‘Suriname geteisterd door corruptievirussen’

20

PARAMARIBO, 18 sep – Zoals bekend wordt Suriname geteisterd door nepotisme en ‘corruptievirussen’. Minister Dodson heeft gemeend, kort na zijn aantreden, orde op zaken te stellen door in te grijpen bij parastatale instellingen. Dit stelt de politieke partij DOE.

Ook is opgetreden tegen de drijvende goudbedrijven of ‘scalians’ op het stuwmeer te Afobakka. “Uit het handelen van minister Dodson is duidelijk dat hij het hart op de juiste plek heeft. The right man on the right place. Een man die begaan is met het lot van mens en milieu. Milieuorganisaties en iedereen die groen een warm hart toedragen, moeten pal achter de minister gaan staan”, stelt DOE.

Die steun is broodnodig om de aftakeling van het natuurlijke milieu een halt toeroepen. “Ook als het gaat om corruptiebestrijding loopt deze minister in de voorste linie. Klinkende namen en hoger hand ten spijt. Dodson doet dit om geen enkel ander belang dan het belang van Suriname. De partij DOE ondersteunt de minister bij elke stap en vraagt dat ook van het Surinaamse volk.”

20 REACTIES

 1. Ik hoop niet dat dit van korte duur is. Corruptie is een deel van ons cultuur geworden. Daarom lijkt het mij goed om dit blijvend te houden. Iets dat is ingeworteld bij de gemeenschap krijgt je niet binnen een regeerperiode voor elkaar.

  Om te beginnen moeten er goeie voorlichting komen om de gemeenschap alert/bewust te maken. Want anders blijft men aan de gang. Dit regardeert niet alleen het ministerie van handel en industrie maar geldt voor de gehele regering en de president.

  Er moet een einde komen aan dit soort van negatieve gedrag in ons midden. Ik sta 100% achter de minister Regillio Dodson.
  MINISTER U BENT OP DE GOEIE WEG.


  Maak melding

 2. Minister Dodson is duidelijk dat hij het hart op de juiste plek heeft. The right man on the right place.

  Zal er nou eindelijk zo iemand bestaan in Su? Laten we dat hopen. De tijd zal het leren.


  Maak melding

 3. Dit klinkt veelbelovend maar deze daadkrachtige minister staat op te veel Paarse tenen. Dus deze zal wel snel vervangen worden door marionet van Bouterse vanwege ‘gewijzigde beleidsinzichten”.


  Maak melding

 4. Nu al is Doe bang voor de positie van Dodson.De grootste partij in de coalitie houdt niet van “clean goverment” .Hoe moeten ze anders hun njangs maken? We hebben meegemaakt hoe de njangmakerij op OW met de mantel der liefde is bedekt.Clad mag nooit onderzoek naar doen! Wat dat betreft is Clad selectief bezig.Alleen zaken die grote politieke belangen niet raken mag deze dienst onderzoeken.


  Maak melding

 5. Ik twijfel geen moment aan de oprechtheid van de president. Deze heeft altijd gezegd dat hij met eerlijke mensen wilt werken, dan is bij mij de kous af.

  Feit is, dat minister Regillio Dodson door zijn optreden het risico loopt, persona non
  grata in de huidige regering te worden, en dit wegens enge politieke belangen.
  Wij hopen daarom niet dat het fenomeen van politieke koppensnellerij onder het
  mom van gewijzigd beleid bij hem wordt toegepast.

  We vergeten dan dat er niet zoiets bestaat als een leven zonder risico en zeker is er consequentie hieraan verbonden.Maar dit geldt niet alleen voor de minister
  Regillio Dodson.


  Maak melding

 6. Geloof me Jery Williams a man dat na foefoeroe man.

  Jery Williams neemt geld aan hij kan je aanvraag maken en breken.

  Hij slaapt met een de vrouwen die grond aanvragen. Mensen die klagen zegt hij ik heb druk en als je

  veel praat zegt hij kom over 2 maanden terug. Als hij je mag helpt hij je neemt veel geld aan.

  Hij gaat vaak bij Rely op bezoek Rely sab alla sani en Vishnudat komt altijd bij hem die kijkt de andere kant op.
  Wie rekent af met Jery Williams

  Relyveld, Simons en anderen poer Williams na GRONDREGISTRATIE. EN HIJ WERKT SAMEN MET DE MARIJKE VAN DE TEKENKAMER.

  ZE ZEGGEN TEGEN ELKAAR KO TEK GRON EN WI KAP ING EN MEK WAN SANI.

  AHAHAHAHAHAHA RELYVELD JE WEET GEEN MOER.

  Dit soort virussen daar is geen gebrek aan in Suriname


  Maak melding

 7. Sranankrioro 1, jij moet je hersenen eens goed laten nakijken; jij twijfelt geen moment aan de oprechtheid van de president maar tegelijkertijd ben je bang dat Dodson vervangen zal worden vanwege gewijzigde beleidsinzichten. Wie zal dan volgens jou achter de gewijzigde beleidsinzichten moeten staan om ze doorgedrukt te krijgen?


  Maak melding

 8. Ach, het valt mee. Maximaal 600.000 corrupte personen kunnen zijn in Suriname. In Nederland kunnen maximaal 16 miljoen en in China maximaal 1300 miljoen corruptelingen zijn. Waar wij dan klagen over? Wij zijn kleijn in corruptie.


  Maak melding

 9. Alle adviseurs moeten eigenlijk zelf ontslag nemen: deze megagraaiers hebben totaal gefaald en mede ervoor gezorgd dat ons land in een financiële crisis is beland.De direkteur van AZP moet als een waardige Surinamer zijn megasalaris inleveren en een salaris van SRD 6000 per maand accepteren.
  Het salaris van de mevrouw die pc “wederschenkt” moet onmiddelijk teruggebracht worden tot het niveau dat zij bij de Clad zou verdienen.Alle nutteloze consultants moeten direct ontslagen worden.Ik wil hierbij de minister van Financiën oproepen om alle onnodige uitgaven ten laste van de staat onmiddelijk te bëindigen anders is het dwijlen met tal van open kranen.


  Maak melding

 10. deze moordenaar moet zo spoedig mogelijk opgepakt opgesloten worden..

  hij maakt het hele land kapot vernietigt alle infra structuur de wil van de mensen de motivatie van het volk jaagt de mensen het land uit geestelijk kapot….

  wie nu nog achter hem aanloopt,is persoonlijk verantwoordelijk wat er gaande is in het land..

  nu het land op springen staat,waarbij niemand meer weet wat de gevolgen zijn,zijn allen die hem achterna lopen de hoofd verantwoordelijken..

  wij eisen nu het einde tijdperk moordenaar bouta op..

  tijd van komen tijd van gaan..


  Maak melding

 11. mevrouw selos met alle respect,,pak ook maties aan te beginnen met abrahams en al die anderen van de groep van 16 alle bezittingen onteigenen..

  die zes honderd miljoen US$ wat gestolen is van de staats kas moet terug in de boezem van de staat..

  ook geen genade aan deze moordenaar drugs dealer..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.