Topman Energie Bedrijven Suriname aangehouden

24

PARAMARIBO, 22 sep – De politie heeft Willy Duiker gearresteerd. De topman van NV Energiebedrijven Suriname, EBS, wordt verdacht van het plegen van ‘financiële malversaties’. Duiker is thuis gearresteerd.

Dit gebeurde in opdracht van waarnemend procureur-generaal Roy Badjnath Panday. Duiker was de afgelopen weken verplicht thuis in afwachting van het justitieel onderzoek bij EBS. De waarnemend directeur van EBS was op ‘non-actief’ gesteld toen uit de boeken bleek dat er verdachte betalingen zijn gepleegd. Eerder was de directeur van het partnerbedrijf Greenland Development aangehouden. Die had geld gehad.

Greenland heeft geen tegenprestatie verricht. De directeur is intussen weer vrij. Volgens een rapport van accountantsdienst Clad is meer aan financiële voorschotten gegeven aan opdrachtnemers dan contractueel was vastgelegd. Ook heeft de directie voor overmakingen getekend zonder toestemming van de bestuursraad. Intussen staat de regering op het punt de energietarieven op te schroeven.

24 REACTIES

 1. In troebel water moet je vissen, en dat heeft W. D. gedaan.
  Zelfs leden van het DNA zijn corrupt, waarom zouden de andere mensen van het bedrijfsleven niet mogen dan ??
  Sari tori man,fa un sa go na fesi ifu ala sma é njang moni ??
  Pé yu é wroko na dapé yu mus fu njang, mi breti a mang no é wroko na kuma koisi !!!


  Maak melding

 2. En wat schreeuwde de NDP met als grootste trompet, lees hol vat, Mi Si Keba dat er niets aan de hand was en dat dit allemaal politiek geladen sprookjes waren.
  Ze zouden eens na moeten gaan waar al die NDP’ers hun geld vandaan hebben gehaald om al die grote huizen en terreinen te kunnen bezitten alsook al het materiële die heel veel geld vertegenwoordigd.
  Te beginnen bij het kabinet van de president.

  Eindelijk de eerste aanzet tot een grondig, tot de bodem, onderzoek en hopelijk dito straffen en onteigening zodat alles weer in de schoot valt van Suriname.


  Maak melding

 3. Suriname is niet meer te redden de zwarte corrupte bevolking heeft Surname naar de mallemoer geholpen en niet de Hollanders of blanken. De zwarte bevolking steelt en rooft van laag tot hoog niveau. Ze stelen net als raven en is goedkoop pm de schuld daarvan in de schoenen van Nederland te schuiven. Suriname wordt arm gemaakt en gehouden door de zwarte bevolking. Kijk maar naar Afrika daar is het ook de hel en overal ghetto’s en nergens kan je fatsoenlijk wonen want je bent bang dat je vermoord wordt om een paar Afrikaanse rands of zo.


  Maak melding

 4. het gaat maar door….1 grote corrupte teringzooi is het in dit land, dankzij de paarse Ali Baba en zijn 40 rovers.

  Zo ziet het 2e Dubai van Misiekaba eruit. Wat een achterlijke, imbeciele narco-staat.


  Maak melding

 5. De vrijlating van Van Kanten is in deze zeer opvallend omdat Greenland geld heeft ontvangen zonder geleverde prestatie(s).
  Het rechtvaardigen van naieve kreten zoals Pe yu e wroko yu mu njang of winti wai lanti pai zijn funest. Deze zijn bedacht door iemand zonder hart en ziel. Afschuwelijk dat velen veelvuldig wél hiernaar handelen.


  Maak melding

 6. Wordt er alsnog een onderzoek gepleegd tegen ex minister van Ow de heer Abrahams die zich als miljoenair in vreemde valuta is geworden. Als hij het bedrag terug stort is begrotings tekort opgeheven.


  Maak melding

 7. Ah,de kleine vis wordt gebakken en HAAI bouta mag verder zwemmen in corruptie. ,dus doorgaan met zijn corruptie praktijken,In Suriname is het regel geworden dat de kleine man wordt opgepakt en vervolgens weggestopt en je hoort of ziet ze nooit meer terug en terzelfde tijd worden de corruptive bazen zoals bouta en Abrahams beschermd door JUSPOL.


