, met films uit verschillende delen uit India. De openingsfilm van het festival is Baahubali (deel 1 – The Beginning), een episch historische film, die op 7 oktober in het Zuiderstrandtheater in première zal gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.