Gebouw bij Onafhankelijkheidsplein Suriname in brand

20

PARAMARIBO, 18 sep – Een gebouw aan het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo, dichtbij de Waterkant, staat in brand. Het betreft het gebouw waar de afdeling Financiën van het ministerie van Justitie & Politie is ondergebracht. Er zijn geen gewonden gemeld.

De brandweer verricht bluswerkzaamheden. Verschillende afdelingen van de brandweer in Paramaribo hebben eenheden gedirigeerd naar het brandadres. Het betreft een monumentaal pand. Het personeel dat aan het werk was, is op tijd in veiligheid gebracht. Omliggende gebouwen worden zoveel mogelijk beveiligd in een buurt waar panden dicht op elkaar staan. De brand is uiteindelijk geblust na enkele uren.

Het gebouw liep aanzienlijke schade op, maar stond nog overeind. Veel materiaal is verloren gegaan. Opmerkelijk genoeg vatte het pand weer vlam tegen de avond. De brandweer moest er weer ijlings heen voor bluswerk. Hoe het kon, is een raadsel. Duidelijk is wel dat er geen bewaking is achtergelaten. Dit hoewel minister Jennifer van Dijk – Silos brandstichting niet uitsluit.

brandoudkkfgeb1

UPDATE:
Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie heeft een werkbezoek aan de Centrale Penitentiaire Inrichting te Santo Boma onderbroken om zich op de rampplek te orienteren. De politie en de brandweer doen samen onderzoek naar de oorzaak van de brand.


20 REACTIES

 1. Zo,zo,cover up here.
  Men mag niet te weten komen over de geheimzinnige financien van Juspol en bewijzen dus vernietigen.
  Later komen ze[JUSPOL] naar voren met een pracht van een verhaal,maar we geloven ze eenmaal NIET,NEVER.


  Maak melding

 2. Nou, nu er koppen aan het rollen zijn van enkele hoge heren moeten we niet vreemd opkijken als er moedwil achter deze brand zit.
  Alle zogenaamde untouchables van weleer blijken nu ook kwetsbaar en breekbaar te zijn, dus moet er snel iets worden verzonnen om bewijzen weg te poetsen.

  Wie herinnert zich de diefstal van ‘alleen’ enkele laptops die door de min van sport en jeugdzaken waren teruggevorderd van spookambtenaren ?

  De overheid zou alle informatie op alle ministeries moeten gaan digitaliseren, en deze back up’s op minimaal 3 verschillende locaties opslaan.

  Het liefst niet in ’the cloud’ want dan geef je al jou gegevens gratis weg aan de Amerikanen, en dat zou niemand willen hebben.
  Men zou evt een backbone in Venezuela of Brazilie kunnen opzetten waar bv niet strategische en niet gevoelige info wordt opgeslagen.

  Waar zijn alle zgn slimme ICT’ers in Suriname ? Er ligt een markt voor jullie ‘wide open’ mbt deze dienstverlening !!!

  En deze info is gratis en voor niets, from Milton with love !


  Maak melding

 3. Het betreft het gebouw waar de afdeling Financiën van het ministerie van Justitie & Politie is ondergebracht.

  Dit is pas het begin van wat komen gaat, wanneer men wil onderzoeken welke paarse corruptelingen hierin de hand hebben. Al die paarse corruptelingen van baas zullen letterlijk en figuurlijk alles op alles zetten en doen om te voorkomen dat paars corrupte financiele zaken aan het licht komen. Allen die wederom hebben gestemd verdienen de vloek van de jaren tachtig, alleen verwordt het zevenmalen erger, devaluatie srd. Een zeer slecht teken aan de wand voor allen die hopen dat de huidige paarse regering olv baas daadwerkelijk de paars corrupte stinkend rijke poepvliegen en parasieten, zijn vrienden, wil bestrijden. Ma kut, degenen die de paarse regering vorm hebben gegeven en geloven en denken de paarse corruptie te kunnen bestrijden zullen het heel gauw weten. Paarse donkere blinde muren, dreigementen en aftap telefoonlinen etc is wat ze kunnen verwachten. Zolang de baas het voor het zeggen heeft, zolang zal het volk te lijden hebben van al die paarse corruptelingen die wederom in 2010 de macht is gegeven door paarse oliedomme stommelingen. Neks no fout, a gevolg bun, dus ook geen rust,vrede en voorspoed zoals vals geprofeteerd door Mi Sjie Ka en Stef Anus. Na soso lobi paarse ka vol kommer en kwel sa e go kong. Hihihi.


  Maak melding

 4. Deze brand is zeer verdacht:hier zit de financiële afdeling van Justitie.Zijn er personen geweest die belangrijk bewijsmateriaal op deze wijze willen vernietigen? Een grondig onderzoek is meer dan noodzakelijk!


