woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSubsidie hardnekkige issue bij aanpassing energietarieven

Subsidie hardnekkige issue bij aanpassing energietarieven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 sep – Het verstrekken of toepassen van subsidie bij de aanpassing van de energietarieven lijkt onontkoombaar. Hoewel de regering het liever van zich afschudt, lijken de onderhandelingen met het bedrijfsleven en de vakbeweging op niets anders af te stevenen.

Er is dus geen ontkomen aan, blijkt. Bij de voortzetting van de onderhandelingen over de nieuwe tarieven blijkt het zelfs een struikelblok. Het bedrijfsleven en de vakbeweging verkeren op dezelfde golflengte en wijzen een gedeeltelijke aanpassing van de hand. Volgens het laatste voorstel van de regering kan wel worden toegegeven aan de eis van de vakbeweging. Maar dan zullen wel de bedrijven het gelag betalen.

Zo het al niet een poging is tot wig drijven, is het voorstel op zijn niet oplossingsgericht. Voor de vakbeweging en het bedrijfsleven is het onaanvaardbaar. Het zou neerkomen op – alweer – subsidie. Deze keer dan niet door de overheid, maar door de bedrijven. Kruissubsidie dus. Op de keper beschouwd houdt de regering vast aan het standpunt om niet meer te subsidiëren. Maar het gelag moet wel betaald worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Wanneer de leiding van het land vijf jaar heeft
    gefaald en ons heeft opgezadeld met een MEGA-
    staatsschuld van ruim ZES MILJARD, moet eerst
    drastisch worden ingegrepen in de Massale
    Onzin-uitgaven van de regering en president !

    Daarna heeft het zin te praten over verhogingen
    van WAT DAN OOK !

    Zorg dat ALLE financiele beleidsmakers van
    regering Bouta-I worden vervangen !

    Ontpolitiseer benoemingen in overheidsdienst,
    snoei de omvang van het ambtenarenapparaat
    met ruim EEN DERDE !

    PAK ALLE corruptelingen op, welke functie zij
    ook mogen hebben, VORDER de oneigenlijke
    winsten en verworvenheden TERUG !

    Maak een keiharde Belasting-dienst met een
    goed bemande opsporingsdienst en sla
    toe !

    Kom dan als president en regering naar het
    volk met verhoging van prijzen van eerste
    levensbehoeften !

    PS : Eerst GOED BEHEER van ALLES wat
    wij hebben als Land bezitten en verkrijgen en
    daarna met praatjes over prijsverhogingen komen !


    Maak melding
  2. 5 jaar lang heeft iedereen in het land gedoogd dat de paarse roversbende de staatskas kon leegroven. En nu het een financieel/economische teringzooi is, staat iedereen op zijn achterste poten om te klagen. Jullie krijgen nu de rekening waarom je hebt gevraagd en hier stopt het niet mee. Nog 5 jaar willen jullie belazerd, bedonderd en besodemieterd worden door die criminele drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar Bouterse. Je krijgt wat je verdiend.


    Maak melding
  3. Wanneer de bedrijven het gelag moeten betalen,zullen ze op een of andere manier de extra kosten verhalen op de bevolking.
    Het volk zal uiteindelijk de eindafrekening gepresenteerd krijgen
    Ik voorzie dat de prijzen voor de consumenten sterk zullen stijgen en de inflatie hard toenemen.De waardedaling van de SRD is binnenkort niet meer beheersbaar.


    Maak melding
  4. Onroerend goed wordt in Suriname tegen meer dan marktconforme prijzen verkocht aan nederlanders. Nu men een marktconforme prijs voor de nutsvoorzieningen moet betalen loopt men te mekkeren.


    Maak melding
  5. Geen subsidie meer verstrekken? Dan moet de overheid gaan betalen voor haar eigen Energieverbruik. Ben benieuwd of EBS voortaan een stroomrekening stuurt naar de minísteries.
    Alhoewel , de overheid is een notoire wanbetaler dus EBS schiet er niet zoveel mee op. In dat geval gewoon stroom afsluiten dan leren ze wel te betalen.


    Maak melding
  6. Een grote gezin/2 gezinnen als ik verbruikt meer dan 600 kw en betaal ong. 120 srd. Met verhoging van 43 cent per kw zal ik betalen 600 x 43 cent = ong 240 srd. Met verhoging van de Regering wordt het 600 x 60 cent = 360 srd. Waarom gelijk 200% of 3x van huidige bedrag verhoging. Ik betaalde gewoonlijk vast recht 75 srd of 50 srd en 10,9 cent per kwh


    Maak melding
  7. Typisch geval van ,”verdeel en heers” politiek door de regering Bouterse. Het bedrijfsleven en de bonden mogen de strijd aangaan in de ring en de staat ontvangt de volledige recette van die strijd!
    Ook in deze gaat de regering zijn verantwoordelijk uit de weg!


    Maak melding
  8. De nieuwe ‘slimme’ directeur van EBS moet zonnecelprojecten opzetten: d.w.z. elk (bedrijfs)huishouden de keus bieden EBS-geplaatste en onderhouden zonnepanelen op hun dak of erf te nemen. Maar m.n. bij bedrijven moet men dit beginnen aangezien deze de stroom vooral gedurende de dag gebruiken. Dus hier is dan weinig accucapaciteit nodig voor opslag van electriciteit.
    EBS zou kunnen uitgroeien tot de zonnestroomspecialist!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES