Kenny B wint Buma award voor Beste Single Populair

2

In Den Bosch werden maandagavond de Buma NL-Awards uitgereikt, de bekende muziekprijzen voor Nederlandstalige muziek. De zomerhit ‘Parijs’ van Kenny B. uit Tilburg is bekroond met een award voor de Beste Single Populair.

Voor het eerst werd er bij de uitreiking van de awards onderscheid gemaakt tussen Hollandse en Populaire muziek. “Binnen de Nederlandstalige muziek zijn dat twee stromingen met elk hun eigen dynamiek en publiek”, aldus Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur. “Het leek ons niet meer dan logisch die ook met aparte awards te onderscheiden.”

Guus Meeuwis en de in Suriname geboren zanger Kenny B. sleepten enkele populariteitsprijzen in de wacht. Kenny B. veroverde deze zomer de harten van muziekminnend Nederland met zijn hit ‘Parijs’. Op basis van het aantal verkopen, downloads en hoe vaak de hit op radiostations te horen was, is zijn single bekroond met de award voor Beste Single Populair.[FOTO:© Freddie de Roeck]


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.