Surinaamse minister droomt van ‘gevangenis als Alcatraz’

39

PARAMARIBO, 19 sep – Een gevangenis als het beruchte Amerikaanse Alcatraz zou geen slecht idee zijn. Dit meent althans minister jennifer van Dijk – Silos van Justitie & Politie. Een pracht idee voor het wegstoppen van ‘zware criminelen’.

Die verdienen niets minder volgens de voormalige advocate. Of meer. “We moeten onze eigen Alcatraz hebben”, zei Van Dijk – Silos bij de kennismaking met gevangenispersoneel. Het mag in feite niet bij een droom blijven. “Geloof me, het komt er. Al gaat het op de Tafelberg zijn. Zware criminelen moet je apart behandelen”, aldus Van Dijk – Silos. Ze is onder de indruk van de aanpak in het gevangeniswezen.

De werkomstandigheden zijn dan niet ideaal. Van Dijk – Silos heeft graag dat het gevangeniswezen een zekere zelfstandigheid verkrijgt. Gevangenissen kunnen dan zichzelf voorzien. Vooral nu de overheid geld tekort komt, is het een uitkomst. Gevangenen mogen best de handen uit de mouwen steken en hun brood verdienen. Binnenkort wordt alvast een korpschef benoemd voor het bewakerskorps.

39 REACTIES

 1. Inderdaad minister Silos ! Bouwen jullie aub een correctional center op de Baboon of Bishop islands in de Corantijnrivier, en stoppen jullie alle zware criminelen voor heel lang weg op die plek.

  Bezoek krijgen ze dan éénmaal per jaar (of 1 x per 2 jaren), en nemen jullie aub Henk Molenaar met al z’n volgers ook mee !

  Misschien dat zij dan eindelijk de boodschap van deze president zullen gaan begrijpen.


  Maak melding

 2. mevrouw silos,,helemaal eens..

  er moet een opberg plaats komen liefst 3o meter onder de grond,net als in Dubai waar je met een lift naar beneden gaat en met de trap weer omhoog indien nodig na lange tijd..

  je moet ze goed weg stoppen voor de samenleving,dan komen ze na hun daden herboren terug..,,laat onze hoofd verdachte het voorbeeld geven..

  heel veel succes toegewenst..


  Maak melding

 3. Gevangenissen zelfstandig maken (aka privatiseren) is een roekeloze gedachte. Zoek maar op hoe in de VS rechters werden omgekocht om meer mensen in de gevangenis te stoppen.

  En aub niet met het uitgekauwde “appels en peren” komen want mensen zijn nou eenmaal egoistisch en makkelijk om te kopen


  Maak melding

 4. Het is te hopen dat ze in haar droomgevangenis ook een isoleercel ingeruimd heeft voor de man waar ze eens het land voor wilde verlaten, omdat het in haar toenmalige gedachtewereld ondenkbaar was dat haar kinderen onder zijn bewind zouden moeten opgroeien. .


  Maak melding

 5. Quote: ” Een pracht idee voor het WEGSTOPPEN van ZWARE CRIMINELEN “.

  Onder anderen haar baas, ” Desiderius “, leider van de PAARSE ROVERSDENDE “, die dagelijks ZUIPEND RONDHANGT in de “saloon ” ( kabinet van de president ) !!!!!

  Niet te vergeten zijn beste maat, ” BRAMPIE DE ZAKKENVULLER ” !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Forummers/reageerders, odi odi.

  Niet alleen blijven ‘dromen’ over een toekomstige ‘Surinaamse
  Alcatraz’.
  Maar dan moeten ook alle criminelen langdurig achter slot & grendel worden gegooid.

  Ook dient er spoedig het volledig Justitieel apparaat te worden doorgelicht.
  Er mogen geen hand-en-spandiensten meer worden verricht door figuren uit de rechterlijke macht.
  Want er zijn velen die het ‘ambt’ echt niet waardig zijn.

