Greenheart wil ruim honderd Surinamers ontslaan

9

PARAMARIBO, 15 sep – Multinational Greenheart wil ruim honderd van zijn werknemers in de houtverwerking ontslaan. Dit meldt Greenheart Group Werknemersorganisatie (GGWO), onder leiding van Robby Berenstein. Greenheart beweert geen geld te hebben. De arbeiders zijn onzeker.

Tegenvallende resultaten zouden de aanleiding zijn voor het massaontslag. Het bedrijf is genoteerd op de beurs van Hong Kong en wordt sinds kort geleid door een groep Chinese managers. Die hebben volgens de vakbond al aangegeven dat ze van werknemers af willen. De indruk bestaat nu dat de werknemers vervangen zullen worden door goedkope Chinese krachten.

De vakbond heeft intussen aangeklopt bij de regering. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft bevestigd dat er ontslagaanvraag is ingediend. Het bedrijf zal de redenen moeten onderbouwen. Ook moet worden aangegeven welke afvloeiingsregeling is bedacht. Greenheart begon enkele jaren terug met de beste bedoelingen. Het liet zich als milieuvriendelijk certificeren. Aan ophouden wordt niet gedacht.

9 REACTIES

 1. Het is reeds lang bekend dat de chinezen de boel in Suriname gaan overnemen. Long story short,de chinezen nemen Suriname over. Ergens ligt Guyana ook op de loer met Tigri gebied voor 99.9% in hun bezit.
  Doneren hoor mensen strakjes krijgen we nog 100 koppen bij.


  Maak melding

 2. Van je chinese vrienden moet je het hebben. Bij bosjes zijn die lui geïmporteerd door Bouterse met mooie verhalen. Intussen hebben ze suriname dicht getimmerd met leningen en langzaam knijpen ze de boel af. Mark my words dit is het begin van meer ellende.
  Zoveelste mismanagement van Bouterse.


  Maak melding

 3. bouta begint zijn hersenen te verliezen zover hij dat nog heeft,hij ziet het echt niet meer zitten..

  normaal denken kan hij niet..

  is het jullie niet opgevallen,dat hij iets boven onder zijn riem draagt..

  ,in de vorm van een kleine doos..


  Maak melding

 4. Forummers/reageerders, odi odi.

  Greenheart wil ruim honderd Surinamers ontslaan.
  Nu dat ze m.i.v. heden de broekriem strakker moeten aantrekken.

  Maar het ging volgens een artikel van september 2013 toch prima met deze onderneming.
  Bron-waterkant.net:
  Houthonger Greenheart Suriname niet te stillen:
  (3 september 2013 | 15 reacties)

  http://www.waterkant.net/suriname/2013/09/03/honger-greenheart-naar-surinaams-hout-niet-te-stillen/

  Is (pero) onze (houthakker) voorlopig ondergedoken?
  Want de laatste tijd komen wij geen reacties van hem tegen.

  dinsdag 15-09-2015 om 22:08 uur


  Maak melding

 5. -Het probleem is dat Multinational Greenheart de Surinamers met ontslag willen sturen en daarvoor weer Chinezen in dienst neemt.

  De Chinese invasie in Suriname


  Maak melding

 6. Ik vind het prachtig dat de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname in vrede en harmonie met elkaar leven (zoals de grote splijtzwam ons elke avond probeert wijs te maken op de TV), maar als ik als Surinaamse ‘Ingi’ in West Suriname mijn baan kwijtraak aan import Chinezen, die het bos waar onze gemeenschap van moet leven, komen omhakken, dan zal ik niemand kunnen beloven dat ik heel harmonieus en vredig met deze import Chinezen zal willen samenleven, ze mochten van mij lekker in Azië blijven, om de daar nog resterende bossen om te kappen, maar ze moeten het niet in hun hoofd halen om onze bossen om te komen hakken, terwijl het ons (de mensen die in Apoera leven) niets anders dan ellende, in de vorm van milieudegradatie, oplevert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.