Surinaams parlement ‘uitgeschakeld’ door leiders NPS en VHP

30

PARAMARIBO, 22 sep – Het parlement is uitgeschakeld door toedoen van politieke leiders. Dit stelt wetenschapper Hans Breeveld. Het onderonsje thuis bij president Desiré Bouterse, is het laatste dat Chandrikapersad Santokhi en Gregory Rusland hadden moeten doen.

Toch is het gebeurd. De leiders van respectievelijk de VHP en de NPS hebben achteraf weliswaar een verklaring uitgegeven. Ze waren uitgenodigd door Bouterse. “Maar als parlementariër, en zeker als oppositie, kan condities stellen”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Onder meer kon van Bouterse worden geëist dat hij eens eindelijk in het parlement verantwoording gaat afleggen.

De kritiek is nu juist dat Bouterse wordt aangemoedigd. Als hij buiten zaken kan bespreken met de politieke top, waarom zou hij dan het parlement moeten bezoeken. Ook hadden de twee leiders eerst overleg moeten voeren met hun partij. Nu is de deur wijd opengezet voor speculatie. Sommigen beweren dat er een geheim akkoord is gesloten, naar het model van het Leonsberg-akkoord met Lachmon en Arron.

30 REACTIES

 1. Nee ik zie het anders, de oppositie is (vriendelijk) gedwongen om te praten met de couppleger / massamoordenaar. Met de veroordeling van zoonlief Dino is de president zenuwachtiger dan ooit.

  1) Proces dec.moorden loopt nog steeds
  2) Het instellen van een constitutionele hof laat op zich wachten.
  3) De internationale gerechtshof moet ook nog een uitspraak doen omtrent amnestiewetgeving.

  Dat Bouterse de oppositie heeft uitgenodigd valt in de lijn
  met zijn charme offensief. Hij heeft Hira voor zijn karretje gespannen en nu probeert hij de oppositie ook aan zijn kant te krijgen.

  Wij trappen hier niet in !! Nu niet, nooit niet. Wij gaan voor gerechtigheid en laat een onafhankelijke rechter een uitspraak doen. Iedere weldenkend mens weet dat Bouterse bloed aan zijn klauwen heeft. Natuurlijk is hij schuldig, waarom heeft hij anders een beroep gedaan op amnestie.

  En tot overmaat van ramp heeft hij na 5 jaar president te zijn het land naar de knoppen geholpen. Zie geen reden waarom de oppositie de man moet helpen bij het opruimen van zijn zooi.


  Maak melding

 2. Offtopic:

  Tegenslag voor Halve Gario and friends…

  Zwarte Piet blijft zwart bij RTL. Via RTL Telekids zendt de zender al jaren de Club van Sinterklaas uit. En net als vorig jaar komt er dit jaar onder dezelfde naam een film in de bioscoop. De pieten in de Club van Sinterklaas zijn volgens RTL neergezet als kinderhelden en houden daarom hun eigen uiterlijk.

  Eindelijk een programma/omroep die wel een statement durft te maken tegen deze schreeuwerige minderheid. Zwarte Piet is gewoon zwart en deel van het erfgoed. Daar is niets racistisch aan.


  Maak melding

 3. IK HERHAAL…achterkamertjespolitiek.

  Alles op politiek gebied in dit land is gehuld in een waas van schimmigheid, ondoorzichtig, stiekem en achterbaks. Zonder aanzien des persoons trekt een selekt groepje corrupte, criminele, pathologische leugenaars aan de touwtjes.

  Zonder populistisch treinprojekt dendert dit land richting afgrond.


  Maak melding

 4. Wetenschapper Srafu meldt dat Hans Breeveld
  een commediant is ! Onderdeel van het politieke
  circus en van de machtsdans die gaande is rond
  het langzame wegvallen van president Bouta !

  Wetenschapper Srafu, stelt vast dat de Grondwet
  moet worden gewijzigd om te voorkomen dat
  volgende presidenten van Sranang, steeds
  ALLE MACHT naar zich toetrekken !

  Een heel FOUTE en ONWENSELIJKE situatie !

  Wanneer een president alle macht naar zich
  toe MAG trekken volgens de wet/grondwet,
  is ELKE VOLKS-VERTEGENWOORDIGING
  OVERBODIG !