  Maak melding

 5. De jaren 80, de donkere middeleeuwen, de tijdperk van tirannie en repressie, de tijdperk van het grote verdoezelen, het vernietigen van alle fysieke bewijsmateriaal, het tijdperk van het judas zijn, is op zijn retour in Suriname. Bewijsmateriaal vernietigen, blinde muren, mensen die door een zonnesteek het geest begeven, de inkapseling van de macht en het verder incorporeren van de fam. B in het machtscentrum. Mooie paarse tijden breken aan.


  Maak melding

 6. Deze vrijwillige economische ballingen vertrouwen doorgaans hun bloedeigen schaduwen al niet, waarom zouden zij derden zelfs het voordeel van de twijfel willen schenken.


  Maak melding

 7. Gelukkig, wznt het zag er niet uit! Al monumenrale gebouwen in de fik steken. Het kost alleen maar geld en er heerst hierdoor ook een vloek in het land. Geloof me nederland zal weer voor de kosten moeten opdraaien, want zelf gaat suriname de schade niet kunnen betalen.!


  Maak melding

 8. belastend materiaal moest verdwijnen in opdracht van ……..
  mogelijk lag hier ook het Bouterse/dossier opgeslagen. Er zullen een aantal elite Surinamers nu opgelucht ademhalen.


  Maak melding

 9. In de brand uit de brand;
  iemand was ergens op gebrand;
  iemand uit de brand helpen;
  het volk kijkt alsof ze water ziet branden;
  men schreeuwt moord en brand;
  wie zijn gat brandt;


  Maak melding

 10. Skalians worden aangepakt en plotseling verbranden ineens alle financiele gegevens bij juspol…rarara… wie zijn de belanghebbenden. De politieke elite misschien???


  Maak melding

 11. De huidige minister op JusPol moet goed op haar tellen
  passen. Dit is blijkbaar de eerste waarschuwing.
  Ze speelt letterlijk met vuur.

  Ook de minister (een stem op DOE is een stem voor de
  moordenaar) moet op zijn tellen passen.
  In het paleis van Keizer Bigi Moffo I galmt het;

  Luister, deze man brengt onze belangen in gevaar!!!

  En de nog 5-stemmers genieten met volle teugen van hun
  keuze, zie onderstaan URL:

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/31303


  Maak melding

 12. De politie en brandweer gaan onderzoeken hoe de brand is ontstaan, dies na dede torie wie houdt wie voor gek.
  Het gerechtsgebouw is ook zo vergaan, rust zacht.


  Maak melding

 13. je kunt lullen wat je wil,,maar dit is duidelijk openlijk met opzet geschiedt..

  de boef / moordenaar weet er alles van en heeft dit keer de brandweer niet verboden om het vuur niet te blussen..

  dus zeer verdacht als altijd..
  jaren 80 zijn terug van weg geweest..

  moro o doro..

  het dombo folkoe slaapt dieper dan de moordenaar zelf..


  Maak melding

 14. Weer een karakteristiek, historisch pand naar de kloten. Ben
  benieuwd of herstel in oude staat nog mogelijk is. Anders komt er waarschijnlijk een nieuwe lelijkerd voor in de plaats.


  Maak melding

 15. Milton, je haalt mij de woorden uit de mond. Ik vermoed dat er duistere krachten/bange hazen achter de brandstichting zitten.Het zijn mensen die hun door corruptie verkregen rijkdommen niet willen afstaan. Laten we hopen dat men spoedig achter de oorzaak van de brand komt en dat er ook sporen/dna van de daders worden ontdekt.


  Maak melding

 16. De Skalian eigenaren zijn hiervoor verantwoordelijk, dit is hun waarschuwing!

  Daarom rook ze uit hun hol,vernietig hun infrastructuur, neem hun gronden en goederen in bezit.

  Suriname moet elk individu die denkt dat hij/zij boven de Staat Suriname staat korte metten meemaken.


  Maak melding

 17. Het is vrij gewoon dat in tijden dat het niet goed gaat veel branden voorkomen.
  Vooral op plaatsen met bewijs dat er iets niet goed gegaan is en er duidelijk is wie schuldig zijn.

  De nieuwe minister van Jus -Pol struikelt elke dag wel over een drama.

  Niet alleen de Scallians maar ook de vele onrechtmatig afwezige Penitentiaire Ambtenaren, etc..

  Het wordt tijd dat er iemand verantwoording neemt voor alle slechte beleid en kromme daden uit het recente en wat minder recente verleden.
  Onder Venetiaan zijn er ministers het gevang in gegaan. Geachte president wanneer sluit u Belfort of Abrahms op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.