Alakondre Dron Ensemble van Suriname naar VS

0

Het Alakondre Dron ensemble van Suriname vertrekt komende maand naar de Verenigde Staten voor het verzorgen van een optreden. Dit vindt op 3 oktober plaats bij een grote conferentie van de Inter American Development Bank IDB.

“We hebben in Suriname vaker voor de IDB opgetreden en ze zijn onder de indruk van de mix van culturen die bij het ensemble tot uiting komt”, zegt Robbins Anoewaritja die momenteel de leiding heeft van het drumgezelschap. De groep treft momenteel voorbereidingen voor de trip die een week zal duren.

Het Ensemble bestaat uit meer dan 25 mensen waarvan slechts tien zullen afreizen. De theatermakers Wilgo Baarn en Henk Tjon, nu wijlen worden gezien als de grondleggers van het Ala Kondre Dron Ensemble. Het drumgezelschap maakte vorig jaar nog een goede beurt op het Fiesta del Fiego op Cuba.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.