  Voorbeelden zat:
  Zie b.v. politieke ambtsdragers, advocaten, notarissen en zelfs bij de ‘zeven even ambtenaren (Landsdienaren)’ in dienst van de overheid.
  En daardoor wordt het land en de burgers de dupe van.

  ‘Suriname geteisterd door corruptievirussen’
  Dan zal onze toekomstige Surinaamse ‘Alcatraz gevangenis’ straks ook volledig gevuld moeten worden door alle criminelen.

  zondag 20-09-2015 om 11:47 uur


  Maak melding

 7. Waarom wil de Minister van Jus /Pol, een andere gevangenis zoals Alcatraz hebben ?
  Iemand die een zware misdrijf heeft gepleegd, moet zonder enige vorm van proces gelijk doodgeschoten worden ! Iemand in een gevangenis stoppen, kost de overheid meer dan wanneer men hem /haar gelijk een koppie kleiner laat maken.


  Maak melding

 8. is het einde tijdperk ddb al in zicht..

  de tijd nadert,dat hij afschijdt neemt van het openbare leven en zich terug trekt naar waar hij thuis hoort n.l. in santo boma..

  de druk wordt met de dag groter of hij moet de oversteek maken naar Scheveningen om de komende 11 jaren al daar vakantie te houden..

  zo kan hij niet doorgaan,een hele land / volk in gijzeling nemen ten eigen favourre wat toch geen waarde meer heeft..

  zijn verstand laat hem nu al in de steek,kan niks meer toevoegen voor het land geen waarde meer ven betekenis zijn rol is lang-breed uitgespeeld..

  de genade slag is nu oppakken en opsluiten..

  einde verhaal..


  Maak melding

 9. Als de broad homes woningbouwfabriek klaar is met alle orders voor het buitenland kan die ook wel wat betonelementen voor een degelijke gevangenis produceren.


  Maak melding

 10. Alcatras mag en kan niet op de tafelberg, de berg is reeds gereserveerd voor doorvoerhandel van witte poeder.
  Dus lieve Dora, ga lekker weer slapen en droom over een andere locatie, anders krijg je het met DDB aan de stok


  Maak melding

 11. Ik quote Paraman:
  “Het is natuurlijk zeer van belang dat de wensen van deze ambitieuse ministen aansluiting vinden bij de financiële moegelijkheden van Suriname”
  Paraman wordt direkt broeia als hij Tafelberg hoort, het is alsof hij begint te stotteren.


  Maak melding

 12. Alcatraz op de Tafelberg? Zeker gebouwd met het geld dat overblijft nadat de spoorbaan van Bouterse (van Paramaribo naar Onverdacht) gebouwd is, de over facturering van deze boevenbende kennende, zal er dan nog steeds meer dan genoeg geld overblijven, als we een deel van dat geld terugvorderen van de geheime Zwitserse bankrekeningen van de opdrachtgevers, hebben we ook meer dan genoeg geld om de spoorbaan direct door te trekken naar de Tafelberg.


  Maak melding

 13. =Jennifer, er is al heel veel beloofd, maar ik gun je het om die gevangenis op te zetten.

  In ieder geval zal Bouterse nooit op tafelberg aankomen, dit vanwege zijn gezondheid.
  Bouterse heeft last van zijn nieren en moet regelmatig aan de dialysepomp/apparaat.

  =Wie zullen de bewakers dan zijn, omdat het niet zomaar een plek is om daar te gaan stationeren. Hopelijk wordt er rekening met Brunswijk gehouden.


  Maak melding

 14. Yogi heeft gelijk. Deze vrouw praat teveel. Kom met een begroting, bouwtekeningen en geef een datum wanneer het wordt gerealiseerd. Persoonlijk denk ik niet dat het er zal komen. Net zoals die tram. Die kunnen we nu helemaal vergeten.