  Maak melding

 8. Laten we wel wezen; veel ergere, grotere en gekwalificeerde corruptie binnen het Openbaar Ministerie zelf, nog erger binnen eigen NDP gelederen. en vermoedelijk binnen de Presidentiële familie en kennissen; die blijven, dus ‘Presidentieel’ beschermd en onaangeroerd ! Ik denk, dat met dit EBS drama, men zo, bizar goedkoop, de spotlight van eigen sociaal-maatschappelijke criminaliteit wil afwenden ! ! Zodoende is de volksaandacht dan afgeleid, van de werkelijke nationale corrupte malaise ! ! Wat nu buiten deze corrupte politieke heksenjacht feit is, is dat nu de post van Directeur bij EBS vacant is ! Bilkerdijk met alle expertise door de jaren opgebouwd bij de EBS; wordt dus met gezin en familie publiekelijk te schande gebracht, zijn VERMOEDELIJKE malversaties worden ZO BREED uitgemeten ! Terwijl de President zelf: die overbelast is met corruptie, moorden en een 11 jarig drugsvonnis, deze ONJUISTE bedoening maar goedkeurend toeziet ! ! Het VHP doel, dat gajadien hier zo gedreven aanvecht; is kennelijk om deze vacante directeurspost, door een VHPer te doen laten invullen, en NIETS ANDERS ! ! Kijk maar uit, want er bestaat geen ander belang voor de VHP, het landsbelang ziet er ZEKER heel anders uit ! Op het daadwerkelijk feitelijk historisch veroorzaakt lands en volksbelang kan hij als VHPer, door zijn etnische opbreng en gemis van historiebesef; ECHT GEEN kijk op hebben ! ! De staatsvijandig en ontwikkelingsremmende geplogenheid van de VHP is bekend ! ! Hun afgodische bezieling drijft ze ertoe om via de politiek ONTERECHTE en TOTAAL ONVERDIENDE en ONBESTEMDE topjobs in Suriname te bemachtigen en ook straten naar de grootste corrupte staatsvijandige VHPers te vernoemen ! ! DAT DOEN ZE ! ! ! VHPers achten het kennelijk waarschijnlijk, dat deze Afro President, dit EBS directeurschap door een VHPer, zal laten invullen ! Terecht ingezien, omdat deze Afro President bovendien ook VHPers boven eigen NDP achterban verkiest, zijn eigen achterban, die hem ZEER ZEKER dit Presidentschap bezorgd heeft ! ? Wie is nou krankzinnig ? ?Corruptie heeft de de afgelopen 5 jaren, in Suriname 23 miljard SRD aan staatsmiddelen verkwist en afgestolen, en bovenden Suriname vandaag op de financiële helling naar faillissement en dreigende devaluatie en inflatie gebracht heeft ! Die CORRUPTIE wordt dus NIET ONDERZOCHT; en blijft net als de decembermoorden en zijn 11 jarig drugsvonnis VERDER dus STRAFFELOOS ! ! Haast ondenkbaar heeft juist het duidelijk voornemen post gevat , om liever alle Surinamers, voor die corrupt verdwenen 23 miljard, te laten opdraaien en dat TERUG TE LATEN BETALEN ! !

  Voor mij, is dit het toppunt van ongerechtigheid ! Wat in feite hier plaatsvindt en ook plaatsgrijpt is dat gekwalificeerde criminelen bij het Parket, die schriftelijk bekend hebben, veel grotere fraude dan Bilkerdijk gepleegd te hebben ! Diezelfden vervolgen nu Bilkerdijk ! ? Is dit gerechtigheid ? ? ? Wat voor President hebben we in het land, maar ja hij zit tot over zijn psychotisch hoofd, heel diep in juridische financiële en nationale, internationale, eigen gezins en familie problemen ! Wat een verdere vervloeking van ons geliefd Suriname is dit ! Dus de door hun pandits tot vervolgambtenaar ingezworenen, die bepissen en beschijten maar raak inherent; moreel en ethiek bij Justitie en rechtswezen onwillekeurig verder ! Wat kan azijn zuurder maken zullen ze wel in hun staatsvijandige sikkepit wel denken ! Wat een TRAGISCHE ELLENDE die Suriname als land te doorstaan heeft; ziet de democratie er zo uit ? ? Het zal wel aan mij liggen ! ! !


  Maak melding

 9. Ongetwijfeld zal de directie van EBS beroep doen op amnestie. En gelijk hebben ze. Suriname het land van onbegrensde mogelijkheden, zelfs als je meervoudig moord op je naam hebt staan kom je ermee weg.


  Maak melding

 10. Die duiker is van systeembeheerder bij Krasnapolski Directeur van EBS geworden, heeft zelfs ICT opdrachten toegeëigend aan zijn bedrijfje Glins. Heeft daar ook volop lopen graaien met zijn bedrijfje Glins aan de Wanicastraat.

  Is alleen maar smet voor de President en ons land, dit soort zogenaamde Surinamers waaien mee met de wind waar het gunstig is. geven de President en de partij alleen maar problemen.

  remember http://obsession-magazine.nl/?p=53365 en iedereen hem maar verdedigen, de schurk.

