Denise Jannah werkt aan tribute album Ella Fitzgerald

0

Zangeres, actrice en componiste Denise Jannah is druk bezig met een tribute album voor Ella Fitzgerald(*). “Ik probeer het begin oktober af te ronden”, vertelt de in Suriname geboren zangeres. “Allemaal stukken die ook door Ella gezongen zijn, dit wordt mijn eerbetoon aan haar”. Er komen ongeveer 15 songs op het tribute album te staan, waarvan één door Denise Jannah geschreven speciaal voor haar. “De titel? Gewoon “Ella”!

Drie van haar vier begeleiders, pianist Rob van Kreveld, drummer John Engels en trompettist Ack van Rooyen zijn voor Denise extra bijzonder: zij zijn jazzveteranen van respectabele leeftijden(74-85 jaar!) die nog als jonge goden spelen en behoren tot de absolute top van de jazz musici in Nederland. Zij hebben als geen ander het Ella Fitzgerald tijdperk beleefd en met vele grote Amerikanen gespeeld.

Geboren in een muzikaal domineesgezin in Paramaribo, was het voor Denise Jannah op jonge leeftijd al duidelijk dat muziek haar lust en haar leven is. Dit wordt haar negende solo album. Op 3 oktober begint de zangeres aan nieuwe opvoeringen van de succesvolle muziektheatervoorstelling “ELLA!”in de theaters. Tussen dan en eind april 2016 staan er 30 voorstellingen door heel Nederland op haar programma. In januari van dit jaar stond ze met “ELLA!” reeds vier maal in een uitverkocht theater Thalia. Begin december brengt zij drie of 4 voorstellingen op Curaçao.

(*) Ella Fitzgerald , 25 april 1917 – 15 juni 1996) was een Amerikaans jazzzangeres die wordt beschouwd als één van de grootste jazzvocalisten. FOTO: Ed van Den Oudenhoven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.