  PS : Sranang mag bidden dat DESI, als laatste
  wens heeft, Sranang te behoeden voor
  verdergaande dictatuur !


  Maak melding

 5. Ik vraag mij af wanneer het parlement optimaal heeft gefunctioneerd.Nooit toch! Het volk is altijd dom gehouden en wil ook dom gehouden worden.Het grootste deel van het volk gedraagt zich als een kudde schapen:ze volgen de lijder zonder zelf na te denken.Wanneer zal een echt integere leider in ons land opstaan en ons land op een waardige manier leiden?


  Maak melding

 6. Waarom praat deze breeveld niet over hoe DEMOCRATIE is uitgeschakeld in Suriname dankzij bouterse?Waar is zijn Smoelwerk?!
  Waarom protesteerd hij niet dat een Moordenaar geen vergiffenis maar straf verdiend?
  Waarom vraagt hij zich niet af waarom de Moordenaar Amnestie middels verkrachting van wet en recht ,zich Eigen heeft gemaakt ondanks protesten van bijkans de gehele bevolking ?
  Waarom vraagt hij zich niet af of iemand die een revolutie/coup pleegt Niet als held maar als crimineel gezien moet worden ?
  Weet deze breeveld dan werkelijk niets over de verdoemenis in Suriname die door de handelingen van bouta zijn gebracht?!
  Wil hij gewoon in de schoenen van ndp broodje schrijver ROBBYB POEPLALL stappen?
  Waarom uiten deze 2 altijd hun vergif tegen de verkeerde personen?
  Waarom niet gewoon rekenschap vragen aan crimineel bouta met wie alle onheil is begonnen ?!
  Als bouta 15 onschuldige .weerloze burgers kan executeren,amnestie en vergiffenis kan afdwingen zonder gestraft te worden denk ik wel dat Santokhi en Rusland hun leven nog life hebben!!
  Dus als moordenaar bouta je om een geheime gesprek vraagt wat doe je dan ?Juist je doet alsof je het meent als je nog vele jaren lang wilt leven !
  Waarom vragen deze breeveld en Robby POEPLALL zichniet af welke leider in de wereld omringd door geheimzinnigheid om geheime gespekken vraagt?
  Juist,hun LIJDER bouta alleen,hij alleen kan het doen ~!!
  Volgens deze 2 clowns moeten Santokhi en Rusland het veld ruimen maar degene tegen wie zoveel criminele strafzaken loopt moet blijven aanzitten als heer en meester over Suriname/
  Hij wiens zoon in de gevangenis in Amerika zit ,moest hij alleen om deze redenen niet aftreden?!


  Maak melding

 7. …en dan nog weten clowns Breeveld en Robby POEPLALL dan niet dat het surinaams parlement in 1980 ontbonden werd en Dictatuur voor het eerst zijn intrede deed?!
  Ons parlement werd op deze vervloekte dag omvergeschopt en weg was alle Democratie want toen kwam bouta met zijn dictatorschap copycat van Fidel Castro,en de rest van de dictators in de wereld.


  Maak melding

 8. De mensen van Doe worden volgens mij net wakker. Dodson van Doe wist enige tijd geleden te beweren dat het de schuld van het Surinaamse volk is dat het land in een financieel economische malaise is terecht gekomen. Nu beweert deze malloot van DOE dat het parlement door de oppositie is uitgeschakeld. Wat hilarisch. Waar was deze malloot toe Desi met machtsgeweld de hele regering naar huis stuurde in 1980? Als Hansje een beetje politiek geschoold is dan zou hij weten wat voor desastreuze gevolgen een coup heeft voor de parlementaire democratie van een Natie. Of denkt Breeveld ook dat het Surinaamse volk dom is?


