Hindoeïstisch feest Ganesh Chaturthi in Suriname

3

Een jongen offert bloemen en kokosnoot aan Ganesh, de Hindoegod van de wijsheid, welvaart en goed geluk. Het beeld is zondag aan het eind van een urenlang ritueel bestaande uit gebeden en offerandes in de Suriname rivier ondergedompeld. Hindoes geloven dat daarmee de spirituele obstakels zijn afgevoerd en ze met een schone lei kunnen beginnen. Het feest ter ere van Ganesh is donderdag begonnen met Ganesh Chaturthi. Daarmee was een periode van vijf dagen, bestaande uit lezingen, gebedsdiensten en feesten ingeluid.

Ganesh-hindoe2

Ganesh-hindoe3

3 REACTIES

 1. Gelukkig is dit niet een feest waarbij miljoenen dieren het leven verliezen.Feesten kan zo te zien ook op een hoger spiritueel niveau gebeuren.Het hoeft niet altijd te gaan om vlees of vis.
  Ik zag vroeger dat men in ons land soms weinig te eten had.
  Nu vreet men zich letterlijk dood.Kijk maar naar de oliefantjes die in Paramaribo rondlopen.Deze kinderen worden later zeker ziek!
  Wij als ouders zijn de schuldigen.


  Maak melding

 2. @Blaka Djoeka,

  Die olifantjes in Paramaribo (and elsewhere in the world) rijden ook allemaal op een muis: de muis van suiker en koolhydraten en niet op de kosmische muis (Sadachaar, Sadvichaar) van Heer Ganesh.

  Waarom is Bhagvan Ganesh zo groot en z’n rijdier de muis zo klein? Omdat wie z’n leven lang rijdt op de kosmische muis, dwz op Sadachar (onbaatzuchtig handelen) en Sadvichar (egoloos denken, egoloze motivatie), groot wordt. De rijdier (Mushak Vahan) maakt de berijder groot en draagt hem naar grootse hoogten, is de boodschap.

  Bhagvan Ganesh staat voor verstand, wijsheid, succes, voorspoed, overvloed, activiteit. Z’n rijwagen, de muis, is het toonbeeld van activiteit. Heeft iemand ooit een niet-beweegelijke muis gezien? Een muis is altijd actief, flexibel, beweegelijk en knaagt alle problemen aan gorten. Zo hoort iemand die naar succes en welvaart streeft ook altijd actief te zijn en niet vastgeroest of lui te zijn. De olifant staat voor zelfvertrouwen, wijsheid, liefde, kracht, gemeenschapszin, opruimer van obstakels. Derhalve vindt je de kenmerken van deze 2 dieren vertegenwoordigd in Bhagvan Ganesh, de Aangename Kosmische Energie.


  Maak melding

 3. Echte hindoes geloven niet in beelden foto’s portretten schilderijen films enz
  90% v d hindoes nemen dat aan van hun ouders en weten niet beter en gaat ook niet uitzoeken hoe t zit
  Alles is 1 grote politiek corruptie fabricatie provocatie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.