  Er komt nog meer van hem naar buiten, wacht maar af.


  Maak melding

 11. Deze waarnemend PG toont lef door kordaat op te treden.
  Meneer de PG maar u denkt toch niet dat deze broeder alles in zijn eentje heeft klaargespeeld? Welke personen waren allemaal betrokken bij de transacties? Wat heeft de Administratie van EBS al die tijd gedaan? En de Raad van Commissarssen? En de Interne Controle?
  Zij moeten allemaal opgepakt worden!


  Maak melding

 12. sroto na voe voermang en alles terug vorderen bij deze boeven
  maakt niets uit als je van de ndp bent of wie dan ook, het gaat om het lands belang en dat telt bij pero..


  Maak melding

 13. Bij een vorige artikel hier op WKN omtrent de arrestatie van de schobbejak bij Greenland had ik als reactie gegeven dat ze ook bij directeur W.(C). Duiker moesten aankloppen.
  Dat is inmiddels geschiedt.

  De volgende in de rij die aan zijn lurven moet worden gepakt is de EX- Directeur Vaseur.
  Ik ben benieuwd….. !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 14. Na de Ex- directeur Vaseur moet het toenmalige hoofd van de Raad van Toezicht bij de EBS, A. Rusland, nu de minister van TCT, flink aan de tand worden gevoeld en eventueel de bak in draaien !!!

  De raad van toezicht heeft duidelijk nagelaten om jarenlang GEDEGEN CONTROLE uit te oefenen op de persoon/ personen met financiële BEVOEGDHEDEN.
  In dit geval de directeur.

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. Topman aangehouden. Nou en? Krijgen we daarmee ineens een goede bedrijfsvoering bij de EBS? De pioriteit moet op dit moment zijn om eerlijke en capabele mensen op de verantwoordelijke plaatsen te krijgen en op dit moment moet de prioriteit niet zijn het voeren van een heksenjacht. Dat moet ook gebeuren, maar kan nog eventjes wachten.
  Deze president moet naat huis gestuurd worden. Hij kent de regels en wetten niet en heeft geen benul hoe hij zaken moet aanpakken. Daarom laat hij alles over aan anderen zoals de VP en houdt hij alleen maar monologen waarbij men hem geen vragen mag stellen. Een vraagbaak is hij bepaald niet! Wat hij dan wel is? Look at his past!


  Maak melding

 16. Alle bestuurders en directeuren die de afgelopen dertig jaar in
  dienst zijn geweest van dit bedrijf, moeten opgepakt worden. Want de corruptie hier is niet iets van de afgelopen 3 jaar.
  Er zijn minimaal nog 8 bedrijven in Su waar de corruptie aangepakt moet worden.


  Maak melding

 17. Jammer van die zondebok dan. Als het ongemerkt zou blijven was hij een rijke bok. En toch is hij dat ook jaartje zitten en 4 miljoen in het buitenland. Dus nu niet zogenaamd medelijden hebben


  Maak melding

 18. Het is nog niet voorbij. Next, please!

  Ex-EBS-directeur Vaseur in verzekering gesteld

  23 Sep, 11:55

  Het Openbaar Ministerie heeft Kenneth Vaseur, ex-directeur van Energie Bedrijven Suriname (EBS) vanmorgen in verzekering gesteld. Hem wordt verduistering en valsheid in geschrifte ten laste gelegd.

  Het Openbaar Ministerie (OM) is bezig met een omvangrijke fraudezaak bij de EBS. Maandag is waarnemend directeur Willy Duiker, die op non actief is gesteld, ook in verzekering gesteld. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de rechter- commissaris.

  Op 9 september was de directeur van NV Greenland, Dick van Kanten, eveneens in verzekering gesteld. De rechter- commissaris had zijn aanhouding rechtmatig getoetst, maar het Hof van justitie heeft Van Kanten in hoger beroep in vrijheid gesteld. NV Greenland heeft in totaal US$ 8,5 miljoen ontvangen van de EBS voor levering van een noodstroomaggregaat en twee mobiele noodstroominstallaties. Van Kanten is volledig uitbetaald, maar heeft niet geleverd. Volgens het OM gaat het hier om verduistering. De raadsman van Van Kanten, Benito Pick, voerde aan dat het om een civielrechtelijke zaak gaat.


  Maak melding

 19. hallo,,

  je moet de hoofd verdachte moordenaar zelf aanhouden,dan pas heb je ballen..

  die lul kan niet vrij blijven lopen,terwijl hij de hoofd veroorzaker is van al die ellende in het land.

  pas dan zijn wij vrij en kunnen het land op-bouwen..

  waar zijn al die mofina-s n d p ers..in slaap gevallen misschien..

  het land ligt in grote puinhoop..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.