  Maak melding

 9. Koos, uitgaande van je mening over Bouterse maak ik op dat je een redelijk weldenkend mens bent, waarom verpest je dat door in het geval van Zwarte Piet als een idioot vast te houden aan je kortzichtige, vastgeroeste mening dat Zwarte Piet niet racistisch is? Gelukkig zijn alle schoolbesturen in de Den Haag een andere mening toegedaan dan jij, zij veranderen het aanstootgevend uiterlijk van Zwarte Piet wel, het is alleen jammer dat zij, de grote lafaards die ze zijn, niet toegeven dat Zwarte Piet racistisch is, ze veranderen het uiterlijk van Piet zogenaamd omdat sommige kleine kinderen bang zijn voor het uiterlijk van Zwarte Piet, terwijl dat eeuwenlang nooit een probleem is geweest. Eigenlijk wil ik niet meer over Zwarte Piet ouwehoeren, Bouterse zou zeggen; ‘Zwarte Piet is een gepasseerd station.
  Koos, je kan dus, wat mij betreft, kritiek blijven uitoefenen op Bouterse, want voorlopig zit de mensheid nog opgescheept met hem, maar laar Quinsie Gario voortaan met rust, Zwarte Piet is, in Nederland, op sterven na toch al dood.


  Maak melding

 10. desi delano bouterse heeft toki en rusland in zijn zak ,ze weten dat ze moeten bukken voor bouterse ,het is niet anders .buigen of barsten .dit zijn de loopjongens van de president .
  tijdens de verkiezingen stoere taal en nu als loop jongens worden gezien .deze v7 front voeren een amateuristisch politiek die alleen zij begrijpen .deze oppositie deugt van geen kant ,opstappen jullie .


  Maak melding

 11. Het Surinaams parlement is sedert 2010 uitgeschakeld door Bouterse en zijn kabinet.
  Met instemming van de NDP parlementariers hoeft de president geen verantwoording af te leggen over zijn wandaden.
  Er gebeuren ergere zaken die het dachtlicht niet.kunnen aanschouwen maar hierover men niet durft te praten.
  Santhokie en Rusland zullen nooit dreigende taal uiten, dat weten ze.
  Bouterse de halfgod treft werderom geen blaam.


  Maak melding

 12. Laat de oppositie met rust!

  Jullie hebben toch gewonnen, wat een gezeik iedere keer met Rusland en Santhoki.

  De wil van God is geschied, jullie Goddelijke Indiaan heeft gewonnen, dus wat is je probleem.
  De coalitie moet aan de slag en doen waarvoor ze worden betaald!
  De oppositie komt wel weer in beeld….

  Ga je broer helpen met zijn corruptiejacht ipv slap te ouwehoeren


  Maak melding

 13. @Henkes
  Ja die Koos, hij spoort absoluut niet. Net als die miljoenen andere Nederlanders die niet beseffen wat Menselijkheid betekent. Wat ze wel beseffen, is dat er in de geschiedenis een tijd is van komen en een tijd van gaan. Angstig, omdat het hun tijd van gaan is klampen ze zich onder het uiten van allerlei drogredenen vast aan vergane glorie. Dat is hun cultuur. Ik heb Koos al lang vergeven. Ik denk dat hij de reïncarnatie is van een achttiende-eeuws straatmuziekkantje ergens in Holland. Als kleine jongen liep hij een zwaar trauma op toen hij daadwerkelijk door “zwarte piet” in een zak werd gestopt. Zijn vader had daar stiekem met de “sint” die deal gemaakt. Koos raakte in een hyperventilaire verstijving. Een wonder dat hij niet dood ging. En ja vanaf toen, een soort angstpsychose. Koos droomt “zwarte piet”. In dit leven heeft hij al een beetje Karma afbetaald hij doet zijn best, alleen denkt hij dat er hier op dit Forum nog meer idioten als hem komen om wat bij te dragen.


  Maak melding

 14. @pero

  …maar hoor je Rusland en Santokhi smeken om Vergiffenis ?
  Nee toch,deze wee hebben het surinaamse volk geen kwaad gedaan en of onschuldige,weerloze burgers kapot geschoten.
  Wie smeekt om vergiffenis?
  Precies die bouta van je.,hij die beweerd niks kwaad gedaan te hebben en intussen rond loopt met amnestie als een geplukte kip,,hahahahahahahahaaa…..
  Hoe ga jij zijn zonden weg wassen dan ?
  Door een kus op zijn achterste te plaatsen misschien PERO JUDAS,volksverrader jij!


  Maak melding

 15. @Beste Koos,

  Off topic: Ik ben het niet met je eens dat er NIETS RACISTISCH aan Zwarte Piet is.