  Maak melding

 15. mevrouw Kilos herstel Silos,

  Ik ben het helemaal eens met Zwartmans, kijk recent in de branding waarbij honden zijn vergitigd en de bewoners zijn zwaar mishandeld. Dit valt onder de categorie zware misdrijven enige oplossing is doodstraf, opruimen die blauwkoppen. Je hebt er fuck aan, aan deze gasten. Overal is er gedonder met deze blauwkoppen. Werken zijn ze allergisch voor.


  Maak melding

 16. ik vind het een goed plan van deze zwaargewicht. Waarom niet Suriname de internationale hub voor gevangenen maken? Elke land mag dan haar gevangenen dumpen in Suriname tegen een afgesproken vergoeding per gevangene. Het creeert werkgelegenheid in Suriname en brengt ook nog geld in het laatje. Bovendien bespaart het de andere landen veel geld. Suriname kan ze ook inzetten voor diverse dwangarbeidswerkzaamheden.
  Dus nog een paar Alcatrazes erbij en dan lobbyen in het buitenland voor gevangenen. Mogelijk kan men ook de gevangenen van het Internationaal Gerechtshof van Den Haag over nemen.


  Maak melding

 17. Ja mevrouwtje, als in de VS hetzelfde wordt gezegd om alle zware criminelen veilig op te bergen ter bescherming van de samenleving dan zijn het de zwarten die het hardst schreeuwen en zich gediscrimineerd voelen. In Suriname zal het niet anders zijn aangezien het voornamelijk de Creolen en de Bosnegers zijn die zich met de zware vormen van crimineel gedrag inlaten.


  Maak melding

 18. Thanks Waterkant. kruwa, krofaja, henkes, pindakaas, etc. Thanx mi lafoe te watra moto na mi eye nanga mi kaak hati. Misschien kan “onze Dora” als min. Juspol wonderen doen voor SU. Ze heeft alvast visie en daadkracht bewezen samen met min.NH Dodson inzake “schaliaans”. Ze heeft een lastige, levensgevaarlijke, maar enorm belangrijke job als Min.v JusPol m.b.t. herstel van Su.. Dus laten we hopen dat Dora echt meent met SU en geen poppekast speelt o.l.v. DDB. Heb geduld en vertrouwen. Blijf positief denken. GADO NA WI FESIMANG


  Maak melding

 19. Roze wolk!

  De echte zaken, de wantoestanden binnen Justitie oppakken is niet aan de orde.
  Mevrouwtje begint eerst met verkeersregeltjes, ook niet onbelangrijk maar heeft geen prio1.

  Mevr. Justitia je hebt geen tijd om te dromen, want je bent 50% gekort op je budget.
  Gaat echte criminelen vangen; ongeschikte politie, douane, stelende ambtenaren etc. en pluk ze kaal.

  De grootste crimineel mag je droppen bij het Haagse Gerechtshof, goed voor de bezuinigingen.


  Maak melding

 20. @ Yu Dongsheng.

  Wat dacht je van beide armen amputeren net boven zijn /haar elle bogen ?? Trouwens, niet alle criminelen zijn blauw koppen. We hebben ze in aller lei rassen; satu ding anu, ding sakka sakka beest !!!!


  Maak melding

 21. als ooit de gevangenis kom dan is toch waardeloos iemand die heb in suriname geroofd en vermoord en betaal geld onder taffel en je loop vrij rond iemand die heb gedronken en rij iemand aan en gooi geld en je rijbewijs hou je en je loop vrij de turks maffia zit in suriname en heb de politie al omgekocht en rechters ook de chinees maffia heb dit gedaan dus als de gevangenis klaar is ooit dan kan bouta en somohardjo bruinswijk en santokie met de hele rot regering voor goed opening maken en voor goed opgesloten worden in nieuw alcatras tjauw


  Maak melding

 22. silos met alle respect,,,begin ddb af te leveren aan Den Haag om enig rust te brengen in de verhitte economie van surbo..

  het liefst met de twinotter van de s l m met een volle tank die niet verder komt dan honderd km. op de Atlantische oceaan..

  laat hij tante simons n d p ook meenemen vergeet miesie-kaba doekhie niet..

  succes..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.