  Ik was 13 jaar en werd op school en op straat in de maand december door kleine kinderen en ook volwassenen uitgemaakt voor ZP. Geloof me: al mijn vrienden van toen moesten niets hebben van Zwarte Piet.

  En ik was pas 13 jaar en werd geconfronteerd met Racisme: het was de periode van The Black Panther en Black Power Beweging in de VS.

  Sindsdien kijk ik met andere ogen naar dit ZOGENAAMDE KINDERFEEST.

  Voor jou was het misschien een FEEST maar voor mij was dat helaas zeer zeker niet.


  Maak melding

 16. @Henkes
  Als je bv commentaar heb te schrijven over een bepaald topic kan je altijd gebruik maken van andere topics die niet over het gewenste rubriek gaan.
  In dit geval heeft KOOS duidelijk vermeld over iets anders te schrijven..lees OFFTOPIC… . .En wie zegt dat Sinterklaas en ZwartePiet een gepasseerd station is?
  Elk jaar in Dec gaat de discussie over deze topic nog vrolijk door….


  Maak melding

 17. Baas Desi heeft zijn uitspraak dat het Parlement een poppenkast is nooit herroepen, never nooit. Hij is nu voor de tweede keer President. Heeft Breeveld in de wandelgangen ooit aan Baas Desi gevraagd hoe het eigenlijk zat met die presidentiële statement? En dat dan als reden om niet in het Parlement te verschijnen, om te LEIDEN e dus om de vergaderingen op een hoger niveau te tillen als LEIDER. Maar Baas is geen leider. Hij verschuilt zich met zijn veertig zogenaamd revolutionaire abangies achter zijn VP. en zijn vazal Limbo. Doe heeft eerst het Surinaamse volk de schuld gegeven van de malaise en nu is de oppositie debet aan het “uitgeschakeld” zijn van het Parlement. Een vreemde manier om te proberen te scoren of propaganda te maken want iedereen weet wel beter. Doe moet die lade waarin zij die valse schuldbriefjes heeft gevonden maar gauw weer dicht gooien. Rare dominee die Breeveld.


  Maak melding

 18. @Pero
  Weet u wat er besproken is. Volgens Rusland en Santhoki hebben ze hun programma toegelicht en dat is geen capitulatie of bukken voor de President.
  Met deze daad heeft de President slechts duidelijk gemaakt niet naar de DNA te durven en een discussie in het openbaar aan te gaan.

  De President heeft zich zelf ongelofelijk belachelijk gemaakt. Hij is de president van:

  1) Veel beloven
  2) Stiekem al beloften terug draaien.
  3) Overleg op de veranda
  4) Niets presteren.


  Maak melding

 19. Wat een selectieve verontwaardiging en onzin verhaal. In de politiek is het heel gebruikelijk dat politici van verschillende partijen elkaar buiten de DNA ontmoeten. Het enigste punt van kritiek was dan ook dat ze het niet aan hun partij-leiding hadden gemeld. Daarmee was de storm nagenoeg over en de actie van Bouterse om verdeeldheid te zaaien mislukt.

  Dus huurt Bouterse iemand in om het vuur weer aan te steken. Voor de zoveelste keer toont hij zijn ware aard.


  Maak melding

 20. De vraag die mij bezighoudt is het volgende. Waarom wordt de NPS met Slechts 2 zetels uitgenodigd door de ” PAARSE RINGBAARD AAP, Desiderius, ” maar zijn voormalige coalitie partner, die hem door dik en dun heeft gesteund, ABOP met 5 zetels, NIET ????

  Dit zaakje heeft een vrij ONAANGENAME GEUR. ( ruikt naar PAARSE stinky tofu )

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 21. @pero, het is triest en zielig met jou. NIET de NPS en de VHP hebben Bouterse gevraagd voor een gesprek, maar het is het omgekeerde.

  -Jou baas Bouterse knielt juist nu voor velen, bang dat men de straat op gaat gaan.
  Wacht maar af als de bedrijven te lang moeten wachten op hun geld.


  Maak melding

 22. tjé potie

  hij durft niet meer de straat op te komen en nodigt alles en iedereen nu thuis om zijn macht te tonen,maar niet in het poppenkast.

  naar het buitenland zal hij niet meer gaan en vooral niet als hij straks pres. af is,

  dan wordt hij gewoon opgehaald uit zijn nest net als hij met die 15 vermoorden heeft gedaan..

  de wereld op zijn kop dus..

  of hij drinkt een fles borgoe leeg ..

  wat een laf-aard..

  ik zou willen weten wat zijn dochten van denkt.

  .zijn die ex-vrouwen en kinderen van die andere mannen van hem al terug uit Parijs of nog steeds shoppende..

  vergeet één ding niet,aan alles komt er een einde..


  Maak melding

 23. Ray, ik reageer op wat Koos hier naar voren heeft gebracht, waarom zou ik dat op een andere plaats moeten doen? En jij moet beter leren lezen, ik heb niet geschreven dat SINTERKLAAS en de DISCUSSIE over Zwarte Piet gepasseerde stations zijn, ZWARTE PIET is een gepasseerd station. Ik bedoel hiermee dat Zwarte Piet in de toekomst zeker zal verdwijnen omdat het intussen tot een groot deel van de Nederlanders is doorgedrongen dat ZP racistisch is en in deze tijd niet meer kan, een paar Nederlanders, zoals Koos, stribbelen nog een beetje tegen, maar dat doen ze om naar hun gevoel geen gezichtsverlies te lijden, ze houden zichzelf dus voor de gek.


  Maak melding

 24. Chandrikapersad Santokhi en Gregory Rusland zijn twee beroepspolitieke mislukkingen. Ze waren zo enthousiast met de uitnodiging van de president dat ze zijn vergeten om dit door te spelen aan de overige bestuursleden. Dit heeft zelf tot spanningen geleidt binnen de gelederen van de VHP.

  De droom van Chandrikapersad Santokhi om president van Suriname te worden wordt steeds miniem.
  De vrouwen in Suriname ziet in deze man geen staatsman/ president worden. Hij bezit geen charismatisch leiderschap en speekt de vrouwen/mensen niet aan. Hij is aan het na-apen maar lukt hem niet.


  Maak melding

 25. De poppen dansen nu al in de Ballentent DNA. De slimme vos verliest zijn haren maar zijn sluwe streken niet.Kom op samenwerken is de enige oplossing bij Baas Bouta,Toki en Rusje.


  Maak melding

 26. Het Surinaams parlement is uitgeschakeld door het Surinaamse volk, politiek bezien, een van de domste volken op aarde.
  Kijk eens naar de wanprestaties van dit volk:
  – voor een onvoorbereide onafhankelijkheid
  – collaboratie met coupplegers
  – prefereren van mensenrechtenschenders
  – verkiezen van genadeloze corruptelingen
  – zelf corrupt en lui
  – politieke warhoofden

  Verdient zo’n volk beter? Verdient zo’n volk steun? You tell me!


  Maak melding

 27. Ik denk niet zo zeer dat Bouterse alleen de problemen heeft gecreëerd maar juist de mensen om hem heen en vooral zijn samenwerking met abop heeft Bouterse veel gekost. Blijft wel zo dat hij niet past in de functie van president.

  Ik snap niet waarom men zeurt over zwarte piet. Als zwarte piet straks een andere kleur heeft wat dan? Wat doen de tegenstanders van zwarte piet aan hun eigen kleur dan? Dit ook veranderen?

  Waarom is zwart een negatieve kleur? Nederlanders van NU hoeven nergens voor te schamen want niet zij hebben iets verkeerds gedaan maar mensen voor hun.

  Het is allemaal spijkers op laag water zoeken


  Maak melding

 28. wat gebeurt er in ons land mijn land baja .

  je hebt de absolute meerderheid,,, alle ministers,,,alle overheids diensten,,, alle ambassades,, alle beleidsmedewerkers,,,alle staats raad leden,,alle millitairen,, kort om het hele land in jou macht,,,, met alle banken en alles in jou bezit het bezit van alle goud voorraden ,,,alle bank saldoos,,..

  jij bent de absolute lijder van het land met amnestie als toetje n.b. je bent ook nog de zzzzzzzzoon van god z.a. je zelf hebt gezegd..

  mijn god mijn god wat wil je meer..

  het land ligt letterlijk aan de afgrond,,kerel loop tocht heel hard weg naar de gevangenis..

  je bent een waardeloze surinaamse lul..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.